Дієтичні фрукти - меню дієти і розвантажувальні дні, користь для схуднення та виведення жиру

Багато цікавляться фруктовим меню в цілях схуднення, але мало хто знає, як правильно вживати фрукти при дієті: наприклад, на ніч їсти краще плоди, багаті клітковиною – тоді ви не будете худнути. Ознайомтеся з рекомендаціями дієтологів з приводу існуючих правил фруктового раціону, дізнайтеся, які плоди прискорюють процес схуднення, а які навпаки – провокує відкладення зайвого.

Чим корисні фрукти

Дієтологи кажуть, що фруктова дієта – один з ефективних методів для швидкого і нешкідливого скидання ваги. Однак більшість солодких плодів містять фруктозу, що стає причиною відмови жінок від їх вживання. Цей вуглевод підвищує рівень цукру в крові, але засвоюється організмом повільніше, ніж сахароза. Враховуючи плюси і мінуси, вживати фрукти при дієті потрібно правильно, регулюючи добову дозу. Котрі худнуть відомі основні корисні властивості:

  • заряджають енергією, надають сили;
  • забезпечують організм мінералами і вітамінами;
  • сприяють насиченню, не викликаючи відчуття тяжкості в шлунку;
  • підвищують життєвий тонус;
  • приводять у норму вагу, допомагаючи спалюватися жирів.

Які фрукти допомагають схуднути

На прилавках супермаркетів представлений найширший вибір, але ті, хто хоче зробити свою фігуру ідеальною, повинні знати, які фрукти можна їсти при дієті, а які варто прибрати з меню. Перекусити і не поправитися допоможуть дієтичне фрукти – ті, які містять мінімальну кількість цукру. Цитрусовим, активно спалює жири, в дієтах відведено особливе почесне місце.

Жиросжигающие

Цитрусові є чемпіонами по спалюванню жиру. Такого роду плоди багаті флавоноїдами, які не дають відкладатися жиру. Крім цього, вони допомагають нормалізувати обмінні процеси. Часто жінки вживають такі фрукти для схуднення та виведення жиру, як мандарини, грейпфрути, апельсини, ківі. Проте варто пам'ятати, що денна норма цитрусів не повинна перевищувати 2-х шт./добу.

Низькокалорійні

Люди, які хочуть внести в свій дієтичний раціон більше фруктів, дивляться на їх вітамінний склад. Однак при схудненні важливий не цей фактор, а калорійність плода. Вибираючи низькокалорійні фрукти для схуднення, необхідно віддавати перевагу тим, у яких відмітка калорійності не перевищує 25-48 ккал на 100 грамів. Крім цитрусових, в список помічників в схудненні входять:

  • яблука;
  • дині;
  • груші;
  • персики;
  • абрикоси.

Калорійність

Велика частина плодів фруктових дерев відрізняється низькою глікемічний навантаженням, мінімальним вмістом вуглеводів. Це означає, що вони мало впливають на рівень цукру. При дієті рекомендується їсти фрукти з низьким глікемічним індексом, адже разом з ними в організм буде потрапляти і клітковина, яка тільки сприяє схудненню, сповільнюючи процеси травлення. Таблиця калорійності і ГІ допоможе вам зрозуміти, які можна вживати,а які краще прибрати з раціону харчування.

Назва

Кількість ккал/100 г

Глікемічний індекс

Кавун

27

70

Лимон

34

20

Диня

35

35

Грейпфрут

35

22

Мандарин

38

40

Апельсин

43

35

Нектарин

44

35

Абрикос

44

20

Персик

45

35

Зливу

46

Двадцять два

Ківі

47

50

Груші

47

33

Яблука

52

30

Ананас

52

65

Манго

60

55

Гранат

72

35

Виноград

72

44

Банан

95

60

Хурма

127

50

Авокадо

160

Десять

Які фрукти можна їсти при схудненні

Благотворно впливають на організм худне фрукти, деякі з них містять дуже велику кількість складних вуглеводів, які печінці переробляти досить важко. Якщо ви дотримуєтеся дієтичного раціону, то вам варто ознайомитися, які можна їсти і, головне, в який час трапеза буде доречна і не принесе шкоди організму.

Можна їсти фрукти на ніч

Влаштувати фруктовий перекус дозволено за годину до сну, однак варто вибирати плоди з мінімальною калорійністю. Отже, щоб не погладшати, можна є:

  • яблука, але не кислі сорти;
  • цитрусові – вони прискорять процес травлення, однак такого роду плоди вкрай небажано їсти людям з гастритом або виразкою шлунка;
  • манго – не подразнює слизову шлунка;
  • свіжий ананас – кілька скибочок запустять процес спалювання жирів, ще й очистять організм;
  • інжир (у свіжому вигляді) – допоможе знизити апетит і швидко наситить.

Фрукти ввечері для схуднення

Ті, хто дотримується дієти, особливо хочуть їсти у вечірній час. Зупинити вибір стоїть на несолодких плодах. Наприклад, величезну користь принесуть кілька з'їдених слив, особливо тим, у кого проблеми зі стільцем. Під час вечері фрукти не варто поєднувати з іншими стравами, тому як такий «мікс» сповільнить травлення, призведе до здуття і спровокує газоутворення. Людям з порушеннями роботи ШЛУНКОВО-кишкового тракту не рекомендується їсти ввечері груші.

Які фрукти можна їсти при схудненні

Кожен, хто мріє схуднути, повинен знати, вживання яких плодів провокує набір ваги. При дієті варто виключити солодкі і з високим глікемічним індексом, наприклад:

  1. Виноград – продукт, що відрізняється ще і високою калорійністю. Крім цього, виноград починає бродити в кишечнику, з-за чого самопочуття людини може погіршитися.
  2. Банани – хоч такого роду плоди дуже смачні, але, як і виноград, вони не самі корисні для тих, що худнуть.
  3. Кавуни – плоди, глікемічний індекс яких зашкалює. Надлишок рідини, що міститься в кавунах, може порушити водно-сольовий баланс.
  4. Сухофрукти і плоди консервовані – теж не найкраща їжа під час дієти, тому що в них багато цукру і вони володіють дуже високою калорійністю.

Фруктова дієта

Дієтологи стверджують, що у людей, які періодично переходять на фруктовий раціон, значно поліпшується стан: організм очищається від шлаків, нормалізується обмін речовин, поліпшується колір і стан шкіри. Фруктова дієта для схуднення переноситься легко, адже в основних продуктах багато клітковини, яка не дозволяє людині голодувати. Ознайомтеся з найбільш популярними видами низькокалорійних і смачних дієт.

На 7 днів

Існує фруктова дієта мінус 10 кг за тиждень – це простий спосіб, що допомагає всього за 7 днів привести в порядок фігуру. Метод не рекомендується використовувати в цілях схуднення частіше 1 разу в 3 місяці, також варто врахувати, що, зірвавшись, вам доведеться почати все спочатку. Якщо ви легко переносите такий раціон, можете збільшити тривалість дієти до 14 днів, але не більше. Всі продукти при дієті необхідно вживати по часу:

  • Сніданок – 1 грейпфрут і трохи волоських горіхів. Альтернативне рішення – 2 ківі з 20-ма грамами солоних крекерів. Можете зробити салат із заправкою у вигляді нежирного йогурту.
  • Обід обов'язково повинен містити білки, необхідно додати відварну курку або омлет без масла.
  • Полудень – кавун або диня, апельсин або яблуко. Дозволяється зробити салат.
  • Вечеря – салат з ягід і невелика порція пісної риби.

На 3 дні

У надії скинути хоча б кілька зайвих кілограмів часто використовують суворі методи – голодування, але ж є і більш приємні і ефективні методи схуднення. Одним з таких є фруктова дієта на 3 дні. Меню при такому раціоні виглядає приблизно так:

1-й день:

  • сніданок – будь-цитрус, сік;
  • обід – фруктовий салат, вода;
  • вечеря – фруктова тарілка, вода, сік.

2-й день:

  • сніданок – фруктове асорті, склянку негазованої води;
  • обід – овочевий салат, вода;
  • вечеря – варені овочі, декілька не дуже калорійних плодів фруктового дерева.

3-й день:

  • сніданок – фруктова тарілка, склянку фрешу;
  • обід – фруктовий салат, вода;
  • вечеря – овочевий суп без додавання жиру.

Розвантажувальний день

Коли протягом одного дня дозволяється їсти тільки плоди фруктових дерев – це розвантаження. Для кращого насичення до них ще можна додати кефір, сир або знежирений йогурт. Розвантажувальні дні для схуднення можна влаштовувати на яблуках, абрикосах, полуницю, кавуни, персики, а от банани і виноград для цих цілей краще не використовувати. Отримати бажаний від розвантаження ефект можна, дотримуючись кілька простих правил:

  • за день до розвантаження повечеряйте кефіром або овочевим салатом;
  • після розвантажувального дня не «накидаються» на будь-яку, що попалася на очі їжу, інакше ефекту ви не побачите;
  • проводите розвантаження 2-3 рази в тиждень – оптимальне рішення для схуднення;
  • при одноденному дієти пийте багато води – близько 2-х літрів;
  • підготуйте на день фрукти, загальна енергетична цінність яких буде 800-900 ккал;
  • розділіть їжу на багато невеликих порцій.

Одним з популярних варіантів розвантаження для організму є кефірно-фруктовий день. З даними кисломолочним продуктом краще всього поєднуються яблука – завдяки їм організм надходить багато пектинів, вітамінів і клітковини. Меню складається з 1,5-2 кілограмів будь-яких яблук і 1,5 літра кефіру 0% жирності. При розвантаженні яблука можна їсти свіжими або запекти їх в духовці.

Як правильно їсти фрукти при схудненні

Навіть фрукти на дієті треба вживати правильно, інакше вони не просто не допоможуть схуднути, але ще й нашкодять. Запам'ятайте основні правила:

  1. Їжте фрукти замість одного або декількох прийомів їжі. Наприклад, до сніданку додавати їх не варто, в такому випадку краще зовсім віддати перевагу фруктовому салату.
  2. Під час фруктового перекусу не пийте кави. Якщо ви віддаєте перевагу фруктові сніданки, то шлунок не повинен бути порожнім, краще випийте кави через півгодини після трапези або за 2 години до неї.
  3. Їжте цільні плоди. Свіжовичавлений сік не принесе користь людям, які хочуть схуднути. Вживайте фрукти при будь-якій дієті натертими або порізаними, але, по можливості, не піддавайте термічній обробці.

Відео: Меню фруктової дієти

Дієта на фруктах

Відгуки

Марина, 38 роківРезультат, який мені дала дієта овочі, фрукти, м'ясо, мене, скажу чесно, вразив – просиділа на такій системі 2 місяці, пішло 8 кілограмів. Як і при білковій дієті Дюка, їсти не хотілося взагалі, але на початку раціону могла собі дозволити ввечері гречану кашу або трохи сиру з фруктами. Взагалі, з фруктовими салатами худнути набагато легше!
Еля, 22 рокиВ кінці тижня початку дієту сир і фрукти, де основним компонентом є вино – за два дні пішло 2 кг. Продовжила б і далі, але робота зобов'язує мене бути в здоровому глузді і твердій пам'яті. Довелося переходити на дієту з гречкою. Їм і фрукти при гречаної дієті – з ними одноманітне меню переноситься легше.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!