Чим корисно абрикосове масло для шкіри обличчя і тіла, росту волосся, вій чи нігтів

Щоб гарно виглядати, не потрібно витрачати багато грошей. Зробити нігті міцними, волосся блискучим, а шкіру сяючою допоможе масло абрикосових кісточок.

Застосування абрикосового масла для волосся

Красиві локони надають впевненості своїм власницям, тому за ними потрібно стежити. Чим корисно абрикосове масло для волосся:

  1. Надає блиску. Волосся придбають помітне сяйво.
  2. Покращує об'єм і густину. Після використання волосся стануть менше випадати.
  3. Піклуватися про кінчиках. Абрикосове масло живить сухі кінчики, продовжуючи їм життя.
  4. Живить. Локони стануть здоровими, м'яким, шовковистим.
  5. Лікує лупу. Масло абрикоса має антисептичну і протигрибкову дію, усуває лупу.
  6. Захищає. Забезпечує захист від шкідливих сонячних променів або інших зовнішніх чинників, створюючи бар'єр у вигляді тонкої плівки.

Оздоровити і наситити волосся можна, додавши 10 крапель олії абрикоса в 100 мл шампуню/бальзаму або приготувати на основі олії живильні маски:

  1. Для нормального та сухого волосся. Візьміть 1 жовток, 1 столову ложку сметани домашньої, 10 крапель абрикосового масла. Перемішайте, потім нанесіть суміш на голову. Тримайте 10-15 хвилин, після чого змийте теплою водою. Маску робіть 1-2 рази в тиждень.
  2. Для росту волосся. Вам знадобиться 1 ст. л. завареною вівсянки на молоці, 1 ч. л. гірчичного порошку, 1 ч. л. абрикосового масла і стільки ж мигдального. Змішайте компоненти, нанесіть на вимите волосся на 10-15 хвилин. Робити процедуру потрібно не рідше одного разу на тиждень.

Для шкіри обличчя

Абрикосове масло для особи активно використовується в косметичних процедурах. Воно допомагає досягти таких результатів:

  • гладка і бархатиста шкіра;
  • здоровий колір обличчя;
  • позбавлення від дрібних зморшок;
  • зняття лущення, підсушування прищиків, інших висипань.

Для цього вам потрібно виконати такі прості процедури:

  1. Додайте кілька крапель олії в улюблений крем для обличчя. Добре перемішайте і використовуйте звичним способом.
  2. Підігрійте одну чайну ложку кошти на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Змочіть в ньому ватний диск, протріть обличчя. Це відмінний спосіб відновлення шкіри після зимових морозів.
  3. Нанесіть масло на чисту шкіру обличчя перед тим, як лягти спати. Якщо додати в нього кілька крапель ефірного масла лаванди і троянди, то заповнюються і розгладжуються зморшки.

Маски для глибокого живлення шкіри:

  1. Для жирної шкіри. М'якоть алое, 0,5 столової ложки кефіру, по п'ять крапель олії чайного дерева і абрикоса. Перемішати і нанести на обличчя, залишити на 20 хвилин. Це засіб прибере жирний блиск, подсушит висипання, усуне запалення.
  2. Від зморшок навколо очей. Візьміть 0,5 чайної ложки мазі Бепантен, три краплі олії абрикоса і дві краплі виноградних кісточок. Перемішайте, нанесіть на шкіру навколо очей. Через 15 хвилин зніміть залишки засобу за допомогою серветки. Мазь Бепантен можна замінити на пюре з авокадо.

Для тіла

Оздоровчі властивості абрикосового масла використовуються в догляді за тілом. Засіб не викликає алергії, його можна застосовувати для лікування висипу у малюків. Воно добре пом'якшує шкіру в місцях прояви дитячого дерматиту, їм також зволожує шкіру під підгузниками.

Засіб, що усуває целюліт і «апельсинову кірку»:

  • 1 чайна ложка абрикосового масла;
  • по 10 крапель олії лимона і сосни;
  • 2 пучки червоного меленого перцю;
  • 2 столові ложки жирної сметани або вершків.

Змішайте всі інгредієнти, нанесіть на проблемні місця масажними рухами. Замотайте всі харчовою плівкою і рушником, походіть півгодини. Після змийте залишки суміші теплою водою, потім змастіть будь-яким антицелюлітним кремом або лосьйоном.

Для нігтів

  1. Для зміцнення. Змішайте в рівних кількостях абрикосове масло для нігтів і масло лимона. Наносьте суміш вранці і ввечері на нігтьову пластину за допомогою пензлика.
  2. Проти задирок або грубої кутикули. Розігрійте масло абрикоса на водяній бані і втирати в кутикули перед сном. На ранок шкіра на кінчиках пальців буде м'якою і ніжною.

Відео

Здивуєтеся Але Це Правда? Абрикосове Масло від Зморшок

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!