Стрижка боб на короткі волосся: види жіночих зачісок

У цієї зачіски, що входить в четвірку базових, безліч шанувальників. Елегантний, зручний, завжди ефектний, красиво подає особа – боб завжди робить свою володарку жіночною навіть при відсутності значної довжини волосся. Який варіант цієї стильної стрижки вибрати і кому її варто приміряти на себе?

Різновиди стрижки боб

Вперше такий силует зачіски жінки приміряли на початку XX століття, що викликало сплеск засудження з боку громадськості, адже еталони краси і моральності вимагали носити довге волосся. Коко Шанель як справжній революціонер показала, що жіночий образ може бути діаметрально протилежним тому, що вибудовувався століттями, але при цьому залишатися таким же привабливим. Стрижка боб на короткі волосся – це юність, свіжість, аристократичність, витонченість. Дівчина з нею завжди буде виглядати чарівно і елегантно.

По мірі зростаючого інтересу жінок до такої стрижки зростала і кількість її різновидів. Сьогодні перукарі виділяють наступні варіанти боба:

  • класичний;
  • з подовженням;
  • асиметричний;
  • градуйований;
  • на ніжці.

На коротке волосся

Класична версія, з якої почалася історія цієї зачіски. Володіє паралельним щелепної лінії зрізом, при якому передні пасма на кілька міліметрів або навіть пару сантиметрів довше задніх. У верхньому шарі різниця може доходити і до десятка сантиметрів, що створює обсяг на потилиці. Боб-каре визнано найпопулярнішою стрижкою у жінок: його можна побачити у російських і зарубіжних зірок різних десятиліть.

Головні плюси:

  • Вважається універсальним стосовно типу волосся: однаково прекрасно виглядає на кучерявих і прямих, тонкого і товстого.
  • Підтримувати класичну форму зручніше, ніж нестандартну.
  • Боб-каре не вимогливий до віку своєї власниці.
  • При бажанні може бути доповнений будь-чубчиком.

З подовженням

Загальна техніка створення такої стрижки на коротке волосся ідентична тій, що передбачає класична версія боба. Однак тут присутня більш явний кут нахилу зрізу. Ззаду волосся можуть відкрити шию, а спереду при цьому майже стосуватися ключиць. Довгі пасма візуально витягнуть особа, а укорочений потилицю красиво подасть лінію шиї. Істотний плюс цього варіанту стрижки боб на короткі волосся – в можливості відпустити довжину, не змінюючи загальну ідею зачіски.

Градуйований боб

Дана варіація даної стрижки стала особливо популярною завдяки Вікторії Бекхем і дуже ефектно виглядає на дівчатах з хвилястим волоссям. Загальний силует боба може бути класичним або подовженим, змінюється лише технологія його створення. Перукар виділяє окремі прядки, тому кожен шар виглядає не цільним. За підсумком стрижка набуває дещо недбалий вигляд – модельний. Такий короткий боб з чубчиком поєднують рідко. Недолік даної версії – щоденна укладання, без якої зачіска буде виглядати неохайно.

Асиметричний

Варіант для дівчат, які люблять привертати до себе увагу. Силует стрижки дуже «хлопчачий», довгих пасм майже немає, шия та обличчя відкриті. Асиметрія може бути представлена наявністю косий чубчик або суттєвою різницею між довжиною передніх пасом: одна до лінії підборіддя, інша вище вуха. Ключовий недолік асиметричного боба – необхідність часто освіжати лінію зрізу, оскільки відростання волосся відбувається нерівномірно, форма швидко втрачається. Професіонали радять підкреслити індивідуальної такої стрижки незвичайним фарбуванням.

Боб на ніжці у формі грибка

Витончено, сміливо, ефектно – епітети, що приходять на думку при погляді на такий варіант стрижки боб на короткі волосся. Передні пасма ледь досягають виличної западини, задні на верхньому шарі відкривають потилицю, але нижній зберігає дуже короткі волоски. Така технологія стрижки і створює горезвісний «грибок» або ж «боб на ніжці». Дана ідея зачіски орієнтована на сміливих жінок, які шукають можливість якомога яскравіше подати себе. Якщо стрижку зробити багатошаровою, це додасть шарму.

Яку можна зробити чубок

Професіонали стверджують, що жіноча стрижка боб на короткі волосся відмінно поєднується з будь-яким варіантом чубчика. Однак тут потрібно враховувати вибраний силует і техніку: градуйовані пасма з густою чілкою, що стосується брів, дисгармонируют. Легкість і масивність з'єднувати небажано. Основні варіанти, які пропонують перукарі:

  • суцільна пряма;
  • рвана;
  • укорочена;
  • скошена;
  • діагональна.

Стрижка боб з прямою чубчиком

Якщо ознайомитися з фото медійних осіб, можна побачити, що боб не рідше, ніж каре, доповнюють чубчиком. Пряма і густа, доходить до брів – популярний класичний варіант, що прийшов з XX століття. Головна вимога такого варіанта полягає в хорошій густоті і структурі основи, яка дозволить чубку ідеально лежати цілий день. Власницям кучерявого/кучерявого волосся не пощастило. Їм пряму чубок робити немає сенсу, оскільки доведеться щодня палити її праскою, щоб зберігати красу обраної форми.

З довгою чубчиком

Така стрижка чудово витягає особа, відволікає увагу від можливих недоліків. Довгу косу чубок професіонали радять робити власницям компактних форм особи й надто широкого чола. Гармонійно вона поєднується з асиметричним або з класичним варіантом. На кучеряве волосся це не найкраща ідея, оскільки зачіска може виглядати неакуратно – з ними варто придивитися до коротких варіантів чубчика.

Без чубчика

Повністю відкрите обличчя (особливо при укороченою зоні ззаду) вимагає внутрішньої сміливості – деяким жінкам відсутність чубчика при короткій стрижці доставляє дискомфорт. Власниць невисокого зросту і особи-кола зачіска допоможе, оскільки додасть вертикальних ліній, зорово витягаючи їх. Без чубчика відмінно виглядає будь-яка варіація – від класики до асиметрії, а доглядати за даної стрижкою значно простіше.

Кому йде зачіска боб на коротке волосся

Складно знайти жінку, яку така стрижка не прикрасить. Варіант підходить кожній, якщо підібрати правильний вигляд, враховуючи особливості волосся, риси обличчя, конституцію, зростання. Основні моменти, які виділяють перукарі:

  • При кучерявих волоссі бажано градуювати пасма, а силует зробити подовженим. Асиметричні варіації приміряти небажано – їх родзинка загубиться.
  • Об'ємні версії (особливо на ніжці) при компактній формі особи не рекомендовані, зате гармонійно виглядають з «трикутником» і «прямокутником».
  • Невисокою міцною жінці варто приміряти класичний боб з подовженням передніх пасом.

Як укласти стрижку боб в домашніх умовах

Принципи щоденного формування зачіски залежать від техніки, в якому працював майстер, створюючи боб. Для силуетів з рівним зрізом професіонали радять класичне витягування кожного шару праскою або феном. З останнім звертатися складніше, ніж з випрямлячем, але волосся він травмує менше. Схема дій така:

  1. Голову вимити, зайву вологу зібрати рушником.
  2. Обробити термозахистом та/або легкої пінкою для обсягу. Особливу увагу кінчикам.
  3. Під нижній шар підвести круглу гребінець, зверху направити струмінь гарячого повітря.
  4. Прокрутити гребінець вниз, фен вести за нею.
  5. Виконувати кроки 3-4 на кожному шарі до завершення процесу укладання.
  6. Ділянка позаду приводити в порядок феном незручно, якщо ви новачок в цьому, тому можна пройтися там праскою.

Якщо ви захотіли градуювати свою стрижку, така технологія може вам не підійти, особливо при тонких легких волоссі – вони будуть стирчати в різні боки. Фахівці радять використовувати для укладання віск або пасту, які здатні зробити текстуровані прядки, створюючи задуманий майстром модельний ефект. Виконується це так:

  1. Після миття голови підсушити її феном.
  2. Розтерти між пальцями краплю стайлингового кошти, пройтися по кінчиках волосся.
  3. Досушити голову, використовуючи дифузор.

Відео

Модні жіночі стрижки боб на коротке волосся

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!