Види дієт на 4 дні для швидкого схуднення

Існує безліч ефективних способів схуднення, одним з яких і є розвантажувальна дієта на 4 дні. Вона відноситься до категорії швидких і особливо допомагає, коли необхідно прийти у форму перед якоюсь важливою подією. Такі короткострокові варіанти схуднення називаються монодієти. Вони засновані на одному дозволеному продукті, наприклад, гречки, кефірі, бананах, яйцях чи воді. Якщо ви хочете дізнатися правила і результати кожного виду дієти – вивчіть інформацію нижче.

Як схуднути за 4 дні

Дієтологи не дуже вітають короткострокові системи схуднення, адже вони завдають шкоди здоров'ю. Але одноразово їх все ж можна використовувати. Втрата ваги за такий короткий термін може скласти близько 2-4 кг залежно від початкової ваги. Крім обраної дієти для отримання красивого стрункої фігури важливо дотримуватися кількох правил, основними з яких є наступні:

  • зменшити кількість споживаних калорій, але збільшити кількість прийомів їжі до 4-5 разів на день;
  • відмовитися від простих вуглеводів у вигляді цукру і солодкого, а також мучного, смаженого, жирного і солоного;
  • пити близько 2-2,5 л чистої води в день;
  • ввести в режим дня фізичні навантаження – вони збільшать кількість скинутої ваги.

Чотириденна дієта

Існує безліч варіантів дієти на 4 дні. Кожна з них відрізняється списком дозволених продуктів, тривалість ж залишається однаковою. Описані системи живлення не передбачають повне голодування. Ваш раціон просто буде обмежений до 1-2 продуктів. З цієї причини такі системи схуднення і називаються монодієти. За 4 дні організм встигне очистити від шлаків і токсинів і відпочити від шкідливої їжі. Вдаватися часто до такого методу схуднення не варто, адже це може призвести до проблем з травленням.

Білкова

У цьому випадку основою раціону будуть виступати продукти з високим вмістом білка, але додатково можна використовувати овочі, фрукти, злаки і сухофрукти. Даний експрес-метод став популярним завдяки мексиканської актрисі, яка дала про неї лише позитивні відгуки. Її результатом стали мінус 5 кг. Меню на всі дні виглядає так:

  1. Перший. Яйце варене (2 шт.), невеликий апельсин, жменя чорносливу і чашка чорної кави.
  2. Другий. Близько 100 г твердого сиру, 1 варене яйце, 200 мл нежирного молока, груша з апельсином і знову чашка кави.
  3. Третій. Огірок з помідором, 200 мл молока, чорний чай і 100 г сиру.
  4. Четвертий. Порція вівсянки на воді, помідор, апельсин, свіжовичавлений сік, огірок.

Мексиканська дієта для схуднення суворо забороняє використання продуктів, які не вказані у меню. Тільки так ви зможете скинути більш надмірної ваги. Можна лише замінити деякі продукти аналогічними, наприклад, молоко – кефіром або йогуртом, апельсин – грейпфрутом. Крім чаю і кави дозволено вживати трав'яні настої і чисту або негазовану мінеральну воду.

Яєчна

Ще одна методика, яка, судячи з відгуків, допомагає розпрощатися з 3-4 зайвими кілограмами, а в кращому випадку навіть 5 кг. Основою дієти є варені курячі яйця, за рахунок яких в організмі виникають хімічні реакції, що призводять до схудненню. Крім дотримання наведеного далі меню, важливо дотримуватися 4-годинних перерв між прийомами їжі, кожен з яких обов'язково включає овочі. При сильному відчутті голоду можна випити зелений чай з часточкою лимона. Щоденне меню включає:

  • грейпфрут – 1 шт.;
  • яйце варене – 3-4 шт. без солі і майонезу;
  • овочевий салат, бажано на основі пекінської капусти, моркви, помідорів чи огірків;
  • чиста вода, зелений чай або дієтичні напої, наприклад, смузі, але не більше 300 мл

Питна

Найскладнішою можна вважати питну дієту. За день можна випити лише 1,5-2 літра чистої води. День починається зі склянки рідини. Так ви пробудити організм. Замінювати воду бульйонами, кефіром або молоком можна лише на обід або вечерю. Урізноманітнити меню дозволено кавуном або огірками. Заглушити голод допоможе несолодкий кави, чаю або склянку свіжовичавленого соку.

Гречана

Найкориснішою можна вважати дієту на гречці, адже цей злак містить безліч корисних для організму мікроелементів і вітамінів. Крім того, до її складу входить рутин, який сприяє виведенню зайвої рідини. За рахунок її втрати ви будете худнути ще швидше. Меню на всі дні включає лише запарені гречку без додавання солі, масла і спецій. Додатково дозволено з'їсти яблуко, грейпфрут або ж випити склянку кефіру.

Кефірна

Одним з найпопулярніших при схудненні напоїв вважається кефір. Дієт на ньому існує дуже багато, в тому числі і короткострокових. Основним правилом є знову ж суворе дотримання зазначеного раціону. За рахунок кефіру ви зможете не просто схуднути, але й очистити організм від накопичених шлаків. При сильному відчутті голоду дозволено відступити від раціону, але тільки за рахунок зеленого яблука або зеленого чаю. Саме ж меню на кожен день включає наступне:

  • яблука – 1 кг;
  • кефір – 1,5 літра;
  • овочі, запечені або сирі, до 500 м;
  • чорнослив – близько 5-10 штук.

Дотримуватися такого суворо раціону довше чотирьох днів не рекомендується, адже монодієти розраховані лише на короткострокове застосування. Такий варіант підійде для розвантаження до або після свят. Результатом суворого дотримання меню буде мінус 3-5 кілограмів. Заборонена ж така методика при проблемах з ШЛУНКОВО-кишкового тракту, нирки і серцево-судинною системою.

Бананова

Ще одна зарекомендувала себе методика схуднення передбачає вживання в їжу бананів. Хоч ці фрукти і вважаються надто калорійними для зниження ваги, вони все ж з успіхом застосовуються. З допомогою різних варіація такої дієти можна худнути в день на цілий кілограм. Банани важливо брати стиглими, адже вони містять менше крохмалю. Вибирайте плоди жовтого кольору з тонкою шкіркою.

Ефективним способом схуднення є сирно-банановий. У цьому випадку необхідно чергувати дні. Перший і третій – сирні, другий та четвертий – бананові. Сир повинен бути тільки знежирений або з жирністю до 5%. Меню для кожного з днів виглядає так:

  1. Сирний. На кожен прийом їжі по 120 г сиру, а додатково до нього грейпфрут на сніданок, диня на обід і знову грейпфрут на вечерю.
  2. Банановий. На кожен прийом їжі по 1 банану і знежирене молоко, варене яйце і відварне м'ясо на сніданок, обід і вечерю.

Відео

Білкова експрес-дієта 4 дні Мінус 4 кг Домашній Вогнище з Мариною

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!