Подвійне каре

Така стрижка зустрічається не часто, її вибирають упевнені в собі дівчата, готові експериментувати. Її відмінна риса – наявність двох рівнів зрізу волосся. Завдяки цьому зачіска має вигляд короткого каре, накладеного на подовжений варіант стрижки. Її непопулярність обумовлена тим, що для укладання необхідно докласти багато сил і часу. Однак навіть незважаючи на це, стрижка має безумовні переваги.

Кому підходить зачіска

Ідеально підходить зачіска з подвійним зрізом дівчатам, які мають тонкі волосся, оскільки так пасма краще тримають обсяг і форму. Завдяки прикореневій филировке, локони будуть виглядати пишніше. На густих пасмах майстер робить більш глибоку, інтенсивну філіровку. Каре з подвійним зрізом потребує щоденної укладанні, тому для ледачих або дуже зайнятих дам така стрижка не підійде.

Знаючи свій тип обличчя, його достоїнства і вади, за допомогою каре можливо скорегувати зовнішність. Головним інструментом для цього виступить чубчик. Так, зрілим жінкам варто вибрати м'які контури, а рвані кінці і градуювання підійдуть яскравим, молодим особам. Пряма чубчик додасть образу загадковості, коса – освіжить його, роблячи більш оригінальним, сміливим.

Тим молодим особам, які не бояться громадської думки і хочуть виділитися, варто зробити незвичайне мелірування або колорування. Офарбивши нижній і верхній рівні в різні контрастні тони, можливо підкреслити різні рівні волосся. Однак цей варіант подвійного каре підійде лише тим дівчатам, хто не боїться загальної уваги. З такою стрижкою немає шансів залишитися непомітною.

Варіанти стрижки подвійне каре

Жіноча стрижка «каре» користується популярністю вже багато років. Їй віддають перевагу багато знаменитостей, зачіска відноситься до категорії класики і не сходить з піку модного Олімпу. Каре подвійного типу – жіночна, сучасна стрижка, має різні варіації виконання. Вона може відрізнятися формою, кутом зрізу, довжиною. Каре однаково гармонійно виглядає на коротких, середніх і довгих волоссі.

На середні волосся

Традиційне каре з подвійним зрізом - один з найбільш вдалих варіантів зачіски для волосся середньої довжини. Перевага зачіски незаперечно, адже вона підходить майже кожній дівчині, а завдяки можливості створення оригінального малюнка, каре на кожній жінці виглядає унікально. Стрижку часто доповнюють чубчиком. У класичному виконанні вона має прямий чубчик, що закінчується трохи вище брів. Якщо каре з подвійним зрізом припускає наявність «ніжки» (подовження до обличчя), то чілку стрижуть трикутником.

На довге волосся

Жіноча стрижка з подвійним зрізом іноді виконується на довгому волоссі. Така зачіска виглядає трохи екстравагантно і незвично: верхня її частина має середню довжину (доходить до середини шиї), а нижній ряд залишається довгим. Це створює різкий перехід, завдяки якому каре виглядає оригінально, сміливо. До такої моделі зачіски відмінно підходять асиметричні, рвані чубчика.

На коротке волосся

Коротке каре підходить мрійливим, романтичним натурам. Видів стрижки існує величезна кількість, тому кожна дівчина може підібрати для себе ідеальний варіант виконання. Моделювання подвійного каре залежить від ваших побажань. Деякі дівчата вважають за краще залишати по боках подовжені пасма однакової або різної довжини, залишаючи коротким потилицю. Складна лінія нижнього зрізу додасть образу елегантності.

Схема і технологія виконання стрижки подвійне каре

Зі стрижкою каре жінка стає загадковою, привабливою і привабливою. Головне – вдало вибрати майстра, який грамотно визначить відповідну форму зачіски для вашого типу особи, вибере тон фарби для волосся і зможе підстригти так, щоб красиві вилиці або ніжний вигин шиї не були приховані під густою лінією волосся. Як стригти подвійне каре?

  1. Майстер повинен розділити голову на дві частини – верхню і нижню. Верхівка фіксується зажимом.
  2. Нижню частину необхідно стригти методом «пасмо на пасмо», прагнучи створити рівну лінію. Для цього виділіть горизонтальним проділом контрольну пасмо, зріжте її до потрібної довжини.
  3. Такі локони отчесывайте і зрізайте по довжині контрольної пасма. Нижні локони збираються в хвіст і робота переходить на верхню зону голови.
  4. Верхні пасма зберіть в руку, скрутіть в джгут і зрізайте на потрібній довжині.
  5. Для оформлення окантовки використовуйте той же метод, який застосовували для нижньої частини волосся. Щоб додати об'єм, слід зробити філіровку прикореневої зони і пройтися філірувальними ножицями по всьому волоссю методом «слайсинг».
  6. Чубчик стрижеться бажаною формою та довжиною. Вона служить продовженням верхній частині зачіски. Якщо було вибрано класичне виконання каре з подвійним зрізом, то чубчик повинна бути прямою. При наявності подовження в передній частині стрижки, чубку надають форму риб'ячого хвоста або трикутника.

Особливості технології виконання зачіски з подвійним зрізом:

  • Верхнє каре може відрізнятися формою і довжиною: починаючи класичної, вистриженою суворою лінією каре, закінчуючи подовженої до особі або асиметричною лінією.
  • Чубчик потрібна, щоб надати жіночому образу закінчений вигляд. Раніше в моді була пряма, трохи завита всередину чубчик. Сучасні тенденції пропонують косі, асиметричні, трикутні, рвані чубчика, які допомагають скоректувати форму обличчя і приховати його вади (наприклад, великий підборіддя або широкі вилиці).
  • Фарбування може бути абсолютно різним, включаючи навіть самі ексцентричні варіанти. Приверженкам класики підійде однотонна тонування, молодим і сміливим дівчатам – контрастне мелірування або колорування з використанням яскравих кольорів (бордового з попелястим, каштанового з баклажаном і т. д.).

Дізнайтеся,як самій собі підстригти волосся будинку.

Відео-урок по створенню подвійного каре для початківців

Каре з подвійним зрізом має певні відмінності від інших різновидів стрижки, головне з них – наявність двох шарів. Верхівці створюють максимальний обсяг, а нижню частину стрижуть стандартним рівним зрізом, роблячи форму гармонійною. Згодом, за допомогою фена і круглої гребінця можливо створити на голові незвичайне, стильну і ефектну упаковку, придатну для святкових випадків і робочих буднів. У відео показано, як правильно моделювати каре з подвійним зрізом.

Варіація стрижки-каре шарами - відео-урок по класичній салонної стрижці

Особливості і варіанти укладання стрижки

Для дівчат з дворівневим каре укладання являє собою процес трудомісткий і тривалий, однак результат того вартий. Щоб полегшити своє завдання, необхідно користуватися основами укладання, які перукар покаже при стрижці. Для надання волоссю форми, вам можуть знадобитися деякі фіксуючі засоби – мус, пінка, лак, віск, гель. Також вам знадобляться такі інструменти, як брашинг (чим довше волосся, тим більший діаметр повинен бути круглої щітки), праска-випрямляч, скелетна гребінець.

Нижній і верхній рівні укладання можете направити як в одну сторону, так і в різні, від цього буде залежати кінцевий вигляд каре. Класичним варіантом укладання вважається підкручування верхній частині волосся всередину, а нижній – назовні. Це додасть образу дівчини ніжності і романтичності. Іншим вдалим способом укладання стануть випрямлені за допомогою праски нижні пасма, причому верхні локони укладаються традиційним методом. При бажанні, можете надати каре з подвійним зрізом хвилястості. Для цього зволікайте праскою пасма, закручуючи їх назовні.

Фото стрижки подвійне каре

Каре з подвійним зрізом – зачіска для яскравих і індивідуальних осіб. Неможливо виглядати з ним нудно або сіро. Стилісти безупинно вдосконалюють стрижку, додаючи нові елементи її моделювання. Кожна дівчина може вибрати для себе оптимальну варіацію її виконання. Каре завжди було і залишається однією з найбільш затребуваних стрижок, кожна жінка хоч раз, але приміряла на себе цей стильний образ.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!