Як лікувати мазями рожевий лишай у людини

Якщо прогресує велике захворювання шкіри інфекційно-алергічного характеру, щоб лікувати його, рекомендується вибрати ефективну мазь від рожевого лишаю. Асортимент дозволених медикаментів для дорослих пацієнтів і дітей великий, однак не варто займатися небезпечним і не завжди ефективним самолікуванням. Інтенсивну терапію повинен призначати тільки лікар, проводити її строго за медичними показаннями.

Що таке рожевий лишай

Якщо на шкірі з'являються характерні плями, які доповнюються нестерпним відчуттям свербежу, не виключено, що розвивається рожевий лишай. Причини зазначеного недуги до кінця не з'ясовані, проте лікарі прийшли до висновку, що це своєрідна реакція організму на алерген або підвищену активність патогенної флори. Рожевий лишай – це небезпечна патологія, що при відсутності своєчасного лікування може призвести до зміни структури епідермісу. Осередком є материнська бляшка, навколо якої поширені блідо-рожеві плями, має місце запалення дерми.

Мазь при рожевому лишаї у дорослих

Призначені медикаменти повинні володіти вираженими антигістамінними, підсушуючими, протизапальними, протигрибковими, противолишайными і протимікробними властивостями. Це не тільки мазь від герпесу у дорослих для використання зовнішньо, але й медичні препарати для застосування всередину. Основна мета консервативного лікування – усунути дію провокуючого фактора, усунути неприємні симптоми з шкірних покривів. Комплексний підхід, тому дерматолог повинен враховувати лікарська взаємодія і не нашкодити здоров'ю клінічного хворого.

Мазь від рожевого лишаю у дітей

Щоб ця інфекційна хвороба не прогресувала далі, можна використовувати класичну бовтанку. Такий лікарський засіб підходить для дітей, оскільки в складі містить тільки безпечні речовини. Вилікувати рожевий лишай у дитячому віці без ускладнень набагато простіше, ніж у дорослих, оскільки регенерація тканин протікає в прискореному темпі. Вибираючи ефективну мазь при лишаї у дітей, важливо дотримуватися рекомендацій педіатра, виключити випадки передозування при систематичному завищенні добових доз.

Лікування рожевого лишаю Ацикловіром

Вибираючи мазі від рожевого лишаю у людини, увагу варто звернути на противірусний препарат Ацикловір, який має дві форми випуску – пігулки і мазь. Мова піде про місцеве застосування ліків при обширних ураженнях верхнього шару епідермісу. Ацикловір від лишаю активний відносно вірусу герпесу, порушує вірусну ДНК і пригнічує його підвищену активність.

  • склад – активним компонентом є пуриновий нуклеозид, який допомагає знищити патогенну флору на рівні вірусної ДНК;
  • показання – оперізувальний лишай, вітряна віспа, екзема, герпетичні висипання, рожевий лишай, герпетичний стоматит;
  • спосіб застосування – мазь наносити на осередки патології тонким шаром, якісно розтирати до повного вбирання. Таку процедуру виконувати до 2-3 разів за день протягом 7 діб;
  • протипоказання – лікарська взаємодія, підвищена активність організму до синтетичних компонентів, дитячий вік до 2 років.

Цинкова мазь від лишаю

Цей медичний препарат має в'яжучу та антисептичну дію. Цинкова мазь від лишай у людини є повністю безпечним лікуванням, оскільки активні інгредієнти в хімічній формулі зазначеного ліки не проникають у системний кровотік, виключають ризик розвитку інтоксикації. Довгостроково використовувати медикамент категорично протипоказано, інакше на здорових ділянках шкіри з'являється неприємне подразнення, сухість. Отже, інструкція по застосуванню дає наступне уявлення про успішної терапії цинковою маззю:

  • склад – активним компонентом є ацикловір;
  • показання – оперізувальний лишай, вітрянка, обширне ураження герпесом слизових оболонок і геніталій статевої системи людини;
  • спосіб застосування – мазь наносити на попередньо очищені шкірні покриви тонким шаром і не змивати, процедури виконувати до 3 разів за добу до повного зникнення тривожної симптоматики;
  • протипоказання – порушення цілісності шкірних покривів, наявність виразок і нагноєнь, інфікування верхнього шару епідермісу, вагітність, лактація, дитячий вік до 3 років.

Акридерм

При купівлі мазі для лікування рожевого лишаю у людини потрібно проконсультуватися з дерматологом на предмет індивідуальної непереносимості організмом того або іншого синтетичного компонента. Акридерм при лишаї – це протинабряковий та протизапальний препарат, який продуктивно відновлює цілісність шкірних покривів, пригнічує запальний процес, прискорює природну регенерацію пошкоджених тканин. Це ефективний засіб від будь-якої форми дерматозу, яке належить використовувати зовнішньо, не порушувати добові дози:

  • склад – активним компонентом став бетаметазону дипропіонат;
  • показання – нейродерматит, дерматит, свербіж невідомої етіології, псоріаз, екзема, дерматит неалергічного походження;
  • спосіб застосування – щоб швидко вилікуватися, вистачає нанесення мазі на уражені ділянки один раз на добу, тривалість інтенсивної терапії – від 2 до 4 тижнів;
  • протипоказання – трофічні виразки, туберкульоз, сифіліс, вітряна віспа, наявність відкритих ран, періоди вагітності і лактації, дитячий вік, підвищена чутливість до препарату.

Левомеколь

Щоб швидко зняти запалення, прибрати почервоніння шкіри і пом'якшити сильний свербіж, лікарі призначають ефективну і не дорогу мазь Левомеколь від лишай у людини. Медичний препарат по своїй консистенції і кольору нагадує пасту, є незалежним лікуванням або частиною комплексної терапії. Його захисні властивості є ефективною профілактикою, коли симптоми рожевого лишаю повністю зникли. Ось що важливо знати про вказаної мазі:

  • склад – активний компонент, будучи регенератором тканин, називається диоксометил тетрагідропіримідин;
  • показання – гнійні рани, пролежні, виразки, гнійні прищі, трофічні виразки, різні форми геморою, інфекційно-запальні процеси шкіри;
  • спосіб застосування – пацієнту необхідно змащувати уражені ділянки тіла тонким шаром до повного вбирання, тривалість інтенсивної терапії – до 10 діб;
  • протипоказання – грибкові ураження шкіри, псоріаз, екзема, підвищена чутливість організму до діючих речовин; не виключено виникнення побічних ефектів.

Клотримазол

Вибираючи медичний препарат, чим мазати рожевий лишай у людини, важливо не виключати із списку мазь Клотримазол. Це протигрибковий засіб, який порушує цілісність мембран патогенної флори – дріжджоподібних грибків. Клотримазол при лишаї вбиває інфекцію, допомагає пом'якшити запалену шкіру, позбавляє від сильного свербежу, скорочує вогнища патології і прискорює процес одужання. Вартість препарату доступна, лікування ефективне. Особливості застосування Клотримазолу такі:

  • склад – однойменний активний компонент клотримазол;
  • показання – рожевий лишай, грибкові ураження шкіри, поверхневі кандидози, висівкоподібний лишай, мікози шкірних складок;
  • спосіб застосування – наносити мазь на попередньо вимиті і висушені шкірні покриви тонким шаром, виконувати процедуру двічі в добу протягом тижня і довше;
  • протипоказання – перший триместр вагітності, підвищена чутливість організму до клотримазолу, дитячий вік до 2 років.

Саліцилова мазь від рожевого лишаю

Цей медичний препарат є лише частиною комплексної терапії, зате як самостійне лікуючу засіб демонструє низьку ефективність. Ціна саліцилової мазі від лишаю доступна, склад – натуральний, гіпоалергенний. Таке лікуючу засіб можна приготувати в аптеці за індивідуальним рецептом, або купити вже готовим. Як варіант, це може бути саліцилової-цинкова та сірчано-саліцилова мазь з цілеспрямованою дією на лишайные бляшки. Особливості застосування, наступні:

  • склад – саліцилова кислота, оксид цинку;
  • показання – псоріаз, опіки, іхтіоз, екзема, висівкоподібний лишай, підвищена пітливість, інфекційно-запальні процеси дерми;
  • спосіб застосування – наносити на чисту шкіру, інтенсивно втирати, не змивати; виконувати сеанси до 3 разів на добу протягом 7-17 днів;
  • протипоказання – алергія на активні компоненти ліків, вікові обмеження.

Ламізил

Це сучасний медичний препарат, недавня розробка вітчизняної фармакології. Ламізил при лишаї скорочує розміри бляшок, володіє протигрибковими властивостями щодо патогенного збудника. Препарат випускається у формі крему, володіє м'якою текстурою і швидким лікувальним ефектом. Лікарі не рекомендують порушувати дозування, інакше на шкірі може з'явитися дрібна висип алергічного характеру. Дія Ламизил фунгіцидну та фунгістатичну. Особливості консервативного лікування Ламизилом такі:

  • склад – компонент тербінафін;
  • показання – всі форми лишаю, інфекційно-запальні процеси дерми, мікози стоп, дріжджові інфекції;
  • спосіб застосування – наносити тонким шаром до трьох разів на добу, не змивати після кожного застосування;
  • протипоказання – схильність до алергії, дитячий вік до двох років.

Сірчана мазь від рожевого лишаю

Це лікарський засіб, який має протизапальну та протиексудативну дію, дозволено до застосування в дитячому та дорослому віці, при прогресуючої вагітності і лактації. Сірчана мазь від лишай у людини не викликає сухість шкіри, пом'якшує огрубілі ділянки, абсолютно безпечна для здоров'я. Це відмінний варіант, ніж мазати рожевий лишай у дитини, а використовувати її рекомендується до повного зникнення лишайных бляшок.

  • склад - одна частина сірки і дві частини консистентним емульсії;
  • показання – демодекоз, рожевий лишай, короста, себорея, псоріаз, грибок стоп, себорея, вугрі;
  • спосіб застосування – місцевий, безпосередньо на лишайные бляшки, обов'язково тонким шаром інтенсивно втирати;
  • протипоказання – індивідуальна непереносимість активних компонентів ліки організмом.

Ціна на мазь від рожевого лишаю

Кожен медичний препарат, описаний вище, можна купити в аптеці без рецепта. Однак мазь при розвитку рожевого лишаю повинна бути призначена виключно лікарем, інакше очікуваного ефекту не передбачається. Нижче представлені ціни медичних препаратів в Москві, які успішно борються з лишайным бляшками і причиною їх виникнення в домашній обстановці.

Назва медичного препарату

Ціна, рублів

Сірчана мазь

50

Саліцилова мазь

50

Ламізил

600

Клотримазол

150

Левомеколь

150

Ацикловір

50

Відео: чим лікувати рожевий лишай у людини

Як лікувати рожевий лишай. 100% робочі методи.

Відгуки

Марина, 31 ріксвого часу лікувала лишай старшій дитині Клотримазолом. Відмінно засіб, що довго діє, але реально працює. Лишайные бляшки стають менше, зникає запалення і сильний свербіж. Препарат недорогий, а одного тюбика вистачає, щоб остаточно позбутися від такої неприємної проблеми зі здоров'ям.
Аліса, 33 рокиКоли у дитини в черговий раз виліз рожевий лишай, я вже знайомому рецептом замовила сірчану мазь. Варто медичний препарат до 100 рублів, але діє швидко і дуже ефективно. Найголовніше – наносити мазь на чисту шкіру, не змивати водою. Поліпшення спостерігаються вже через кілька днів, але бляшки довго не зникають. На лікування потрібно час.
Максим, 25 роківСаліцилова мазь – від усього, і рожевий лишай у числі медичних показань. Купити такий лікарський засіб можна у будь-якій аптеці, так і вистачає його надовго. Однаково дозволено використовувати саліцилову мазь дорослим і дітям, особисто переконалися на прикладі своєї сім'ї. Я вилікував мікоз стоп, дитині допомогли позбавитися від симптомів рожевого лишаю.
Ганна, 28 роківРожевий лишай лікувати завжди довго і виснажливо, причому не всі медичні препарати за показаннями реально допомагають. Я використовую газетний попіл, краще ліки поки не зустрічала. Навіть дорогий Ламізил п поради лікаря купувала, але ефекту не було ніякого. Так що краще не експериментувати зі своїм здоров'ям.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!