Пилка для п'ят

Жіночі п'яточки – дуже вразливе місце, яке вимагає регулярного догляду. Відкрита взуття не сприяє їх красі, тому прекрасним леді час від часу треба проводити відновлювальні процедури. Перший крок у наведенні краси – зняття мертвого шару клітин. Скребок для п'ят допомагає впоратися з цим завданням.

Різновиди пилок для п'ят

Цей інструмент повністю замінює пемзу, м'яко видаляє огрубілу шкіру і запобігаючи утворенню натоптишів, мозолів. Пилка має дрібну абразивну поверхню – на відміну від терки, яка характеризується більш грубим і вираженим рельєфом. Існує кілька видів інструменту: механічний, електричний, лазерний. Вони володіють різним ступенем жорсткості, яка вимірюється в гритах. Чим менше це значення, тим у пилки вище абразивні властивості.

Електрична пилка для ніг

Найпопулярніша різновид інструменту, яка перевершує лазерні і механічні зразки. Дбайливо видаляє огрубілу шар шкіри і добре справляється навіть з самими запущеними випадками. Весь процес відбувається набагато швидше, і жінці необов'язково розпарювати стопи. Электропилка для п'ят оснащена роликової насадкою, яка приходить в дію від енергії батарейок. Особливості та переваги приладу:

  • Інструмент легкий, має зручну форму, зручно лягає в руку. Навичками роботи з ним легко опанувати в домашніх умовах.
  • Процедури не будуть заважати дроти, оскільки електрична роликовий пилка працює від батарейок.
  • Почистити машинку дуже просто – після кожного використання ролик виймають і миють у проточній воді. Потім його необхідно висушити, покласти в футляр.
  • Якщо ролик для п'ят почне виконувати свої функції не так добре, як раніше, його необхідно змінити.

Механічна пилка для педикюру

Самий простий і бюджетний варіант для обробки ніжок. Виробники випускають механічні інструменти з різним робочим покриттям – металевих, керамічних, з наждачного паперу. Останні можуть якісно відлущити і відбілити шкіру, але при цьому присутній високий ризик пошкодити ніжні покриви. Більш безпечний варіант – керамічна основа. На поверхню нанесена тверда крихта, яка забезпечує хорошу чистку п'ят. Ще кілька різновидів механічних шліфувальних пилок:

  • Алмазна. Довговічна, дорога, ефективна.
  • Скляна. Є більш дешевим замінником алмазної пилки. Добре відлущує ороговілий шар клітин, робить п'яти гладкими, а шкіру ніжною, як у немовляти.
  • Мінеральна. Має вугільне, сапфірове будь-яке інше мінеральне покриття.
  • Дерев'яна терка для ніг. Для проблемної шкіри це самий безпечний варіант. Справляється з хворобливими натоптишів, сильними мозолями.

Лазерна пилка для ніг

Це вдосконалена різновид механічного інструменту, яка виготовляється за особливою технологією. Пристосування для п'ят зроблено з металу, обробленого методом лазерного гравіювання. Вся поверхня покрита гострими зубцями (насічками) мікроскопічних розмірів. Їх максимальна висота досягає 0,2 мм. Опуклості в робочій зоні роблять м'який масаж стопи. Інструмент без утруднення справляється з натоптишів, тріщинами, товстим ороговілим шаром шкіри. Бувають такі види лазерних пилок для п'ят:

  • Жорсткі. Їх застосування необхідно в запущених випадках. Використовуються виключно на суху шкіру, інакше виникає високий ризик пошкодити покрови. Дуже грубі п'яти обробляються моделями з легованим сталевим покриттям.
  • Середньої жорсткості. Такі пилки використовуються регулярно – близько двох разів на місяць. В цьому класі представлено багато професійних пристроїв.

Як правильно вибрати

Ідеальна пилка підбирається виключно досвідченим шляхом. Спеціальної інструкції по вибору інструменту немає, але наступні рекомендації допоможуть зорієнтуватися:

  • Власницям ніжних п'ят не варто купувати пилки з грубим абразивом і металевим покриттям. Краще придбати лазерний або керамічний зразок.
  • Якщо стопи дуже швидко грубіють, на них утворюються натоптиші і мозолі, зверніть увагу на алмазні, металеві, наждачні основи. Звичайна пемза також допоможе вирішити проблему.
  • Самий зручний в експлуатації ‒ широкий інструмент на міцній довгій ручці, бажано зігнутої форми.
  • По можливості придбайте набір пилок. В нього будуть входити інструменти з жорстким і м'яким абразивом, пристосування для загладжування та полірування п'ят. Хороший варіант – двостороння пилка з різною зернистістю.

Як користуватися

В залежності від виду приладу виникають деякі відмінності в його експлуатації. Правила:

  1. Якщо ви використовуєте електричну машинку, процедуру необхідно проводити, витерши ніжки насухо. Не варто розпарювати шкіру або наносити на неї крем.
  2. Водите обертовим роликом по проблемних зонах, злегка натискаючи на шкіру. Не варто затримуватися на одному місці довше 4 секунд.
  3. Після процедури струсіть частинки шкіри, оцініть результат, при необхідності повторіть дії.
  4. На фінішній прямій обполосніть ноги і змажте стопи зволожуючим кремом. Помийте і висушіть ролик.

По сухій поверхні потрібно проводити обробку і лазерної пилкою. Ви просто берете інструмент в руки і з невеликим зусиллям водіть нею по проблемних зонах. Спосіб підійде для доглянутих стоп. Механічні пилки варто використовувати після нанесення крему або розпарювання ніг. У першому випадку дочекайтеся, поки жирна субстанція вбереться, і тільки потім починайте обробку. Якщо ви вирішили розпарювати ноги, ретельно висушіть їх, а потім обробіть пилкою. В кінці процедури обов'язково скористайтеся живильним кремом.

Огляд кращих виробників

Користувачам найбільше полюбилися такі бренди:

  1. Scholl Velvet Smooth (Шолль Велвет Смуз). Електрична роликовий пилка для п'ят акуратно очищає стопи, прибираючи лише мертві тканини. Зручна і ефективна в експлуатації.
  2. Zinger (Зінгер). Компанія випускає механічні терки, пилки, які якісно видаляють ороговілий шар. Мають стильний дизайн і зручну ручку.
  3. Zauber (Заубер). Німецька надійність втілилася і в цьому пристосуванні. Лазерна пилка робить п'яти ніжними і гладкими.
  4. Kaizer (Кайзер). Металева терка відмінно справляється з грубими наростами і натоптишів. Друга сторона має наждачний поверхню, вона використовується для шліфування.
  5. Galaxy (Галаксі). Бюджетний варіант знаменитої пилки Scholl, який і на фото виглядає привабливо. У комплекті йдуть два знімних ролика. Працює від акумулятора – зручна за рахунок експлуатації незалежно від наявності мережі.

Де купити і скільки коштує пилка для стоп

Придбати інструмент можна в гіпермаркетах ‒ у відділі по догляду за шкірою і тілом. Спеціалізовані точки продажу і інтернет-магазини пропонують вибір всіляких пилок. Вартість:

Вид

Ціна, р.

Електричні

850-2000

Механічні

50-120

Лазерні

150-700

Відгуки

Лариса, 24 роки

Спочатку я придбала електричну пилку Шолль, яка потім зламалася, і я знайшла аналог: Гелексі. Дуже задоволена! Здається мені, що вона навіть для немовлят нешкідлива, ролик не жорсткий, ніжно очищає п'яти. Однак у мене все порівняно добре, я тільки підтримую стан стоп.

Карина, 23 роки

Мені подобається лазерна пилка Solingen. Подружка подарувала на день народження, тому ціну інструменту не знаю, але я думаю, він нічим не гірше електричних роликових пилок. Проводжу процедуру раз в 3-4 тижні, огрубіла шкіра добре злазить з п'ят. Навіть терти не треба, прикладаю мінімальні зусилля.

Мирослава, 30 років

У мене в арсеналі три терки – металева, керамічна і лазерна. Ще подобаються пилочки Venus, хотіла такі для п'ят, але не знайшла, купила лазерну. Висновок – механіка на основі металу краще! Очищає на ура, навіть якщо я пропустила планові процедури. Менше сподобалася кераміка, занадто вона ніжна.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!