Стрижка рапсодія жіноча

Акуратні, доглянуті волосся – це те, до чого прагнуть багато дівчат. Створити правильний образ і щодня виглядати красиво допомагає ефектна зачіска, створена руками досвідченого майстра. Дівчатам, які хочуть змінити імідж, надати волоссю візуальний об'єм, сподобається стрижка Рапсодія. Вже багато років вона не втрачає своєї популярності. Оригінальна зачіска виглядає сучасно, дозволяє легко змінювати образи завдяки стильним укладок, підходить до будь-якій довжині і типу волосся. Детальніше про Рапсодії і про техніку її створення читайте нижче.

Кому підходить стрижка Рапсодія

Стрижка в стилі Рапсодія виглядає добре практично на будь-якій довжині. У неї немає обмежень за віком – зачіска прикрашає як юних дівчат, так і дорослих жінок. Вона являє собою пасма, підстрижені нерівномірно по всій довжині, що робить вигляд шевелюри природним і оригінальним. По суті, стрижка заснована на техніці накладення пасма на пасмо – завдяки цьому методу створення зачіски, кучері, кучері або пряме волосся виглядають об'ємними. Власниці такої стрижки не знадобляться щоденні укладання, що зекономить кошти і час для створення щоденного образу.

Основна риса Рапсодії – це різниця в довжині між пучками волосся на маківці і на потилиці, хоча існують і інші варіації стрижки. З-за того, що пасма розташовані нерівномірно (каскадом), розчісуватися буде набагато простіше, а щоденний стайлінг займе трохи часу. Коли створюється ця стрижка, враховується тип особи і стан волосся. Варіанти оригінальної зачіски для дівчат з різними даними:

  • Овальне обличчя. Володарки форми, яку прийнято вважати ідеальною, можуть дозволити собі найсміливіші варіанти рапсодії – з різкими переходами між довжиною пасом, з рваною, прямий або асиметричною чубчиком.
  • Кругле обличчя. Щоб наблизити цей тип до овального, стрижка Рапсодія виконується з косою чубчиком, а пасма нагорі стрижуть коротше – так на маківці буде більше обсягу, це візуально «витягне» обличчя.
  • Витягнуте обличчя. Злегка вкоротити його і зробити форму більш гармонійною допоможе густа пряма чубчик.
  • Густе волосся. Укладання допоможе надати їм форму, додасть ще більше обсягу.
  • Тонкі. Зачіска як ніби спеціально створена, щоб прикрасити дівчат з тонкими, не надто об'ємними волоссям – завдяки особливій технології виконання стрижки в стилі рапсодія, перукаря вдається домогтися пишності і візуальної густоти.
  • Кучеряве волосся. Стрижка Рапсодія чудово підходить для дівчат з кучериками, роблячи зачіску акуратною і доглянутою. У цьому випадку верхній шар пасм перукарі намагаються не стригти дуже коротко, щоб окремі короткі пучки волосся не пушились.
  • Прямі. Рівні або злегка кучеряве волосся стрижка рапсодія робить об'ємними, надає їм витонченості.

Варіанти жіночої стрижки Рапсодія

Рапсодія – це універсальна зачіска, яка може бути виконана на коротких, середніх або довгих локонах. Також зачіска ідеально підійде дівчатам, які хочуть перейти з однієї довжини в іншу. Пасма, підстрижені каскадом, відростають красиво і акуратно, вимагають відвідування перукаря тільки тоді, коли треба «освіжити» кінчики. У кожному випадку стрижка Рапсодія має свої особливості, про які і піде мова нижче.

На коротке волосся

Дівчата з невеликою довжиною пасм можуть вибрати із двох схем стрижки в стилі Рапсодія на короткі волосся – суворої або зухвалою. При створенні суворої форми перукарі каскадом вистригають акуратні переходи між копицею на верхівці і на потилиці. Спереду пасма підстригаються витонченої драбинкою, додатково може бути зроблена зачіска, якщо потрібно візуально скоректувати форму обличчя. Схему стрижки Рапсодія на короткі волосся, дивіться на фото нижче:

Зухвалий варіант стрижеться схожим чином, але більш коротко. Професійні перукарі при створенні зачіски особливу увагу приділяють маківці, де необхідно вистригти грайливий, стирчить «чубчик». Ця цікава деталь Рапсодії надає її власниці зухвалий вигляд, створюючи оригінальний хуліганський образ. Чудово підходить такий варіант молодим дівчатам.

На волосся середньої довжини

Стрижка Рапсодія на середні волосся особливо популярна, адже дає дівчині можливість кожен день виглядати приголомшливо, не докладаючи особливих зусиль. Різниця між рівнями пасм не надто помітна, присутній легкий, повітряний об'єм. Стрижка з середньою довжиною Рапсодія виглядає гармонійно, акуратно, при бажанні волосся можна для зручності зібрати або підкрутити, надавши їм романтичний вигляд.

На довге волосся

Власниці волосся третьої довжини і більше знають, як важко буває надати їм ідеальну форму і красиво укласти. Стрижка Рапсодія на довге волосся допомагає вирішити цю проблему: дівчатам більше не доведеться проводити за укладанням багато часу, їх зачіска буде виглядати завжди акуратно. Існує два варіанти, як постригти оригінальний каскад для довговолосих леді:

  • Локони стрижуться від скроні до скроні дугою, за рахунок цієї технології кінчики симетрично «дивляться» наверх з обох сторін. Рапсодія виходить струмує, природної, вишуканою.
  • Кучеряве волосся або кучерики перукар вкорочує згідно класичній техніці стрижки, що робить вигляд зачіски елегантним: пасма м'яко лягають одна на іншу.

Схема і техніка виконання стрижки Рапсодія

Як зробити стрижку Рапсодія? Її створення краще довіряти досвідченим перукарям, оскільки оригінальна зачіска вимагає «набитої руки» і професіоналізму. Стрижка може виконуватися в класичному або сучасному стилі – вибір варіанта залежить від того, який ефект хоче справити дівчина.

Дивіться покрокову технологію виконання стрижки рапсодія:

  1. Добре вимийте волосся. Почніть сушити їх феном, ретельно розчісуючи. Нехай вони будуть злегка вологими.
  2. Розділіть волосся на зони: зробіть основний проділ, з яким будете працювати. Він повинен тягнутися від лоба до потилиці і бути ідеально рівним.
  3. Нахиліть голову людини, якого стрижете, вниз. Далі відокремте крайню пасмо біля чола, зачешіть її вперед, роблячи горизонтальний проділ. Опрацюйте відокремлений ділянку волосся, окантовка повинна бути прямою. Інші пасма будуть йти паралельно початковій.
  4. При подальшому підстригання пучка волосся орієнтуйтеся на вертикальний проділ: створення зачіски повинно здійснюватися по обидві сторони. Після опрацювання першої пасма візьміть наступну, паралельну дугоподібному пробору у лоба. Вона повинна бути сострижена довше, ніж попередня.
  5. Продовжуйте покроково стригти, формуючи дугоподібні проділи, паралельні попереднім. Пам'ятайте, що кожна наступна пасмо повинна бути довшою. Так стрижіть волосся тих пір, поки не дійдете до області верхівки.
  6. Після того, як ви дійшли до маківки, нахиліть голову людини тому і повторюйте кроки, аналогічно попереднім: кожне пасмо робіть довше минулого.
  7. Зробіть трапецієподібну форму зачіски, щоб та чітко обрамляла особа.
  8. Завершіть створення стрижки филировкой кінчиків по всій довжині.

Що стосується сучасних форм оригінальної зачіски, тут у професійного стиліста є шанс проявити фантазію. Наприклад, зробити більший обсяг в області верхівки або не філірувати кінці, а навпаки залишити чітку, рівну лінію. Ще в модному сучасному варіанті прийнято робити кордону рівнів Рапсодії не такими акуратними, змішуючи пасма різної довжини.

Особливості і варіанти укладання стрижки

Зачіска з нерівномірно состриженными пасмами завдяки особливій методиці стрижки не вимагає виснажливої щоденної укладки. Однак при бажанні дівчина може створити багато образів, використовуючи спеціальні засоби укладань (віск, лак для волосся, вологий мус) та інструменти (праска, щипці для завивки). Як укласти волосся і додати їм цікаву форму:

  • Святковий образ. Для цього зробіть з допомогою щипців кучерики або локони.
  • Спортивний стиль (для довгого волосся). Зробіть кінський хвіст, випустивши кілька прядок спереду.
  • Романтична укладання. Зберіть волосся в пучок, випустивши кілька неслухняних природних пасм.
  • Бізнес-леді. Використовуйте праску, щоб зробити волосся ідеально рівними.
  • Вечірній варіант. За допомогою лаку надайте волоссю об'єм біля коріння і злегка підкрути кінчики.

Відео

Для початківців перукарів і тих, хто хоче освоїти нову техніку виконання цікавою стрижки, створений цей наочний відеоурок. При підстригання волосся стиліст використовує наступні методи: відтяжка, підсукані крайові. Рекомендується уважно стежити за положенням рук і пальців майстра. На ролику видно, як стиліст робить проділи, щоб вийшли акуратні різні рівні довжини пасом. Зачіска створюється на середніх волоссі. Отримана форма робить образ дівчини жіночним і стильним. Дивіться відеоурок, де показано виконання незвичайного варіанти рапсодії:

Стрижка шарами на волоссі середньої довжини - відео-урок

Фото стрижки Рапсодія з чубком і без

Стильна зачіска з різними рівнями довжини пасом добре виглядає з чубком і без. В залежності від типу особи і побажань дівчата, перукар може створити пряму, рвану, коротку, косу або напівкруглу чубок. Всі вони гармонійно виглядають з Рапсодією і зможуть підкреслити її контур. Дивіться різні варіанти виконання стрижки для короткої, середньої та великої довжини на фото нижче:

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!