Стрижки для дівчаток різного віку - огляд стильних зачісок на довгі, середні і короткі волосся з фото

Догляд за волоссям дочок для більшості мам представляє складну задачу, оскільки звичні хвостики і кіски швидко набридають, а жінкам хочеться зробити зовнішній вигляд своїх маляток красивим і оригінальним. Тим не менш, коли справа доходить до вибору першої цієї стрижки, велика частина мам зупиняється на поширених варіантах начебто каре або каскаду, не враховуючи особливості структури волосся, форму обличчя, вік дівчинки.

Що таке стрижки для дівчаток

Немає ніякої принципової різниці між дитячими і дорослими стрижками, єдиний нюанс, який притаманний зачісок для дівчаток – це м'якість форм. Якщо вибір впаде на варіанти типу каскада або драбинки, варто приділити особливу увагу довжині пасма, оскільки в процесі ігор або творчої активності дитини будуть доставляти незручності постійно вываливающиеся з зачіски локони. Вибираючи відповідний образ для малятка, важливо орієнтуватися не тільки на форму, але і на простоту виконання, щоб надалі не витрачати багато часу на укладку.

Не бійтеся з раннього віку привчати дівчинку вести себе як леді – розчісуватися, зав'язувати хвіст або плести косу, використовувати красиві шпильки, банти і стрічки – це закладе у маленької принцеси правильне поняття власної ролі в житті, посприяє розвитку жіночності надалі. Найпоширенішими варіантами дівочих зачісок є такі:

  • каре;
  • боб;
  • каскад;
  • сессон;
  • паж;
  • боб;
  • драбинка;
  • пікс;
  • шапочка.

Короткі стрижки для дівчаток

Останнім часом такі варіанти зачісок для маляток вибирають рідше, оскільки короткі стрижки більше підходять зрілим дамам. Тим не менш, цей факт не применшує стилю і краси короткострижених дівчаток. Варіанти типу боба і пажа гарні для маляток, у яких волосся ще недостатньо відросли. Їх плюс полягає в легкості догляду. Незамінні короткі зачіски для усунення пошкоджених кінців або при бажанні дівчинки позбутися вічно запутывающихся довгих пасм.

Стрижка під хлопчика здатна надати об'єм і дозволяє урізноманітнити образ формою і довжиною чубчика. Незважаючи на скромну довжину, мама може прикрашати голову доньки обідками, шпильками і іншими аксесуарами, щодня привносячи у вигляд маленької принцеси щось нове. Підбираючи варіант образу, враховуйте овал обличчя, пишність волосся, особливості характеру дитини.

Класичний боб

Говорячи про стильні дитячі стрижки, не можна не згадати класичний боб – це універсальний варіант, який однаково добре виглядає на п'ятирічці або підлітка. Зачіска гарна тим, що підходить під будь-який тип зовнішності, густі, тонкі, рівні або хвилясте волосся. Як правило, боб поєднує в собі риси каре – піднесеність маківки і чітку лінію попереду.

Крім класичного варіанту, існує безліч видів стрижки, тому батьки зможуть підібрати оптимальний варіант для маляти. Головна перевага боба полягає в тому, що дівчинка може ходити з розпущеним волоссям хоч цілий день, при цьому зачіска буде виглядати красиво і стильно. Особливого догляду або укладання боб не вимагає, тому мама зекономить час і сили. Істотних мінусів асиметрична форма не має.

Паж

Це зачіска, яка зберігає ідеальну форму при будь-яких погодних умовах. Зачіска підійде дівчатам, які мають рівні густе волосся. У паже всі пасма зістригати по одній лінії (чубчик, боки, верхівка), при цьому змінюється кут зрізу, який залежить від довжини пасом, що знаходяться ззаду. Образ «паж» найпривабливіше виглядає на малятах з круглим або овальним обличчям, при цьому зачіска допомагає візуально скоректувати форму голови. Перевага полягає в зручному, простому догляді за прядками, недолік – паж не підходить дівчатам з тонкими волоссям.

Сессон

Підходить ця стрижка для дівчинки 3 років, підлітка і зрілої жінки. Широку популярність сессон отримав завдяки стильному вигляду і простоту укладання – це головні плюси образу. Волосся повинні прикривати вуха, вони стрижуться по колу, плавно переходячи від прямої густого чуба до короткого потилиці. Батькам не доведеться витрачати багато часу зранку, перш ніж відправити дитину в школу. Щоб укласти пасма, варто лише розчесатися звичайної гребінцем.

Мінус сессона – складність в пошуку хорошого майстра, який зможе якісно виконати цю непросту стрижку на дитячих волоссі. Унікальність зачіски полягає в тому, що вона підходить всім без винятку, але це не скасовує необхідності враховувати індивідуальні особливості рис обличчя. Так, сессон чудово підходить для маляток з овальною формою обличчя, але круглолицим дівчатам краще виконати стрижку з гострою або косою чубчиком. Приховати занадто великий лоб можна за допомогою густого чуба, а правильно підібрана довжина пасм сховає стирчать вушка.

Шапочка

Це друга за популярністю стрижка для дівчаток, яка відрізняється неймовірним зручністю і красивим зовнішнім виглядом. Назва зачіска отримала за те, що схожа на однойменну деталь гардероба. Для стрижки характерно наявність довгих пасом у верхній частині голови і коротких – у нижній. Прямий проділ ділить голову на дві частини, але є варіації, коли він може бути скошеним за бажанням батьків або самої дівчинки.

Шапочка універсальна, оскільки в рівній мірі добре виглядає на волоссі будь-якої структури і типу. Як правило, довжину прядок роблять до лінії вух, зістригаючи волосся півколом, а засылок стрижеться дуже коротко (для цього може використовуватися машинка). Такий варіант образу для малятка – знахідка для мами, оскільки крім розчісування зачіска не вимагає ніякого догляду.

Піксі

Дитячі короткі стрижки включають такий незвичайний, цікавий варіант, як пікс. Багаторівневу зачіску оформляють пошарово: в зоні шиї і потилиці необхідно вистригти півколо у вигляді шапочки. Задня частина голови є найважливішою деталлю пікс. Часто в коротких варіантах зачіски довжина потилиці зводитися до нуля, при цьому стрижка врівноважується довгою чубчиком. У варіантах піксі з середньою довжиною задні прядки вільно звисають.

Ця смілива стрижка для дівчинки 10 років або старше, оскільки немає сенсу робити таку складну зачіску маляткам. У середньому шкільному віці дівчинка зможе укладати волосся самостійно, що важливо для зайнятих батьків. Існує безліч варіацій пікс: її виконують на коротких, середніх і довгих волоссі і це є плюсом стрижки, оскільки є можливість вибрати оптимальний фасон в індивідуальному порядку.

Каре

Це найпопулярніша дитяча стрижка, яка являє собою волосся, підстрижені по строгої геометричної форми («каре» у перекладі – «квадрат»). Чубчик теж оформляється прямою лінією зрізу. На сьогоднішній день існує багато різновидів каре. Дівчаткам з густим волоссям підійде класичний варіант. На тонких або кучерявих волоссі вигідніше будуть виглядати багаторівневі градуйовані варіанти зачіски.

Довжина каре теж відрізняється – пасма можуть доходити до плечей або обмежуватися рівнем підборіддя. Будь-яка за віком дівчинка, навіть трирічна дівчинка зуміє самостійно привести зачіски в порядок за допомогою звичайної щітки. Для майбутньої дівчини це послужить прекрасним організуючим навиком. Перевага каре – простота створення стрижки й догляду за волоссям. Недоліків у зачіски немає: каре підходить будь-якій дівчинці.

Стрижки для дівчаток на довге волосся

Красиві локони – гордість для кожної дівчини. Маляткам до 7 років звисають прядки завдають масу незручностей: постійно заплутуються, брудняться, у зв'язку з чим їх потрібно часто розчісувати і мити. Довгі коси, колоски, кучеряві пасма – це прекрасний варіант для школярок. Навіть простий, звичний хвіст можна урізноманітнити, додавши образу мудрий вигляд. Власницям довгих пасм набагато легше зробити святкову зачіску, використовуючи техніки укладання та плетіння. Довжина і форма стрижки може варіюватися від простих рівних пасм, до хитромудрих каскадів.

Каскад

Модні стрижки для дівчаток включають багаторівневе каре (каскад). Досвідчений майстер перукарського мистецтва створить цю зачіску практично на будь-якій довжині волосся. Каскад передбачає плавний перехід від коротких пасом спереду до довгих ззаду. Лінія може бути різкою і рваною, додаючи образу зухвалості. Існує величезна кількість варіантів каскаду, з яких дівчинка зможе вибрати потрібний варіант, відповідний характеру малятка.

Стрижка більше підходить дівчатам (з 7 років) і підліткам, а на малятах 3-5 років не буде доречна. Недолік зачіски – це необхідність щодня вирівнювати і укладати волосся, щоб підкреслити низхідні контури пасм. Великим плюсом кежуал стрижки є те, що за бажанням, дівчинка зможе носити як розпущене волосся, так і зібрати їх в кіски, джгути, пучки.

Драбинка

Чудово виглядає на малятах як з тонкими, так і з густим волоссям, єдина вимога – прядки повинні бути прямими. Зачіска буде підкреслювати природну красу локонів в останньому випадку, а в першому – візуально збільшить обсяг. Кучерики не потребують в додатковому обсязі, тому для кучерявих маляток образ не підходить. Великий плюс драбинки – відсутність необхідності укладати пасма.

З чубком

Чубчик формується виходячи з побажань маленької клієнтки або батьків і може бути короткою, видовженої, прямий або косий. При виборі слід виходити з віку маляти: відпускати занадто довгу чубок маленьким дітям не потрібно, це може призвести до косоокості. Крім того, орієнтуватися краще на формі обличчя і пишності шевелюри. Так, рівна чолка добре завуалирует великий лоб і зробить особа менше витягнутим, а коса стане оптимальним вибором для круглолицих маляток. З чубчиком поєднуються каре, каскад, сходи і інші образи.

Стрижки для маленьких дівчаток

У перший рік життя волоски ще слабенькі і ростуть нерівно, тому в перший раз можна постригти дитину незначно, лише подравняв кінчики. Починаючи з 1,5-2 років дитину можна підстригти під хлопчика, тоді ріст волосся буде рівномірніше і активніше. Якщо до 2 років прядки відросли, можна сформувати маленькій принцесі красиву коротку чубок. З 3 до 6 років будуть актуальними такі стрижки для дівчаток, як боб, каре, будь-які варіанти драбинки. Крім того, в цьому віці підійдуть асиметричні зачіски, будь-які види чолок.

Для дівчаток-підлітків

Оригінально і привабливо виглядає на школярок 7-10 років стрижка аврора, яка за принципом створення схожа на каскад, але має деякі відмінності. Аврора привабливо виглядає на будь-якій довжині, вона універсальна, тому однаково підходить підліткам з будь-яким типажем. В аврорі більш помітний перехід між пасмами, завдяки чому аврора може виконуватися на волоссі різної довжини. Зачіска візуально додає об'єм, навіть якщо від природи тонкі волосинки.

Модні стрижки для дівчаток 7-10 років характеризуються практичністю і зручністю, оскільки в цьому віці діти рухливі і активні. Мамам рекомендується звернути увагу на такі варіанти, як каре (включаючи асиметричне), драбинка, боб, пікс, каскад. Можна експериментувати з довжиною, формою чубчика, текстурою країв (можуть бути рваними або рівними, мати різкі кути або плавні переходи).

Рекомендації по вибору

Вдалою буде така зачіска, яка поєднує в собі красу і зручність для дитини, батьків. Якщо батьки розглядають різні варіанти, але не могутпринять рішення, варто скористатися наступними рекомендаціями стилістів:

  1. Чуб. Краще зупинити вибір на короткій, волоски не повинні відростати нижче лінії брів, інакше може розвинутися косоокість. Якщо ж батькам сподобався варіант з довгою чубчиком, її потрібно постійно підколювати щоб уникнути такої проблеми.
  2. Форма зачіски. При виборі до уваги приймають форму і пропорції обличчя, розмір вух, структуру волосся. Так, для діток з овальним або подовженим личком підійдуть короткі волосся, а круглолицим малятам краще залишити довгі пасма або сформувати асиметричні лінії.
  3. Укладання. Будь-яка зачіска псується після активних ігор, тому з раннього дитинства малюків вчать правильно доглядати за волоссям.
  4. Аксесуари. Доповнюйте обраний образ красивими деталями (гумками, черепашками, крабами, шпильками, обідками всіляких кольорів). Не відмовляйтеся від аксесуарів навіть на дуже коротких волоссі, оскільки всі дітки люблять виглядати яскраво.

Ціна

Досвідчений хороший майстер повинен не тільки якісно виконати роботу, але і розташувати до себе дитину, щоб той відчув себе спокійно і комфортно. Цим пояснюється ціноутворення на перукарські послуги для малюків. У таблиці представлений розкид цін по Москві:

Вид процедури

Вартість

Корекція чубчика

150-300

Коротка зачіска

450-1500

Зачіска для довгого волосся

800-2000

Фото стрижки для дівчинки

Відео

Коротка стрижка для дівчинки.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!