Завивка на короткі волосся - види зачісок і стрижок, фото і відео

Коротка стрижка – це зручно і практично. Але багатьох власниць таких зачісок через деякий час починає засмучувати відсутність великої різноманітності можливих укладок. Щоб трохи освіжити образ, зробити зачіску більш кокетливою і грайливою, сучасні стилісти пропонують зробити завивку. Існує велике різноманіття різних способів створення кучерів: великих і дрібних, тугих і плавних – на будь-який смак.

Види завивок — визначаємося з вибором

Завивка на короткі волосся зробить зачіску більш об'ємною, привабливою. Багате різноманіття способів створення кучериків відкриває перед володаркою короткої стрижки вибір, який буває не просто зробити самостійно, без допомоги професійного стиліста. Проконсультуйтеся з майстром перед тим, як відправитися на процедуру. Постарайтеся отримати детальну інформацію про кожної технології створення зачіски, щоб підібрати варіант, оптимальний для довжини та структури вашої шевелюри.

Біозавивка волосся

Технологія біологічної завивки ідеально підійде для тих, у кого слабкі пошкоджене волосся. До складу біохімічного засобу, використовуваного для створення зачіски, не входить перекис водню, аміак. Біозавивка надає щадну дію на локони, а результат зберігається протягом довгого часу. Кучері виходять максимально природними, але не такими міцними, як при хімії. З іншого боку, така зачіска надає масу варіантів для укладання.

Хімічна завивка волосся

Одним з популярних, перевірених часом способів створення кучериків на довгих або коротких стрижках є хімічна завивка. Хімія забезпечує додатковий обсяг зачісці. Дана технологія особливо підійде власницям плоского потилиці, допоможе позбавити їх від необхідності постійно робити начісування. Є також недоліком цього способу. В процесі відростання шевелюри загубиться її обсяг. Хімію на кінчиках рекомендується робити власницям стрижок драбинкою або каскад, як на фото нижче.

Мокра завивка

Мокра або вертикальна завивка робиться з допомогою спіральних бігуді-коклюшей, які створюють рівномірні по довжині кучері. Перевірена часом, ця процедура являє собою надійну і ефективну техніку укладання. З допомогою коклюшей локони створювали ще за часів наших бабусь. Такий спосіб укладання волосся чудово підійде для власниць як довгих, так і коротких зачісок.

Легка

Карвінг – це різновид легкої довготривалої укладання, що дозволяє створити більш великі і плавні локони, надавши тонким волоссю додатковий об'єм. В результаті стрижка стає більш пишною, візуально збільшується густота зачіски. Відмітна перевага карвінгу – відсутність чіткої лінії переходу від завитого волосся до отрастающим. Згідно з відгуками про даної технології, ефект після її застосування тримається істотно менше, ніж, наприклад, після біозавивки.

Кислотна

Кислотна завивка підійде для волосся, схильного до жирності. Результат тримається до півроку, що зручно, якщо ви хочете поміняти образ на тривалий час. Засіб, що використовується для фіксації локонів, проникає глибоко в структуру волосся, не розкриваючи верхнього шару лусочок. В результаті проведення процедури ефект зберігається на довгий час.

Прикоренева

Прикореневій метод додання зачісці об'єму за допомогою кучерів передбачає використання спеціального складу для фіксації, який наноситься виключно на корені. Даний спосіб використовується для продовження ефекту отрастающей хімії або в цілях збільшення обсягу рідкісних тонких волосся. Прикоренева завивка – ефективний спосіб візуального збільшення густоти стрижки.

Чим можна завивати коротке волосся

Завивка на короткі волосся – прекрасний варіант для тих, хто хоче освіжити образ, додавши зачісці родзинку. Зробити грайливі кучері або спокусливі локони можна самостійно в домашніх умовах, вивчивши відповідні відео в інтернеті. Для цього використовують різні засоби і пристосування, мова про яких піде нижче. Пам'ятаєте, в результаті зміни структури волосся, нехай навіть на нетривалий проміжок часу, вони відчувають певний стрес. Подальша турбота про шевелюрі передбачає інтенсивний догляд та харчування.

Утюжком

Завивка на короткі волосся в домашніх умовах робиться за допомогою звичайної праски. Це один з найпоширеніших способів створення локонів. Довжина пасом має бути достатньою, щоб обернути пасмо навколо пристрою. Локони виходять злегка ломанными, але дуже красивими. Використовувати праску не слід частіше, ніж один раз в тиждень. Його вплив серйозно травмує волосся.

  1. Чисті сухі волосся розподіліть на кілька пасом.
  2. Кінець одного пасма затисніть праскою і зробіть мінімум один оборот навколо пристрою.
  3. Зачекайте кілька хвилин і звільніть пасмо.
  4. Аналогічну маніпуляцію проведіть з рештою волоссям.
  5. Готову зачіску збризніть лаком для фіксації.

Плойкою

Простий і поширений спосіб створення кучериків на волоссі середньої довжини передбачає використання плойки, яка буває різних розмірів. Власницям довгою розкішної шевелюри краще скористатися плойкою з великим діаметром. Для короткої стрижки підійде тонка плойка. Так само, як і у випадку з щипцями, її не слід використовувати кожен день, щоб не зіпсувати стан і зовнішній вигляд шевелюри.

  1. Розділіть волосся на кілька пасом.
  2. Закрутіть пасмо на розігріту плойку і почекайте декілька хвилин.
  3. Те ж саме виконайте з іншою частиною шевелюри.
  4. Отримані кучерики зафіксуйте за допомогою лаку.

Щипцями

Техніка використання щипців аналогічна роботі з плойкою. За допомогою цього пристрою створюють об'ємні укладки, підкручують кінчики коротких волосся. Це не менш щадна процедура, ніж використання праски або плойки, тому зловживати їй не варто. В залежності від того, який ефект вам потрібен, вибирайте певний напрямок закручування щипців:

  • Щоб отримати прямі локони, щипці тримайте паралельно підлозі.
  • Для спіралеподібних кучериків щипці розташовуйте практично вертикально.

Дізнайтеся, як правильно вибрати професійні щипці для завивки волосся.

Бігудями

Завивка на короткі волосся здійснюється також за допомогою бігуді, які повинні бути тонкими, щоб невеликі по довжині пасма було можливо обернути кілька разів. М'які бігуді з поролону з гнучкою дротом всередині – оптимальний варіант для власниці стрижки до плечей. Основна перевага таких бігуді– вони не заважають під час сну і відпочинку.

  1. Розділіть волосся на кілька пасом.
  2. Розподіліть кінчики по тілу бігуді і починайте закручувати пасмо до тих пір, поки конструкція не торкнеться голови.
  3. Бігуді залиште на ніч, а зранку розпустіть кучерики і зафіксуйте зачіску лаком або воском.

Плюси і мінуси завивки волосся на коротке волосся

Завивка на короткі волосся – прекрасна можливість надати зачісці додатковий обсяг, створити грайливий образ і внести різноманітність у свій зовнішній вигляд. Існує велика різноманітність методів створення малих пружних кучериків або хвилястих локонів. Будь-яка з перерахованих вище технік характеризується як позитивними, так і негативними сторонами. Розглянемо основні переваги та недоліки процедури.

Популярність додання волоссю хвилястості і навіть кучерявості, яка відзначалася у всі часи, впевнено зберігає лідируючі позиції в наші дні. Акуратні кучері чудово підходять практично під будь-який стиль, виглядають доглянуто і привабливо, освіжають образ, роблячи його більш молодим і грайливим. Так які основні переваги завивки на короткі волосся:

  • Додатковий обсяг для тонких і рідкого волосся.
  • Простота, легкість створення укладання.
  • Багате розмаїття інтерпретацій укладок.
  • Можливість надання форми неслухняним пасмам.
  • Привабливість витончених локонів.

Подивіться варіанти укладки для короткого волосся.

Завивка на короткі волосся, крім позитивних сторін, володіє і рядом недоліків. Будь вплив гарячим повітрям або засобами для фіксації згубно позначається на стані волосся, в результаті чого вони втрачають красу і блиск. Якщо ви регулярно робите кучері, використовуючи праску, плойку, щипці та інші пристрої, важливо організувати належний догляд і харчування. Серед основних недоліків процедури виділяють:

  • Можливе наявність індивідуальної непереносимості препаратів.
  • Підвищену ламкість волосся.
  • Розвиток лущення шкірних покривів голови.
  • Появу посічених кінчиків.

Завивка надає унікальну можливість створення цікавою зачіски. Зробивши довготривалу укладання, ви позбавите себе від необхідності регулярно робити начісування і використовувати кошти для додання зачісці об'єму. Кучерики, зроблені за допомогою плойки або бігуді, додадуть образу грайливості на нетривалий час, наприклад, для відвідування святкового заходу. Головне, не зловживати засобами для фіксації волосся, щоб не завдати шкоди волоссю. Подивіться, які зачіски з локонів можна зробити.

З представленого відео ви дізнаєтеся, як зробити грайливі кучері на короткій стрижці. Професійний стиліст розповість, як створити елегантний образ за допомогою чарівних локонів.

ELLE і Philips: укладання «Джазові кучері»

Дізнайтеся, як зробити стрижку каскад на короткі волосся.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!