Карвінг волосся або хімічна завивка

Більшості жінок важливо виглядати красиво, якими б не були обставини. При сучасному ритмі життя доводиться економити кожну хвилину, тому ряд салонних процедур, що мають довготривалий ефект, сприймається як порятунок. Чи можна так сказати про карвинге – нової послуги, що викликала гострий жіночий інтерес?

Що таке карвінг для волосся

З англійської «різьблення» означає «різьба по дереву», але опису даної процедури більше б підійшло «curving» – «вигнутий». Все тому, що вона являє собою накрутка волосся, яка довго тримається за рахунок використання особливого складу. Якщо не розглядати процес детально, то результат може нагадати колись колишню популярної «хімію». Однак завивка волосся карвінг професіоналами названа щадною і має кілька різновидів – дрібний «баранець» залишився в минулому. У Лонды ж навіть з'явився биокарвинг: ще більш легкий варіант.

Процедура допомагає:

  • зробити зачіску з об'ємною;
  • усунути проблему сплутаності;
  • скоротити час створення красивої укладання;
  • візуально додати тонким волоссю щільність.

Карвінг на короткі волосся - фото

Власницям стрижок боб, каре і т. п. доводиться щоденно перейматися питанням укладання, щоб зачіска виглядала красиво. У такій ситуації карвінг на короткі волосся стає порятунком, яка б різновид не була обрана. Серф-локони, романтичні хвилі з прикореневим обсягом, африканські завитки – будь-який з варіантів виглядає виграшно і допомагає текстурувати зачіску. У плюси відносять і те, що карвінг волосся на мінімальній довжині тримається особливо довго.

На середні

Дівчатам, які носять класичну драбинку, подовжене каре і інші стрижки, при яких кінці пасом досягають плечей або лопаток, пощастило найбільше. У них зручна середня довжина, яка ідеальна для більшості зачісок, включаючи кучері різних розмірів і форм. Довготривала укладка на середні волосся на них відмінно тримається, хоч і трохи менше за часом, ніж на короткій стрижці. Їм можна зробити накрутку не по всій довжині.

На довгі

Якщо у вас коса до пояса, будьте готові до того, що навіть дрібні кучері виявляться недовговічні. Карвінг на довге волосся виконують рідко, оскільки це майже безглузда процедура: ефект може не протриматися і місяця. Дівчатам, які все ж хочуть спробувати, майстри рекомендують накрутити тільки кінці, або надати об'єм по довжині за рахунок м'яких великих хвиль. По мірі вимивання складу зачіска залишиться привабливою, оскільки спочатку мала природним виглядом і не нагадувала про старанної багатогодинний завивці.

Види карвінгу волосся

Якщо популярна в радянських перукарень «хімія» переважно пропонувала зробити дрібні завитки по всій площі, сучасна індустрія краси стару систему значно удосконалила. Майстер в салоні здатний створити сучасну стильну зачіску, яка ніби тільки що вийшла з-під плойки, і не залита великою кількістю спеціального засобу. Карвінг на волоссі може бути:

  • традиційний;
  • локальний або зональний;
  • вертикальний або спіральний;
  • текстуризуючий (з використанням різних форм і розмірів бігуді).

Класична завивка

Традиційний карвінг – це накрутка по всій довжині на бігуді однакових форм і розмірів. Використовуються стандартні циліндри, які можуть бути і дуже великими для хвиль, і вузькими – для дрібних завитків. Майстер може керуватися різними схемами зонування, вибору напрямку та кута, вибираними відповідно до поставленої клієнтом задачі. Така легка хімія виглядає як природне зміна структури волосся з єдиною відмінністю – чіткість локонів, які не потрібно щодня втихомирювати.

Вертикальний

Використовується на будь-якій довжині волосся, являє собою переважно дрібні пружні завитки, які отримані за допомогою бігуді форми «спіральки». Роблять накрутку на всю довжину, тому з неї досягається максимальний обсяг. Професіонали вважають, що карвінг вертикальний на середні волосся виглядає найефектніше, особливо якщо виконано на ступеневу стрижку. При наявності рівного зрізу силует стає дисгармонійним, особливо на дуже довгому волоссі. Для коротких стрижок спіральну накрутку роблять рідше, т. к. виходить «кульбаба».

Локальний

Даний варіант підходить при необхідності створити прикореневій обсяг, оскільки майстер зачіпає тільки цю зону, підкладаючи під неї бігуді (переважно крупні). Однак локальним (або територіальним) може бути не тільки карвінг біля коріння, але і завивка кінчиків, яку часто виконують для довгого волосся. Основний плюс такої укладки – у зниженні площі, що зазнала хімічного впливу, можливості надати гарний вигляд чубчику. Бігуді ж тут можуть використовуватися будь-які.

Карвінг або хімія - що краще

Творці даної процедури – співробітники компанії Schwarzkopf – стверджують, що розроблена ними довготривала укладка волосся є максимально щадить. Оновлення результату може бути частим – через кожні 2 місяці, без побоювань за здоров'я волосся. Це основне, чим відрізняється карвінг від хімії. Однак існує ще кілька нюансів, які не дають провести між цими різновидами перманентної завивки знак рівності:

  • Якщо вам набридне ходити з локонами, чекати їх відростання і зрізати все безжально не доведеться. Склад, закріплює укладання, тимчасовий – поступово змивається сам.
  • Карвінг допомагає регулювати жирність коренів, тому ви зможете мити голову не кожен день.
  • З технології проведення процедури для карвінгу майстер спочатку проводить накрутку, а після збризкує цю конструкцію спеціальним складом. Для хімічної завивки закріплювач розподіляють по вологим пасмам до використання бігуді.
  • На меліроване волосся карвінг робити не заборонено, але він буде триматися менше, ніж на натуральних.

Протипоказання до обох варіантів довготривалої завивки приблизно однакові:

  • Витончення, висушені волосся, особливо після знебарвлення, піддавати будь хімії заборонено.
  • При вагітності жінці не варто дихати такими складами, та й сенсу немає – зміни гормонального фону можуть негативно вплинути на результат.
  • На пофарбовані хною волосся виконувати карвінг не рекомендовано, оскільки вона буде вимита.

Ціна

Вартість даної послуги в салоні майже порівнянна з тією ж сумою грошей, що ви викладете при придбанні готового набору професійних засобів або навіть кожного продукту окремо. Однак покупка для домашнього використання виглядає більш вигідною, оскільки ви отримуєте кілька процедур за ті ж гроші. Навіть якщо замовити в інтернет-магазині з платної доставкою набір Шварцкопф, це буде коштувати всього 800 р., а поодиноко кожен флакон великого обсягу – 2400 р.

Вартість карвінгу волосся буде залежати від їх довжини. Для салонів Москви середнього рівня розбіг цін такий:

Довжина волоссяЦіна
Короткі

1200-1700 р.

Середні

2500-3600 р.

Довгі

3800-4500 р.

Карвінг в домашніх умовах

Самостійно робити цю процедуру не дуже зручно, але, судячи з відгуків, ті, хто пробував собі пофарбувати голову, з завивкою теж справляються. Якщо ви маєте намір освоїти карвінг волосся в домашніх умовах - покрокова інструкція, наведена тут, вам допоможе. Переконайтеся, що приміщення, де ви будете працювати, без протягів, і приступайте:

  1. Вимити і висушити голову, не включаючи для останнього кроку фен. Розтирати пасма рушником теж небажано: промокнути і дати підсохнути самостійно.
  2. Якщо волосся раніше піддавалися фарбуванню, скористатися спеціальним захистом, інакше колір може змінитися.
  3. Розділити всю масу волосся на пасма, накрутити на бігуді від кінчика. Зафіксувати.
  4. Акуратно тричі нанести склад для карвінгу розподіляючи пензлем – завиток повинен просочитися повністю.
  5. Надіти шапочку, прогріти феном. Почекати, згідно інструкції.
  6. Зняти бігуді, мити голову (без шампуню!) близько 5-6 хвилин.
  7. Рухаючись від кінців вгору, нанести фіксатор.
  8. Через 1-2 хвилини (уточнити в інструкції) вимити голову знову. Сушити без фена.

Засоби для довготривалої укладання

Якщо ви плануєте спробувати виконати процедуру вдома, крім стандартних баночок уходових продуктів (шампунь, кондиціонер і т. д.) вам потрібно придбати спеціальний набір для карвінгу волосся, або зібрати все необхідне окремо. Список короткий:

  • бігуді;
  • спеціальні засоби для карвінгу, серед яких захисний, активує і фіксує склади.

Бігуді

Головна умова, яка висувається до даного перукарського інструменту – ніякого з'єднання з мережею: тобто електробігуді застосовувати не можна. Форма грає роль тільки з позиції бажаного результату. Спеціальні бігуді для карвінгу не обов'язкові – майстри використовують ті ж, якими жінки роблять собі накрутку будинку. Переважно це:

  • Коклюшки. Являють собою вузький стрижень, з яких можна отримати дрібні африканські кучері, або пляжний ефект (залежить від методу накрутки).
  • Спіральки. Застосовують для вертикального карвінгу, дають явний об'єм на будь-якій структурі волосся. За рахунок пружності завиток виходить довготривалим.
  • Великі циліндри. Необхідні для створення хвиль і прикореневого об'єму, можна застосувати і для підкручування кінців.
  • Ролери. Від вибору їх діаметра залежить величина локони, але при цьому укладання завжди виходить недбалою.

Склад

Препарати, які використовує майстер (чи ви при проведенні домашньої процедури), повинні бути позбавлені аміаку. Забороненим інгредієнтом є і тіогліколят. Тільки при їх відсутності завивку можна вважати щадною – але не нешкідливою. Правильний склад для карвінгу волосся можна знайти у провідних перукарських брендів: Шварцкопф, Лонда, причому останній майстри називають дуже м'яким, але стійкість не страждає. Враховуйте, що:

  • Склад підбирається за типом волосся – забарвлених, важких, нормальних.
  • Фіксатор повинен належати того ж бренду, що і основний препарат.
  • Перед проведенням процедури слід виконати перевірку на алергічні реакції.

Як укладати волосся

Якщо з хімією жінки могли тільки прочесати шевелюру або зібрати її, то карвінг виставляє не настільки жорсткі обмеження. Можна навіть скористатися праскою, якщо раптом набридли кучерики, а після вимити голову і побачити їх знову: на тривалість ефекту це не вплине. Проте укладання волосся після карвінгу все ж має свої особливості, які потрібно знати, якщо ви хочете продовжити результат від відвідування салону до максимальної межі:

  • Намагайтеся проводити сушку без фена.
  • Варто купити стайлінг для кучерявого волосся, т. к. при пористій структурі їх доведеться приборкувати, роблячи більш гладкими.
  • Не слід лягати відразу після миття голови – потім буде важко надати зачісці акуратний вигляд.
  • Укладання виробляють гребінцями з натуральної або пластикової щетиною ніякого металу.

Догляд за волоссям

Відразу після даної процедури забороняється мити голову або робити укладку: склад повинен закріпитися. Небажано навіть занадто активно розчісувати – будь-яка дія зводиться до мінімуму. Після закінчення ж цього періоду вводяться наступні правила:

  • Підберіть спеціальні шампунь і бальзам, орієнтовані на текстуровані волосся (варто звернутися до консультанта в професіоналом магазині).
  • Після миття голови пасма потрібно промакивать, а не терти.
  • Расчесывайтесь гребенями з рідкими зубцями.
  • Обов'язково використовуйте живильні маски, але без масла.

Як будь-яка хімія карвінг може пошкодити волосся, якщо вони не були абсолютно здоровими. Навіть дотримання всіх правил догляду не дає гаранта, що ісходник залишиться в первозданному стані, тому часто виникає питання, як відновити волосся після карвінгу. Кілька рекомендацій:

  • Введіть догляд натуральні масла.
  • Зріжте посічені кінці.
  • Використовуйте зволожуючі шампуні і кондиціонери.
  • Відмовтеся від термічного впливу.

Відео

Що таке карвінг волосся і як його роблять?

Відгуки

Олеся, 34 роки:Про карвінг волосся мені розповіла сестра чоловіка (вона перукар), і я спокусилась словами «тривалий результат». Робили вдома на Ollin, тому недорого. Засоби сильно пахучі, я шкодувала, що не можна відкрити вікно. Вибрала я локальну завивку – тільки кінці. Вийшло красиво, але волосся карвінг посушив дуже! Доглядати довелося з особливою ретельністю.
Поліна, 26 років:Володіючи хорошою густотою, але без щільності, я постійно шукаю варіанти надати зачісці об'єм. Подрузі з схожою проблемою сподобалася біозавивка карвінг волосся, і я, погортавши ще відгуки, вирішила теж спробувати. Майстер працювала на Лонде, при середній довжині мені це обійшлося в 2100 рублів. Хвилі м'які, обсяг додалося, але з ним прийшла сильна сухість.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!