Жіноча стрижка гарсон - фото

Довгий час короткі стрижки могли носити лише чоловіки. Для жінок це виходило за рамки пристойності. Та й існуючі в ті часи еталони краси передбачали наявність довгих, розкішних волосся. У сучасному світі, де умови моди в більшості випадків диктують жінки, встановлені рівні права обох статей у виборі вбрання, зачіски, стилю. Стрижка гарсон користується особливою популярністю у дівчат. Це не дивно, адже такий варіант – це модно, стильно, красиво, зручно. Єдиний недолік, який має зачіска – вона вимагає ідеально правильних ліній обличчя, шиї.

Як виглядає жіноча стрижка гарсон

Коротка, але в теж час така жіночна, кокетлива зачіска гарсон з'явилася у двадцятих роках ХХ століття – це початок її історії. Придумав і втілив її в життя – Жак Дессанж, відомий стиліст з Франції. Дослівно назва перекладається як «хлопчик». Таке найменування зачіска гарсон отримала не даремно, адже з нею дівчина стає схожа на пустотливого хлопчиська. Основні характерні риси стрижки гарсон:

  • Мінімальна довжина. Тут вітається правило «чим коротше, тим краще». Власне із-за того, що вона так коротке, її негласно називають хлоп'ячої.
  • Максимально рівні, чіткі лінії.
  • Особлива недбалості в укладанні.
  • Оригінальна стрижка виглядає вельми жіночно. Вона робить акцент на вольовому, активному характері своєї власниці.

Жіноча стрижка гарсон – це волосся короткої довжини, які мають чіткі лінії і красиво прилягають до голови за рахунок особливої, ретельної їх филировки. Виглядає вона цікаво і візуально робить дівчину віком. Коротка стрижка гарсон не має спадаючих локонів, тому зможе підкреслити красиві лінії шиї, обличчя, особливо скул. Хоча волосся мають мінімальну довжину, за ними потрібен ретельний догляд і щоденна укладання. Це потрібно для того, щоб зачіска виглядала чудово, доглянуто.

Кому підійде коротка стрижка

Стрижка гарсон – дуже популярна і багато дівчини, жінки різного віку віддають її іншим варіантам. Але збираючись до стиліста або перукаря, необхідно ретельно проаналізувати, чи підійде вам такий варіант укладання. Якщо у вас є сумніви, необхідно проконсультуватися зі стилістом. Наприклад, навряд чи такий варіант підійде для дівчат з круглим повним лицем або дрібними кучериками. Витративши трохи часу і фінансів на консультацію, ви будете точно впевнені, що ваш новий образ, який ви побачите в дзеркалі, не викличе прикрості, розчарування.

Ідеально коротка стрижка в такому стилі підійде:

  • Мініатюрним тендітним дівчатам з правильними, симетричними, чіткими рисами обличчя.
  • Жінкам з особою овальної або довгастої форми.
  • Дівчатам з красивою шиєю, похилими плечима.
  • Для будь-якого типу волосся різної первісної довжини.

Види стрижки гарсон для жінок

Основний акцент стрижки – це максимально короткі волосся, але вона має кілька різновидів. Це може бути класичний варіант зачіски, подовжений або з чубком. Який вибрати – залежить від форми особи, чіткості ліній і переваг дівчат. Якщо не можете самостійно визначитися з варіантом, на допомогу завжди прийде майстер стиліст або перукар. Виходячи зі свого професійного досвіду він порадить, підкаже, що максимально підійде вам.

Ультракороткая

Ультракороткая стрижка підійде мініатюрним, витонченим дівчатам з високими вилицями. Основними рисами, що характеризують цей варіант, є мінімальна довжина пасм, чіткі, рівні лінії. Даний варіант передбачає наявність чубчика, яка теж дуже коротка і має форму, схожу на дугу. Роблячи таку стрижку, важливо пам'ятати три правила:

  1. Зачіска вимагає щоденного укладання, але не варто боятися – на це піде мінімум часу і зусиль.
  2. Необхідність коригування мінімум 1 раз в місяць. Можливо потрібно частіше, залежно від швидкості росту волосся. Це необхідно для того, щоб відрослі пасма не порушували красу і чарівність стрижки.
  3. Для дівчат в цьому образі, вкрай важливо завжди робити гарний макіяж. Відсутність довгих локонів, відволікаючих, що розсіюють увагу, робить акцент на обличчя.

Подовжений варіант

Більшість дівчат любить експериментувати із зовнішністю. Але не всі можуть ризикнути і в одну мить розпрощатися з шикарними локонами, зробивши коротку зачіску. В такому випадку ідеальним варіантом стане стрижка гарсон на кучеряве волосся. За бажанням стиліст може зробити кінчики рівними або рваними. В останньому випадку гарсон буде виглядати більш пишним, об'ємним. Іноді перукарі пропонують зробити ступінчастий подовжений варіант, коли шия і частину обличчя залишаються прикритими тонкими пасмами, а основний обсяг зосереджений на маківці.

Стрижка гарсон з чубком

Зачіска в стилі гарсон в більшості випадків виконується з косою чубчиком. Такий варіант трохи скрасить хлоп'ячий характер стрижки і додасть їй жіночності, елегантності, хоча основна довжина волосся залишиться короткою. Дана варіація ідеально підходить для дівчат, які мають деякі недоліки форми обличчя. Чубчик приховає високий лоб, який є негласною проблемою для багатьох і візуально зробить широкі вилиці трохи менше. Така стрижка робить особливий акцент на очах. Тому макіяж в техніці смокі айс стане відмінним доповненням образу.

З зубчастими контурами

Не варто впадати у відчай і власницям не ідеальних контурів і рис обличчя. Візажисти передбачили і такий варіант. В даному випадку прекрасно підійде гарсон з зубчастими контурами. Стрижка допоможе приховати недоліки і можливу асиметрію обличчя, після видалення довгих локонів. Крім того, такий варіант ідеально підійде дівчатам з тонкими, неслухняним волоссям.

Короткий багатошаровий гарсон

Короткі стрижки в більшості випадків вибирають дівчата з тонкими волоссям. Але нерідко власниці густої шевелюри вирішуються на хлопчачу зачіску, обумовлюючи це складністю в догляді за довгими локонами. Для дівчат в такому випадку підійде короткий багатошаровий гарсон, що чимось нагадує каскад. Це дозволить створити чудову, жіночну стрижку. Експериментуючи з укладанням та місцем проділу, дівчина зможе кожен день створювати собі новий образ.

Схема і техніка виконання стрижки гарсон

Стрижка популярна в сучасному світі і багато дівчат, бажаючи вкоротити волосся, вибирають цей варіант. Для її створення знадобиться трохи часу, спритності рук і фантазії. Насамперед варто визначитися з варіантом зачіски, після чого можливо безпосередньо приступати до зміни образу. Щоб зробити стрижку, потрібні перукарні і філіровочние ножиці, тонка гребінець з густими зубцями, засоби для волосся (шампунь, стайлінг).

Як виконується стрижка гарсон на середні волосся:

  • Ретельно миємо голову з шампунем. Трохи просушуємо рушником.
  • Ділимо волосся на три зони: скроневу, потиличну і тім'яну. Прямим проділом поділяємо їх на дві рівні частини. Зробити це необхідно від маківки до шиї.
  • Починаємо стригти з потиличної зони. Відділяємо волосся горизонтальним проділом, шириною приблизно один сантиметр і створюємо окантовку, зрізуючи пасма до необхідної довжини. На цьому етапі важливо враховувати той факт, що сухе волосся злегка піднімуться біля коріння і будуть виглядати коротше. Виконати окантовку можливо у формі овалу або півмісяця.
  • Орієнтуючись на першу пасмо, зістригати інші локони на потиличній зоні. Стрижка відбувається у напрямку від вертикального проділу до правого вуха, потім в іншу сторону.
  • Важливо весь час дотримуватися кут відтягування пасом, що впливає на подальше їх розташування і укладання. Так, якщо перша частина була зрізана під кутом нуль градусів, то доходячи до середини потиличної області, він повинен збільшитися до 90. До маківці він зменшується до 45 градусів.
  • Волосся на скроневій області стрижуться паралельно зростанню. Спочатку відділяється нижня пасмо, на якій робиться окантовка. Далі стрижемо віскі, дотримуючись техніки градуювання – поступове укорочення волосся на пару міліметрів. При правильному виконанні техніки буде досягнутий плавний, практично непомітний перехід між шарами, пасмами.
  • Переходимо до тім'яної області. Орієнтир по довжині на останню пасмо волосся скроневої зони. З маківки і скроні відділяється по одній пасма і, орієнтуючись на локон з скроневої зони, зістригали зайве. Далі, рівно на перший локон, стрижемо все волосся до лоба.
  • Перевіряємо однакова довжина на різних ділянках голови. Для цього відтягаємо невеликі пасма волосся з паралельних сторін і дивимося. У разі необхідності, слід провести коригування.
  • Робимо укладання після стрижки гарсон. Для цього наносимо на волосся пінку або гель і висушуємо за допомогою фена, постійно змінюючи напрямок повітря. Це додасть стрижці об'єму та пишності.
  • У разі, якщо є бажання зробити чубок, про це варто подбати заздалегідь, залишивши необхідну кількість волосся, починаючи з другої половини тім'яної зони. Важливо пам'ятати, чим густіше ви бажаєте чубок, тим більше пасом потрібно залишити.

Відео-урок по створенню стрижки на коротке волосся

Багато дівчат борються з бажанням кардинально змінити щось у своїй зовнішності і страхом перед результатом. Будь-які зміни зачіски, кольору волосся дуже змінюють образ людини, часом роблячи його зовсім іншим. Наважуючись на кардинальні кроки, варто бути до цього готовою. Особливо це стосується власниць довгого волосся, які в один прекрасний день вирішили зробити модну зачіску в стилі гарсон. Таке рішення геть змінить зовнішність.

У деяких дівчат, юних майстрів-професіоналів виникає питання, як зробити красиву привабливу стрижку на короткі волосся. У теж час, щоб новий образ відповідав вимогам про жіночності і привабливості володарки нової зовнішності. Ця стрижка відповідає всім вимогам і це ідеальний варіант для того, щоб змінитися. Подивіться майстер-клас з докладним описом того, як відбувається зміна способу:

Жіноча стрижка. Paul Mitchell. Короткі волосся.

Фото модних стрижок гарсон 2019 - вигляд спереду і ззаду

Помилкова думка про те, що коротка зачіска робить дівчину схожою на хлопчиська, позбавляє її жіночності та чарівності – давно залишилася в минулому. Яскравим доказом цього є стрижка гарсон, завдяки якій представниці прекрасної статі, з мінімальною довжиною волосся, виглядають справжніми красунями. З кожним роком стилісти придумують нові варіації зачіски гарсон, створюючи нові шедеври. Дивіться варіації тієї стрижки, які будуть модними в сезоні 2019 року.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!