Банковий масаж живота для схуднення - як робити китайський і вакуумний в домашніх умовах

Тим, хто хоче дізнатися, як виконується баночний масаж живота для схуднення, потрібно ознайомитися з усіма нюансами процедури вакуумного впливу на шкіру, тому що при недотриманні техніки ви не досягнете потрібного результату: вам не вдасться схуднути, підтягти шкіру. Дізнайтеся, що це взагалі за процедура, як вона допомагає «розбити» целюліт, можна проводити в домашніх умовах.

Що таке банковий масаж живота

Вакуумний масаж живота для схуднення і розбивання целюліту – популярна процедура, серед тих дам, які бажають зробити своє тіло красивим і підтягнутим, а, як відомо, живіт для жінок – це найбільш проблемна зона, звідки складно прибрати жирові відкладення. Зі спеціальними медичними банками видалити жир з боків і живота буде досить просто, головне запастися терпінням і витримати курс 10-15 сеансів – тоді ви не дізнаєтеся своє тіло.

Щоб зайві жирові складки з живота йшли швидше, фахівці рекомендують поєднувати баночний масаж з фізичними вправами, дієтами, розробленими для вас дієтологом, правильним харчуванням та іншими методами, дія яких спрямована на схуднення. Також посилити вплив масажу банками можна за допомогою препаратів, що прискорюють обмінні процеси, однак перед їх прийомом теж варто звернутися до лікаря.

Баночний масаж від целюліту в домашніх умовах

Ця процедура проста і не вимагає наявності знань, як у досвідченого масажиста. Щоб зробити банковий масаж живота в домашніх умовах, рекомендується використовувати гумові або силіконові баночки, масло або маслосодержащий крем. Процедура за часом займає близько 40-50 хв, а ефект можна буде побачити вже після 5 сеансу. Під час масування не тільки стає краще стан шкіри, але і зменшується прошарок жиру.

Масаж живота в салоні

Дізнатися, що собою являє дана процедура можна, записавшись в салон на пробний сеанс. Фахівці найчастіше роблять масаж живота вакуумними банками, а для розбивання великих жирових відкладень використовують спеціальну техніку з насадками різного розміру. Обладнання в салоні має свої переваги, бо в них можна контролювати інтенсивність впливу в залежності від чутливості шкіри пацієнта.

Стимулюючі масажні дії здійснюються на рівні гіподерми. З допомогою спеціалізованого обладнання поліпшується проникність стінок судин в холодних зонах, тиск лімфи в судинах крові перерозподіляється, поліпшується дренаж обмінних процесів і застійних областей. Загалом, процедура здійснює лімфодренажний ефект, за рахунок чого виводяться токсини, зменшується набряклість.

Техніка баночного масажу

Щоб зробити самомасаж, допомагає підтягти обвислі шкіру живота і зменшити кількість целюліту, вам потрібно запастися необхідним інвентарем: банками та масляною основою. Техніка баночного масажу в домашніх умовах полягає в наступному:

  1. Розігріти шкіру живота, потерши цю область жорсткою мочалкою або направивши на неї струмінь гарячої води.
  2. Нанести крем з антицелюлітним ефектом або зроблене самостійно олійну основу.
  3. Змастити краї банки цим же засобом, потім акуратно присосать їх з обох сторін від пупка, втягуючи шкіру мінімум на 1 см. Важливо пам'ятати, що зону посередині живота чіпати не можна.
  4. Прийняти горизонтальне положення, повністю розслабити черевні м'язи.
  5. Почати водити банками по шкірі, здійснюючи повільні кругові рухи. Процедура за часом повинна зайняти хвилин 10.
  6. Від'єднати банки, знову змастити краю, причепити їх в області боків. Масажні рухи на боках теж виробляти близько 10 хвилин.
  7. Знову перемістити банки на живіт.
  8. Нанести на оброблену банками шкіру крем з антицелюлітним ефектом, сховатися теплою ковдрою і полежати 15 хвилин для подвоєння ефекту від процедури.

Банки на живіт для схуднення

Масажні банки від целюліту є в будь-якій аптеці, але для того, щоб вибрати підходящі, потрібно знати, якими вони бувають:

  1. Скляними. Такого роду банки можуть бути стандартними, коли вакуум створюється внаслідок нагрівання внутрішньої поверхні засвіченою ватою, або полімерно-скляними з гумовим балоном або з клапаном. Останній вид комплектується ще насосом.
  2. Пластиковими. Пристосування можна ставити на тіло двома способами: за допомогою насоса або коли повітря, що знаходиться в банку відсмоктується гумовою грушею, прикріпленою до самої банку.
  3. Гумовими. Це жорсткі банки, які перед використанням рекомендується потримати в гарячій воді.
  4. Силіконовими. Такі банки належать до найбільш зручним і практичним, тому що серед них є варіанти, якими можна масажувати навіть вигини тіла.

Масло для вакуумного масажу

Для проведення самомасажу можна скористатися спеціальним кремом. Проте краще буде, якщо ви будете застосовувати те масло для масажу живота, яке зробите самі, взявши за основу будь-яку олію і додавши до складу саморобної суміші ароматичні компоненти, що підсилюють антицелюлітний ефект. У саморобний засіб можна додати 4 ароматизатора зі списку:

  • апельсин;
  • розмарин;
  • іланг-іланг;
  • кипарис;
  • лимон;
  • пачулі;
  • ялівець.

Кожне ароматичне масло з вищезгаданого списку володіє яскраво вираженим дією ліполітичних і сприяє зменшенню целюліту, тому вони користуються попитом серед тих, хто намагається схуднути. Якщо ж вам необхідно стимулювати процеси утворення нових структур еластину і колагену, наситити шкіру і підсилити ефект від курсу процедур, то беріть виноградний, персиковий або мигдальний ароматизатор.

Як діє баночний масаж

Баночний масаж ще називається вакуумної терапією, активізуючою лимфоток і кровотік: підшкірна рідина під впливом банки починає рухатися прискорено, розгладжуючи при цьому горби й нерівності. До масажуємої зоні кров приливає набагато швидше, ніж до тієї, що в пасивному стані, що сприяє поліпшенню (у 8-10 разів) відтоку шлаків і токсинів.

Механізм дії баночного масажу полягає в тому, що коли баночка присмоктується, вона формує на шкірі зону негативного тиску, опрацьовуючи всю жирову прошарок втягуванням в себе целюліту. Мікроскопічні горбки при цьому лопаються, потім зникає і їх капсула – так жир залишає шкіру, а згодом зникає і апельсинова кірка.

Ефективність баночного масажу

Масаж живота банками – ефективний спосіб, щоб зробити талію на кілька сантиметрів менше і прибрати целюліт з однією з найбільш проблемних зон. Створюваний в результаті присмоктування банок до тіла вакуум надає комплексний вплив на шкіру і жирову тканину під нею:

  • підвищує звертання крові в проблемних ділянках, прискорює рух лімфи і міжтканинної рідини;
  • пом'якшує і зменшує жирові освіти;
  • прибирає целюліт;
  • покращує здатність шкіри дихати і налагоджує обмінні процеси;
  • призводить м'язи в тонус, підвищує пружність шкіри.

Для схуднення

Завдяки вакуумної терапії зникає верхній підшкірний шар жирової клітковини, загартовуються і підтягуються м'язи, шкіра тонізується в зоні живота, зміцнюється сполучна тканина. Якщо ви мрієте стати стрункішою, то масаж живота банками для схуднення – відмінний вихід. Буквально через кілька процедур у вас налагодиться кровопостачання, шкіра підтягнеться, з шкіри зникне целюліт, а ви отримаєте красиву талію.

Від целюліту

Антицелюлітний масаж живота банками прискорює циркуляцію міжклітинної рідини і лімфи, покращує кровообіг. Клітини шкіри в черевній області вдвічі більше насичуються киснем, ліквідується процес застою, а поліпшується обмін речовин. Результатом баночного дії проти целюліту буде підвищена пружність шкіри, її стійкість до фізичних дій і температурних стрибків.

Як робити баночний масаж в домашніх умовах

Прибрати сантиметри на талії та животі можна, навіть не відвідуючи салон. Для цього виберіть банки – силіконові або з вакуумним насосом, потім ознайомтеся з рекомендаціями, як правильно здійснювати баночний масаж. Запам'ятайте, що перед тим, як робити баночний масаж, треба сходити в душ, під час якого очистити шкіру за допомогою пілінгу або антицелюлітного скрабу.

Схема баночного масажу

Якщо хочете зробити банковий масаж живота самостійно, ознайомтеся зі схемою його проведення в домашніх умовах:

  1. Нанесіть масло або крем на проблемну зону. Розігрійте шкіру, пощипываниями і активними круговими рухами. Через 2 хвилини, коли живіт почервоніє, приступайте до наступного кроку.
  2. Стисніть пальцями банку, притисніть її до живота. Водите банку по ділянці, не затримуючи її на одному місці. Здійснюйте рухи навколо пупка, поступово збільшуючи радіус.
  3. Помасажуйте боки, приділивши особливу увагу лінії клубової кістки, в якій скупчується найбільше жиру.
  4. Відчепіть банку, знову почніть масажувати живіт руками. Робіть рух кулаком більш активно, напружте при цьому черевні м'язи.

Протипоказання

Як будь-яка процедура, баночна вакуумна терапія має свої протипоказання. Отже, не можна робити масаж банками:

  • якщо у вас в області живота чутлива шкіра;
  • при грижі живота;
  • у післяпологовий або післяопераційний період (баночний масаж на животі рекомендується робити тільки через 3 місяці);
  • при вагітності;
  • при наявності різного роду захворювань або порушення покриву в області живота;
  • за наявності онкологічних захворювань, захворювань черевної порожнини та органів малого тазу;
  • у критичні дні;
  • якщо кровоносні судини стоншена;
  • при хворобах судин, крові або серця.

Відео: Масаж банками на животі

Антицелюлітний баночний масаж 1 частина ( Valery Secret Cosmetics-Ізраїль.)

Відгуки

Тетяна, 23 рокиМожу сказати, що виконання баночного масажу живота легке, але от сама процедура мені здалася не дуже приємною – після кількох сеансів синці були жахливі, а за талію взагалі неможливо було взятися. Проте ж неефективним вакуум назвати не можна, тому що шкіра стала пружною, еластичною, а коли зійшли синці, то красивою.
Ірина, 20 роківМені банки використовували для лікування пневмонії, і до недавнього часу взагалі не знала, що з їх допомогою можна прибрати надлишок жирової тканини. Побачила у подруги синці на животі, каже, масажі робить для схуднення. Тоді вирішила спробувати і я, бо побачила, наскільки стала подтянутей шкіра. Робила салонні процедури, ефектом задоволена.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!