Можна їсти лаваш при схудненні замість хліба, калорійність та види

Низькокалорійна дієта вимагає ретельного дотримання раціону харчування. Багато бажаючі скинути трохи зайвих кілограмів і знайти струнку фігуру намагаються знайти заміну своїм звичайним продуктам, насиченою жирами і вуглеводами. Чи є тонкий вірменський бездріжджовий лаваш з низьким вмістом калорій при схудненні і на дієті? Кавказька коржик може бути заміною звичайного хліба. Така випічка не калорійна, її можна вживати без начинки або ж за рецептом загорнути в неї продукти, що мають невисоку харчову енергетичну цінність.

Що таке лаваш

Люди, які хочуть важити менше, повинні виключити зі свого раціону дріжджовий хліб. Деяким важко відмовитися від мучного і шкідливого, в цьому випадку вірменська випічка допоможе скрасити меню. Лаваш – це тонка коржик, яку замість хліба використовують у країнах Близького Сходу і на Кавказі. Основна форма випічки вироби кавказької кухні – лист. Коржик є відмінною заміною звичайного хліба, бо як не містить дріжджових грибків.

З чого роблять лаваш

Такий хліб користується великим попитом. Лаваш роблять з води, пшеничного борошна і солі. Даний продукт не має м'якушки, за кольором – білий, кремовий. Під час випікання на тандирі (внутрішня частина печі), на поверхні утворюються невеликі пухирці, які красиво підрум'янюються. Спекти в домашніх умовах такий виріб нелегко, але можливо. Свіжий лаваш з тандира популярний не тільки на Кавказі, але і в Азії, Америці та Європі. З даного борошняного продукту готують рулети з начинкою. Найвідоміша з них – сирна з кропом.

Вірменський

Вірменська випічка славиться не тільки своїм неперевершеним смаком, але і легким складом. За кілька століть технологія приготування трохи змінилася, але смак і аромат залишилися такими ж смачними. Перші коржі були виготовлені з пригнічених зерен пшениці, їх форма дуже нагадувала сучасне виріб нашого часу. Зараз, кавказька випічка складається з борошна, води, іноді додають сіль. Цей продукт рекомендують їсти при схудненні.

Оригінальний лаваш вірменський буде невдалим, бо він не повинен впливати на смак страв з якими його подають. З попередньої партії обов'язково залишають невеликий шматок тесту, який використовують для нової закваски. Коржик тонко розкочується, надівається на спеціальну форму, виготовлену з дерев'яного матеріалу, і занурюється в тандир. Приготування займає приблизно 20-40 хвилин.

Грузинський

Грузинський хліб відрізняється від вірменського не тільки формою, але і складом. Виріб товсте, має овальну або круглу форму. Серед інгредієнтів даної випічки присутні дріжджі. У Грузії випікають хліб, використовуючи спеціальні печі, які називаються «тоне». Грузинський лаваш не складе труднощів приготувати вдома у звичайній духовці. Такий корж можна їсти навіть вчасно поста і при схудненні, оскільки серед її складових відсутня здоба.

Можна їсти лаваш на дієті

Кавказька коржик стала популярною завдяки невеликій кількості калорій. Існує думка, що лаваш при дієті не заборонений. Це дійсно так, але тільки у випадку, коли споживач точно знає, що виріб складається з традиційних інгредієнтів. Багато фірм, що займаються виробництвом вироби, додають різноманітні додаткові компоненти (дріжджі, яйця, ароматизатори), які збільшують калорійність продукту.

Можна їсти лаваш при схудненні? Однозначно так. Випічку можна начинити апетитною куркою або грибами. Якщо дієта пов'язана з захворюваннями шлунково-кишкового тракту, наприклад, гастритом, перед прийомом кавказької коржі необхідно проконсультуватися з лікуючим лікарем. Щоб бути впевненим у правильному складі продукту, можна спекти борошняний виріб в домашніх умовах.

Скільки калорій в лаваші

Хліб – продукт, без якого не обходиться ні одне вживання їжі. Дане борошняний виріб буває різної форми, готується з різних інгредієнтів, по різноманітним технологіям. В кожній країні ця випічка виглядає по-різному. Традиційний кавказький хліб виглядає, як прісна корж. Вірменських хліб містить 236 ккал в 100 грамах, а кавказький – 274 ккал у 100 грамах. Низька калорійність лаваша обумовлюється простими інгредієнтами. Співвідношення БЖУ вироби такі:

  • білків – 7.9 г;
  • жирів – 1.0 г;
  • вуглеводів – 47.6 р.

Аналіз показників БЖУ дає відповідь на питання «чи є лаваш при схудненні?». Низька кількість жирів, приємний смак, можливість приготування різних страв з продуктом – це переваги борошняного вироби. З ним можна приготувати салати, рулети, супи. Він часто фігурує на святковому столі. Головне при схудненні, у комбінації з кавказької випічкою використовувати продукти низької калорійності: сир, сир, зелень, рибу, куряче філе.

Користь і шкода лаваша

Свіжоспечене бездріжджове борошняний виріб корисно для здоров'я людини. Поживний Продукт і при цьому не варто турбуватися про те, що можна погладшати. Начинку для рулету можна легко придумати самостійно. Завдяки технології приготування, що дозволяє зберегти всі корисні речовини, виріб містить клітковину, залізо, цинк, магній, мідь, вітаміни групи В, Е, РР.

Можна лаваш на дієті для схуднення – так! Такий продукт сприяє поліпшенню травлення і зміцнює імунну систему. При його правильному вживанні не товстіють. Він відмінно підійде людям, що страждають грибковими ураженнями кишечника, дисбактеріозом, захворюваннями ШКТ. Велика користь лаваша і шкоду, яка дорівнює нулю, роблять їх здоровою їжею для тих, хто дотримується ПП або має надлишкову вагу.

Відео

Легкий дієтичний і смачний лаваш з куркою

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!