Питний режим при скиданні ваги: як правильно пити протягом дня

Мода на «пишні» тіла давно пройшла, сьогодні актуально бути струнким, підтягнутим. Хлопці та дівчата різного віку прагнуть досягти ідеальної ваги, пропорцій тіла, використовуючи для цього різні методи. Так, крім фізичних навантажень, дотримання правильного раціону харчування, важливо пити багато води. Від 2 до 3 літрів рідини – денна норма людини, що забезпечує нормальний обмін речовин і природне виведення шлаків, токсинів з організму.

Роль води в процесі схуднення

З кожним днем все більше людей дізнаються про важливість дотримання питного режиму при скиданні ваги. Частини мозку, що відповідають за спрагу і голод, розташовані поряд, в результаті не завжди зрозуміло, чого хочеться насправді. Чашка води може вгамувати голод, знизити апетит. При дефіциті вологи в організмі поступово настає зневоднення, людина починає погано себе почувати, відчуває втому, брак сил, які намагається заповнити солодкими продуктами, що призводять до набору ваги.

Вода містить 0 ккал, тому з неї кілограми не додадуться. Обмінні процеси людського організму відбуваються у водному середовищі, без рідини їх протікання неможливо, тому важливо дотримувати питний режим для позбавлення від зайвої ваги. Плюси своєчасного пиття:

  1. Вода, беручи участь у травленні, допомагає розщеплювати надійшла їжу, перетворюючи її в енергію, яку згодом розносить на всі органи.
  2. Поступаючи в організм, вода сприяє виробленню гормонів, які розщеплюють жирові відкладення. В результаті у тих, хто дотримується режим пиття, процес скидання зайвої ваги відбувається набагато швидше.
  3. Вода циркулює по кровотоку, розносячись до всіх органів необхідні для здоров'я вітаміни, мінерали, мікроелементи та інші корисні речовини.
  4. Рідка середовище допомагає виводити з кишечника токсини, шлаки, розчиняти надлишок солі. Порушення питного балансу може призвести до інтоксикації.

Питний режим для схуднення

Недолік води не тільки заважає нормальному перебігу процесу жіросжіганія, але ще й призводить до зневоднення. Погіршується самопочуття, з'являється почуття втоми, пересихають шкірні покриви і т. д. Раніше більшість тих, що худнуть підраховували вживаються калорії, зараз же більш ефективно вважати кількість випитих склянок рідини. Щоб ефективно скидати вагу, потрібно не просто дотримуватися питний режим, а знати, яку воду пити, як і скільки.

Що пити

Звичайна вода з-під крана для питного розпорядку і схуднення не підійде. Там міститься багато шкідливих речовин і домішок, які будуть отруювати організм. Також потрібно відмовитися від солодкої газованої води, знизити кількість чашок кави, чаю і т. д. У період скидання ваги вашими друзями» повинні стати:

  • очищена вода з допомогою фільтра;
  • мінеральна;
  • морс, компот;
  • зелений, трав'яний чай (з мінімальним вмістом цукру чи без нього);
  • свіжовичавлений сік.

Дуже корисно у склянку з рідиною додавати шматочок лимона або його сік. Даний продукт збагатить вас вітаміном С і кислотами, він же активно розщеплює жири, створює умови для скидання ваги. Напій викликає тривале відчуття насичення, усуває дискомфорт з-за голоду, освіжає і позбавляє від бажання зайвий раз перекусити. Головне – не перестаратися з лимоном, оскільки велика кількість цитрусової кислоти руйнує зубну емаль. Ще таке питво протипоказано людям, що мають проблеми зі шлунком, печінкою.

Великою популярністю серед тих, що худнуть користується вода Сасси, в яку додається свіжий огірок, м'ята, імбир. Спочатку такий вітамінно-мінеральний коктейль був головним компонентом «дієти для плоского живота», але завдяки своїй здатності швидко розщеплювати жири і налагоджувати метаболізм, став одним з найпопулярніших напоїв для тих, хто хоче скинути вагу.

Скільки пити

Дотримуючись питний режим при скиданні ваги, важливо пити воду протягом дня у кількості не менш 2 л за добу. Деякі вважають, що після їжі вживати рідину не можна близько 30-40 хвилин, оскільки шлунковий сік розбавляється і гірше перетравлюється їжа. Перед тим як сісти за стіл, необхідно випивати склянку теплої води, щоб запустити метаболізм і знизити відчуття голоду. Підказки:

  • У жаркий час року кількість рідини повинна бути більше на 2-3 склянки.
  • Перед заняттям спортом слід попити за 1,5-2 години до початку занять.
  • Під час тренування можна робити по 2-3 ковтки кожні 5-7 хвилин.

Як правильно пити

Важливо знати, як правильно пити воду при скиданні зайвої ваги, щоб процес не доставляв дискомфорту. Якщо ви не привчені вживати мінімум 2 л рідини за добу, прагнете до цієї цифри поступово, починаючи свій режим хоча б з 1,5 л. Дотримуйтесь цих простих правил, і скидання ваги піде легше:

  1. Випивши відразу 1,5-2 склянки, ви розтягнеться шлунок, із-за чого з'явиться потреба в більшій кількості їжі, що призведе до набору ваги.
  2. Пийте маленькими ковтками, потроху в проміжках між прийомами їжі і по склянці води перед їжею, натщесерце.
  3. Запивати їжу не можна, інакше погіршиться метаболізм, необхідно витримати 30-40 хвилин.
  4. Увечері після 18 годин, якщо немає необхідності, вживати рідину не варто.

Коли слід обмежити обсяг випивається води

Нирки людини здатні пропускати через себе до 20 л води за добу, тому зайві 1-2 літра не будуть особливо помітні. Важливо: обмеження по кількості рідини під час дотримання питного режиму для скидання ваги все ж є. До них відносять наступні моменти, пов'язані зі станом здоров'я:

  • фосфатурія, ниркова недостатність;
  • артеріальна гіпертензія (гіпертонія);
  • схильність до набряків;
  • вагітність.

Відео

Схуднути Швидко ❤ ВОДА Допоможе Схуднути! Питний Режим

Питний режим під час зниження ваги. Навіщо і скільки пити води?

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!