Жіноча стрижка дебют (ФОТО)

Як завжди виглядати по-різному, мати великий спектр варіантів моделювання, не боятися відростання волосся? Це можливо, якщо ви обрали для себе таку зачіску, як стрижка дебют. Особлива техніка її виконання виділяє кожну пасмо, плавно вплітаючи в загальну композицію, що робить дебют універсальним для укладання. На такій основі може бути створена будь-який образ. Зробивши цю стрижку, легко виглядати розкішно при будь-яких обставин. Вивчіть, як виконується така зачіска і кому вона підходить найкраще.

Як виглядає стрижка дебют

Стрижка дебют – це складна багаторівнева, багатошарова зачіска. Її пасма візуально обособленны («рванка»), особа відкрито, плавно обрамлено профільованими волоссям, ложащимися навколо нього підковою, зістрижене драбинкою. Довжина стрижки буває різною – короткої, середньої та довгої. Наявність чубчика не обов'язково, але вона присутня в більшості випадків, частіше рвана або профільована. Нерідко більша частина всієї маси волосся залишається позаду, закриваючи шию, або ж рівномірно розподіляється по всій голові, створюючи обсяг.

Кому підходить стрижка: враховуємо форму обличчя

Стрижка дебют візуально витягує обличчя, робить його вже, а тому воно не підійде власницям вузьких скул, гострого підборіддя або видовженого овалу, т. к. посилить дані риси. В іншому ж зачіска універсальна, підходить жінкам будь-якого віку, густоти, текстури волосся. Добре виглядає на володаркою виражених скул або круглого особи, оскільки пом'якшує і гармонізує їх. При виборі конфігурації стрижки варто враховувати наступні нюанси, якщо:

  • особа грубе або занадто округле, віддайте перевагу дебюту з косою філіруваною чубчиком;
  • обличчя овальне і хочеться візуально його вкоротити, краще вибрати цей стиль зачіски на короткі волосся з прямою чубчиком;
  • локони тонкі, підійде довга стрижка дебют з прикореневим филированием;
  • волосся густі, хороший варіант з вираженим филированием (близько 5 см від кінців);
  • волосся кучеряве, виберіть подовжений варіант дебюту;
  • не хочете робити акцент на риси обличчя (очі, губи) – краще відмовтеся від цієї стрижки.

Варіанти жіночої стрижки дебют

Сучасні стрижки дебют виконуються переважно на середню довжину локонів (до плечей). Ще вона чудово виглядає на волоссі будь-якого типу – це її незаперечний плюс, особливість і перевага. Однак від того, наскільки довге волосся, на яких застосовується даний метод стрижки – залежить стиль майбутнього образу жінки, він варіюється від спортивного до романтичного. Після створення підсумкового варіанту, вона може бути скоригована укладанням.

На коротке волосся

Зачіска дебют на короткі волосся виконується для довжини до мочки вух. Ділиться на 2 типу – з подовженням і з однаковою довжиною пасом по всій голові. Перший варіант більше підходить для спортивних і практичних дівчат, другий – для ділових і романтичних леді. Стрижка дебют на короткі волосся легко вкладається, моделюється за допомогою гелю, мусу, декоративної фіксує атрибутики (обручі, шпильки, невидимки).

На волосся середньої довжини

Найпоширеніша довжина для створення зачіски дебют – середня. Всі моделі з пасмами від мочки вуха до лінії плечей відносяться до даної категорії. Вона може мати різні конфігурації: більш короткі пасма на потилиці, довгі знизу і з боків, широко відкривають особа або спадаючі пасмами на нього, прямий, косий, рваною чубком і без. Стрижка волосся середньої довжини легко вкладається. З допомогою укладання можуть створюватися образи різних стильових напрямків. Ідеально підійдуть романтичним леді, практичним, стильним, хто любить експерименти дівчатам.

Укладання може проводитись в наступних варіантах:

  • Романтичний. Завивка плойкою або бігуді додасть м'якість ліній.
  • Вуличний, зухвалий. Виділення филированных кінчиків гелем, додасть чіткість ліній, створить відчуття «неслухняного волосся.
  • Діловий. Сушіння і укладання феном з мусом додасть пишноти, обсягу, акуратності.
  • Святковий. Вплетення волосся в колосок, кошик, раковину, равлика з випуском передніх пасом. Це зробить зачіску важкою, але в міру недбалої для досягнення модного ефекту природності.
  • Повсякденний. Додання обсягу пальцями і мусом, фіксування лаком, при якому волосся лежать довільно, але не втрачають пишноти і форми.

На довге волосся

Стрижка дебют на довге волосся дуже красива, жіночна і стильна. Вона дозволяє пасмам, без використання додаткових засобів (прасок, гелю, лаку), лягає рівно і акуратно. Підходить для різної густоти волосся, оскільки впорядковує їх і робить об'ємними, гармонійно лежать. Укладається простіше, ніж будь-які інші стрижки. Створює романтичний і стильний образ.

Занадто тонкі волосся краще не стригти в цьому стилі, оскільки філіровка прибере значну товщину. Варто зупинитися на більш коротких моделях, або філірувати пасма поверхнево. Якщо ж волосся тонкі, стрижка дебют поліпшить ситуацію, оскільки коротким пасом надати об'єм набагато простіше, ніж довгим прямим. А закручуючи волосся або підсушуючи їх у різні сторони, легко створити відчуття густоти.

Схема і технологія виконання стрижки дебют

Технологія виконання стрижки буде завжди однаковою, проте вона може застосовуватися по-різному, що створює величезну різноманітність серед моделей. Складно зустріти дві абсолютно однакові зачіски дебют. Це філігранний процес, знаючи основні методи роботи з пасмами, легко зрозуміти, як стригти волосся таким способом і навчитися створювати будь-які конфігурації по покроковому опису або інструкції. Керівництво до дії:

  1. Вимийте волосся, промокніть рушником, розчешіть у звичайному для них положенні.
  2. Розділіть на вертикальний проділ рівно по центру – від лоба через маківку до лінії росту волосся на шиї. Ви виділили дві робочі зони. Розділіть їх на чотири: проведіть горизонтальний проділ через маківку до вух.
  3. Нижні чверті заколіть двома шпильками або затискачами, верхні зачешіть на обличчя.
  4. Визначте першу контрольну пасмо: начесане на обличчя волосся вистрижіть півколом щодо особи.
  5. Накладаючи одну пасмо на іншу і порівнюючи їх з контрольною, укоротіть все волосся.
  6. Створіть другу контрольну пасмо: зробіть 2 вертикальних проділу (відстань між ними – 3 см) в передніх робочих областях. Витягніть проміжну копицю на 90 градусів від голови, відріжте.
  7. Накладаючи один локон на інший, порівнюючи їх з другої контрольної пасмом, підстрижіть волосся з відтяжкою.
  8. Передня зона опрацьована, переходите до потиличної.
  9. Виділіть потиличну пасмо: відокремте горизонтальним проділом тонкий ділянку волосся ближче до проробленим переднім пасмам.
  10. Порівняйте потиличну пасмо з ними, відріжте.
  11. Порівнюючи з контрольною потиличної, накладаючи один пучок на інший, пропрацюйте нижні зони.
  12. Профилируйте всі пасма. Стрижка готова!

Відео-урок по створенню стрижки дебют для початківців

Щоб навчитися стригти волосся даним методом, отримаєте рекомендації майстра. Якщо записатися на курси або індивідуальну консультацію не представляється можливим, варто подивитися відео-уроки. В них дуже докладно описується стрижка дебют, метод опрацювання «пасмо на пасмо», правила успішного інфікування волосся, підбору інструментів, виділення контрольних пучків. Ви побачите, як покроково відбувається весь процес, а всі незрозумілі моменти завжди можуть бути переглянуті кілька разів. Хороший відео-урок ви можете подивитися тут:

Урок стрижки У СВІТІ МАЙСТРІВ vmiremasterov.ru

Фото стрижки рапсодія з чубком і без 2019 року

Варіантом зачіски дебют, є стрижка рапсодія. Вона виконується методом накладання пасом один на одного, проте в ній більш виражений каскад, ніж у попередньої моделі. Рапсодія надає волоссю ще більший об'єм, оскільки «шапочку» на маківці (короткі пасма) легше вспушить феном або бігуді. Вона практична, легко монтується, добре виглядає на жінках різного типу зовнішності, густоти і довжини волосся. Надає можливість моделювання, створювати всілякі образи. Самі нові моделі дивіться на фото нижче:

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!