Весільні зачіски на коротке волосся для наречених

Ніжний образ нареченої у весільній сукні завжди асоціюється з розкішною зачіскою і декоративними аксесуарами. Зробити це можна, тільки якщо у дівчини довгі локони, якими можна обіграти будь-які варіанти укладання. Але що робити тим, у кого короткі стрижки? Тут фантазії стиліста ніде розгулятися, але навіть з такої довжини волосся виходять урочисті весільні короткі зачіски.

Які бувають весільні зачіски на коротке волосся

Дівчата з короткими стрижками часто не уявляють, як можна на власному весіллі виглядати жіночно, щоб образ не затьмарювало відсутність довгих локонів. Але варто поглянути хоча б на знамениту актрису Мерилін Монро: хіба її коротка стрижка виглядає зовсім нежіночою? Швидше навпаки, після отримання широкої популярності, жінки в мить стали наслідувати цієї голлівудської зірки і поголовно стриглися коротко.

Весільні зачіски на коротке волосся можуть бути найрізноманітнішими: від скромних, покладених лише гелем, до шикарних, посипаних стразами, квітами та іншими декоративними елементами. Вибір залежить лише від уподобань самої нареченої і її образу, який вона вибрала для весільного торжества. Це і дрібні кучері або, навпаки, красиво укладене хвилі, строгі лінії, укладання в стилі 20-х років, об'ємна зачіска на весілля на короткі волосся з начосом. Правильно підкреслювати урочистий вигляд допоможе професійний стиліст.

Легкі зачіски на весілля

Якщо вам не хочеться морочитися з волоссям, то варто звернути увагу на мінімалізм в укладанні, коли вона не буде сильно відрізнятися від повсякденного стилю. Надати їй урочистий образ допоможуть аксесуари з квітами, які бувають штучними, так і справжніми, як у весільному букеті. Нескладні весільні зачіски для коротких стрижок підійдуть на будь-яку довжину: до плечей або вище, пікс, з чубком або без.

Не варто робити укладку з дрібними кучерями на дуже короткі волосся. Краще скористатися праскою або плойкою для створення природних локонів. Головне в легкій укладанні те, що наречена повинна відчувати себе впевненою, а не замислюватися про те, як через кілька годин виглядає її зачіска. Адже часу на коректування у неї не буде. Перевагою легкої укладання є і те, що її можна зробити своїми руками, не вдаючись до допомоги професіоналів.

Такі весільні укладання на короткі волосся підійдуть тим, хто любить природність у всьому. Крім того, використання спеціальних коштів зводиться до мінімуму, що піде на користь волоссю, що втратив життєву силу, тонким або сухим. Якщо ваше весілля в стилі бохо, хіпі або просто буде проходити в компанії близьких людей, то такий варіант укладання підійде.

Весільна зачіска на коротке волосся із чубчиком

Чубчик теж ідеально впишеться в образ, але варто пам'ятати кілька важливих моментів:

  1. Не бажано стригти чубок за кілька днів перед весіллям, інакше може не вистачить довжини волосся для тієї укладання, про яку ви мріяли.
  2. Якщо стиліст запропонував вам варіант з чубчиком на бік, а в звичайному житті ви носите пряму, то варто заздалегідь зачісувати неслухняне волосся, тим самим готуючи до урочистого дня.
  3. Рекомендується хоча б за тиждень зробити пробний варіант зачіски, щоб в день весілля не було сюрпризів, і ви не усвідомили, що цей образ зовсім не схожий.
  4. Обов'язково продумайте свій образ від і до, щоб укладання гармоніювала з сукнею і стилем весілля, а також гармонійно виглядав з нареченим.

Кардинально міняти зовнішність для торжества, мабуть, погодяться тільки найсміливіші нареченої. Якщо ви хочете зробити чубок виключно для весільної укладання, то пам'ятайте, що не всім типам особи підходить та чи інша стрижка. Так, овальної формі можна сміливо робити каре з рівною або косою чубчиком з начосом на бік. Круглолицим красуням краще зовсім відмовитися від чубчика. Нареченим з трикутною формою обличчя не бажано робити дуже коротку і пряму чубок. Красиво буде виглядати довгі пасма з боків. Сховати великий лоб можна за рівною гривкою.

На дуже коротке волосся

Дівчатам з дуже короткою стрижкою взагалі краще не замислюватися про складну укладанні. Та й на такій довжині навряд чи вийде зробити короткі весільні зачіски, типу бабетта або гарних хвиль. Просто акуратно укладіть прядки з допомогою воску або іншого засобу для укладання, трохи збийте, щоб був присутній обсяг і прикрасьте голову квіткою, діадемою або красивим обідком. Для сміливих наречених пропонують різні варіанти фарбування, які допоможуть освіжити образ і зробити його дійсно святковим.

З локонами і кучерями

Власницям довжини волосся до плечей можна пофантазувати з класичними кучерями і хвилями, які досягаються з допомогою бігуді, прасування або плойки. Якщо є можливість, то поекспериментуйте з різною величиною кучерів. Заздалегідь зробіть собі варіанти укладок, так ви краще зрозумієте, що вам підходить і не будете здивовані в день весілля, якщо зачіска не буде поєднуватися з вашим платтям.

Легке фарбування, освітлення декількох пасм зробить зачіску більш повітряної волосся можуть спадати на обличчя або, навпаки, бути прибраними тому кількома невидимками. Не варто віддавати перевагу недбалим локонам – це більше підійде довговолосим. Важливо, щоб волосок лежав до волоска, а зачіска виглядала акуратною й зберігала цей вид до кінця торжества.

З обідками

Одним з найбільш красивих елементів для укладання вважаються обідки, яких величезна різноманітність можна знайти в спеціальних весільних салонах або відділах з аксесуарами. Крім того, зробіть ексклюзивний варіант своїми руками або замовити. Завдяки обідка, навіть саму просту укладку легко перетворити в яскраву святкову зачіску.

Сьогодні не обов'язково вибирати тільки білий ободок. Сучасні весілля все більше відходять від традицій і звичаїв, а наречений і наречена часто виглядають інакше, ніж їхні батьки. Вільно допускаються будь-які помітні аксесуари, яким якраз може стати обідок, прикрашений квітами, пір'ям, стразами, натуральними каменями, ланцюгами – та чим тільки вашій душі завгодно. Головне ретельно продумати весь образ, щоб цей аксесуар не виділявся і підходив під стиль весілля.

З фатою і вуаллю

Хоча сучасні наречені легко відмовляються від фати або вуалі, у випадку з короткою стрижкою цей весільний аксесуар може легко виконати роль ефектної зачіски. Варто враховувати те, що закріпити фату на волоссі короткої довжини дуже складно, продумайте всі варіанти, щоб бути впевненою в тому, що вона протримається до кінця торжества. Простіше зробити гарний вінок, на який пришити фату. Якщо наречена втомиться, його завжди можна зняти.

Красива вуаль ідеально впишеться в весілля в стилі ретро, які зараз особливо популярні. Вуаль повинна бути з легкої прозорої тканини або сіточки, швидко забиратися назад. У цьому випадку зачіску варто робити не пишною, уникати дрібних кучерів, які переповнять образ дрібними деталями. Підійдуть гладкі локони або легкі хвилі. Найпростішим варіантом стане вуалетка з невеликою вуаллю, яка відразу ж зробить весь образ нареченої романтичним і таємничим.

З квітами

Самим популярним прикрасою для зачіски на весілля залишаються квіти. З них роблять справжні шедеври на волоссі красунь, причому як на довгих, так і коротких. Величезний вибір кольорів, але не варто відходити від загального стилю весілля і вибрати ті, що будуть у піджаку у нареченого або в букеті нареченої (якщо мова йде про живих квітах). Сьогодні в магазині можна придбати шпильки з штучними квітами, які дуже схожі на живі, так що не варто переживати, що зачіска не буде виглядати так багато, як хотілося б.

У залежності від часу року, можна сміливо експериментувати з прикрасами з квітів. Взимку це можуть бути невеликі ялинові гілочки, квіти омели. Влітку нареченої можуть прикрасити себе польовими квітами, що зробить образ жіночним і легким. Восени деякі наречені сміливо прикрашають себе осіннім листям. Важливо пам'ятати, що такі натуральні прикраси дуже крихкі, тому їх потрібно міцно зафіксувати, а в день торжества доведеться бути дуже акуратною, щоб не зіпсувати зачіску.

З начосом

Якщо хочеться пишну зачіску в стилі 60-х років, то сміливо вирушайте до стиліста і розкажіть про свої уподобання. Така зачіска підійде на волосся до шиї, стрижки з чубчиком. Прикрасити її можна атласною стрічкою або красивим обідком. Начіс сподобається дівчатам, чия шевелюра не може похвалитися густотою. Головним недоліком є рясне використання укладальних засобів, якими потрібно закріпити укладання: щоб начіс протримався протягом дня деякі стилісти, виконуючи складні техніки, виливають по цілому флакону лаку.

Використання аксесуарів

Уявити весільну зачіску без блискучих, красивих аксесуарів просто неможливо. Причому їх асортимент часто настільки величезний, що нареченим буває дуже складно зупинитися на чомусь одному. Одних тільки гумок з камінням, перлами, стразами, пір'ям незліченна кількість. Визначити для себе підходящий аксесуар, в якому дівчина буде сяяти, можна тільки після того, як ви ретельно продумаєте образ: сукня, взуття, макіяж і загальний стиль свята.

Для короткого волосся коло аксесуарів звужується. Популярними залишаються затискачі з каменями або квіточками, пов'язки, обідки, діадеми, гребені. Якщо ви плануєте весілля виглядати, як принцеса, то діадема ваш варіант. Не мудрив з зачіскою, навіть найпростіша діадема робить весь образ воістину королівським. Сьогодні можна купити вінтажні дорогі аксесуари або більш прості, зроблені з пластику, які за красою не будуть поступатися першим.

Ще один прекрасний аксесуар, який можна сміливо розглядати дівчат з короткими стрижками – це капелюшки. Це буде особливо актуально в зимовий час року, але і до літнього сезону весіль виробники жіночих прикрас пропонують масу урочистих варіантів. Найголовніше – це те, що капелюшок повинна повністю відповідати стилю і перегукуватися з чином нареченого, інакше на фото ви не будете виглядати гармонійно.

Якщо хочеться кардинально змінити вигляд, то спробуйте приколоти накладні пасма або шиньйон – це хвіст з натуральних або штучних волосся, які згодом можна перетворити в весільну зачіску. Перш ніж зупинятися на такому варіанті, порадьтеся зі своїм стилістом, який допоможе ретельно підібрати відтінок волосся від коренів до самих кінчиків), щоб ніхто з гостей не запідозрив каверзи, а ви відчували себе впевнено на всі 100%.

Фото весільних зачісок на коротке волосся

Відео

Весільні зачіски на коротке волосся від Лариси Реча

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!