Рибна дієта для схуднення - меню по днях і результати з відгуками, рецепти страв з фото

Виходячи з відгуків фахівців, меню здорового харчування повинно обов'язково включати рибну дієту і варені овочі, адже вони благотворно впливають на роботу кишечника. Крім цього, такий раціон насичує організм всіма необхідними вітамінами і мікроелементами, які сприяють активному способу життя.

Рибна дієта для схуднення

Риба для дієти вважається безпрограшної стратегією швидкого схуднення. Вибір на користь морепродуктів зумовлений не лише високим вмістом білка, але і повною засвоюваністю, що допомагає уникнути гниття залишків їжі в шлунку. Цей спосіб харчування збагачує людський організм такими незамінними корисними речовинами, як амінокислота Омега-3, яких значно менше в інших продуктах.

Головна перевага такої дієти полягає в розвантажувальному ефект, за рахунок чого відбувається зменшення жирових відкладень. Принцип роздільного харчування відіграє тут не останню роль, адже вживання чистих білків без яких-небудь доповнень виключає можливість змішування поживних мікроелементів, тим самим сприяючи нормалізації роботи систем ШКТ. Однак, кардинально змінювати свій звичний уклад життя без лікарського призначення не варто, так як є ризик появи алергічних реакцій через дієти.

Яку рибу можна їсти на дієті

Існує безліч варіантів дієтичних страв, вишуканий смак яких зможуть підкреслити морепродукти. Краще всього для цих цілей буде підходити така риба для схуднення, як лящ, сазан, камбала або короп. Вони містять мінімальну кількість жиру і чудово поєднуються з більшістю відомих гарнірів, наприклад, відварна або запечена картопля, горошок, капуста, спаржа або моркву. Можна вживати нежирні сорти з салатом зі свіжих овочів або з'їсти філе окремо, попередньо полив лимонним соком для посилення пікантності.

Варена риба для схуднення

Процес обробки м'яса має важливе значення в ході приготування здорової їжі. Вважається, що смажені продукти важче перетравлюються і забирають додаткові ресурси організму. Тому запечена або варена риба для схуднення є кращим вибором, якщо людина бажає ставати стрункішими. Правильний раціон під час дієти передбачає вибір на користь нежирного м'яса, свіжих овочів або фруктів з великою кількістю поживних речовин. Крім цього, меню повинне обов'язково включати яйця і сир.

Можна їсти смажену рибу, коли худнеш

Дієтологи одноголосно наполягають на зведенні до мінімуму смаженої їжі в раціоні людини, особливо це стосується пізніх вечерь. Тому на найбільш часто задаваемы питання: «чи Можна їсти смажену рибу під час дієти?» фахівці однозначно відповідають, що протипоказанням до вживання даних страв є гастрит або інші серйозні захворювання шлунка. Всім іншим людям дозволено прийом невеликих порцій смаженого м'яса риби.

Рибні консерви при схудненні

Під час дієти організм повинен отримувати достатню кількість білка для побудови м'язової тканини, інакше результат оздоровчої програми не буде естетично привабливим. Будь-фітнес-тренер підтвердить, що рибні консерви при схудненні є прийнятним продуктом дієти, однак, тільки якщо вони закатані у власному соку. Масло в консервах додає зайві калорії, що зведе нанівець всі зусилля, витрачені на дієту.

Червона риба при дієті

Риба для дієтичного харчування повинна підбиратися не тільки виходячи з кількості амінокислот, але і з урахуванням калорійності. М'ясо деяких видів риб занадто жирне, хоча і не менш корисне. З цієї причини для тих, хто хоче схуднути, наступні примірники доведеться виключити з раціону: скумбрія, лосось, форель, оселедець або тунець. Іноді допускається приймати в їжу кілька шматочків червоної риби при дієті, якщо ситуація дозволяє. Тим, кого не хвилюють зайві сантиметри, рекомендується вживати лосось або форель три рази в тиждень, адже вона благотворно впливає на роботу головного мозку.

Сама дієтична риба

Люди, схильні до набору ваги, змушені уважно стежити за жирністю споживаних продуктів харчування, щоб не набирати зайві кілограми. Це правило стосується і морепродуктів, тому для здорового меню підійде тільки сама дієтична риба - худих чи помірно-жирних сортів. Дані категорії повністю підходять за параметрами калорійності, нічим не поступаючись кількістю корисних речовин у складі своїм родичам. Тріска очолює список морепродуктів з низьким вмістом жиру, тому її можна часто зустріти у всіляких дієтах і оздоровчих раціонах.

Як приготувати рибу для схуднення

Враховуючи той факт, що будь-яка термічна обробка зменшує кількість природних мікроелементів і вітамінів, все одно є сирі продукти протипоказано. Мінімально допустимий час, який необхідно витратити, щоб приготувати рибу для схуднення, становить двадцять хвилин при температурі сто градусів Цельсія. При такій дієті можна не побоюватися появи глистів або інших паразитів в організмі, адже вони всі загинуть ще в духовці.

Якщо необхідно приготувати великий шматок, то перед запіканням його слід розрізати на невеликі частини, вагою не більше ста грамів. Найкращими способами термічної обробки морепродуктів вважається гриль або пароварка. Дані методи максимально м'яко впливають на продукт, не додають зайві калорії до страви і не допускають утворення канцерогенів.

Меню рибної дієти

Для швидкого і ефективного скидання ваги дуже корисні так звані розвантажувальні дні або навіть тижні. Протягом певної кількості часу людина дотримується меню рибної дієти для схуднення, що, окрім морепродуктів, має обов'язково включати і інші живильні компоненти. Перше правило даного рецепту передбачає вживання великої кількості води, бажано по склянці перед кожним прийомом їжі.

На сніданок дозволяється випити чашку натурального йогурту, без будь-яких наповнювачів або знежирений сир. Через пару годин можна з'їсти двісті грам риби, а на десерт побалувати себе апельсин, ківі або яблуком. В обід знову запікається шматочок філе з гарніром з овочів, як огірок або стручкова квасоля. На полуденок необхідно відвар з шипшини, для вечері підійдуть рибні консерви у власному соку. За пару годин до сну рекомендується випити склянку кефіру.

Дієта на рибі і овочах

Овочі – це відмінний гарнір до будь-якого виду м'яса, винятком вважається картопля, який краще варити окремо з-за великої кількості крохмалю. Дієта на рибі і овочах передбачає чотирьох або п'ятиразове харчування протягом декількох тижнів, підрахунок споживаних калорій є обов'язковим заходом. Раціон складається в основному з нежирних сортів, які комбінуються з різноманітними овочами для кожного з прийомів їжі. Не варто забувати про фрукти і горіхи, вони легко замінять солодощі.

На 3 дні

Не завжди організм готовий до різких змін, тому перед тим, як повністю змінити вигляд споживаних продуктів, слід провести тест. Рибна дієта на 3 дні – це самий оптимальний спосіб визначити, як відреагує тіло на майбутню розвантаження. Необхідно використовувати півкіло нежирної риби і кілька видів овочів, краще всього підійдуть помідори, капуста або салат. Вищевказаний перелік складає меню на один день, без урахування перекусів або десерту.

На 7 днів

Якщо протягом трьох днів новий список страв не викликав відторгнення з боку організму, то можна сміливо продовжувати експеримент. Рибна дієта на 7 днів допомагає скинути близько п'яти кілограм і включає всі ті ж самі продукти харчування, які були вказані раніше. При цьому не доведеться мучити себе голодом, дозволяється вживати улюблені овочі та фрукти, пити свіжовичавлені соки, зелений чай або кава без цукру.

Відео:

Інформація про рибу різних сортів. Яку рибу краще їсти при дієті?

Відгуки

Олександр, 50 роківЗ роками стало все важче контролювати свою вагу, тому кожен місяць влаштовую розвантажувальну тиждень з овочами і м'ясом риби. Спочатку було складно відмовитися від супу і смаженої картоплі, однак, моє самопочуття значно покращилося після дієти. Втративши сім кілограмів за два місяці, я не планую зупинятися на досягнутому!
Ангеліна, 32 рокиЖінка повинна в будь-якому віці добре виглядати, а зайві кілограми псують всю картину. Перейшла на регулярну дієту з вживанням нежирної риби за порадою подруги, але повністю свій раціон не зраджувала. Збільшила кількість овочів і фруктів, що позитивно позначилося на моїй фігурі. Такий результат мене цілком влаштовує.
Тамара, 46 роківЧас від часу, коли мій шлунок потребує відпочинку, я проводжу дієтичне тижня. Одна з моїх улюблених повністю складається з риби, в такі дні я буквально відчуваю, як мій організм поповнює запаси життєво необхідних мікроелементів. Хочу зазначити, що можна схуднути без шкоди для здоров'я, харчуючись різноманітними дарами моря!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!