Крем для обличчя з ефектом засмаги: бронзеры і автозагар

Багато дівчат хочуть мати бронзовий відтінок шкіри не тільки влітку, а цілий рік. Отримати рівний красивий загар можна не тільки під впливом сонячних променів, але і за допомогою спеціальних косметичних засобів. Перед застосуванням необхідно розібратися в тому, як діють такі продукти, як правильно ними користуватися.

Що таке крем для обличчя з ефектом засмаги

Існують різні способи додання шкірі бронзового відтінку. Два з них є не цілком безпечними: загоряння на сонці під впливом ультрафіолетових променів і солярій. Відмінною альтернативою стане застосування спеціальних кремів, які надають шкірі смаглявий відтінок. Є два види такої продукції. Перший – бронзатор. Це тонуючий крем, що забарвлює шкіру темним відтінком за рахунок входять до складу пігментів. Особливості:

  1. Випускається не тільки у вигляді кремів, але й у формі гелів, спреїв.
  2. Насичений ми, офарблюють частинками, які швидко і щільно фіксуються на шкірі.
  3. До складу можуть входити світловідбиваючі елементи, що забезпечують ефект сяйва.
  4. Змивається після першого прийому душу.

Другий тип засобів – автозагар (автобронзант, бронзант, бронзатор). Продукти цієї категорії містять речовини, які вступають у реакцію з клітинами шкіри. Вона стає бронзовою або золотистою на кілька днів. Поступове освітлення відбувається за рахунок відлущування відмерлих рогових клітин епідермісу. Діюча речовина автозагаров – дігідроксіацетон (DHA). Його виробляють з буряка або цукрової тростини.

Перші автозагар, що з'явилися на ринку, не радували якістю. Вони лягали нерівно, плямами, а змивалися ще гірше. Відтінки коштів були неприродними, з червоним або жовтим подтоном. Хоча головне діюча речовина і не змінилося, сучасна продукція забезпечує значно кращий ефект. Крім DHA, до їх складу входять компоненти, що забезпечують рівномірний і натуральний відтінок. Те, як засмага ляже, залежить від меланіну – природного пігменту шкіри. За насиченість кольору відповідає рівень концентрації DHA:

  1. 1-3%. Мінімальна концентрація для додання шкірі світлого золотистого відтінку. Такий відсоток речовини можуть містити засоби з ефектом засмаги для щоденного застосування.
  2. 3-5%. Концентрація застосовується в більшості автозагаров і вважається оптимальною. Дає відтінок середньої інтенсивності.
  3. 5-8%. Висока концентрація надає відтінок шоколаду або темної бронзи. Кошти з таким рівнем DHA підійде дівчатам, у яких від природи смаглява шкіра.

Автозагар випускають у вигляді крему, лосьйону, молочка, сироватки, спрею, гелю і навіть серветок. Вони можуть надавати додаткове тонуючий дію для миттєвого ефекту і мати функцію максимального контролю при нанесенні. Як правило, засмага повністю проявляється приблизно через 3-5 годин. Змиватися покриття почне приблизно через два-три дні. Важливо пам'ятати, що DHA не сприяє вироблення пігменту меланіну, тому крему з ним не захищають від впливу ультрафіолетових променів.

Показання до застосування

Користуватися кремами для обличчя з ефектом засмаги можна практично всім. Дівчата застосовують їх у будь-який час року для додання шкірі красивого золотистого відтінку. Часто жінки використовують крему перед літньою відпусткою, щоб на пляжі не виглядати надто блідими на тлі інших відпочиваючих. Засіб для штучного загару можна застосовувати і для того, щоб замаскувати локальну депигментацию або інші шкірні дефекти.

Як наносити

Кожен крем для обличчя з ефектом засмаги обов'язково супроводжується інструкцією по застосуванню і для досягнення хорошого результату їй обов'язково потрібно дотримуватися. Якщо в анотації немає жодних уточнень, можете скористатися наступним алгоритмом:

  1. Зробіть відлущування шкіри за допомогою скрабу. Краще проводити процедуру ввечері.
  2. На чисту суху шкіру нанесіть крем рівним тонким шаром.
  3. Вимийте руки, щоб долоні не забарвилися.
  4. Зачекайте 10 хвилин, щоб засіб повністю вбралася.
  5. Зверху нанесіть денний крем, яким завжди користуєтеся.
  6. Повторюйте процедуру щодня, поки не отримаєте бажаний відтінок.

Багато виробників випускають універсальні косметичні засоби для засмаги, які можна наносити не тільки на обличчя, але і на тіло. Якщо ви придбали таке, застосовуйте його наступної інструкції:

  1. Зробіть скрабування шкіри і епіляцію.
  2. На грубі ділянки (коліна, лікті) нанесіть зволожуючий крем. Дайте йому вбратися.
  3. Починаючи з щиколоток і поступово просуваючись вгору розподіляйте автозагар. Наносьте засіб тонким рівномірним шаром.
  4. Дайте повністю вбратися в шкіру.
  5. Повторюйте процедуру двічі на тиждень.

☆ Бюджетні автозагар для новачків | ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ АВТОЗАГАР | поради з нанесення ☆ | EH

Огляд засобів

Асортимент продуктів для штучної засмаги, представлений на ринку, величезний. У продажу є засоби будь-якої цінової категорії, тому вибір вийде зробити у кожної дівчини, яка хоче надати шкірі бронзовий відтінок. Величезною популярністю користується змивається ВВ-крем з ефектом засмаги від Garnier Ambre Solaire – BB Body. Особливості засоби:

  1. Склад: містить живильні масла.
  2. Дія: моментально тонує шкіру.
  3. Переваги: лягає рівно, не залишає плям і розлучень, швидко вбирається, змивається теплою водою, може наноситися в кілька шарів для посилення інтенсивності кольору.
  4. Недоліки: має жовтий подтон.
  5. Побічні дії: немає.

Дуже хороші відгуки отримав гель-автозагар для обличчя і тіла від L'oreal Paris Sublime Bronze «Прохолодна свіжість». Характеристики засобу:

  1. Склад: кольорові пігменти, вітамін Е.
  2. Дія: забарвлює шкіру в відтінок, близький до природного кольору пігменту.
  3. Переваги: швидко вбирається, лягає без розлучень, рівне, не липка текстура, зручний дозатор, результат стає помітним майже відразу, а повністю проявляється через 7-12 годин.
  4. Недоліки: нерівномірно змивається.
  5. Побічні дії: немає.

Компанія Ів Роше теж випустила крем для обличчя, що забезпечує загар. Він користується популярністю серед клієнтів цієї фірми. Властивості Yves Rocher Ensoleillant Sun Shine:

  1. Склад: містить витяжку з квітки таїтянської гарденії, що заспокоює шкіру і надає засобу приємний аромат.
  2. Дія: допомога з легким бронзуючим ефектом.
  3. Переваги: ніжна текстура, має зволожуючу дію, інтенсивність можна регулювати.
  4. Недоліки: відтінок рекомендується оновлювати кілька разів на тиждень.
  5. Побічні дії: немає.

Наступне засіб коштує дешевше попередніх, але відгуки про нього неоднозначні. Крем Sunvita від компанії Belkosmex має такі характеристики:

  1. Склад: містить кокосове масло, гліцерин.
  2. Дія: дає гарний відтінок, проявляється через 2-3 години.
  3. Переваги: стійкий, зволожує, живить, можна регулювати інтенсивність кольору, застосовуючи засіб кожен день.
  4. Недоліки: потрібно дуже ретельно розтирати до зникнення смуг, інакше колір буде нерівномірним.
  5. Побічні дії: немає.

Польська компанія Kolastyna випускає багато засобів для безпечної засмаги і захисту від негативного впливу сонячних променів. Продукція цього виробника характеризується високим якістю. Особливості автозасмаги Kolastyna:

  1. Склад: містить вітаміни, масла каріте, абрикосових кісточок, кокоса і какао.
  2. Дія: тонізує, захищає від передчасного старіння, зволожує.
  3. Переваги: випускається в двох кольорах, для світлої і смаглявої шкіри, рівномірно лягає, без смуг і плям, не викликає почуття стягнутості, миттєво вбирається, наноситься тонким шаром на чисту шкіру, повністю сохне за півгодини.
  4. Недоліки: велика витрата.
  5. Побічні дії: немає.

Російська компанія «Світанок» теж випускає недорогий автозагар для обличчя і тіла Sun Care. Основні властивості:

  1. Склад: містить рослинні олії, екстракт звіробою.
  2. Дія: забезпечує природний рівномірний загар, перешкоджає в'янення шкіри, утримує вологу, наноситься двічі на тиждень.
  3. Переваги: максимальний ефект досягається через 5-7 діб щоденного застосування, легка ніжна текстура, не має оранжевого або жовтого подтона, змивається рівномірно, без плям.
  4. Недоліки: немає.
  5. Побічні дії: відсутні.

У фірми Clarins є чудовий крем для штучної засмаги обличчя і тіла Delicious Self-Tanning Cream. Особливості засоби:

  1. Склад: містить екстракт какао і алое.
  2. Дія: дає шоколадний відтінок, проявляється через дві години, живить, зволожує шкіру.
  3. Переваги: ніжна текстура, з ароматом какао, рівномірно наноситься.
  4. Недоліки: немає.
  5. Побічні дії: відсутні.

Якщо ви хочете додати шкірі золотистий відтінок, спробуйте скористатися кремом Dove Glow Energy Self-Tanning Lotion «Сяйво літа». Характеристики:

  1. Склад: містить мерехтливі частинки і натуральні компоненти.
  2. Дія: живильний лосьйон з легким бронзовим відтінком, зволожує, вирівнює.
  3. Переваги: кремова текстура, підходить для щоденного застосування, легко розподіляється, добре вбирається, не залишаючи липкої плівки.
  4. Недоліки: недостатньо глибокий відтінок.
  5. Побічні дії: немає.

Skinny Tan 7-Day Tanner – ще один хороший крем для обличчя і тіла з ефектом засмаги. Основні характеристики засобу:

  1. Склад: містить натуральні лікувальні компоненти.
  2. Дія: надає легкий бронзовий відтінок, результат проявляється поступово.
  3. Переваги: з ароматом кокоса, довго тримається, легка консистенція.
  4. Недоліки: складно нанести рівномірно.
  5. Побічні дії: немає.

Тест гелю-автозасмаги L'oreal

Використання кремів для засмаги обличчя під час вагітності

Якщо дівчина чекає появи на світ свого малюка, то до вибору будь-яких косметичних засобів їй потрібно підходити грунтовно. Користуватися автозасмагою з текстурою крему або лосьйону можна, під заборону потрапляють продукти у вигляді спреїв. Краще вибрати засоби перевірених марок, які дбають про свою репутацію. Перед застосуванням слід проконсультуватися з лікарем, переконатися, що немає протипоказань. Деякі засоби можуть викликати у вагітних жінок гіперпігментацію.

Протипоказання

Є низка ситуацій, у яких використовувати крем для штучної засмаги заборонено, хоча такі кошти і вважаються відносно безпечними. Перед першим застосуванням того або іншого продукту обов'язково ознайомтеся з інструкцією. Протипоказаннями до використання кремів для штучної засмаги є:

  • гіперчутливість до компонентів, що входять до складу засобу;
  • травми особи;
  • шкірні захворювання.

Ціна

Придбати крем з ефектом засмаги для обличчя можна де завгодно: в аптеці, супермаркеті, замовити в інтернет-магазині з доставкою по пошті з Санкт-Петербурга або Москви. Ціни на засоби залежать від політики виробника та торговельного майданчика, обсягу. Приблизна вартість популярних кремів з ефектом засмаги в Москві:

Назва засобу

Приблизна ціна в рублях

Garnier Ambre Solaire, Змивається BB-крем з ефектом засмаги, 150 мл

480-630

L'oreal Paris, Sublime Bronze Гель-автозагар для обличчя і тіла «Прохолодна свіжість», 150 мл

410-655

Yves Rocher, Ensoleillant Sun Shine, 50 мл

400-790

Belkosmex, Автозагар для обличчя і тіла Sunvita, 140 г

300-400

Kolastyna, Автозагар для обличчя і тіла, 75 мл

220-300

Світанок, Sun Care Автозагар для обличчя і тіла тривале зволоження, 150 мл

270-350

Clarins, Delicious Self-Tanning Cream, 150 мл

1500-2500

Dove, Glow Energy Self-Tanning Lotion «Сяйво літа», 250 мл

305-325

Skinny Tan, 7-Day Tanner, 125 мл

1400-1970

Відео

Крем від ів роше денний для обличчя авто загар

Відгуки

Ілона, 27 роківКращий автозагар, яким я користувалася – це крем Clarins. Він коштує дорого, але висока ціна виправдана. Засіб економно витрачається і забезпечує нереально красивий відтінок шкіри, дуже природний бронзовий. Наносити продукт легко, ніяких плям або смуг я не помічала. На одязі слідів не залишається. Дуже задоволена покупкою.
Катерина, 33 рокиДля підготовки до відпустки завжди використовую автозагар. Купувати дорогі креми можливості немає, тому беру бюджетне засіб від Dove. До нього треба пристосуватися, але я навчилася. Наносити потрібно тонким шаром, інакше ляже плямами. Відтінок виходить красивим, в жовтий не йде. Я використовую засіб пару раз в тиждень, не частіше.
Христина, 21 рікЯ від природи дуже бліда, тому завжди користуюся автозагаром. З усіх, що я пробувала, мені найбільше подобається крем Kolastyna. Він недорого коштує, економно витрачається, дає натуральний відтінок. Я користувалася і іншими кремами, але практично все на моїй шкірі йдуть в рудий. Автозагар Kolastyna рівно лягає і плавно змивається, без плям.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!