Мазь для лікування забитих місць

Удари відносять до закритих механічних пошкоджень м'якої тканини. Перші ознаки отримання травми – це внутрішнє крововилив в сусідні тканини, поява набряку, больові відчуття. В будь-якій аптеці можна купити крем, гель або мазь від синців, гематом, саден. Асортимент таких лікарських засобів дуже великий, тому нижче представлені найбільш ефективні і популярні препарати. Вибирати ліки, яке допоможе вилікувати травми шкіри, суглобів, м'язів, слід дуже уважно, спираючись на вікову категорію, бажаний ефект.

Яку мазь використовувати від ударів

Позбутися від синців, гематом або ударів дуже просто. Головне правильно вибрати лікарський засіб зовнішнього застосування, які випускаються у вигляді крему, мазі або гелю. В аптеці можна придбати препарати для дорослих і дітей (немовлята, дошкільники, підлітки), а також людей, які щодня піддаються фізичним навантаженням (наприклад, спортсменів).

Для дорослих

До найбільш затребуваним препаратів для дорослої людини відносять такі гелі та мазі від ударів:

  1. «Ліотон-гель» – відмінний засіб від синців, саден, забитих місць, шрамів. Надає дезинфікуючу дію, знімає запалення. Гель наноситься на уражену ділянку шкіри 3 рази на добу, легкими масажними рухами.
  2. Мазь від ударів, запалень, набряків на основі натуральних продуктів – «Бадяга». Лікарі часто радять застосовувати цей лікарський засіб для швидкого поліпшення мікроциркуляції, обміну речовин в пошкодженій області. Видавлюємо на палець трохи мазі, обережно змащуємо травмовану ділянку кілька разів в день.
  3. Гепариновая мазь не менш ефективна в боротьбі з гематомами і набряками. Має протизапальні якості, протистоїть утворенню тромбів. Помазати уражене місце, повторювати 3 рази в добу протягом тижня.
  4. Мазь Швидка допомога від синців та забоїв добре справляється з порізами, саднами, опіками, роздратування шкірного покриву. Володіє регенеративними і бактерицидними властивостями. Засіб не дозволяє потрапляти мікробів через травмовану шкіру, запобігає формування шрамів. Така мазь наноситься двічі на день.
  5. Універсальне неодноразово перевірена лікарський засіб – мазь Вишневського. З її допомогою можна швидко очистити шкіру від гематом, подразнень, саден, забитих місць і схожих травм.

Для дітей

Чим мазати забої і синці у дітей? Це питання турбує кожного з батьків. Список популярних препаратів, які дійсно дають позитивні результати:

  1. Гель «Синяк-OFF» дозволяється використовувати навіть для лікування маленьких дітей (з 6 місяців). Препарат є каталізатором відновного процесу шкіри, добре розсмоктує згустки крові, які утворилися після травмування. Додатково до цього, гель не допускає появи тріщин, ретельно зволожуючи шкірний покрив. Наноситься засіб до п'яти разів на добу.
  2. Універсальний бальзам «Рятівник» створюється на основі різних натуральних продуктів. Серед них вітаміни, бджолиний віск, ефірні олії. Такі корисні речовини дають змогу прискорити загоєння пошкоджень. Використовується бальзам 2 рази в день. Рекомендується дітям усіх вікових категорій.
  3. Мазь від синців і гематом «Долобене» підходить для дитини від 5 років. Препарат знижує больові відчуття, прискорює відновлення пошкодженої шкіри, розріджує кров'яні згустки, прибирає набряки.

Для спортсменів

Спортсмени нерідко отримують удари, розтягування спини, колін, грудної клітки. Позбутися таких неприємностей допомагають наступні препарати:

  1. Мазь «Апізартрон» з бджолиною отрутою, гірчичним ефірним маслом, метилсаліцилат. Рекомендується в разі ударів, защемлення нервів, гематом, радикуліту. На травмовану ділянку наносять трохи мазі втирають її в шкіру через пару хвилин, коли почнеться легке поколювання. Після цього потрібно робити легкий масаж.
  2. Мазь при ударах і гематомах «Нікофлекс» створена спеціально для шанувальників спорту. У її складі є багато корисних активних речовин. Препаратом лікують забої м'яких тканин, судоми, біль у м'язах і суглобах. Втирається в шкіру 3 рази в день.
  3. Тайська мазь – загальна назва мазей, які виробляються в Таїланді. Лікарські засоби цієї категорії створюються на основі природних елементів, серед яких тваринні жири і ефірні масла. Тайська мазь відрізняється різними кольорами. Забарвлення препарату залежить від його складу, ефекту. Наприклад, засіб чорного кольору є багатофункціональним, його використовують для знеболювання, боротьби з набряками від ударів, розтягнення. Червона мазь лікує суглоби, а жовта – відновлює кісткову тканину при переломах і тріщинах.
  4. Крем-бальзам «Артро-актив». Швидко відновлює пошкоджені в результаті ударів суглоби. Використовується протягом 6-10 тижнів.

Огляд найкращих мазей від забитих місць, синців і розтягувань

Сьогодні можна придбати різноманітні лікарські засоби, які загоюють удари, гематоми, садна, опіки, справляються з розтягненнями. Який препарат вибрати? Мазі класифікують на охолоджуючі, знеболюючі, розігріваючі, з ефектом регенерації та розсмоктування. Завдяки цьому, вибір необхідного ліки значно спрощується.

Охолоджуючі

Препарати з цієї категорії використовують відразу після травмування шкірного покриву. Ефективність охолоджуючих мазей, гелів пояснюється їх складом: ефірні олії, ментол, аналгезуючу компоненти. Ці речовини добре знімають біль, створюють відчуття охолодження шкіри. Найбільш дієві препарати: «Меновазин», «Венорутон», «Капилар», «Санітас», «Флексал» і так далі.

Розігріваючі

Гелі, мазі, креми і бальзами розігріваючого дії покращують циркуляцію крові, активізуючи обмін речовин і усунення відмерлих м'яких тканин. Розігріваючі мазі, креми наносять на травмовану ділянку через кілька днів після пошкодження. Серед асортименту такої продукції виділяють «Вірапін», «Випраксин», «Капсодерм», «Дип-Хіт», «Бруфен», «Финалгон».

Знеболюючі

Такі кошти часто є гомеопатичними. Знімають больові відчуття від ударів і інших схожих травм. Правда, не рекомендується використовувати їх тривалий період часу, в іншому випадку сильно гальмується регенерація м'язових тканин. Препарати, засновані на нестероїдних елементах, що знімають запалення, випускаються в різних формах:

  • Мазь: «Індометацин», «Апізартрон», «Гепароид», «Лідокаїн», «Бом-Бенге», «Геморид», «Гепариновая мазь», «Гевкамен»;
  • Гель: «Дикловит», «Диклофенак», «Вольтаренум», «Быструмгель», «Долабене», «Діпріліф»;
  • Крем від розтягувань і ударів: «Хондрекс», «Аналгос», «Кетонал», «Долгит».

З розсмоктуючою дією

Лікарські препарати у вигляді мазей, гелів, кремів з розсмоктуючою ефектом завжди справляються з гематомами і іншими схожими ушкодженнями шкірного покриву. Їх склад завжди доповнено речовинами-антикоагулянтами: витяжкою з кінського каштана, бодягою, гепарином. Серед найбільш популярних і ефективних засобів можна виділити: «Ліотон», «Троксевазин», «Индовазин», «Рятувальник», «Аэсцин».

З протинабрякову та регенеруючим ефектом

Засоби, які знімають набряки і відновлює шкірний покрив, створюються на основі спеціальних компонентів. До такої групи ліків належать:

  • «Никовен»;
  • «Гепатромбин»;
  • «Долобене»;
  • «Никодан»;
  • «Декспантенол».

Відео: перша допомога при ударах

Забої, садна, розтягування – про ці проблеми кожен з нас знає з власного досвіду. Які заходи необхідно вжити, у разі пошкодження шкірного покриву такого характеру? Як правильно використовувати медичні препарати, спрямовані на усунення синців, набряків, вивихів? Про це можна дізнатися з цікавого, пізнавального відеоролика.

Сюжет Перша допомога при забитті 26 07 12

Відгуки про результати застосування

Ілона, 30 років Моя сім'я давно використовують мазь «Бадягу». На вибір цього кошти вплинув той факт, що до складу препарату входять натуральні компоненти. За допомогою цієї мазі пошкодження шкіри зникають через 3-4 дні. Ще з забоями м'яких тканин непогано справляються «Фастум-гель» і «Ліотон».
Сергій, 42 роки Пробував дію мазей «Диклак», «Троксевазин» і «Амбене». Коли розбирав старий мотлох на дачі, то поставив собі пару серйозних синців, пошкодив коліно, забій куприка і ребро. Завдяки використаним препаратів біль значно зменшилася, а через 5 днів зовсім зникла, гематоми теж швидко розсмокталися.
Дарина, 25 років Займаюся спортом кілька років. Часті серйозні тренування дають про себе знати: іноді з'являються синці, розтягнення, болі в спині, ребрах, невралгії. Борюся з такими неприємностями за допомогою «Репарил-гель» і «Тайської мазі» чорного кольору. Рекомендую ці ефективні засоби всім, хто постійно стикається з фізичними навантаженнями і пов'язаними з ними травмами.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!