Спрей від корости - список препаратів та інструкція по застосуванню для дітей або дорослих

Серед сучасних засобів використовується застосування спрею від корости і демодекозу. Ті пацієнти, які застосовували аерозоль Спрегаль, інші препарати по інструкції, отримали чудові результати і залишили в інтернеті позитивні відгуки. У складі більшості спреїв містяться активні компоненти, що мають протипоказання. Їх з обережністю потрібно застосовувати для дітей, вагітних, хворих на астму.

Що таке короста

Короста – це шкірне захворювання, викликане коростяних зуднем. Самка мікроскопічного паразита проникає під шкіру, відкладаючи яйця, утворюючи проходи в підшкірному шарі. Людину турбує сильний нестерпний свербіж, він розчісує місця, де оселився кліщ. Скупчення паразитів спостерігаються на фалангах пальців, у пахвах, шкірних складках. На фото заражених людей видно ходи, які проробляє паразит.

Найбільше занепокоєння проявляється вночі, позбавляючи хворого спокою і нормального сну. Без лікування може початися запалення шкіри, зараження крові та більш важкі ускладнення. Патологія носить інфекційний характер. Кліщі передаються через постіль, одяг, предмети, рукостискання і дотик здорової людини із зараженим.

Кошти від корости

Відразу після виявлення інфекції потрібно звернутися до лікаря-дерматолога для того, щоб він міг підтвердити діагноз, призначити відповідний препарат. Кошти від корости випускаються в різних формах і містять різні активні речовини. Високою ефективністю володіють медикаменти у вигляді:

  • спреїв – Перметрин, Спрегаль, Пара-Плюс;
  • мазей – сірчана, саліцилова, сірчано-дегтярна;
  • емульсій і лосьйонів – Бензилбензоат, Медифокс, Ліндан.

Всі препарати призначені для зовнішнього застосування. До складу кожного з них входять різні компоненти, схожі по дії. Вони впливають на організм коростяних зудней, паралізуючи нервову систему і отруюючи їх. Найбільш зручним і сучасним засобом є аерозоль від корости. Основні плюси:

  • зручний для використання;
  • діє вже після першого разу;
  • не залишає жирних плям на одязі, яка теж підлягає обробці від кліщів;
  • має мінімум протипоказань.

Є у спреїв і мінуси:

  • не можна застосовувати для людей із захворюваннями дихальної системи;
  • у рідкісних випадках викликають побічний ефект у вигляді невеликого печіння і висипу;
  • заборонено нанесення на ранки і виразки, що утворилися в результаті розчісування.

Спрей Спрегаль

Сучасне комбіноване засіб від корости – спрей Спрегаль. Основні діючі речовини препарату – нейротоксичні отрути пиперонила бутоксид і эсдепаллетрин. В якості допоміжних компонентів використовуються макроглицериды, ефір, етанол 96%. Взаємодія компонентів забезпечує паралізує дію на зудней. Після обприскування потрібно відмовитися на 12 годин від водних процедур, щоб речовини могли проникнути в підшкірний шар і знищити паразитів. Спрегаль продається у флаконі, що містить 160 г активної речовини, без рецепта лікаря.

Побічна дія – невелике печіння в місці нанесення. Як і інші аерозолі, Спрегаль при демодекозі та корості рекомендується наносити ввечері, щоб хворий мав можливість виспатися. Препарат безпечний і використовується навіть для новонароджених. Протипоказаннями є:

  • індивідуальна непереносимість компонентів, яка зустрічається вкрай рідко;
  • бронхіальна астма;
  • період лактації;
  • бронхіт.

Спрей Перметрин

З успіхом від корости, педикульозу та інших хвороб, що викликаються ектопаразитами, застосовують спрей Перметрин. Речовина, покладене в основу кошти, дало назву аерозолю. Воно міститься в кількості 5 мг на 1 мл рідкого лосьйону. Фармакодинаміка та фармакокінетика ліки впливає на іонну прохідність натрієвих каналів, що призводить до паралічу, а потім до смерті зудней і кліщів. Після використання пацієнт захищений від повторного зараження на 2-6 тижнів. При необхідності обробку шкіри, предметів побуту проводять повторно.

Эсдепаллетрин

Спрей Эсдепаллетрин складається з компонентів, аналогічних Спрегалю. Препарати подібні і за фармакологічними дій. Дерматологи радять обприскувати шкірні покриви і предмети, з якими контактував хворий, в приміщеннях з хорошою провітрюванням, щоб мікроскопічні частинки нейротоксин не потрапили в дихальну систему людей.

Спрей А-Пар

Аналог Спрегаля спрей А-Пар має повністю ідентичний склад. Замінник різниться лише за обсягом. А-Пар випускається у формі аерозолю об'ємом 152 р. Спрей від корости розпилюють на поверхню заражених ділянок на відстані не менше 20 см. Спочатку обробляється тіло зараженого, а тільки потім кінцівки. На обличчя А-Пар наносити не можна, тому що він може потрапити на очі і рот.

Спрей Пара-Плюс

Основне призначення спрею Пара-Плюс – позбавлення від педикульозу, але він добре допомагає і від коростяних зудней. Діючі інгредієнти:

  • пиперонила бутоксид;
  • малатіон;
  • перметрин.

Застосування спрею від корости протипоказане дітям до 2,5 років, хворим з бронхіальною астмою та обструктивним бронхітом. З особливою обережністю медики рекомендують використовувати препарат для жінок у період вагітності, годування дитини. Допускається застосування аерозолю на голові, лицьової частини, на очах, на носі слід закрити паперової або тканинної серветкою або нанести спрей на ватяний тампон, щоб обробити уражені ділянки.

Ціна на спрей від корости

Перед покупкою лікарського засобу, хворий обов'язково повинен проконсультуватися у лікаря. Він порадить, який препарат підійде краще за інших, як довго потрібно його застосовувати. Ціни на спрей від корости залежать від регіону, виробника, форми випуску. На сайтах, які інформують складі і дії медикаментів, можна подивитися в каталозі, скільки коштує Спрегаль в аптеці, де вигідніше купити в інтернет-магазині.

Назва препарату

Ціна, руб

Спрегаль

780-1015

А-Пар

700-980

Эсдепаллетрин

620-890

Перметрин

570-650

Пара-Плюс

540-600

Відео: препарати від корости

Лікування корости: сірчана мазь, Спрегаль, Медифокс, Бензилбензоат, антибіотики

Відгуки

Олександр, 48 роківНіколи не займаюся самолікуванням, а раджуся з фахівцями. Коли я заразився коростою, аерозоль для розпилення на осередки зараження прописав мені лікар. В аптеці препарату не виявилося, тому вирішив купити Спрегаль в інтернет-магазині. Чекати довго не довелося, вже на наступний день випробував це засіб. Мені допомогло – свербіж відразу припинився.
Лілія, 32 рокиУ мене дитина привіз коросту з піонерського табору, тому довелося вибирати засіб, який нешкідливий для дітей. Доктор порадив мені лікувати старим перевіреним методом – сірчаної маззю. Доводилося намазувати кожен день, а потім міняти одяг, постільна білизна. Спрей був би набагато зручніше, але він більше підходить дорослим.
Олена, 27 роківНеприємно писати про таке, але мене спрей визволив від цієї ганебної хвороби. Навіть уявити не могла, що так легко їй заразитися. Дерматолог підтвердив діагноз, порадив почати лікування корости Спрегалем, тому що він працює швидше інших засобів. Вартість не така висока, як у інших аерозолів, але не дешева, хоча він добре допомагає.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!