Уроки денного макіяжу

Надлишок косметики на обличчі при буденному макіяжі – фатальна помилка жінок. Мова йде про візуальних надмірності, а не кількості використаних косметичних засобів. Ідеальний денний макіяж зобов'язаний імітувати повна відсутність косметики. Такого ефекту без спеціальних знань і навичок домогтися складно, але прагнути до нього потрібно. Для початку слід запам'ятати основні правила буденного мейкапу і намагатися не робити поширених помилок.

Секрети денного макіяжу

Варіанти буденного макіяжу залежать від багатьох факторів: овал і скульптурні риси обличчя, колір очей, волосся, форма рота, брів тощо Ідеальний макіяж на кожен день такий, при якому грим на обличчі не видно! Його завдання – освіжити обличчя, підкреслити достоїнства зовнішності, скорегувати її недоліки, але так, щоб це було непомітно для інших. Все, що повинні бачити навколишні – легкий, витончений, ненав'язливий косметичний флер. Щоб зробити стильний повсякденний макіяж в домашніх умовах, необхідно слідувати інструкції:

  1. Перед нанесенням косметики обов'язково очищати обличчя.
  2. Особливу увагу приділяти гармонійному тону, маскуючи нерівності, прищики, венозні зірочки та ін.
  3. Намагатися не використовувати в літній період жирні тональні засоби.
  4. Не замазувати ретельно веснянки – вони надають особі безпосередність, додають природності будь гриму.
  5. Акцентувати або очі, або рот.
  6. Розтушовувати стрілки.
  7. Не наносити азіатський макіяж (повна обведення очей).
  8. Віддавати перевагу пастельним тонам косметики.
  9. Не використовувати перламутрові тіні, блискітки.
  10. Не користуватися декоративною косметикою агресивних і кричущих тонів.
  11. Наносити щоденний макіяж лише при денному світлі.

Як правильно зробити повсякденний макіяж покроково

Техніка нанесення косметики у кожної жінки своя. Якщо вам зручніше накладати тональний крем маскує пальцями, а не спонжем, підфарбовувати брови олівцем, а не тінями, розтушовувати стрілки аплікатором, а не пензликом – продовжуйте робити так, вдосконалюю свою власну техніку. Як правильно наносити тон, помаду, тіні – це питання послідовності маніпуляцій, поєднання методів, а не використання інструментів. Розглянемо поетапно, як правильно робити макіяж. Ознайомтеся з порадами, як користуватися коректором для особи.

Для карих очей

У карооких дам яскрава зовнішність навіть без гриму, тому для повсякденного макіяжу їм краще використовувати мінімальну кількість декоративної косметики, приділяючи головну увагу тону обличчя, роблячи акцент на очі за допомогою тіней:

  1. Нанесіть основу під косметику.
  2. Накладіть тональний крем, маскуючи недоліки шкіри.
  3. Консилерами темних і світлих тонів додайте скульптурности своєму обличчю.
  4. Олівцем або тінями під колір брів підкоригуйте їх форму.
  5. Щоб пом'якшити проникливість погляду темних очей, скористайтеся тінями рожево-коричневих, бежево-рожевих, сріблясто-бежевих відтінків.
  6. Намалюйте стрілки сірою або коричневою рідиною (олівцем, тінями).

Акцентуючи тінями карі очі, враховуйте відтінок волосся. Якщо вони русяве, віддайте перевагу шоколадним, сірим, бежевим, оливковою, пісочним, золотисто-коричневим відтінкам. Карооким блондинкам варто зупинити вибір на тінях світло-коричневого, металевого, світло-бузкового кольору, а шатенкам – золотистого, салатного, коричневого, рожевого.

Для блакитних очей

Блакитнооким дамам слід уникати контрасту. Відтінки всієї косметики на очах (тіні, підводка, олівець, туш) повинні плавно перетікати з одного в інший, не мати чітких меж. Повсякденний макіяж для блакитних очей покликаний підкреслити їх колір, тому варто вибирати тіні теплої гами (персик, пісок) або перехідною (перлинний, сіро-коричневий, блакитний, блідо-рожевий відтінок). Відтінок тонального засобу повинен максимально підходити кольором шкіри, а ось туш можете використовувати будь-яку.

Для зелених очей

У зеленооких людей забарвлення райдужки варіюється від приглушеного оливкової до пронизливого малахітового. Чистий зелений колір зустрічається дуже рідко. Найчастіше він ближче до сірого або блакитного, тому слід наносити щоденний макіяж, орієнтуючись на рекомендації для власниць очей цих кольорів. Якщо ж ви вважає свої очі зеленими, то запам'ятайте основні правила буденного мейкапу:

  • не використовуйте тіні, дублюючі колір райдужної оболонки, занадто яскраві або холодні;
  • для підводки вибирайте темно-коричневий колір, але не чорний;
  • туш чорна, коричнева;
  • помада і рум'яна – рожеві, бежеві;
  • ідеальний макіяж для очей зеленого відтінку – димчастий.

Для сірих очей

Дуже «зручний» колір, тому як з допомогою грамотно підібраних засобів легко добитися ефекту сіро-зелених очей або блакитних. Кардинально змінити природний відтінок райдужки не вийде, але візуально наблизити до більш насиченого відтінку можливо. Щоб макіяж вийшов ненав'язливим і природним, слід дотримуватися рекомендацій стилістів:

  1. Використовуйте для сіро-блакитних очей синю туш – тоді і колір райдужки буде здаватися блакитніше.
  2. Підкреслити природний сірий колір допоможуть зелені, блакитні і фіолетові пастельні відтінки тіней. Нанесені шари слід добре розтушовувати.
  3. Підбирати тіні слід, орієнтуючись на тон шкіри. Для темної – металеві відтінки, для світлої – теплі і ніжні.
  4. Колір підводки – темно-сірий, темно-бежевий, темно-синій.

Дізнайтеся, як зробити макіяж для сіро-блакитних очей.

Гарний денний макіяж

Красивим має бути не тільки вечірній або весільний макіяж, але і буденний. Його ефектність і стильність безпосередньо залежать від відтінку очей і волосся. Слід максимально обережно слідувати рекомендаціям при невідповідності традиційних поєднань (темне волосся, карі очі, світле –блакитні або сірі, руді – зелені), а щоб не виглядати безглуздо, потрібно пам'ятати про правила гарного повсякденного макіяжу для жінок з різним кольором волосся.

Для брюнеток

У жінок з чорними волоссям часто колір шкіри дещо темніше, ніж у блондинок або шатенок. Тому тональну основу слід вибирати під колір волосся, навіть якщо він не натуральний. Не слід забувати, що брови у брюнеток завжди яскраві, а вії чорні. В іншому слід орієнтуватися на колір очей і слідувати правилам денного макіяжу:

  1. Крім тональної основи використовуйте коректор, флюїд і розсипчасту пудру.
  2. Тіні. Для брюнеток з зеленими очима кращі пісочний, оливкові, сині відтінки. З карими – золотисті, сріблясті, білі, сливові, світло-рожеві. З блакитними – колір персика і всі відтінки сірого.
  3. Вибирайте рум'яна рожевого або персикового відтінку.
  4. Колір помади рожевий, кораловий, карамельний.

Для блондинок

Природне поєднання світлого волосся з блакитними очима робить буденний макіяж для натуральних і фарбованих блондинок простим. Куди складніше домогтися гармонії, якщо природний колір очей карий, а знебарвлене волосся. У будь-якому випадку розумно орієнтуватися колір волосся і тон шкіри, не акцентувати увагу на карих очах, намагатися «приглушити» яскраві чорні вії і брови. Колірна гамма декоративної косметики, що підходить блондинкам, виглядає наступним чином:

  • зволожуюча тональна основа з легкою текстурою, відповідна природного кольору обличчя;
  • тіні натурального, вершкового або світло-бежевого відтінку;
  • туш синя, сіра, коричнева;
  • контур по лінії росту вій – сірий, темно-коричневий, горіховий;
  • рум'яна коралового або рожевого відтінку;
  • помада натурального кольору з матовим ефектом або легким блиском.

Для рудих

Руде волосся – вже яскравий акцент зовнішності, тому в денному макіяжі розумно віддавати перевагу природним відтінкам. Слід розрізняти особливості макіяжу для фарбованих і натуральних рудого волосся. Руде від природи дівчата потребують ретельної промальовуванні брів і вій, тому як в природному стані їх колір практично зливається з тоном шкіри. В іншому правила грамотного денного макіяжу для рудоволосих зводяться до наступного:

  • відмова від щільних тональних основ;
  • використання коректора з високою криючою здатністю;
  • акцент – або на верхню, або нижню частину обличчя;
  • категоричні не використовувати автозагар;
  • тіні теплих відтінків – оливкової, мускатного, коричневого, кольору іржі, кориці, моху, міді, золота;
  • рум'яна натурального, близького до кольору шкіри відтінку – пил-рожевий, персиковий, темно-бежевий.
  • олівець і тіні для брів всіх відтінків коричневого, категоричне «ні» чорного кольору;
  • темно-коричнева туш з подовжують ефектом;
  • помада кольору карамелі, корала, ягідних відтінків.

Відеоуроки створення повсякденного макіяжу

Хочете навчитися правильному і швидкому повсякденного мейкапу? Подивіться підбірку відео з уроками макіяжу від б'юті-блогерів і професійного візажиста. Ви побачите, як красиво нафарбувати очі, скорегувати їх форму і розмір, правильно підвести брови, накласти тональний крем і пудру. Автори демонструють ефект перетворення з допомогою косметики, коментують всі свої дії, пояснюють, як зробити макіяж максимально гармонійним, якими інструментами користуватися.

Ознайомтесь із тим, як змінити колір очей в домашніх умовах.

Для нависло століття

Макіяж для нависло століття/Денний

Для маленьких очей

Макіяж для Маленьких Очей. Victoria Justice.

Професійний денний макіяж

Як зробити денний макіяж: відео урок

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!