Чим корисний ківі

Заморський плід лианоподобного дерева смачний і полюбився багатьом. А якщо знати, чим корисний ківі, то він буде постійно на столах росіян. Вміст в ньому вітамінів, кислот, мікроелементів, позитивно впливає на здоров'я дорослих і дітей. Дивовижний фрукт використовують кулінари для прикраси страв, а молоді красуні для схуднення і масок. Чим же так привабливий і корисний китайський агрус? Дізнаєтеся у представленому огляді.

Склад і калорійність ківі

В плоді міститься багато корисних речовин, разом з тим це низькокалорійний продукт. Особливо прекрасній статі цікаво дізнатися, скільки калорій в ківі? 100 грам продукту містить всього 45 ккал. При цьому хімічний склад ківі багатий корисними речовинами. У нього входить фруктоза, клітковина, фолієва кислота, пектин, калій, залізо, фосфор, кальцій, ензими, бета-каротин. Вітамінний склад: PP., A, B, C, E. Вуглеводів зрілий фрукт містить 8%. Сушений або в'ялений ківі не втрачає корисних властивостей, але енергетична цінність збільшується до 300 кілокалорій.

Таблиця БЖУ (100 г продукту/грамів)
КалоріїБілкиЖириВуглеводи
45 ккал1 г0,6 г4 р

Користь фрукта ківі

Медики в Китаї застосовують ківі вже тисячоліття поспіль, як лікарські засоби. Якщо постійно вживати зрілі плоди в їжу, багато захворювання вдасться запобігти. Рекомендують фрукт вагітним та жінкам при грудному вигодовуванні дитини, адже в складі продукту цілий комплекс корисних мікроелементів та вітамінів. Це засіб для шлунково-кишкового тракту від запору, печії, важкості.

Лікувальні властивості ківі для здоров'я людини:

  • Знижує рівень цукру, холестерину в крові при цукровому діабеті.
  • Має проносний ефект.
  • Запобігає утворенню каменів у нирках.
  • Підвищує імунітет.
  • Підтримує жіночий організм під час вагітності.
  • Нормалізує артеріальний тиск.
  • Покращує травлення під час гастриту.
  • Стимулює вироблення колагену в організмі.
  • Допомагає уникнути появу ревматизму.
  • Благотворно впливає на нервову систему.
  • Покращує роботу шлунка.
  • Очищає організм.
  • Зміцнює м'язи статевих органів, відновлює репродуктивні здібності людини.

Для схуднення

Котрі худнуть дівчатам помічником стане дієта на ківі. Відомо, що це продукт з низьким вмістом калорій, здатний спалювати жир. Ківі для схуднення рекомендується їсти разом зі шкіркою перед їжею. Це знижує апетит, виводить токсини з організму, спалює зайві калорії. Корисно вживати плід перед сном, адже він добре насичує організм, що виключає появу нічного голоду. Важливо те, що з'їдений ківі на ніч очищає організм.

У косметології

Чим корисний плід ківі в косметології? Цей продукт містить тонізуючі компоненти, вирівнює колір шкіри, зміцнює клітини епітелію. Маска для обличчя з ківі насичує вітамінами та поживними речовинами, а ще й допомагає в очищенні, відбілюванні небажаної пігментації, зміцнення шкіри. Догляд з використанням фруктових масок допоможе вирівняти колір обличчя і перетворитися кожній дівчині.

Рецепт заспокійливої маски з маком:

  1. Розминають м'якоть фрукта.
  2. Додають чайну ложку маку.
  3. Наносять масажними рухами на шкіру.
  4. Змивають теплою водою через 10 хвилин.

Протипоказання

На жаль, корисність китайських плодів йде в комплексі з деякими протипоказаннями. Недобросовісні постачальники іноді доставляють в Росію плоди з вмістом шкідливих речовин, тому вимагайте документи на партію фруктів у продавця, перед покупкою. Крім того, не варто переїдати ківі, яким би він не був корисним і смачним. Це завдасть шкоди організму.

Кому фрукт протипоказаний:

  • Людям, у яких алергія на цитрусові.
  • Хворим діареєю.
  • З підвищеною кислотністю шлункового соку.

Де росте

З упевненістю сказати, з якої країни з'явився цей плід важко. Азіатське рослина актинідія китайська давало зелені плоди. Виявивши їх, хлібороб з Нової Зеландії вирощував рослини на своїй ділянці. В результаті селекційних робіт хлібороба і м'якого клімату країни, з'явився новий сорт і такий цінний продукт. Де росте ківі на даний момент? Його культивують у Чилі, Середземноморських країнах і навіть у Грузії. Дерево схоже на виноградну ліану і плоди ростуть розкішними гронами.

Як правильно їсти ківі

Цей плід, що містить в складі більше вітамінів, ніж багато інші фрукти, обов'язково вживається в їжу щодня. Але як правильно це робити, можна їсти ківі з шкіркою, знають не всі. Заповзятливі жителі європейських країн винайшли спеціальний прилад, для того, щоб їсти ківі. Він являє собою маленьку ложечку, з іншого боку якої прикріплений наконечник з ножем для зрізання шкурки.

Самим корисним для вживання буде свіжий, зрілий плід. Він не повинен бути кислим і твердим (це говорить про недоспелости фрукта). Якщо спеціальної ложечки для фрукта немає, то плід очищають ножем, нарізають кружечками або часточками і їдять. Продукт підходить для десертів, салатів, прикраси страв. Пухнасту шкірку не варто викидати, адже в ній дуже багато вітамінів і мікроелементів. Її використовують для приготування компотів.

Відео: маска з ківі

М'якоть стиглих плодів фрукта підійде не тільки для їжі, але і в якості косметичного засобу для шкіри обличчя. Якщо у вас немає алергії на ківі, тоді спробуйте для себе процедуру на його основі. Як правильно приготувати маску для зміцнення, очищення, пружності, коли і як наносити маску на обличчя, скільки тримати і як змивати – дізнайтеся відповіді на всі ці запитання:

*""*°•Маска для обличчя#ківі і оливкова олія•""*

Відгуки про користь ківі

Світлана, 53 рокиЯ пам'ятаю ті часи, коли цей плід вперше з'явився на полицях магазинів. Перший час не знали як вживати цей пухнастий фрукт. Зараз вживаю цю вітамінну бомбу регулярно. Додавання ківі в м'ясні салати надає страві свіжості та оригінальності. А після багатого застілля вживання одного фрукта позбавляє від важкості у шлунку.
Ганна, 23 рокиЗ 16 років я фарбувала волосся, але якось вирішила відростити натуральний колір. Після чого я помітила сиві волоски. Крім цього, у мене з'явилися інші проблеми з обміном речовин – часті закрепи. Знайомий лікар порадив є по одному ківі щодня. Запори швидко зникли і пігмент волосся повернувся поступово. Їсти фрукти все ж краще, ніж таблетки.
Марина, 31 рікВсім, хто хоче схуднути, на допомогу прийде цей фрукт. Чим корисний плід ківі, я зараз розповім. Він прекрасно втамовує голод, сприяє спалюванню жирів, покращує травлення, допомагає від депресії. Я на собі випробувала його ефективність і раджу всім їсти його вечорами, щоб апетит не з'являвся вночі. Увімкніть його в свій раціон.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!