Користь і шкода пивних дріжджів - склад, види, інструкція по застосуванню в таблетках, побічні ефекти і ціна

Кожен, хто дбає про своє здоров'я, намагається харчуватися натуральними продуктами, займатися спортом. Багато використовують Бади, містять багато вітамінів, мінералів, які допомагають організму нормально функціонувати. До таких активних добавок відносяться пивні дріжджі: у чому медична завдання, користь цього продукту, яка інструкція по застосуванню, як пити даний засіб дорослому, дитині, – дізнаєтеся далі в статті.

Що таке пивні дріжджі

Продукт являє собою одноклітинні живі грибкові організми. Їх отримують шляхом вирощування з допомогою зброджування пивного сусла з солоду, хмелю. Після збору компонентів починається бродіння. Під час даного процесу спрацьовує ферментація, після чого суміш з хмелю, солоду, ячменю перетворюється в джерело вітамінів і мінералів, тому даний засіб є кращою біологічною добавкою.

Види

Відомі такі види пивних дріжджів: таблетки, сухі (порошок) або рідкі (розчин):

  • Таблетки і сухі дріжджі продаються в аптеках як БАД. Вони містять велику кількість мінералів, вітамінів. Препарат випускається у картонній упаковці.
  • Рідкі можна купити на пивзаводах. Мають велике і сильне дію на організм, проте їх важко зберігати. Перед тим, як купити засіб вивчіть його особливості перед застосуванням, можливі побічні ефекти.

Якщо не знаєте, де продаються пивні дріжджі, можна звернутися в будь-яку аптеку, де продавець покаже на вибір кілька препаратів згідно з запитом. В інтернет-магазинах представлений широкий вибір засобів на основі продуктів бродіння, які можна вибрати і замовити, але варто звернути увагу на відгуки покупців. Запам'ятайте, скільки коштують пивні дріжджі в таблетках, порошках: приблизна вартість становить 115 рублів.

Склад

Дріжджову культуру відкрив Еміль Хансен. Він був відомим хіміком, ботаніком. Спочатку дріжджі використовували тільки для пивоваріння. Потім фармацевти використовували для створення медичних засобів. Склад пивних дріжджів включає вітаміни, мінерали, амінокислоти, корисні природні сполуки, речовини. Дізнайтеся про властивості компонентів препарату, завдяки яким його призначають лікарі:

  • Дріжджі містять вітаміни В, Р і D. Вони відновлюють нервову систему, шкірні покриви, покращують апетит, зміцнюють нігті, волосся.
  • Фосфор допомагає оновлювати кісткові тканини, нормалізувати функції нирок.
  • Мідь сприяє розщепленню жирів, вуглеводів, нормалізує роботу, активізацію інсуліну.
  • Калій допомагає регулювати кислотно-лужну рівновагу крові і передає нервові імпульси.
  • Кальцій формує функції структурного матеріалу, підтримує і створює повноцінні зуби, кістки.
  • Цинк володіє корисними властивостями, які сприяють стимуляції росту та поділу клітин, регенерує тканини, розвиває мозок.
  • Магній допомагає нормалізувати обмін речовин і сприяє схудненню, вгамовує тремтіння в кінцівках при нестачі мінералу, покращує роботу нервової системи.
  • Кремній відповідає за засвоєння кальцію, зростання кісток.
  • Натрій підтримує водно-сольовий баланс.
  • Сірка підтримує здоровий вигляд шкіри, волосся і нігтів.
  • Селен відповідає за захист від токсинів, підвищує імунітет, сприяє нормалізації обміну речовин.

Чим корисні пивні дріжджі

Що дає вживання цього продукту організму людини:

  • З допомогою активних компонентів хворі з цукровим діабетом другого типу відчувають себе набагато легше.
  • Жінкам це засіб допомагає зміцнити волосся, нігті.
  • З допомогою постійного вживання пивних компонентів відрегулювати роботу серцево-судинної системи, перешкоджати емоційного виснаження при змінах настрою.
  • Завдяки регулярному вживанню можна забути про поганому загальному стані і захворюваннях.

Для чоловіків

З допомогою корисних компонентів, які сприяють набору ваги, люди з недостатньою масою тіла набирають додаткові кілограми. Крім цього, збагачені пивні компоненти в препаратах допомагають схуднути, адже вони покращують обмінні функції організму. Складові кошти допомагають організму людини переносити фізичні або розумові навантаження. Речовини допомагають нормалізувати обмін речовин, роботу кишечника, покращують апетит.

Для жінок

Про корисні властивості цього компонента знали ще в Древньому Єгипті. Зараз засіб використовують для лікування прищів, фурункулів, для поліпшення загального стану шкіри обличчя при шкірних захворюваннях – екземі і псоріазі. Жінкам засіб слід купувати для нормалізації сухої шкіри, поліпшення стану волосся, нігтів. З допомогою дріжджових масок можна отримати не тільки покращене стан шкіри, але й волосся, які стануть м'якше і стійкіше до ламкості.

Для дітей

Через корисних компонентів пивні дріжджі для дітей рекомендують лікарі. Вони потрібні для лікування різних хвороб, у тому числі профілактики анемії, невралгії, цукрового діабету, алкоголізму, куріння, дефіциту вітамінів і інших проблем. Продукт – джерело вітамінів, тому лікарі рекомендують давати дітям для поліпшення імунної системи, а за рахунок корисних мікроелементів засіб допомагає видужати. Підлітки зможуть позбутися від прищів або вугрів. Якщо не знаєте, де купити пивні дріжджі для набору ваги, зверніться в аптеку.

Шкода пивних дріжджів

Кожне засіб може не тільки принести користь, але і шкоду. Препарат може зруйнувати захист вразливих клітин молодого організму і небажаний для дитини до 3-х років. Його не можна використовувати літнім людям. Дріжджі можуть погіршити стан людей з гастритом, панкреатитом, виразками ШЛУНКОВО-кишкового тракту. При прийомі засоби не можна застосовувати ліки Леводопа: вітамін В6 руйнує активна дія медикаменту.

Інструкція по застосуванню пивних дріжджів

Докладну інструкцію по застосуванню можна прочитати в купленій аптечній упаковці препарату або анотації на сайті. Засіб приймають внутрішньо після їди. Для поліпшення стану волосся, нігтів використовують препарат у вигляді порошку. З ложки сухого препарату роблять маски, розводять у питній воді, додають мед або фруктовий/овочевий сік, наносять на волосся або нігті. Засіб рекомендується вживати, додаючи до раціону харчування для досягнення кращого результату. Далі описано, як приймати пивні дріжджі в таблетках.

Показання до застосування

Дріжджі приймають дорослі і діти при:

  • порушення вітамінного, білково-вуглеводного і мінерального обміну речовин;
  • алкоголізмі;
  • захворюваннях слизових оболонок і шкіри в кутках очей;
  • гіповітамінозі групи В.
  • при психічних або фізичних навантаженнях;
  • дисбактеріозі;
  • тривалому впливі радіації;
  • неправильне харчування;
  • захворюваннях серцево-судинної системи (артеріальна гіпертензія);
  • курінні;
  • дислипопротеинемии (порушення обміну білково-жирових з'єднань).

Дозування

В інструкції описані наступні дози препарату:

  • В якості профілактики в 1 місяць дорослим потрібно пити 1 таблетку тричі за добу.
  • Дітям, які молодше 3-х років препарат не можна давати при різних захворюваннях.
  • Дітям з 3-х до 7 років потрібно пити по 0,25 г двічі за добу.
  • Дітям з 7 до 12 років потрібно пити по половині таблетки двічі на добу. Курс можна повторити через два місяці. При лікуванні беруть дві таблетки за добу.

Побічні ефекти

Навіть беручи до уваги те, що продукти бродіння можуть завдати шкоди організму людини, вони не викликають побічних ефектів. У рідкісних випадках засіб може спровокувати алергічні реакції у вигляді шкірного свербежу або кропив'янки. Протягом лікування не можна приймати алкоголь, пероральні контрацептиви або сечогінні препарати, адже вони зменшують вплив вітаміну В1 на організм людини.

Протипоказання

Користь від продуктів бродіння велика, проте засіб не рекомендується застосовувати при певних захворюваннях, так як воно може негативно впливати на організм дитини або дорослого. Препарат не рекомендується при:

  • Індивідуальної непереносимості компонентів, алергії. Це може викликати висипання на шкірі або свербіж шкіри, ще не рекомендується приймати продукт при подагрі.
  • Кандидозі. Наявність компонентів бродіння викличе зворотну реакцію.
  • Наявність піску, каменів у нирках або холециститі – медична біологічна добавка може чинити негативний вплив.
  • При алергії на медичні препарати з пеніциліном приймати його категорично заборонено.

Пивні дріжджі при вагітності

Майбутні мами часто страждають ламкістю нігтів, висипом на шкірі у вигляді прищів і випаданням волосся. Дріжджі вагітні вибирають з-за низького вмісту хімії, бо переживають за здоров'я свого малюка. Склад засобу включає натуральний білок у великій кількості. Засіб справляється з проблемами, покращує зовнішній вигляд, при цьому залишаючись нешкідливим для дитини.

Незамінні амінокислоти пивних дріжджів сприяють відновленню тканин і клітин всередині майбутньої мами. Однак гінекологи не рекомендують приймати в період грудного вигодовування або вагітності продукт на основі бродіння, знаючи, що він отриманий з натуральних джерел. Препарат може спровокувати молочницю, а при захворюваннях ШКТ або нирок його взагалі заборонено приймати – це може погіршити стан органів під час вагітності.

Відео

Пивні дріжджі - користь і шкода

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!