Аерограф для нігтів - який краще використовувати. Для чого потрібен аерограф для нігтів, відео та фото

Існує безліч способів для створення нетривіального манікюру. Серед сучасних методів – аэрографное нанесення малюнка. Ця техніка популярна в дизайні приміщень, для створення візажу, малювання на нігтях. Завдяки цьому інструменту можна малювати разюче точні лінії і навіть цілі картини на нігтях. Інструмент дуже зручний і має масу переваг перед китицями.

Як вибрати аерограф для манікюру

Щоб вибрати інструмент, потрібно спочатку розібратися як він працює. Працює він за принципом розпилення рідкої емульсії під тиском. Аерограф для нігтів представлений двома моделями:

  • простий;
  • подвійної дії.

Простий пристрій при роботі може контролювати подачу фарби. Так виходять чіткі і насичені малюнки, частіше таким інструментом працюють з трафаретами. Пристрій подвійної дії дозволяє контролювати не тільки подачу барвника, але і кількість повітря. Регулювання відбувається вручну за допомогою вентиля. Аерографи для нігтів подвійної дії допоможуть створювати малюнки більшої точності, з більш тонкими і дрібними деталями. З допомогою регулювання подачі повітря можна змінювати товщину, чіткість ліній. В комплект входить:

  • аерограф;
  • компресор;
  • щіточки.

Часто продаються набори, в яких ще йдуть базові фарби, спеціально для апарату, гумовий шланг, розчинник і рідина для чищення. Важливо: потрібно використовувати тільки спеціальні лаки, щоб досягти потрібного результату і не поламати пристрій. Якщо ви новачок у сфері нейл-арту, то спочатку краще купити простий аерограф для роботи із шаблоном, щоб зрозуміти роботи пристрою. Популярні інструменти фірм Jas, Fengda.

Інструменти для аерографії

Сам бальзам для нігтів супроводжується необхідним комплектом для роботи, в який входять:

  • спеціальні аэрографные фарби,
  • трафарети;
  • тренувальні тіпси;
  • пінцет.

Інструменти для аерографії продаються в спеціалізованих магазинах, краще купувати у перевірених виробників, щоб не нашкодити неякісними комплектуючими і фарбами обладнання. У комплект входять спеціальні фарби, трафарети, очищувачі і компресор. Продаються інструменти окремо або в наборах для нейл-арту. Ціна на комплектуючі практично дорівнює ціні самого інструменту. В інтернет-магазинах товар можна вибрати в каталозі, де є опис характеристик і переваг.

Трафарети

Трафарети призначені для створення заданого дизайну за допомогою аерографів для нігтів простої дії. Але, навіть при використанні шаблонів, кожний малюнок ретельно планується, щоб зробити якісну розпис:

  • підбираються і змішуються фарби;
  • налаштовується потік (кількість) подається барвника;
  • продумується відстань, з якого буде наноситися фарба.

Створюються трафарети з плівки, яка може бути прозорою або напівпрозорою. Вони дуже еластичні, що робить їх зручними для використання з нігтями різної форми. Трафарети роблять за допомогою високоточної різки візерунка, тому малюнки створюються чіткими і не видно використання трафаретного шаблону.

Дізнайтеся, що таке трафарети для манікюру, які вони бувають.

Фарби для аерографії

Для малювання цим інструментом фарби використовуються спеціальні. Аерографія нігтів створюється фарбувальними речовинами, які мають іншу консистенцію. Якщо використовувати звичайні лаки, розбавляти їх розчинниками, то можна зламати обладнання. Акрилові фарби для аерографа часто йдуть в комплекті з інструментом. Якщо ви хочете більше квітів, ніж стандартний набір, то докуповувати краще фарбу відомого виробника, наприклад, Fluo, Premium. Легко замовити набори в інтернет-магазинах, спеціалізованих салонах для майстрів нігтьового сервісу.

Компресор

Для зручної роботи важливо вибрати відповідний компресор, який за класом підходить вашому інструменту. Вимоги до пристрою:

  • максимальна безшумність роботи;
  • мала вага;
  • продуктивність.

Без цієї важливої деталі ваш аерограф буде марний. Підходити до вибору компресора потрібно відповідально. Продуктивність, яка характеризує обсяг повітря, прохідний через пристрій за одиницю часу – найважливіше вимога.

Як користуватися аерографом

Манікюр, створений за допомогою цього інструменту, виглядає зовсім не так, як намальований лаком або гелем. Плавні переходи, гра з квітами і технікою, створює малюнок, який припаде до душі навіть самим вимогливим. Але, незважаючи на всі переваги, як і у всіх інших техніках, головним залишається майстерність людини, що створює малюнок. Так як же малюють за допомогою аерографа для нігтів?

  1. Спочатку покривається нігтьова пластина основним фоном. Він може бути одноколірним або з використанням декількох кольорів. Це залежить від задуму майстра.
  2. Накладають трафарет після підсихання основного шару. Розпилюють фарбу.
  3. Для створення акцентів, промальовування контурів, використовуються тонкі сопла, кисті.
  4. Для додаткового декоративного ефекту використовують:
  • стрази;
  • наклейки;
  • нитки;
  • блискітки.

Як і після будь-якого манікюру, наносять закріплює шар. Час процедури залежить від складності задуманого малюнка. Нескладний малюнок можна створити протягом півгодини. Коли ви користуєтеся пристроєм в перший раз, краще потренуватися на типсах, щоб звикнути і зрозуміти, як регулювати подачу фарби і повітря, на якій відстані працювати.

Фото аерографії на нігтях

Відеоуроки аерографії для початківців

Перед придбанням пристрої краще пройти курси навчання роботи з аерографом. Якщо ж такої можливості немає, то можна подивитися уроки на відео. З допомогою цих майстер-класів можна зрозуміти, як виконується техніка переходу фарб, як користуватися інструментами і створювати малюнки з тонкими лініями і різними ефектами.

Омбре

Дизайн нігтів омбре з використанням аерографа

Дизайн нігтів аерографом

Аерографія на нігтях. /Air brushing nails

Набір для аерографії

Аерограф /проба в роботі /Складно новачкові?!)

Відгуки

Світла, 32 рокиЯкщо ви хочете аерограф для експлуатації будинку – це дуже дороге задоволення. Потрібно користуватися спеціальними фарбами і ніякими іншими, і коштують вони дорожче звичайних. Але ті, хто вміє з ним працювати, творять чудеса. Рисунки, створені за цією технологією, виглядають набагато природніше. Аэрографное розпилення можна відразу відрізнити від звичайних лаків: картинки реалістичні, фарби насичені, добре промальовані навіть найдрібніші деталі.
Ельвіра, 40 роківПрацюю з цим диво-пристроєм вже років 5. Мені подобається те, що створювати дизайн виходить дуже швидко. Але аерограф купувала не я, а власник салону, в якому я працюю, тому не переймається з приводу вартості. Навчитися працювати з ним дуже просто, мені вистачило пару днів.
Євгенія, 25 роківДумаю, купувати чи аерограф. Збираюся спробувати з ним попрацювати, багато чула позитивних відгуків від різних майстрів. Мої клієнтки часто запитують і хочеться їм догодити. Подивилася дизайни з аерографією на нігтях і прийшла у захват. Як не старайся, звичайною кистю таке не намалюєш. Думаю, зважуся на покупку.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!