Буряк при схудненні і дієті

Те, що людині корисні фрукти і овочі, факт відбувся і незаперечний. Одного цього досить, щоб включити їх у щоденне меню. Для тих же, хто мріє скинути зайву вагу, овочі повинні стати основою раціону, наприклад, ефективна буряк при схудненні, яка може вживатися в сирому, вареному вигляді або в салаті. Поговоримо про це овоче докладніше.

Корисні властивості буряка

Завдяки багатому біохімічним складом буряк дуже корисна. Завдяки великій кількості клітковини цей овоч називають головним «чистильником» організму. Він прибирає запори, чистить кишечник, позбавляє від гнильних процесів і патогенних бактерій. У складі овоча є речовина бетатин, яке сприяє жировому обміну, чистить печінку, підвищує ПЕКЛО. Крім того, користь буряків не зменшується, якщо приготувати з неї сік або зварити.

Корисні властивості буряка для жінок беззаперечні, особливо її полюбити рекомендується майбутнім матусям. У складі коренеплоду є фолієва кислота, так необхідна для зачаття і перших місяців вагітності. Крім того, багатий мінеральний склад буряків сприяє формуванню нервової системи дитини і регулює процеси травлення майбутньої мами.

У великій кількості в коренеплоді містяться мінерали - калій і магній, які необхідні для боротьби з гіпертонією і атеросклерозом. Допомагає буряк боротися з депресією, має послаблюючу і сечогінну ефектом, а в складі борщу полегшить похмільний стан. Вона корисна для кровотворення, містить йод і, на думку деяких вчених, зменшує можливість розвитку ракових пухлин.

Вареної

Можна їсти варену буряк при схудненні? Дієтологи відзначають користь відвареного овочу для зниження ваги, завдяки наявності в ньому куркумину та бетаїну. Ці компоненти успішно використовуються в дієтології. Бетаїн, опинившись в прошарку жиру, провокує там окислювальні процеси, що спалюють жирові відкладення. Куркумін ж не дає новим жирів відкладатися в організмі і, після схуднення, вага не повернеться назад.

Наводимо два варіанти дієти допомогою вареного буряка для схуднення:

  1. Необхідно зварити два кілограми овочів в мультиварці, розподілити їх на сім підходів протягом дня. Щоб було приємніше, буряк можна натерти, додати рослинне масло. Крім цього, не можна забувати про воду, зелений чай, соки. Дводенна дієта здатна позбавити від 1,5-2 кілограм.
  2. Друга дієта розрахована на десять днів, а ґрунтується вона на салат з вареного буряка і моркви з додаванням лимонного соку і масла. Можна урізноманітнити меню тертої сирої морквою з нежирної сметаною, морквяним або буряковим соком. З соками слід бути обережніше, щоб не спровокувати проблеми з шкт. Їх слід розбавляти водою і пити потроху. За час дієти може піти 2-6 кг.

Сирий

Можна їсти буряк на дієті? Так, буряк застосовується для схуднення. Потрібно пам'ятати, що цей овоч володіє найпотужнішим проносним ефектом і може стати причиною появи алергії. Не можна сидіти на дієті з буряком гіпертонікам, людям із захворюваннями печінки, шлунка, жовчного міхура, тому попередня консультація лікаря обов'язкова. Буряк містить багато цукру, доведеться на деякий час відмовитися від солодощів.

Сира буряк для схуднення може застосовуватися наступним чином:

  • У вигляді соку, тільки пити його слід акуратно. Свіжовичавлений сік спочатку залишають відстоятися в холодильнику на дві години, потім дають йому нагрітися до кімнатної температури.
  • Ранок, для перекусу, потрібно натерти буряк на тертці і додати ч. л. оливкової олії. Можна приготувати буряково-кефірний коктейль.

Бурякова дієта

Щоб отримати максимум користі від коренеплоду, потрібно вміти вибирати. Краще брати овочі середніх розмірів яскраво-червоного кольору, з щільною шкіркою, без слідів гниття і нерівностей. Під час дієти не можна вживати багато буряків, тому що вона дуже солодка. Максимум день – два кілограми коренеплодів. У меню слід включити рибу, м'ясо, не молочні каші, кефір, інші овочі.

Найбільше позитивних відгуків отримала наступна бурякова дієта для схуднення за тиждень:

  • Починаємо ранок з буряково-морквяного салату (із сирих овочів) з маслом. П'ємо буряковий сік на сніданок, але не більше трьох столових ложок.
  • На перекус піде один варений коренеплід, два волоських горіха.
  • Обідаємо борщем за таким рецептом: на сковороді тушкуємо без олії моркву, капусту, буряк, цибулю. Після цього поміщаємо тушковані овочі в киплячу воду, додаємо лимонний сік. Варимо 5 хвилин. Можна додати в блюдо курку, але калорійність буде вище. До свекольнику подається один шматочок хліба, несолодкий чай.
  • На перекус - склянка морквяного соку і половинка вареного буряка.
  • На вечір можна приготувати печену коренеплід або салат з олією. Пити на вечерю слід несолодкий чай.
  • Прийом їжі повинен бути за чотири години до сну. Якщо дотримуватися такого раціону харчування за сім днів іде до шести кілограм.

Розвантажувальний день

Регулярне вживання буряка допомагає очистити кишечник і кров від токсинів натуральним чином, наситити організм вітаміном В 9 і омолодити його на клітинному рівнем. Мікроелементи у складі буряків роблять шкіру здоровою, кістки – міцними, а судини еластичними. Розвантажувальний день на буряках рекомендується людям із затримкою рідини в організмі і жировими накопиченнями.

Для цієї мети буде потрібно сира морква, буряк, кислі яблука. Щоб приготувати салат, беруть по 400 г всіх перерахованих інгредієнтів. Їх натирають і заправляють соком лимона. Є салат доведеться шість разів за день, при цьому багато пити чистої води. Влаштовують розвантаження у вихідні дні, тому що вона дає проносний ефект. Добу на такому салаті сприяють гарному кольору обличчя, міцним нігтям і красивим волоссям.

Бурякова дієта на 7 днів

Можна їсти буряк при схудненні? Її не тільки можна, а слід включати в дієту в якості основного продукту. Тижнева бурякова дієта дає результати мінус 5-6 кілограм. Головний компонент – буряк, яку необхідно є в будь-якому вигляді, при кожному перекус без винятків. Дозволяється просто варений коренеплід або в якості добавки в будь-яких салатах.

Основна умова – вживання мінімум півкіло буряків на день. Не заборонені будь-які овочі, але не можна їх заправляти сіллю, маслом і спеціями. Дієта на буряках включає будь-які нежирні кисломолочні продукти (сир, йогурт, кефір). Обов'язково присутні риба і м'ясо, приготовані без масла, з лимоном. Дозволяється урізноманітнити раціон злаковими кашами на воді.

Тижнева дієта з такою кількістю різноманітних продуктів корисна всім, без обмежень. На ній можна сидіти не один тиждень, а стільки, скільки потрібно для досягнення бажаного результату. Обов'язково більше пити, особливо в перші дні дієти. Це дозволить уникнути зневоднення, тому що буряк почне грунтовно чистить кишечник. Для більшого ефекту можна зайнятися спортом, при такому харчуванні він може бути щадним.

Страви з буряка для схуднення

Можна придумати різні страви з цього коренеплоду, але важливо пам'ятати, що буряк - солодкий продукт, тому за день можна з'їдати не більше двох кілограм. Найпростіше овоч запекти в духовці на деку, потім остудити і натерти. Ні приправ, ні масла додавати не можна. Можуть страви з буряка для схуднення включати інші овочі, в результаті вийде ситний, малокалорійний салат. Буряк можна гасити або їсти в сирому вигляді, готувати соки.

Дієтичний салат

Приготуйте такий оригінальний і смачний салат: зваріть чотири середніх коренеплоду, візьміть 300 г морської капусти, підготуйте 300 г селери, пучок зелені, лимонний сік. Всі інгредієнти протерти і залити лимонним соком. Такий салат з буряка для схуднення припаде до душі будь-якому гурману і чудово наситить. Якщо бажаєте, можна замість лимонного соку для заправки взяти масло і трохи солі, але тоді калорійність підвищиться.

Кефір з буряком

Береться варений коренеплід і кефір з одновідсоткової жирністю. У блендері подрібнити овоч середнього розміру, змішати з кефіром і додати подрібнену зелень. Кефір з буряком для схуднення вживається перед їжею. Можна з таким напоєм влаштовувати розвантажувальний день. За добу потрібно вжити шість склянок коктейлю, чергуючи його з простою водою. Кожен раз готується свіжий напій. На ніч його краще не пити.

Буряковий відвар

Коренеплід середніх розмірів помістити в каструлю з літром води. Запам'ятати для себе рівень води і долити ще два літри, поставити на слабкий вогонь, але кришкою не закривати, щоб йшов пар. Варіння повинна тривати, поки в каструлі не залишиться близько літра води. Після цього овоч дістати і, коли він охолоне, натерти, помістити в той же відвар і знову варити на маленькому вогні півгодини. Потім процідити відвар, і напій з буряків для схуднення готовий до вживання.

Протипоказання

Буряк має масу вагомих протипоказань, про які необхідно знати до того, як ви вирішите сісти на цукрову дієту. Не можна зловживати коренеплодом людям із зниженим АТ, з підвищеною кислотністю шлунка і сечокам'яною хворобою. Протипоказання буряків включають і такі захворювання, як цукровий діабет, остеопороз, хронічні проноси.

Відео

Буряк для схуднення. Як СХУДНУТИ за допомогою буряків - рецепти

Відгуки

Марина 35 роківМій відгук на користь такого схуднення. Я почала з кефіру коктейлю, але не змогла трьох днів винести. Апетит у мене завжди був хороший, тому на одній буряках важко. Стала пити сік перед їжею, їсти овочеві салати і варений буряк. За тиждень втратила майже три кілограми. Раджу всім, хто мріє швидко скинути вагу, таку дієту.
Катерина 41 рікУ мене з дитинства гастрит, але я не звернула на це уваги, вже дуже хотілося менше важити. Пила сік, їла салати. На другий день почалися проблеми. Цей овоч адже сильно послаблює, і мій кишечник буквально збунтувався. Почалися сильні болі в шлунку, і я потрапила на лікарняне ліжко. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем, не робіть моїх помилок.
Светик 21 рікЯ часто роблю розвантажувальні дні, як описано в статті, і мені буряк допомагає при схудненні. Я намагаюся її їсти кожен день. Страви з цим коренеплодом можна приготувати багато, але одного правильного харчування мало. Необхідно більше рухатися, не лінуватися і займатися спортом. Я бігаю, двічі на тиждень ходжу на фітнес. Любіть себе і будьте здорові.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!