Як вищипнути брови ниткою

Економічна криза внесла свої корективи і в процес догляду за зовнішністю. Регулярно відвідувати салон краси, щоб зробити корекцію брів, зараз може не кожна жінка. Самостійно вищипнути волоски пінцетом не завжди легко, процедура болюча і на неї йде багато часу. Як же зробити це за допомогою нитки?

Що таке корекція брів ниткою

У гонитві за красою жінки здатні на воістину дивовижні рішення. Корекція брів ниткою – це спосіб, яким користувалися ще стародавні жінки на Сході для швидкої, зручної епіляції. З його допомогою можна висмикнути відразу кілька волосин, а можна захопити навіть самі тонкі і світлі, які не завжди доступні для пінцета. Моделювання перетворюється в задоволення! Єдине, що потрібно – це шматочок нитки і трохи вправності.

Кому протипоказано видалення волосся за допомогою нитки

Самостійно робити епіляцію або корекцію брів не слід людям, які не здатні зосередитися або мають погано розвинуту дрібну моторику, слабкий зір. Вони ризикують завдати собі травму або помилково видалити більше волосків, ніж потрібно. Існує і ще кілька протипоказань:

  • наявність в оброблюваному місці родимок, бородавок або папілом;
  • шкірні захворювання, дерматит;
  • відкриті ранки або запалені прищі.

Якщо у вас спостерігається одне або кілька зазначених протипоказань, краще звернутися за корекцією в салон до майстра. Фахівець проведе процедуру без шкоди для шкіри. У всіх інших випадках необхідно лише ретельно продезінфікувати і заздалегідь розпарити шкіру. Так ви зведете до мінімуму больові відчуття, які можуть виникнути при проведенні маніпуляцій.

Як правильно вищипувати брови

Якщо ви не знаєте, як вищипнути брови ниткою, для початку визначтеся з формою, яку хочете придбати. Сучасна мода диктує тренд на широкі природні брови, проте все залежить від типу особи: кому-то найбільше йдуть тонкі брови-ниточки, популярні у покоління наших мам. Видалення брів ниткою допомагає надати їм будь-яку форму, проте якщо робите це вперше, для початку краще проводити бажаний контур яскравим косметичним олівцем.

Обличчя буде виглядати пропорційно і гармонійно, якщо вигин виявиться на рівні зіниці. Частина, розташована ближче до перенісся, може бути широкою, а от зовнішній край повинен здаватися трохи тонше, щоб вийшла форма коми. Так вам вдасться створити жіночний і милий образ. Під час проведення процедури треба обов'язково тримати під рукою збільшуюче дзеркало.

Професійне оформлення брів ниткою

Досвід і вправність допомагають дівчатам повністю відмовитися від відвідування салонів і дають можливість робити всі процедури самостійно. Завдяки використанню нитки, ви зможете надати бровам будь-яку форму, відповідну до типу особи. Вищипування брів ниткою менш травматично, ніж пінцетом, тому підійде навіть власницям дуже чутливої шкіри. Цей метод дозволяє знайти гарну форму брів в домашніх умовах. Шанс, що волосся уростуть, мінімальний.

Як коригувати брови ниткою в домашніх умовах

Щоб самостійно навчитися, як вищипнути брови простою ниткою, буде потрібно буквально пара тренувань. Вам буде потрібен виток міцної бавовняної нитки, що збільшує дзеркало і дезінфікуючий лосьйон. Перевага методу в тому, що при належній вправності весь процес займе буквально кілька хвилин. Важливо запам'ятати, як видаляти волосся ниткою ефективно і правильно. На перших порах можна використовувати шпаргалки.

Техніка вищипування брів ниткою

Щоб запам'ятати, як вищипнути брови ниткою, дійте за наступним алгоритмом:

  1. Відріжте нитку близько 50 см завдовжки.
  2. Зв'яжіть її кінці, щоб вийшло кільце.
  3. Візьміть нитку для брів двома руками, зафіксуйте її між великими і вказівними пальцями.
  4. Скрутіть посередині так, щоб вийшло дві петлі.
  5. Піднесіть отримане пристосування до потрібної області обличчя.
  6. По черзі розсувайте пальці, захоплюючи нові ділянки. Перед тим, як ниткою прибирати волосся, бажано намалювати контур.
  7. Рухи повинні бути швидкими і впевненими, інакше нічого не вийде.
  8. Починати роботу краще з ділянки перенісся і внутрішнього кута ока: навіть якщо ви візьміть пару зайвих волосків, це буде не так помітно.
  9. Після процедури обробіть особа спиртовим лосьйоном, щоб уникнути подразнення. Корисно зробити заспокійливу маску з ромашкою або зеленим чаєм для всього обличчя.

Відео: як робити брови ниткою

Корекція брів ниткою

Відгуки

Марина, 24 роки

Я так і не навчилася, як правильно вищипнути брови ниткою. Постійно плутаються вільні ділянки мотузки, не виходить її зафіксувати. Я вважала за краще купити спеціальний пластиковий пінцет і працювати їм. На мій погляд, так вищипувати брови простіше і швидше, немає необхідності щось мудрувати зайвий раз.

Лідія, 30 років

Мене мама навчила, як вищипувати брови ниткою. Все життя так роблю. Вусики теж відразу вищипують. Моє власне ноу-хау: на останньому етапі процедури наношу крем, що уповільнює ріст волосся. Його продають для пахв і бікіні, але і для особи засіб підходить. У підсумку робити корекцію доводиться не частіше, ніж раз в пару місяців.

Світлана, 16 років

Мої батьки дуже строгі і консервативно ставляться до будь-яких косметичних процедур. Вони думають, я ще занадто маленька, щоб робити корекцію, і не дозволяють вищипувати брови навіть пінцетом. Спасибі подружкам, навчили класно управлятися і з звичайною ниткою. Я акуратно виправляю форму брів, з-за чого лице виглядає набагато привабливіше. Однак у майбутньому я планую відвідувати косметолога.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!