Як зварити буряк в мікрохвильовці - рецепти. Скільки часу варити буряк для салату, борщу в мікрохвильовці

Практично у кожної домогосподарки є будинки мікрохвильова піч. З її допомогою можна не тільки швидко підігріти будь-яку страву, але і приготувати його (відварити, згасити). Скільки часу витрачається на те, щоб зварити буряк? Іноді більше години. НВЧ-піч впорається з цим куди швидше. Як швидко приготувати буряк в мікрохвильовці?

Як зварити буряк в мікрохвильовці

Завдяки тому, що зварити буряк в мікрохвильовці виходить значно швидше, ніж при стандартному способі на плиті, всі корисні речовини цього овоча зберігаються. Це, мабуть, і є одне з головних переваг такого способу приготування. Другий плюс - це тривалість. Дійсно, вам знадобиться всього кілька хвилин, щоб овоч вже був готовий до вживання.

Перш ніж дізнатися способи приготування коренеплоду в НВЧ-печі, варто додати, що така обробка не псує продукти, як вважають деякі прихильники натурального харчування. Багато домогосподарки воліють довгу варіння на плиті лише тому, що впевнені у шкідливості СВЧ-печей, і заздалегідь внесли її в чорний список приладів для приготування страв і підтримки здорового раціону харчування.

Мікрохвильова піч є справжньою знахідкою для тих, хто любить смачно поїсти і не хоче витрачати на приготування багато часу. СВЧ-промені впливають на рідину всередині продукту, розігріваючи його і зберігаючи всі соки, чого не скажеш про звичайному відварюванні овочів. Помічали, що на дні каструлі після варіння завжди залишається чорний сік? У цій рідині залишаються ті самі корисні вітаміни, які ви виливаєте в смітник. При цьому висока швидкість процесу приготування значно економить ваш час.

Скільки варити буряк в мікрохвильовці

Повне час приготування залежить від розміру коренеплоду і займає від 10 до 20 хвилин. Буде краще, якщо ви відберете кілька плодів одного розміру - через 10 хвилин вони будуть готові до приготування салатів або інших страв. Ще варто враховувати потужність приладу: чим він потужніший, тим менше часу буде тривати варіння буряків в мікрохвильовці.

Як зварити буряк в мікрохвильовці без води

Ми звикли заливати овоч великою кількістю води, але існує й альтернативний спосіб. Можна зварити буряк в мікрохвильовці і без води. Для цього вам знадобиться взяти кілька плодів середнього розміру і не дуже глибокий посуд з кришкою (відмінно підійде форма для запікання). Як варити буряк в мікрохвильовці:

  1. Спочатку необхідно підготувати коренеплід: гарненько помити, чистити не треба, відрізати корені і верхівку.
  2. Обсушіть і проколіть овоч з усіх боків зубочисткою, а потім покладіть в приготовлену ємність.
  3. Помістіть форму в камеру і включіть потужність 800 Вт.
  4. Через 10 хвилин перевірте - якщо необхідно, то потрібно продовжувати готувати ще хвилин 5.
  5. Вареної овочу необхідно дати охолонути. Краще охолодити його під холодною водою.

Як зварити буряк в мікрохвильовці у воді

Другий спосіб швидкого приготування овочів для борщу або салатів – це зварити буряк в мікрохвильовці у воді. Принцип приблизно такий же: моєму, не чистимо, кладемо в ємність. Потім необхідно взяти 100 грамів води, залити овочі і закрити миску кришкою. Можна сміливо відправляти всі варитися. Встановіть максимальний режим і почекайте 10 хвилин. Потім перевірте готовність.

Як запекти буряк в мікрохвильовці цілком

Якщо ви хочете просто поласувати цим корисним, вітамінним овочем, то можна запекти буряк в мікрохвильовці цілком з маринадом, а потім відразу приступити до її вживання. Робити маринад дуже просто: вам потрібна столова ложка харчового оцту, а сіль, спеції - на ваш розсуд. Овоч при цьому необхідно не тільки помити, але і почистити, а також розрізати на дрібні або середні шматочки, якщо плід великий. Потім змішайте підготовлену суміш з овочевими кубиками і відправте запікатися.

Оскільки це не цілий коренеплід, то готуватися він буде швидше: вже через 7 хвилин можна перевірити його готовність. За смаковими якостями такий продукт буде мало відрізнятися від приготованого іншим способом. Якщо вам хочеться, щоб овоч покрився скоринкою, як при тривалому випіканні, то відкрийте кришку і поставте миску тому ще на 2-3 хвилини на режим "Гриль".

Як приготувати буряк в мікрохвильовці для вінегрету

Для тих, хто цінує свій час, але при цьому любить домашню кухню, НВЧ-піч знову прийде на допомогу. Буряк в мікрохвильовці для вінегрету готується дуже швидко. Крім того, таким же способом можна готувати інші овочі для салатів. Для цього вам будуть потрібні тільки чисті коренеплоди (неочищені) і харчова плівка. Оберніть нею коренеплід, зробіть кілька отворів, щоб пара вільно виходив, помістіть готуватися на 15 хвилин. Після закінчення цього часу можете приступати до приготування вінегрету з рослинним маслом.

Буряк в мікрохвильовці швидко в пакеті

Ще один перевірений спосіб приготування овочів – це варена буряк в мікрохвильовці швидко в пакеті. Для цього підійде звичайний рукав, який ви використовуєте для запікання м'ясних страв у духовці. Як відварити буряк у мікрохвильовій печі за кілька кроків:

  1. Моєму коренеплід, якщо потрібно, чистимо і нарізаємо на шматочки.
  2. Складаємо все в рукав (сильно зав'язувати не потрібно, так як пара повинна вільно виходити).
  3. Кладемо на тарілку і ставимо готуватися.
  4. Вибираємо самий потужний режим і чекаємо 10-12 хвилин. Якщо ви все зробили правильно, то шматочки середнього розміру через цей час будуть готові. В іншому випадку доведеться продовжити приготування і залишати овоч доготавливаться.

Відео: Як зварити буряк в мікрохвильовці 5 хвилин

Як за 5 хвилин зварити буряк в мікрохвильовці

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!