Як схуднути в грудній клітці жінці чи чоловікові - комплекс вправ і дієти з примірним меню

Всього має бути в міру – це один з головних принципів життя. Багато жінок хотіли б мати пишний бюст, але деякі думають, як схуднути в грудях, які вправу робити і чи потрібна для цього дієта. Об'ємні форми іноді стають причиною додаткового навантаження на спину, що викликає появу сколіозу, сутулості, виникають проблеми при підборі одягу.

Може схуднути груди

Ця частина тіла, як і всі інші, може набирати зайву вагу і жировий прошарок цілком можна прибрати за допомогою тренувань, дієти, здорового способу життя. Якщо ж великий обсяг пов'язаний з анатомією (широка грудна клітка, розвинена молочна залоза), то варіантів схуднути стає значно менше. У деяких клініках проводять операції по зменшенню грудей, але коштує вона недешево і несе певні ризики.

Як зробити, щоб схудла груди

Якщо проблемою зростання став зайвий підшкірний жир, то слід почати займатися спортом і дотримуватися дієти. Багато дівчат стверджують, що при правильному підборі раціону харчування, відразу ж стає маленькою груди, що не завжди відповідає поставленої мети. Самий простий спосіб, як схуднути в грудній клітці жінці – зменшення кількість споживаних калорій. Зменшити обсяг цієї частини тіла простіше, ніж будь-який інший.

Вправи

Це одне з напрямків, як схуднути в грудях. При боротьбі з ожирінням важливо не тільки позбутися від зайвих кг, але і зробити своє тіло підтягнутим, щоб фігура, шкіра мала привабливий зовнішній вигляд, не залишалося розтяжок. Фізкультура активізує обмін речовин, прискорює процес спалювання калорій, збільшує приплив крові до м'язів, тканин, які активно задіяні під час тренування.

Потрібно розуміти, що потрібно підтягнути не тільки груди, але і інші м'язи тіла, щоб прискорити метаболізм. Існує певний комплекс, який допоможе в домашніх умовах, зменшити кількість жирових відкладень, схуднути дівчатам у грудях. Не слід працювати з великою вагою, що не додати м'язової маси до вже наявного обсягу грудної клітини. Можна виконувати наступні вправи.

Робота з еспандером

Вам знадобиться варіант цього снаряда з пружинної або гумовою основою і двома ручками. Допомагає цей вид тренажера навантажити грудну клітку, трохи плечі. Потрібно робити за день 2-3 підходи по 10-15 разів. Техніка вправи наступна:

  1. Встаньте рівно, ноги трохи вже плечей.
  2. Візьміться руками за ручки і підніміть еспандер на рівень грудей.
  3. Почніть тягнути одночасно в обидві сторін.
  4. На максимальному віддаленні зафіксуйте руки на 2-3 секунди

Віджимання від підлоги

Це простий варіант для тренування вдома, допомагає навантажити руки, плечі. грудну клітку. В залежності від ширини постановки рук буде залежати, яка частина грудної клітки буде задіяна сильніше. Якщо поставити руки широко, то буде навантажуватися зовнішня частина грудних м'язи, близько – внутрішня. Техніка виконання віджимань стандартна:

  1. Прийміть упор, тіло тримайте рівно.
  2. Почніть не поспішаючи опускатися вниз, торкатися підлоги грудною кліткою не потрібно.
  3. Начиніть підніматися вгору, але руки в ліктях повністю не випрямляйте, щоб не знімати навантаження з м'язів.
  4. Повторіть 5-15 віджимань.

Вправа з фітболом

Можна використовувати цей м'яч для тренування грудей. Для цього візьміть його в руки, випряміть їх перед собою. Стискайте його з двох сторін протягом 2-3 секунд, виконайте таких 10-15 стискань. Таке положення рук допоможе напружити грудні м'язи. Чим сильніше ви стискаєте м'яч, тим активніше тренуються м'язи, тому ви можете самостійно контролювати навантаження.

Дієта

Правильно підібрані продукти харчування – запорука успіху на шляху до схуднення. Жіноча груди повинна схуднути однією з перших, жировий прошарок там спалюється максимально активно. Це може допомогти і після грудного вигодовування, коли після пологів надмірна вага все ще не хоче йти. Питання правильного харчування, якщо ви хочете схуднути, потрібно приділити багато уваги, тому що це 80% успіху.

  1. Стежте за якістю їжі, яку ви їсте. Схуднути вдасться тільки. якщо в раціоні буде багато білків і значно менше вуглеводів, жирів. Для цього віддайте перевагу білому м'ясу, рибі, молочним та морепродуктів. Якщо ви купуєте йогурт, сир, то вони обов'язково повинні бути низької жирності.
  2. Щоб схуднути в грудях, стежте за кількістю їжі. Правильні продукти у великих кількостях не допоможуть вам скинути вагу. Для спалювання жиру потрібно створити дефіцит калорій, це змусить організм спалювати жир в пошуках альтернативного джерела енергії. За добу можна їсти більше калорій, ніж ви їх витрачаєте. Розрахуйте добові витрати і забере від них 500 – це буде ідеальне кількість для вас на день.
  3. Коли ви їсте. Не обов'язково їсти тільки до 18.00, головне, щоб останній прийом їжі був не прямо перед сном, хоча б за 2-3 години. Для прискорення метаболізму рекомендується їсти 4-5 разів, але маленькими (дробовими) порціями.

Як схуднути в грудній клітці

Ця проблема не тільки жіноча, але й чоловіча. Приміром, гормональний збій у хлопця може призвести до аномальної набору зайвої ваги і росту грудей. Вище були описані варіанти за допомогою спорту (гімнастики, тренувань у спортзалі або будинку), дієти, але от у випадку з гормонами необхідно звернутися до ендокринолога і з'ясувати першопричину цього явища. В цілому ж, щоб схуднути чоловікові або дівчині, необхідно виконувати однакові дії.

Жінки

Будова жіночої фігури не передбачає широкої грудної клітини, тому зростання її розміру частіше пов'язаний з набором зайвої ваги. Приємною новиною є той факт, що позбутися від зайвих сантиметрів в цій області набагато простіше, ніж на стегнах або сідницях. Схуднути в грудях допоможуть основні принципи здорового способу життя:

  1. Їжте їжу, багату білками, скоротіть кількість калорії.
  2. Більше рухайтеся, займайтеся бігом, плаванням, запишіться на фітнес в спортзал. Кардіонавантаження допоможе схуднути швидше.
  3. Більше спите, повноцінний відпочинок допоможе вам витримувати додаткові навантаження.

Чоловікові

Проблема з тим, як схуднути в грудях у хлопців виникає набагато рідше, тому що вони не мають схильності до набору ваги в цій області грудей. Як правило, ця проблема стає результат частих переїдання і загального набору ваги. Рідше це наслідки гормонального збою, з якими слід звернутися до лікаря. Для того, щоб схуднути потрібно дотримуватись тих же правил, що і для жінок:

  • менше калорій;
  • більше спорту;
  • повноцінний відпочинок.

Відео: вправи для схуднення грудей

Супер-спалюєте тренування для верхньої частини тіла. Вправи для схуднення.

Відгуки

Олена, 28 роківУ мене була маленька ні велика груди і мене це цілком влаштовувало. Після пологів набрала зайву вагу, і грудна клітка сильно збільшилася. Тільки після переходу на дієту, збільшення фізичного навантаження я змогла зменшити обсяг і повернутися до своїх параметрах. Спорт потрібен обов'язково, щоб повернути пружність грудей, інакше буде висіти.
Аліна, 25 роківПісля інституту почав з'являтися зайву вагу, одяг (ліфчики) стали маленькими, і я зрозуміла, що пора б схуднути. Дуже допомогли кардіотренування в сусідньому спортзалі. На те, щоб груди знову стала маленька, я витратила майже 3 місяці. Тренування не тільки зміцнюють тіло, але і дух, тому більше до шкідливої їжі я не повернулася і моя вага тримається.
Марія, 20 роківГруди велика була з дитинства, але зростанням високим похвалитися не можу. З-за цього почала з'являтися сутулість, довелося ходити на масажі, але основна причина навантаження на спину не зникла. Пробувала і дієти, і тренування, але менше не стає. Ходила на прийом до лікаря, він сказав, що єдиний вихід у моєму випадку тільки операція.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!