Стрижка каре на ніжці

Каре – жіночна стрижка стала відомою у 20-х роках минулого століття. У класичному виконанні створюється зріз, чітко окреслює нижню лінію волосся середньої довжини. Обов'язковий атрибут – пряма чубчик. Зараз зачіска набула всілякі модифікації, а почесне місце модного п'єдесталу впевнено тримає каре на ніжці.

Кому йде зачіска каре на ніжці

Всі варіанти добре виглядають на прямих волоссі і надають елегантний образ. При вірному підборі довжини і форми зачіска підходить усім, без огляду на вік, бажаний стиль, вона поєднується і з кучерявими волоссям. Буває з чубком і без, прямий, рівною ззаду, або асиметричною. Якщо ви зупинили вибір на цій моделі стрижки, то важливо врахувати, що вона підкреслює шию, повністю відкриваючи потиличну частину.

Власницям короткій шиї така властивість дозволяє візуально подовжити її, але якщо при цьому вона широка або є естетичні дефекти, то від стрижки каре на ніжці бажано відмовитися, віддавши перевагу її класичним формам, на низькому рівні від лінії росту волосся. Ефектно така зачіска виглядає у струнких дівчат і жінок з тонкою шиєю і вузькими плечима, підкреслюючи «лебединий», ніжний силует.

При тонкій структурі волоса стрижку потрібно градуювати, уникаючи прямої лінії зрізу, і робити косий проділ. На густої шевелюри красиво виглядають будь-які типи каре. Якщо обличчя кругле, не обходьте увагою каре на ніжці з подовженням, яке здатне його «витягнути». Обличчя видовжене можна вкоротити пасмами нижче підборіддя і довгою чубчиком. Широкі вилиці маскуються оформленням градуйованого переходу з загнутими кінчиками всередину і косим контуром чубчика.

Різновиди стрижки каре

Стрижка каре на ніжці розрізняється по довжині бічних пасм, заднього зрізу, кутом переходу від потиличної частини до скроневої. Від способу градуювання (згладженого переходу від довгих пасм до коротких) залежить обсяг і зовнішній вигляд зачіски. Велике значення відіграє форма, довжина чубчика – з її допомогою можна підкреслити вигідні акценти, заретушувавши небажані. Асиметричні лінії здатні творити чудеса, перетворюючи вчорашню скромницу у фатальну жінку-вамп.

Градуйована зачіска

При такій стрижці створюється зріз не рівний, а модною «драбинкою». Оптимально для тонких волосся, так як додає додатковий об'єм. Без чубчика витягає кругле обличчя. На кучерявих волоссі малюнок «сходинок» втрачається, тому для додання задуманого виду потрібно випрямлення праскою. Від выстриженного потилиці починаються короткі пасма. Поступово вони подовжуються – найдовші знаходяться на рівні, або в зоні трохи нижче підборіддя.

Каре на ніжці з видовженими передніми пасмами

Такий варіант зачіски повторює градуйовану стрижку каре на ніжці з плавним переходом довжини з тією різницею, що передні пасма доходять до рівня плечей. Чим сильніше виражений перехід, тим яскравіше виходить образ. Виграшно поєднується з чубчиком, але не менш ефектно виглядає і без неї, при широких вилицях звужує особа. Подовжене каре на ніжці привносить в образ жіночності і шарму, пом'якшує різкі риси обличчя.

Модна стрижка з короткою чілкою

Зухвала коротка чубчик до середини чола здатна кардинально змінити імідж. Такий стиль зачіски відомий за нашумілим кінематографічних образів єгипетської цариці Клеопатри. Краще всього така чубчик поєднується з видовженими пасмами, але якщо особа не витягнуте, то відмінно виглядає і з короткими. В образ своєї власниці каре на ніжці з чубчиком привносить грайливості, додає виразності очам, підкреслює гарну форму брів, освіжає та робить обличчя молодшим.

Боб-каре на ніжці

Тут використовується зовнішня градуювання – кожна наступна пасмо на 0,5-1 мм коротше попередньої. За рахунок цього створюється додатковий обсяг, особливо на потилиці, і надається «бунтарський» вид. Зріз буває рівний ззаду, або з плавним переходом по напряму вгору. Зачіска може виконуватися з видовженими пасмами, в класичному виконанні чубчик не передбачена. Стрижка проста в догляді і займає небагато часу на укладку волосся прийнято підводити біля коренів. Володіє універсальністю і підходить практично всім представницям прекрасної статі.

Асиметрична зачіска

З допомогою асиметрії можна створити екстравагантний образ, підкреслює достоїнства і приховує недоліки особи. Характер змін, що вносяться в зачіску повинен обговорюватися індивідуально з майстром. Тут створюються як різна довжина бічних пасм, так і незвично виконана чубчик. Асиметрія цікавіше виглядає на темному волоссі, на яких межі переходу яскравіше виражені на тлі більш світлої шкіри.

Техніка виконання каре на ніжці

При дотриманні простих правил схема виконання стрижки не така складна, та все ж краще віддати свою голову в руки професіоналів, які досконало володіють технологією. Як стригти каре на ніжці:

  1. Чисті зволожені волосся розділити на чотири частини по серединному вертикальному пробору від чола до потилиці, і горизонтальному по лінії скронь, з перетином по центру голови. Закріпити шпильками.
  2. Спочатку приступають до оформлення потиличної частини – «ніжки». Для цього відокремлюють нижню пасмо від рівня вух, закріпивши частину шпильками. По черзі зістригають тонкі прядки в напрямку знизу вгору, формуючи «мисок».
  3. Після виконання миска відділяється потилична пасмо і зрізається по довжині, на яку буде орієнтована стрижка каре на ніжці. Аналогічно зістригати всі наступні потиличні пасма.
  4. Потім приступають до фронтальної частини, вирівнюючи довжину запланованим значенням, під однаковим кутом.
  5. Якщо передбачена чубчик, то до її оформлення приступають наприкінці стрижки.

Переваги стрижки каре

З цією практичною зачіскою волосся завжди виглядають акуратно завдяки чітко накреслених лініях. Єдина умова – часте відвідування перукаря для її підтримки: волосся на потилиці відростає швидко, мисок потрібно коригувати. До переваг можна віднести:

  • гарне підтримання обсягу навіть без спеціальних засобів укладання, що актуально для тонких, рідкісних волосся;
  • при підборі вдалого варіанту – довжини волосся, чубчик, форми виконання, кута зрізу – підходить до будь-якого типу особи;
  • візуальне омолодження, особливо в поєднанні з короткою чілкою, робить стрижку універсальною за віковими категоріями – вона гармонійно вписується в елегантний стиль як жінок 40+, так і молодих дівчат;
  • вигідно підкреслює шию, відкриваючи притягальну крихкість і беззахисність жіночої натури.

Відео: як зробити гарне каре

Стрижка каре на ніжці

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!