Таблетки від прищів на обличчі: ефективні засоби

Акне – проблема, знайома багатьом людям, особливо підліткам. Впоратися з нею допоможуть спеціальні лікарські препарати. Є кілька груп таблеток, придатних для лікування прищів. Якщо ця висип не оминула стороною й вас, читайте, які медикаменти допоможуть вам позбавитися від неї.

Які бувають таблетки від вугрової висипки

Є різні препарати для лікування акне. Щоб вибрати правильний, вам необхідно звернутися до лікаря. Він визначить, що є джерелом захворювань, і призначить відповідну схему лікування. Крім капсул, він може призначити місцеві кошти, дієту. Які таблетки допомагають від прищів на обличчі:

  • антибіотики;
  • гормональні протизаплідні;
  • ретиноїди (Роаккутан);
  • для чищення організму;
  • пивні дріжджі з добавками;
  • вітаміни;
  • від підшкірного кліща.

Гормональні

Їх призначають, якщо проблема висипань пов'язана з тим, що у жінки занадто високий рівень тестостерону, який є чоловічим гормоном. Протизаплідні змінюють гормональний фон, оптимізують роботу сальних залоз. У більшості випадків від прищів призначають такі ліки:

  1. Джес. Доступний за ціною препарат. Його призначають від прищів дуже часто. Має ряд протипоказань. Приймають по таблетці в день безперервно.
  2. Ярина. Контрацептив, який іноді призначають жінкам для боротьби з висипаннями. Приймають 21-денними курсами по рекомендації фахівця.
  3. Жанін. Протизаплідні таблетки, які допоможуть боротися з прищами. Приймають виключно за призначенням фахівця.

Допомагають протизаплідні таблетки від прищів

Контрацептиви дійсно здатні очистити вашу шкіру від вугрів. Тим не менш, вони не є спеціалізованим лікарським засобом і призначені, головним чином, для запобігання небажаної вагітності. У них дуже багато протипоказань, тому пити такі таблетки без консультації лікаря категорично заборонено. Інструкції до препарату потрібно неухильно дотримуватися.

Антибіотики

Такими препаратами часто лікують запущені випадки акне, з якими не змогли впоратися інші медикаменти. Залежно від причини висипки і ступеня ураження шкіри курс вживання може становити від однієї до декількох тижнів. Варто відзначити, що довгий, а тим більше безконтрольний прийом антибіотиків, згубно впливає на організм, тому займатися самолікуванням категорично заборонено. Приймайте їх, тільки якщо призначить лікар. Що пропити від прищів на обличчі:

  1. Еритроміцин. Протимікробний препарат. Щоб позбавлятися від прищів на обличчі, його приймають по таблетці двічі на день. Ліки заборонено вживати вагітним, годуючим жінкам.
  2. Метронідазол (Трихопол, Метрогіл). Прибирає прищі, шрами від них, надає на шкіру антимікробну дію. Як правило, призначають приймати по 0,25 г 2 рази на день.
  3. Тетрациклін. Препарат дуже ефективний проти тих мікробів, які викликають висип. Краще допомагає у поєднанні з місцевими засобами. Протипоказані при хворобах печінки, грибках, вагітність, період годування груддю.
  4. Доксициклін (Юнідокс Солютаб). Ліки з яскраво виражену антибактеріальну дію. Має багато протипоказань і побічних ефектів.

Таблетки для кишечника від прищів

Якщо в організмі багато токсинів та інших шкідливих речовин, то на обличчі може з'явитися висип. Як правило, щоб позбавитися від неї, потрібно приймати очисні ліки. Вони сприяють виведенню зсередини організму бактеріальних токсинів, продуктів обміну речовин і розпаду алкоголю, патогенних мікроорганізмів, алергенів, солей важких металів. Очищаючі таблетки від акне на обличчі:

  1. Лактофільтрум. Його дозволено приймати підліткам старше 12-річного віку. Курс лікування займає від декількох тижнів до місяця. Таблетки не можна приймати людям з шлунковими кровотечами та кишковою непрохідністю.
  2. Активоване вугілля. Щоб позбутися від прищів, його п'ють на голодний шлунок вранці, розраховуючи по таблетці на кожні 10 кг ваги. Ще можна пити по 2 штуки тричі на добу за пару годин до їжі. Вугілля добре допомагає, а коштує зовсім недорого.
  3. Полипефан. До складу цього препарату входять натуральні компоненти. Лікування займає тиждень. Таблетки заборонені при запорах.
  4. Фільтрум-СТІ. Ліки роблять з продуктів гідролізу деревних компонентів. Пити потрібно по три таблетки тричі на добу. Позбутися від прищів вдасться за два-три тижні. Препарат заборонено приймати при виразці.

Таблетки на основі пивних дріжджів

Подібні препарати часто призначають для лікування висипань. Як правило, в дріжджі додають цинк, селен, залізо, багато інші мікроелементи, які позитивно впливають на стан шкіри. Такі таблетки багаті вітамінами, амінокислотами. Їх прийом допоможе поліпшити зовнішній вигляд обличчя, волосся, нігтів. Ліки чудово справляється з прищами, викликаними порушенням роботи сальних залоз. Однак, є в пивних дріжджів і недолік – їх прийом сприяє набору ваги, тому повинен проводитися під контролем лікаря.

Дізнайтеся, як прийматигормональні таблеткивід прищів.

Як вибрати таблетки від прищів на обличчі

Головне, не приймайте ніяких рішень самостійно. Зверніться до лікаря, він проведе всі необхідні аналізи і призначить оптимальну схему лікування. Тільки фахівець зможе визначити, які таблетки допоможуть вам, а не нашкодять. При цьому він прийме до уваги стать, вік, причину проблеми, проаналізує загальний стан організму. Довіртеся фахівця, і висипання перестануть вас турбувати. Дізнайтеся, кому показаний цинк в таблетках.

Ціна

Препарати для лікування шкіри ви зможете купити в інтернет-магазині, замовити у звичайній аптеці. Уважно дивіться каталоги, адже вартість у різних організаціях може істотно розрізнятися. Приблизні ціни на них наведено у таблиці нижче:

Назва таблеток

Ціна в рублях

Контрацептиви

Джес

800-1265

Регулон

440-460

Ярина

915-1150

Жанін

875-1100

Антибіотики

Еритроміцин

90-105

Метронідазол

80-140

Тетрациклін

75-95

Доксициклін

15-25

Для очищення організму

Лактофільтрум

260-285

Активоване вугілля

4-9

Полипефан

70-125

Фільтрум-СТІ

85-95

Дізнайтеся, які засоби від вугрів також ефективні.

Відео

Лікування прищів контрацептивами

Відгуки

Катерина, 25 роківПрищі почали з'являтися, коли я була підлітком. Думала, що це вікове, але роки йшли, а проблема не зникала. Пробувала різні креми, маски, народні рецепти, але нічого не допомагало. Звернулася до лікаря, після огляду прописали гормональні таблетки Жанін. Через три місяці шкіра на обличчі повністю очистилася і препарат відмінили.
Алевтина, 37 роківПісля затяжної хвороби все обличчя покрилося прищами, не було жодного вільного місця. Врятував мене активоване вугілля, який я пила щоранку два тижні поспіль. Результат був помітний майже відразу, перестали з'являтися нові запалення. Через місяць від висипки не залишилося й сліду, всі рубці зійшли, колір обличчя вирівнявся.
Олександра, 22 рокиКращі таблетки від вугрів для мене – пивні дріжджі з вітамінами. Купую щоразу різні, ціна у них цілком доступна. Завдяки цій добавці у мене не тільки особа залишається чистим, але і волосся покращали, нігті зміцнилися. Дуже задоволена ефектом пивних дріжджів. Поправитися від них не боюся, мені б навіть не завадило набрати пару зайвих кілограмів.
Вікторія, 39 роківБорюся з прищами вже дуже давно, тому сміливо можу сказати, що кращий засіб від них – антибіотики. І ціна доступна, і результат помітний. Найголовніше, не купувати таблетки навмання, їх обов'язково повинен прописати лікар. Найкраще поєднувати їх з місцевими препаратами. Обов'язково дотримувати гігієну, добре вмиватися.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!