Як варити гриби правильно. Скільки часу варити заморожені, сушені або свіжі гриби

Перед використанням дарів лісу в страві, необхідно провести їх попередню теплову обробку. Робити це потрібно для поліпшення смаку, виведення токсинів і шкідливих речовин, які можуть нагромадитися в підберезники, підосичники, груздях та інших видах. Ознайомтесь, як правильно і скільки часу варити гриби.

Скільки варити гриби

Різноманітність видів настільки велике, що для приготування кожен представник вимагає індивідуального підходу. Досвідчені люди точно знають, скільки потрібно варити гриби, але господині, які не стикалися з даним видом промислу, важко з поставленим завданням. Всі види мають свій час варіння, тому для створення смачного супу слід точно знати годинник приготування. На способи термічної обробки впливає стан продукту, який може бути як нещодавно зірваним, так і замороженим або сушеним.

Скільки варити сушені гриби

Дари природи у такому вигляді найвибагливіші. Якщо їх неправильно обробити, то вони навіть після варіння будуть жорсткими, тому обов'язково дізнайтеся, скільки треба варити гриби. Спочатку їх слід вимочити протягом 3,5-4 годин, заливши холодною водою, а потім вже відправляти в каструлю. Воду виливати після замочування не варто, адже разом з нею піде насичений аромат, краще готуйте їжу на цьому бульйоні. Для будь-якої страви варити сушені гриби після замочування бажано близько 2-х годин. Можна вважати, що дари лісу готові, коли вони осядуть на дно ємності, де варилися.

Скільки варити гриби свіжі

Коли дозріває грибовница, починається осінній період збору врожаю. Цілорічно доступні на ринках і магазинах штучно вирощені печериці та гливи. Є загальне правило, яке вказує на те, що варити свіжі гриби слід не більше 20-ти хвилин. Однак кожен вид вимагає легкої коригування часу. Якщо не хочете, щоб продукти потемніли, то перед тим, як зварити гриби, їх слід промити в соку лимона або оцті. Скільки хвилин варити гриби? Печерицям вистачить кип'ятити 5-10 хвилин, а білий потрібно доводити до готовності не менше півгодини.

Скільки варити гриби заморожені

Заморожені лісові дари хороші тим, що завжди будуть під рукою: вони часто продаються в магазині або ними запасаються дбайливі господині в літньо-осінній період збору. При заморожуванні залишається вода, яка не повинна потрапити в каструлю, тому продукти варто розморозити природним шляхом або у мікрохвильовій печі, потім промити. Варити заморожені гриби слід близько 20-30 хвилин, а закидати виключно в холодну воду, при цьому кипіти вони повинні виключно на повільному вогні. В процесі буде з'являтися пінка, але її необхідно знімати.

Як правильно варити гриби

Смак дарів лісу подобається багатьом людям, але щоб зробити наваристий супчик, пюре, фарш для пирогів або апетитне друге блюдо, слід врахувати правила приготування грибів. Практично кожен їх вид підлягає варінні, яка є нескладним і ефективним способом термічної обробки. Завдяки цьому процесу йдуть всі забруднення, які дари лісу ввібрали в процесі росту, отруйні речовини, нейтралізується гіркоту. Як варити гриби? Під час термічної обробки з водою йде частина поживних речовин, тому рідини краще наливати зовсім небагато.

Скільки варити білі гриби

Представники цього виду належать до найбільш поживним і смачним дарів природи, але їх слід обов'язково прокип'ятити перед смаженням або запіканням. Багатьох господинь цікавить те, скільки варити білі гриби для супу? Середній час термічної обробки становить не менше 20-25 хвилин. Якщо плануєте приготувати продукт для першої страви, то краще дати їм прокипіти близько півгодини, а потім вже з'єднувати з іншими компонентами. Перетравлювати представників цього виду не варто, тому що вони стануть гумовими на смак, а в процесі потрібно періодично знімати піну.

Скільки варити опеньки перед смаженням

Опеньок займає лідируючі позиції для загортання і маринування, але цей вид ще можна смажити з цибулею в сметані – блюдо виходить дуже смачним. Однак перед смаженням даний вид слід прокип'ятити потрібну кількість часу. Скільки варити опеньки до готовності? Процес відбувається в кілька етапів: спочатку варять їх у воді близько двадцяти хвилин, потім зливають воду і проварюють ще раз. На другому етапі закидають опеньок, цибулю, лавровий лист, горошинки перцю і залишають на плиті ще хвилин на 20. Час варіння залежить від розміру опеньків: маленькі готуються швидше, а великі – довше.

Скільки варити печериці до готовності

Деякі їдять печериці навіть сирими, однак багато господинь все ж краще проварювати їх. Завдяки цьому вони стають більш соковитими, ніжними, і за смаком більш насиченими. Невеликі печериці можна відварювати цілими, а великі рекомендується розрізати на кілька частин. Закладати продукти слід в киплячу воду, але перед цим її потрібно посолити і приправити. Скільки варяться печериці? Все залежить від того, в яке блюдо ви додасте: якщо бажаєте покласти в салат або обсмажити, то проварювати потрібно близько 10-ти хвилин, для супу часу буде потрібно 20 хвилин.

Скільки варити маслюки

Маслюки – це особливий вид, який відрізняються підвищеним вмістом вологи. В свіжому стані вони не вимагають попереднього замочування, бо як стануть ще більш слизкими. Краще дари природи спочатку викласти на решітку і трохи підсушити: за часом цей процес займе не більше 30-ти хвилин. Після просушування потрібно маслюки промити і залити підсоленою водою, після чого відправити варитися. Скільки варити маслюки перед смаженням? Процес займе близько півгодини. Коли термічна обробка підійшла до завершення, то основний продукт потрібно буде процідити через друшляк.

Скільки потрібно варити лисички

Лисички готуються набагато простіше, ніж деякі лісові сорту. Першим ділом, їх слід промити, а після завантажити в каструлю з чистою прохолодною водою. На вогні довести до закипання, зняти пінку і прикрутити полум'я. Лисички не потребують тривалої варінні щоб уникнути втрати всіх корисних речовин, тому до готовності їх потрібно доводити на повільному вогні, протягом 25-30 хвилин. Коли дари лісу готові, то з каструлі треба злити всю воду і обов'язково їх порізати. Після цього можна тушкувати, смажити лисички або класти в салати, а скільки варити лисички перед смаженням ви вже знаєте.

Як варити гливи

Якщо гливи призначені для смаження, то в попередньому кип'ятінні вони не потребують. Однак деякі господині вважають, що варити гливи перед смаженням треба хвилин 5-10. Даний сорт часто використовують для супів, адже їх можна закладати свіжими або після пасерування разом з ріпчастою цибулею і морквою. В супі дари природи готуються разом з картоплею, щоб бути придатними до вживання. Гливи є тим видом, які навіть після п'яти хвилин кип'ятіння будуть смачними. Невибагливі гливи хороші тим, що їх термічна обробка займає мінімум часу.

Як зварити грибний суп із заморожених грибів

З продуктів, які заморожували, виходять відмінні супи навіть в мультиварці. Однак перша страва може вийти смачним тільки за умови правильної теплової обробки. Грибний суп з заморожених грибів необхідно починати з розморожування головного інгредієнта. Коли продукти підготовлені, їх промивають і викладають у каструлю, запиваючи холодною водою. Кип'ятити слід від 20-ти хвилин до 30-ї, а потім вже закладати туди інші інгредієнти. Після варіння можна воду злити або готувати суп в ній. Скільки варити гриби з іншими овочами? 15 хвилин до повної готовності.

Як варити суп з сушених грибів

При правильній підготовці сушені дари природи в супі здатні розкрити кращі смакові якості. Перед безпосередньою термічною обробкою сморчок, маслюк, польський слід замочити. Одним видам вистачає і 30 хвилин, а іншим потрібно не менше 1-1,5 години. Коли кожен розкриється, слід покласти їх у ємність, заливши холодною водою і відправити на вогонь. Кип'ятити сухі дари лісу потрібно не менше 35-40 хвилин. Бульйон не потрібно виливати – грибний суп з сушених грибів буде готуватися в ньому ж. Такий супчик з додаванням інших інгредієнтів приготується за 15 хвилин.

Скільки варити гриби перед смаженням

У смаженому вигляді дари лісу багатьом подобаються найбільше. Якщо ви великий шанувальник, то вам краще ознайомитися, як і скільки варити гриби перед смаженням. Так, печериці, гливи, опеньки, маслюки та інші лісові дари потрібно піддавати термічній обробці різну кількість часу:

  1. Печериці потрібно залити холодною водою, відправити на вогонь і дати прокипіти 10 хвилин.
  2. Гливи будуть готові вже через 5-10 хвилин, але є думка, що вони взагалі не потребують теплової обробки.
  3. Що стосується того, як відварити гриби з лісу, то основна їх маса буде готова тільки через 40-60 хвилин. Не забудьте промити кожен опеньок, маслюк, підберезник або лисичку в лимонному соці, щоб вони не темніли.

Відео: Як варити гриби для заморозки

Зварити гриби для заморозки

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!