Эмолиум - інструкція по застосуванню спеціального крему, емульсії і шампуню

Пом'якшувальний крем з поживними компонентами Эмолиум – інструкцію по застосуванню якого важливо прочитати заздалегідь – позбавляє від сухості і дерматологічних подразнень. Засіб виробляється в Польщі і має кілька варіантів випуску для різного призначення: триактивный крем, емульсія для купання, крем для тіла. Перш ніж застосовувати засіб, слід познайомитися з призначенням і складом ближче.

Що таке Эмолиум

Для догляду за сухою шкірою розроблений спеціальний косметичний препарат. Эмолиум – це лікувальний крем направленої дії. Він позбавляє епідерміс від проявів шорсткості незалежно від причин сухості. Клітини шкіри можуть втратити вологу з-за багатьох факторів. Засіб зовнішнього застосування допомагає швидше відновити водно-ліпідний шар, надає сприятливий ефект, живить і зволожує в достатній мірі. Крем насичує шкірний покрив корисними речовинами і активізує його захисні властивості і функціональність.

Корисні властивості Эмолиума

Одними зі складових косметичних засобів є препарати під назвою «эмоленты». Їх особливість – у смягчающем впливі на шкіру через здатність зберігатися в роговому шарі. Засіб не проникає глибоко під клітини, тому дає тимчасовий ефект. Эмолиум є природним емолентов, який дерматологи призначають для повсякденного догляду, особливо для клітин епідермісу з атопічним дерматитом. Застосування засоби по інструкції допомагає попередити рецидив хвороби і покращує загальний стан епітелію.

Серед найбільш корисних властивостей Эмолиума виділяють:

  • протизапальний ефект;
  • зняття подразнення;
  • підходить до використання в якості догляду за схильної до алергії шкірою;
  • не дає вологи випаровуватися через клітини;
  • зволожує шкірний покрив;
  • жирними компонентами насичує епідерміс;
  • пом'якшує поверхневий ороговілий шар, надаючи ніжність;
  • косметичний продукт гіпоалергенний, не викликає негативних реакцій;
  • регенерує шкіру, відновлює еластичність і м'якість;
  • відновлює природний захисний бар'єр;
  • немає ароматів, шкідливих барвників, синтетичних добавок;
  • підходить не тільки для шкіри тіла, але і особи;
  • легкий у розподілі і швидкорозчинний крем.

Склад крему Эмолиум

Виробники спеціально створили складові компоненти на жировій основі. Основний склад крему Эмолиума включає такі речовини як;

  • гіалуронат натрію;
  • парафінове масло;
  • масло макадамії;
  • тригліцериди жирних кислот (каприлової і капрінової);
  • сечовина;
  • масло каріте.

Що з перерахованого складу благотворно впливає на здоров'я шкірного покриву? Эмолиум при атопічному дерматиті ефективний механізм дії компонентів:

  1. Масло каріте. Речовина виробляється з насіння магнифолии, живить і відновлює клітини. Відновлює ліпідний бар'єр, що дає захист від негативних факторів навколишнього середовища. Олія стимулює імунний захист, процес оновлення клітин, збільшує мікроциркуляцію крові. Ідеальний компонент для жінок з чутливою, подразненою шкірою.
  2. Масло макадамії. Добувається з австралійських горіхів (киндалей). Цінність даного елемента у змісті фітостеролів та лецитину. У процесі живлення клітин шкіри, поверхневий епітеліальний шар пом'якшується, відновлюючи еластичність. Масло активно проявляє свої властивості на дуже сухому типі шкіри, миттєво ліквідуючи лущення і роздратування.
  3. Тригліцериди карпиловой і капрінової кислоти. Компоненти відновлюють ліпідний недолік в міжклітинних контактах. Такі органічні сполуки (ліпіди) відіграють важливу роль у харчуванні дерми. Вони попереджають випаровування вологи через шкірні клітини (трансэпидермальным шляхом). Також ліпіди захищають епідерміс від шкідливого впливу навколишнього середовища.
  4. Сечовина. Цей натуральний зволожувач діє в комплексі з молочною кислотою, пов'язуючи вологу кератиновими волокнами, які виступають в ролі губки – вбирають рідину. Відбувається відновлення водного балансу та еластичності. Сечовина знижує ризик розвитку шкірних захворювань завдяки протизапальним, антибактеріальним властивостям.
  5. Парафінове масло. У рідкому вигляді парафін являє собою насичену вуглеводневу суміш на зразок захисної сітки: поверхневий бар'єр захищає від втрати вологи.
  6. Гіалуронат натрію. Важливою складовою клітин шкіри є гіалуронова кислота, яка бере участь у зволоженні. Такий компонент як гіалуронат натрію усуває дефіцит гіалуронової кислоти.

Форма випуску

Позитивні оцінки міжнародних лабораторій та експертиз збільшили попит продукції. Популярність засобу зовнішнього застосування призвела до розробці нових різновидів. Звичайна форма випуску гелиевого крему – в тубах по 75 мл Два інших виду продукції випускаються в тубах по 75 мл, по 50 мл Эмолиум спеціальний розроблений проти сверхповышенной сухості шкіри – через ніжної структури з інтенсивним зволоженням він використовується і для щік. Третій вид продукції – Эмолиум П дитячий триактивный, який, за інструкцією, підходить для шкіри немовляти.

Інструкція по застосуванню Эмолиума

Засіб слід наносити на очищену шкіру рук або просто добре вимиту. Інструкція по застосуванню Эмолиума свідчить, що бажаних результатів можна досягти, якщо застосовувати засіб від 2-х разів на день. Протягом години після нанесення необхідно утриматися від миття рук, у випадку з шкірою особи – від вмивання. Показанням до застосування є щоденний догляд за проблемною шкірою:

  • з лущенням;
  • сухим роговим шаром;
  • тріщинами;
  • атопічним дерматитом;
  • іншими шкірними проблемами: червоний плоский лишай, іхтіоз, екзема, псоріаз.

Крем Эмолиум

Продукція інструкції показана для використання на сухій шкірі. Мазь Эмолиум відмінно підходить для повсякденного використання дитиною, знімає подразнення, висип, надає гладкість, розгладжує шорсткості. В інструкції щодо застосування крему Эмолиум сказано, що його необхідно наносити на чисті ділянки шкіри після ранкової та вечірньої гігієни. Можна застосовувати і протягом дня, коли знадобиться зволожити шкіру. Містить живильний комплекс за чутливою шкірою. Эмолиум при псоріазі викликає помітне поліпшення стану.

Емульсія Эмолиум

Склад включає тригліцериди кукурудзяного масла, сечовину та гіалуронат натрію, Arlasilk Phospholipid GLA, олії ши і макадамії. Масло ши має ніжний аромат, з приємними нотками горіха. Його додавання, що забезпечує відновлення клітинних мембран, омолоджуючий ефект і поліпшення периферичного кровообігу. Якщо заглянути в інструкцію із застосування емульсії Эмолиум, то можна побачити, що воно наноситься 2 рази за добу. Використовується ця форма:

  • у періоди сезонного загострення;
  • при тривалому перебуванні під сонцем;
  • при ремісії атопічного дерматиту.

Емульсія Эмолиум для купання

По інструкції показаннями до застосування є потріскана або занадто чутлива шкіра. Особливістю даного препарату від інших товарів базової серії, є те, що емульсія для купання Эмолиум створювалася спеціально для малюків. Шкіра у немовлят набагато ніжніше, ніж у дорослих. Гель надає необхідне зволоження, пом'якшує і відновлює клітини епідермісу.

Інструкція по застосуванню емульсії Эмолиума для купання говорить про те, що засіб створює на шкірі ліпідний шар активної дії, який спрямований на 2 шляху до нормалізації шкірного покриву:

  • обмежує випаровування рідини з клітин, щоб уникнути їх зневоднення;
  • дозволяє отримувати корисні компоненти: в глибокі шари шкіри доставляються міжклітинні ліпіди.

Масла макадамії і ши, що містяться у формулі емульсії, активно сприяють відновленню гідроліпідного шару, не даючи волозі випаруватися з шкірної поверхні. Емульсія підходить для заміни мила, коли людина хворіє серйозними бактеріальними шкірними ураженнями. При обветривании, впливі ультрафіолету, використання миючих засобів часто виникають тріщини і лущення.

На вирішення проблем спрямована дія емульсії, яку потрібно використовувати по інструкції:

  1. Для дітей: наповнити теплою водою дитячу ванночку і влити 1/2 мірного ковпачка (об'єм 15 мл).
  2. Для дорослих: додати 1 мірний ковпачок (30 мл).

Протипоказання

Эмолиум не відноситься до ліків, тому серйозних протипоказань, що забороняють застосування даного зовнішнього кошти, немає. Нюанси:

  1. Не варто використовувати складу при індивідуальній непереносимості.
  2. Эмолиум для новонароджених дозволений за рекомендацією лікаря, застосовується при вагітності.
  3. Занадто тривале використання може негативно позначитися на шкірних покривах і дати зворотний ефект: свербіння і печіння в намазаних областях.
  4. Перед використанням варто ознайомитися з інформацією, що таке Эмолиум – інструкція по застосуванню вказує, що склад можна наносити на очі та слизові оболонки.

Дешеві аналоги Эмолиума

Креми та емульсії для тіла і купання даної серії можуть здатися занадто дорогими. Ніщо не замінить оригінальний склад, але важливо знати, які існують дешеві аналоги Эмолиума. Якщо лікар прописав вам цей препарат, то використовувати аналог крему Эмолиум можна тільки з дозволу фахівця. При сухості дерми допоможе спеціальна лінійка продукції, що містить жири (эмоленты), зберігають вологу в клітинах. Нижче представлений список медикаментів, схожих по фармакологічній дії, інструкції та показаннями до застосування:

  • Ойлатум;
  • Бепантен;
  • Гистан.

Ціна крему Эмолиум

Вартість польського засоби зовнішнього застосування у вигляді емульсій вище, ніж ціна крему Эмолиум. Різниця складає близько 100 рублів. Дерматологи рекомендують вибирати по інструкції, залежно від сфери і мети застосування. Косметика Эмолиум для дітей ідеально підходить як щоденний догляд. Виробник Санофі-Авентіс випускає його у тубах різних обсягів. Товар входить у серію лікувальної косметики. Эмолиум можна недорого купити в інтернет-магазині, замовити через каталоги або придбати в аптеці.

Таблиця показує вартість кошти в Москві:

Назва

Обсяг,

мілілітрів

Ціна в рублях
Эмолиум крем75640-780
Эмолиум П крем триактивный50614
Эмолиум крем75624

Эмолиум крем для тіла

75563
Эмолиум для сухої шкіри голови100791


Відео

Эмолиум. Як доглядати за дуже сухою шкірою?

Відгуки

Людмила, 32 рокиСинові виповнився рік, коли у нього почали виявлятися ознаки дерматиту. На ліктях, ручках, ногах тріскалася і облазила шкіра. Дитячий дерматолог вказав на причину – дисбактеріоз у животі. Від зовнішніх проявів прописав дорогий Эмолиум. В аптеці пропонували взяти аналог, але я купила оригінал. Не пошкодувала, все пройшло.
Христина, 28 роківНа 3 місяці від народження моєї доньки був поставлений діагноз атопічний дерматит. Коли проконсультувалися у лікаря, той запевнив, що все не так страшно. Головне, не допускати ще більшого зневоднення. Для утримування вологи і загоєння тріщин доктор сказав купити Эмолиум в емульсії, для використання при купанні. Все пройшло через 2 тижні.
Валентина, 36 роківПереконалася на власному досвіді, що Эмолиум можна використовувати як крем під підгузник. Всією сім'єю використовуємо засіб, коли-то прописане для синочка. Навесні допомагає від обвітрювання, а взимку від тріщин внаслідок обмороження. Комплекс масел вказаний в інструкції. Не всі товари можуть похвалитися таким складом. Купувала за 600 руб.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!