Стрижки після 40, які молодят жінок

Хоча й запевняють, що жінки з роками стають тільки гарніше, красу цю необхідно якось підкреслювати. Крім того, що дамам варто стежити за фігурою, стилем одягу, вибір стрижки теж не на останньому місці. Тим більше, що деякі з них здатні як зіпсувати зовнішній вигляд, так і навпаки, омолодити. Які зачіски краще всього підходять жінкам після 40 років?

Які стрижки молодят жінку за 40

На сьогоднішній день стилісти пропонують величезну різноманітність зачісок, які жінка після 40 років може сміливо собі дозволити. Єдиною завданням залишається правильно підібрати ту саму довжину волосся і форму, яка буде повністю відповідати стилю, способу життя, робити володарку молодше. За основу беруться класичні стрижки після 40, які молодят:

  • шапочка;
  • градуйований боб;
  • каскадна стрижка;
  • короткий гарсон;
  • пікс;
  • каре;
  • драбинка.

Короткі

Популярними для жінок після 40 років залишаються короткі стрижки, відкривають потилицю і все обличчя, які володіють омолоджувальним ефектом. Дами виглядають набагато свіжіше, але існує ряд умов, за яких та чи інша зачіска є виграшним варіантом:

  • Піксі з асиметрією підходить жінкам, які не хочуть відставати від моди, але при цьому часу на укладку багато не витрачають. Ця стильна стрижка для жінки 40 років надає волоссю об'єм, а з допомогою пари рухів рук і стайлингового кошти виглядає доглянуто.
  • Короткий гарсон ідеально підходить струнким жінкам, але при цьому варто подбати про своєму повсякденному стилі: зачіска вже сама по собі виглядає як чоловіча, так що якщо хочеться залишатися жінкою, то доведеться правильно підбирати собі гардероб в стилі кежуал. Не рекомендується жінкам з квадратною формою обличчя.
  • Градуйований боб або шапочка – це ще одна коротка стрижка, яка чудово виглядає на жінок після сорока років. Щоб вона виглядала привабливо, не варто робити таку зачіску на тонких, рідкісних волоссі. На сухих або жирних волоссі зачіска загубиться. Для укладання краще підходять віск або глина для додання легкої недбалості. Ці стрижки для тих, кому за 40, не передбачають наявність проділу і зовсім не йдуть круглолицим жінкам, більше підійдуть худорлявим.

На середню довжину волосся

Не всі хочуть носити коротке волосся, тим більше, що жінки в цьому віці вибирають жіночний стиль. Вибір зачіски можна зупинити на двох стрижках:

  • Для повсякденного життя ідеально буде каре до плечей, яке має масу варіацій: однієї довжини, на подовження, з косою/прямий чубчиком або зовсім без неї. Ця стрижка облагороджує кожну представницю прекрасної статі, а при укладанні відповідної може виглядати і урочисто, і спокійно. Каре підходить повним, худим, струнким жінкам. Універсальність стрижки для овального обличчя після 40 років полягає і в тому, що будь-який стиль в одязі теж добре з нею поєднується.
  • Драбинка на середню довжину теж підбирається з урахуванням типу волосся. Вона підійде власницям тонких прядок, тому що стрижка візуально збільшує обсяг. Для укладання підходить лак або мус.

Що стосується волосся, то для середньої довжини необхідний належний догляд. Важливо завжди стежити за кінчиками, які більше піддаються впливають зовнішніх факторів, тому важливо використовувати легкі масла, які дадуть волоссю вологу і незалежно від термінів із останнього візиту перукаря зачіска буде виглядати свіжою, прикрашаючи свою володарку.

Видовжені

Не всі жінки готові зістригти довге волосся після 40 років, тим більше, якщо вони густі, хвилясті і доглянуті. Хоча подовжені стрижки значно старять, все одно існують варіанти зберегти довжину, але при цьому омолодити жінку після 40 років:

  • Каскад. Пасма біля обличчя коротшають і йдуть на подовження ззаду. Варіацій каскаду маса, але важливо не тільки правильно доглядати за волоссям, але і щодня укладати зачіску. Каскад і його варіації підходять власницям нормального типу волосся, тому що будь-які недоліки будуть помітні вже через кілька годин після миття голови і укладання шевелюри.
  • Лисячий хвіст – ще один варіант зберегти довгі локони, але доведеться ретельно стежити за волоссям. Так, жирні біля коріння прядки до вечора починають блищати, а посічені кінчики стирчати на всі боки. Крім того, після миття доведеться витратити чимало часу на те, щоб висушити волосся і укласти

Модні стрижки для жінок за 40

В будь-якому віці є жінки, які слідують моді і хочуть завжди виглядати актуально. Часто стилісти бачать повний образ і пропонують дамам не лише класичні варіанти стрижок, але й актуальні зачіски. Тут відзначають асиметричні, рвані чубчика, бічні подовжені підкручені прядки, рівні лінії. Всі ці омолоджуючі стрижки після 40 підбираються з урахуванням типу і вимагають часу на укладання. Крім того, обов'язково в арсеналі повинні бути якісні засоби для догляду та укладки, щоб укладка після походу в салон ще довго зберігала акуратний вигляд.

Який колір волосся молодить після 40 років

Крім самої стрижки, жінкам після 40 років доводиться замислюватися і про те, як краще зафарбовувати сивину. Сьогодні існує величезний асортимент фарб для волосся, які як не можна краще допомагають впоратися з цим. Проте не всі правильно підбирають колір фарби, а це псує образ, незалежно від того, яка обрана зачіска. Усіма нелюба жовтизна, наприклад, з'являється при неправильному освітленні. Що слід пам'ятати при виборі фарбування:

  • У цьому віці краще виглядає природність, тому краще вибирати коричневий, попелястий, пісочний.
  • Брюнеткам, блондинкам і рудим варто уникати чорного, тому що він дуже сильно старить, особливо якщо ви вибираєте подовжені зачіски.
  • Крім фарбування прядок в один колір, існують і інші варіації урізноманітнити образ: мелірування, колорування, омбре, шатуш та інші. Такі фарбування здатні відтіняти світлу або темну шкіру, надати жіночому образу легкість, а у випадку з незвичайними видами фарбування – ще й якусь родзинку.

Як правильно вибрати стрижку для жінки після 40

Правильний підбір стрижки після 40, які молодят, дуже важливий, адже вона не тільки допомагає підкреслити молодість особи, але приховує недоліки. Якщо зріла дама вирішила кардинально змінитися, то при виборі стрижки їй потрібно враховувати безліч факторів:

  • Перший з них – тип волосся, адже від цього буде залежати загальний вигляд зачіски. Так, володарки густих, нормального волосся можуть дозволити собі абсолютно будь-яку стрижку. З такими волоссям буде легко робити собі укладку за допомогою стайлінгових засобів, а в повсякденному житті можна обійтися без цього.
  • Жінкам з жирними волоссям більше підходять короткі стрижки або видовжені, які не сильно прилягають до голови. Це допоможе створити видимий обсяг, якого часто не вистачає такого типу волосся.
  • Для сухих і ламких краще підходять прості зачіски, без асиметрії або інших креативних ідей. Такий тип вимагає особливого догляду, волосся небажано укладати з допомогою коштів, потрібно відмовитися від завивки плойкою або праскою. Крім того, їх потрібно часто підстригати, щоб вони виглядали живими і здоровими.
  • Для створення красивої зачіски на тонких волоссі потрібний об'єм, який досягається з допомогою короткої довжини. При правильно підібраною зачіски його створюють і на середній довжині, але для цього вибирайте багатошарову або рвану стрижку. Добре на тонких виглядає рівна чолка, з густим волоссям все простіше: краще підійдуть стрижки середньої довжини, які будуть виглядати ефектно навіть без особливих укладок.
  • Володарки густого волосся можуть сміливо експериментувати з чубчиком, а ось обсяг навпаки доведеться прибирати з допомогою филировки.
  • Якщо природа нагородила вас кучерями, то вибір стрижки після 40, яка молодить, буде максимально полегшений. Вибирайте будь-яку зачіску, але при виборі моделі слід враховувати напрямок росту волосся і наявність або відсутність проділу.
  • Легко приховати прямий ніс, якщо зробити густу чубок, а кирпатий або широкий буде виглядати виграшно при зачесанных волоссі.
  • Власницям осіб з дрібними рисами йдуть кучері.
  • Для короткої шиї кращим варіантом стане стрижка з трикутної окантовкою, а стирчать вуха можна сховати за допомогою подовжених локонів.
  • Невисоким жінкам не варто вибирати зачіску з кучерями, так як вони візуально збільшують об'єм голови.

Відео

Стрижки, які молодят: поради стиліста – Все буде добре. Випуск 1001 від 17.04.17

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!