Градуированное каре (ФОТО)

Однією з варіацій всім відомого каре є градуйована стрижка. Це універсальна зачіска для волосся середньої довжини. Відмінність градуйованого каре від класичного полягає в лінії зрізу: якщо в традиційного виконання вона рівна, то другий варіант має багатоступеневий вигляд. Причому градуювання може відрізнятися – бути слабкою або сильною, від цього залежить обсяг і зовнішній вигляд стрижки. Градуированное каре може як додати обсяг волоссю, так і зменшити його.

Види жіночої стрижки каре градуированное

Градуированное каре виконується своєрідними сходинками («драбинкою»), користується великим попитом у сучасних жінок різного віку, статури, з різними типами особи. Крім згаданих сходинок, відрізняється від класичного каре тим, що для її виконання підходять не тільки рівні волосся, але і кучеряве, хвилясте і навіть кучеряві. У градированном каре вони набувають нового вигляду і виглядають дуже цікаво.

Боб каре

Універсальної зачіскою вважається боб – він підходить будь-якій дівчині, незалежно від типу волосся або форми особи. Так, якщо ви вирішили відстригти обридлі довгі пасма, то боб стане безпрограшним варіантом. Він має безліч переваг і пропонує величезну кількість варіантів виконання, які дозволяють підібрати ідеальний образ для будь-якої форми особи – видовженого, овального круглого. Боб гармонійно виглядає на будь-якій жінці, тому, якщо ви зважилися міняти імідж, то боб-каре стане ідеальним рішенням. Залишилося лише вибрати, чи буде він з чілкою або без.

З видовженими передніми пасмами

Подовжене каре з градуюванням – стильний, елегантний варіант. Він підходить сміливим, юним і модним особам, які не бояться експериментувати зі своїм образом. Одним з найбільш вдалих видів градуйованого подовженого є стрижка каре з пасмами, удлиняющимися до лінії підборіддя. Вона виглядає екстравагантно, виключаючи елементи графичности, які є у класичного каре. Градуированное каре з подовженням, незважаючи на свою екстравагантність, виглядає дуже жіночно і стильно одночасно (дивіться фото).

Каре на ніжці

Власницям тонкою довгою шиєю, підійде каре на ніжці. Техніка його виконання полягає в укороченні волосся потиличної частини голови, максимально відкриваючи шию, але не оголюючи самого потилиці. Ближче до лиця пасма залишають дещо подовженими. Зачіска виглядає пишною по всій площі голови. Для її створення підходять лише прямі, густі волосся.

Варіанти зачіски з чубком і без неї (ФОТО)

Робити чубок на градуированном каре? Відповідь залежить від того, наскільки ваші пасма піддаються природному завиванию. Власницям кучерявого волосся хоч і підходить градуювання, але виключно без чубчика. А ось власницям прямого волосся чубчик дуже йде. Причому вони можуть віддати перевагу будь-каре – з косою чубчиком або з класичної прямій.

Градуированное, як і класичне каре, передбачає наявність чубчика. Часто вона має вигляд асиметричного зрізу набік, але також можлива пряма чубчик і косий проділ. Дівчатам, яким не чужі експерименти із зовнішністю, варто спробувати поєднати з асиметричною градуюванням пряму класичну чубок – ефект буде незвичайним. Комбінуйте рівні і рвані шари - це виглядають дуже стильно!

На середні волосся

Процес створення градуювання практично не відрізняється від класичного каре. Майстер робить кілька укороченою потиличну частину, а у підборіддя навпаки залишає кілька подовжені волосся. При отриманні потрібної форми, стиліст робить драбинку, на сантиметр укорочуючи кожен наступний шар знизу вгору. Коли ви самі спробуєте укласти градуйовану зачіску середньої довжини, ви зрозумієте, наскільки вона універсальна і як чудово виглядає не тільки в повсякденному житті, але і для вечірніх виходів у світ.

На довге волосся

Подовжена градуированное каре надає образу загадковості і візуально подовжує обличчя. Довгі локони, що обрамляють вилиці, пом'якшують лінії і згладжують риси обличчя. Вони ідеально підходять круглолицим дівчатам з грубими обрисами підборіддя, лоба. М'які, плавні лінії візуально змінюють пропорції особи. А за допомогою рваною чубчика і асиметричного проділу можливо додати образу родзинку.

На коротке волосся

Градуювання на коротких волоссі підкреслить обличчя дівчини, відкриваючи його оточуючим. Незважаючи на це, даний варіант ідеальний для дам з великими рисами обличчя. Щоб врівноважити широку лобову частину, підійде асиметрія, можете поекспериментувати з багатошаровістю. Коротке каре йде мініатюрним, тендітним дівчатам. За бажанням, бічні пасма можливо залишити рівними і трохи подовженими. Оформивши бічні волосся до лінії скул ви отримаєте красиво обрамляє обличчя силует.

Кому підходить зачіска

Градуированное каре однаково добре виглядає на жінок різного віку, з будь-яким типом і кольором волосся. Причому форма обличчя теж не має значення, адже зачіска підходить не тільки для овального обличчя, вона однаково добре виглядає на володаркам круглого, квадратного або навіть трикутного обличчя. Будь-який тип зовнішності з градуюванням буде виглядати розкішно, якщо грамотно підібрати і якісно зробити укладку.

Якщо ви від природи маєте завиваються волосся, які не дають можливості виконати укладання класичного каре, то градуювання стане оптимальним рішенням проблеми. Опустивши лінію стрижки до плечей, не важко приховати недоліки підборіддя або шию. Градуювання буде доречна при бажанні жінки виглядати молодше, приховавши свій реальний вік – візуально вона зробить обличчя більш молодим.

Як укладати стрижку

Надати стрижці гарний вид легше всього за допомогою круглої плойки. Волосся можливо накрутити як по напряму вгору, так і вниз, або ж зробити ефект мокрого волосся. Однак, укладаючи градуированное каре, не варто формувати дрібні завитки – зачіска буде мати форму кулі, а це некрасиво. За допомогою фена і легкого фіксуючого засобу, ви зможете надати волоссю потрібний напрямок. Процес укладання не займе у вас багато часу, адже в ньому немає нічого складного. Навіть дилетанту під силу красиво укласти градуйовану стрижку.

  1. Нанесіть мус на вимиті, трохи підсушені волосся феном.
  2. За допомогою круглої насадки на фен витягайте їх, створюючи обсяг. Верхівкову зону зволікайте до шиї, верхню частину – до чола, бічні зони – назад від особи. Можете використовувати замість фена великі бігуді, ефект буде схожий.
  3. Якщо ваші волосся в'ється, підкресліть це, накрутив їх на плойку і створивши витончені хвилі.
  4. Зафіксуйте зачіску лаком, тоді вона довго буде тримати свою форму.

Відео: техніка стрижки каре градуированное

Універсальність градуйованою стрижки полягає в можливості згладити великі, грубі риси обличчя, скорегувати форму і навіть омолодити його. Варіацій каре з градуюванням існує дуже багато. Волосся різного кольору, довжини та структури будуть виглядати в однаковому виконанні абсолютно по-різному – завжди унікальна, цікаво. Градуювання може виконуватися тільки на кінчиках або, починаючи від самої верхівки. Все залежить від особистих уподобань кожної. А укладати її простіше простого – для цього знадобиться всього 10-15 хвилин.

Стрижка градуированное каре з довгого волосся БОБ

Фото градуйованого каре - вигляд спереду і ззаду

Дуже популярна, затребувана зачіска не поступається свої позиції в ТОП-10 вже протягом багатьох сезонів. Градуювання – один з небагатьох перукарських прийомів, за допомогою якого стає можливим кардинально змінити імідж, не особливо впливаючи на довжину і колір волосся. Вибравши один з безлічі варіантів градуйованого каре, будь-яка жінка зможе оновити старий вигляд. Юні дівчата і пані бальзаківського віку – будь-яка зможе підібрати ідеальне виконання градуювання. Градуированное каре - фото можете побачити нижче.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!