Зачіска водоспад з покроковим плетінням

Заплетені в ажурну косу локони, частина з яких вільно спадає вниз, лягаючи між пасмами, нагадують струменя води. Як стрижка водоспад проста, зате виглядає красиво, підходить на всі випадки життя – як для виходу на вулицю, так і для весілля. Її легко можна зробити самому.

Для яких волосся підходить

Зачіска французький водоспад підходить як для прямих, так і кучерявих волосся. Укладання призначена для стрижок, довжина яких нижче підборіддя, коли пасма можна заплести, залишивши вільні кінчики. Укладання красиво виглядає на довгому волоссі. Ободок у лоба – ідеальний варіант для жінок, які відрощують чубчик і хочуть прибрати пасма спереду: так вони не будуть лізти в очі.

Укладання водоспад можна робити як при однотонному фарбуванні, так і мелированном, зі складною забарвленням. Чергування кольору виглядають оригінально, цікаво, романтично, додають додатковий об'єм і виразність.

Покрокова інструкція зачіски водоспад

Є багато різновидів зачіски водоспад. Щоб зробити класичний варіант, треба дотримуватися такої схеми:

  1. Добре розчесати, щоб не було поплутаних прядок, вузликів. Щоб локони були більш слухняними, нанести гель для укладання.
  2. Зачесати на бічний проділ.
  3. Відокремити пасмо біля проділу у лоба.
  4. Розділити пучок на три рівні частини і почати плести кіску.
  5. З другого плетіння почати випускати прядки: роблячи палітурка, відпустити нижній локон висіти вільно, взявши замість нього такої ж товщини пучок з вільних волосся, не задіяних у роботі.
  6. Далі плести за аналогічною схемою: верхній пучок вплітається в водоспад, нижній відпускається і заміняється вільним.
  7. Дійшовши до мочки протилежного вуха, закріпити косичку гумкою, шпилькою або сховати під пасма. При бажанні косу можна вести не до протилежного скроні, а відпустити вниз, зробивши односторонню зачіску.

Прикрасити зачіску можна красивим бантом, квіткою, шпильками зі стразами, шпилькою. Щоб зробити її яскравою, можна вплести в косу:

  • тасьму;
  • шкіряний шнурок;
  • контрастну стрічку.

З кучерями

Зачіска водоспад з локонами робиться за аналогічною схемою. Закінчивши плетення, вільні пасма, які знаходяться під косою, треба завити з допомогою плойки або накрутити на великі або дрібні бігуді, в залежності від того, які локони потрібно отримати. Кучері не розчісувати, а обережно розділити руками, після чого зафіксувати лаком, щоб вони не розпалися.

Подвійний французький водоспад

Цікава зачіска – подвійний водоспад. Паралельно плетуться дві кіски, розташовані симетрично по відношенню один до одного: зверху і знизу. Більш складний варіант:

  1. Від верхньої частини лівої скроні відокремити велику пасмо (ширина копиці повинні відповідати розміру скроні).
  2. Розчесати і почати плести тонку щільну косичку, використовуючи зворотне плетіння, коли пучки не накладаються один на одного, а під них.
  3. Коса плететься до кінця вушної раковини, після чого тимчасово фіксується крокодильчика.
  4. Далі починається робота з правою стороною.
  5. Відокремити від скроні невелику пасмо і почати плетіння за методом класичного водоспаду.
  6. Доплести до лівої кіски і заколоти крокодильчика.
  7. Наступний етап – нижнє плетіння з правого боку.
  8. Взяти пасмо під початком верхнього плетіння і почати сплести нижню косу, аналогічну верхній.
  9. Коли нижня косичка дійде до місця стику верхній і лівій, плетіння зупинити.
  10. Зняти крокодильчики з лівої і верхньої правої кісок і почати плести з трьох плетінь тугу просту косу.
  11. Зафіксувати косу тонкої гумкою.
  12. Волосся, які залишилися розпущеним, накрутити на плойку.
  13. Зачіску зафіксувати лаком.
  14. Місце з'єднання кісок прикрасити шпилькою або яскравою квіткою.

Зі скручуванням

Для довгих прямих волосся підійде водоспад зі скручуванням. Він підходить новачкам, що робиться не з трьома постійно мінливими пасмами, а двома, які використовують у всьому плетінні. Схема:

  1. Відокремити над вухом широку пасмо, розділити його на 2 частини і перехрестити так, щоб верхня була під нижньою.
  2. Взяти зверху новий пучок і покласти його так, щоб він була над нижньою і під верхній.
  3. Робочі пасма перехрестити (скрутити). В результаті третя опиниться як би в петлі.
  4. Після цього верхній робочий пучок стане нижнім і навпаки.
  5. Далі протягнути через них наступну прядку за аналогічною схемою.
  6. Повторювати дії, рухаючись вниз під нахилом.
  7. Коли до кінця робочих пасм залишиться 5-7 см, треба перестати працювати пучки, сплести тоненьку косичку, зафіксувати гумкою і закріпити на потилиці невидимками.

Водоспад-ободок

Дівчата, які відрощують чубчик або хочуть прибрати волосся з лоба, можуть сплести обідок. У цьому випадку плетіння треба починати від скронь і рухатися не назад, а вздовж чола, по лінії росту волосся. Чим ширше пучок, тим товще буде обруч. Схема:

  • в косичку беруть прядки з боку особи, залишаючи вільними знаходяться позаду;
  • дійшовши до протилежного скроні, закріплюють водоспад шпильками/гумкою або продовжують плести косу.

З об'ємною косою

Ефектно виглядає зачіска з об'ємною косою. Створити її просто: у скроні взяти пасмо побільше і приступити до плетіння. Нові пучки треба заводити не зверху коси, а під неї. Інше робити за схемою класичного водоспаду. Закінчивши косичку, акуратно потягнути за гребінці, щоб вони стали більш пишними, повітряними.

На коротке волосся

Хоч укладання водоспад рекомендується жінкам, якщо волосся як мінімум досягають плечей, плетіння можуть зробити власниці і більш короткої стрижки. Довжина потрібна достатня для того, щоб сплести косу і випустити вільні пасма. Єдиний нюанс:

кожен пучок треба обробити мусом. Так неслухняні волоски не випадуть з кіски і будуть легко вплітатися в косу.

Як зробити зачіску самій собі

Всю окружність голови важко обплести самостійно косою-водоспадом. Стилісти радять жінкам, щоб робити зачіску самостійно, дотримуватися правил:

  • Під час укладання користуватися кількома дзеркалами, щоб була можливість розглянути голову з різних ракурсів. Ви вчасно побачите і виправите недоліки.
  • Косу-водоспад краще плести до середини: спочатку з боку правого виска, потім – лівого. Кінчики в місці зустрічі сховати під вільними пасмами, зробити хвіст, закріпити стрічкою або шпилькою.
  • До перших дослідів краще попрактикуватися на подружці чи ляльці.
  • Хоч коса-водоспад плететься швидко, без вправності це зробити непросто. Треба виділити як мінімум годину перед виходом з будинку, щоб спокійно, без нервів зробити зачіску.
  • Полегшить роботу мус або гель для укладання. Вони зроблять пасма більш слухняними.
  • Якщо волосся дуже жорсткий або пересушене, під час плетення наносять бальзам, кондиціонер. Якщо цих засобів немає, пасма треба зволожувати водою.
  • Не варто в перший же раз вплітати в зачіску стрічку або тонкий шнурок. Робити це потрібно, коли водоспад буде виходити без проблем.
  • Зачіску робіть тільки на чисту, вимиту сьогодні голову. Складна коса з випущеними з неї прядками буде виглядати пишніше, об'ємніше, красивіше.

Відео

Коса Водоспад. Зачіска за 5 хвилин. Waterfall Braid

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!