Дієта для швидкого схуднення

У гонитві за ідеальним тілом багато жінок катують себе жорсткими дієтами, виснажливими тренуваннями, відмовою від смачної їжі. Такі кроки хоч і призводять до схудненню, але не з такою швидкістю, як хотілося б. Дієтологи стверджують, що швидка дієта за лічені дні допоможе позбутися від зайвого жиру на животі, боках, стегнах. Дотримуючись рекомендацій і секретів професіоналів, ви не тільки легко скинете вагу, але і закріпіть надовго отриманий результат.

Як швидко схуднути в домашніх умовах

Сучасні дієтологи радять: перед тим як приступити до конкретних дій, що ведуть до схуднення, необхідно знати, до кого їх можна застосовувати. Один дієтичний раціон здатний по-різному вплинути на чоловіка і жінку, це пояснюється різним анатомічним пристроєм організму, здатність накопичувати і витрачати жири. Розглянемо процес спалювання жиру у представників слабкого та сильного підлоги:

  1. Внаслідок активної фізичної діяльності та прискореного метаболізму схуднути чоловікові часом легше, ніж жінці. Варто підібрати дієту, включити в щоденний графік заняття спортом, як результат буде з'являтися на очах.
  2. Жінці схуднення завжди давалося насилу. Природа так розпорядилася: щоб виносити і прогодувати дитину, потрібні запаси жиру, які відразу відкладаються в області живота, стегон. Для скидання зайвої ваги необхідно підключити важку артилерію: спорт, правильне харчування, мотивацію.
  3. На відміну від дорослих, схуднути підлітку набагато простіше, якщо немає гормональних порушень. Дієтологи не рекомендують застосовувати виснажливий метод схуднення для зростаючого організму.

Яка дієта сама ефективна та швидка

Існує велика кількість дієт, перевірених багаторічним досвідом тих, що худнуть. Відгуки про них дуже суперечливі. Пояснюється це тим, що кожен організм індивідуальний і сприйняття змін у харчуванні призводить до різних реакцій. При виборі способу схуднення пам'ятаєте, що не так складно побороти зайву вагу як утримати його на бажаної позначки. Для хорошого результату необхідно підключати дієти для швидкого схуднення. Від чого можна схуднути швидко? Це питання розглянемо нижче.

Гречана експрес-дієта на 3 дні 5 кг

Простий і надійний спосіб харчування. Популярна дієта не вимагає ні дорогих продуктів, ні особливих страв. Вона передбачає харчування гречкою три дні, за цей короткий термін реально скинути кілька зайвих кілограмів. Навіть якщо ви не досягнете обіцяного результату, не варто засмучуватися, оскільки такий легкий спосіб харчування несе в собі кілька бонусів:

  • насичення організму корисними складовими гречки;
  • очищення кишечника від накопичених шлаків;
  • відпочинок для шлунка: гречка швидко перетравлюється. Після живлення цієї кашею ви будете відчувати легкість в тілі і прилив енергії.

У період швидкої дієти необхідно дотримуватися такі правила:

  1. Для приготування гречки, її потрібно не варити, а залити водою. Через чотири години вона насититься рідиною і її буде важко відрізнити від вареної каші.
  2. Традиційне правило: не їсти після шостої вечора.
  3. Крім гречки, дозволено вживати яблука, нежирний кефір, зелень, лимон, листя салату.

Апельсиново-яєчна 5 кг за 5 днів

Якщо вам необхідно схуднути до певної дати і при цьому мати свіжий вигляд, а часу залишилося не багато, то скористайтеся апельсиново-яєчної дієтою. Її винахідники обіцяють чудовий результат. Ось їх відповідь на питання, як схуднути в домашніх умовах за тиждень на 5 кг?

  1. Такого режиму харчування краще дотримуватися в осінньо-зимовий період, коли великий вибір цитрусових.
  2. Щоденний раціон повинен складатися з шести яєць і такої ж кількості апельсин.
  3. Яйця не можна солити.
  4. Апельсини для дієти слід вибирати солодких сортів.
  5. Вживати ці два продукту дозволено разом і окремо, розділивши прийом їжі на три або чотири рази.

Кефірна на 10 кг за тиждень

Краща дієта для швидкого схуднення –кефірна. Відчуття дискомфорту присутні тільки в перший день, потім почуття постійного голоду зникає. Умови, яких слід дотримуватися під час такого харчування:

  1. Вибирати свіжий кефір, жирністю не більше 1%.
  2. Пити кисломолочний продукт як тільки відчули голод.
  3. Крім кефіру пити воду необмежено.
  4. Щоб досягти результату, рекомендується включити в свій розпорядок дня легкі заняття спортом: легка аеробіка, шейпінг.

Дізнайтеся більше способів, як схуднути на 10 кг за тиждень.

Білково-вуглеводна на 2 тижні

Всесвітньо відомі дієтологи стверджують, що харчуючись продуктами, що містять велику кількість правильних вуглеводів та білків, можливо схуднути на 15 кг Термін такого харчування становить два тижні. Секрет цієї дієти простий: завдяки надходженню в організм великої кількості вуглеводів і білків відбувається спалювання жирового прошарку, а не м'язів, як під час інших способів харчування для схуднення. Щоб дієта принесла плоди, дотримуйтеся таких правил:

  1. Білкові продукти необхідно чергувати з вуглеводними через день.
  2. Для білкового дня вибирайте такі продукти: куряча грудка, варені яйця, тушковані боби, горіхи.
  3. Вуглеводний день повинен включати в себе меню: каші, свіжі овочі і фрукти, житній хліб.
  4. Не можна змішувати продукти. Вживати білки з вуглеводами заборонено.
  5. Готувати їжу на пару, гасити або варити.
  6. Пам'ятайте про фізичних навантаженнях. У період білково-вуглеводної дієти виконання вправ призведе ваше тіло в тонус, призведе м'язи в тонус.

Низькокалорійна дієта «Мінус 20 кг за місяць

Цей спосіб скинути зайву вагу можна по праву назвати «легка дієта для швидкого схуднення». Вона безпечна для всіх тих, що худнуть, не має протипоказань. Багато хто вважають цю методику надто жорсткою, а для деяких це постійний спосіб харчування. Вимоги, які потрібно виконувати:

  • відмова від їжі тваринного походження: будь-якого виду м'яса, риби, молочних продуктів;
  • продукти не піддавати високій термічній обробці, припустимо підігрівати до 40 °С;
  • не зловживати жирами: горіхами, рослинними оліями авокадо;
  • бажано не змішувати більше 5 інгредієнтів в одному блюді.

Що дає дотримання рекомендацій досвідчених сироїдів:

  • легкість в організмі;
  • регулювання стільця;
  • позбавлення від багатьох захворювань, в т. ч. і хронічних.

Дізнайтеся, що таке класична низькокалорійна дієта.

Картопляна для схуднення живота і боків

Така дієта хоч і допомагає схуднути за короткий період, але небезпечна для здоров'я. Вченими доведено, що картопля містить багато крохмалю, який може спровокувати цукровий діабет. Багато прихильників здорового способу життя взагалі виключають цей продукт зі свого меню. Якщо ви все ж вибрали цю дієту, то дотримуйтесь наступних принципів:

  • протягом одного тижня вживайте картоплю під час кожного прийому їжі;
  • для картопляної дієти бульби необхідно вживати у вареному або печеному без додавання олії (рослинного, вершкового).

Як правильно виходити з дієти

Закінчення будь швидкодіючої дієти повинно супроводжуватися поступовим виходом, який включає в себе цілу програму, що дозволяє надовго закріпити результати:

  1. Повертайтеся до звичайного раціону поступово, вводячи по одному звичного для вас продукту в день.
  2. Після дієтичного харчування ваш шлунок зменшиться в розмірі, тому не навантажуйте його великими порціями. Дотримуйтесь дробове харчування і надалі.
  3. Введіть у свій раціон фруктове меню, це допоможе відновити після дієти вітамінний дефіцит.

Дізнайтеся, на чому заснована легка дієта для схуднення.

Відгуки про результати після схуднення

Ольга, 27 роківУ моєму житті було цілих два роки безуспішних спроб привести фігуру в прийнятний вигляд. Перепробувала все: займалася спортом, сиділа на швидких дієт. Нещодавно прочитала про користь сироїдіння, побачила багато хороших відгуків. Недовго думаючи, я викинула все шкідливе м'ясне, варене зі свого холодильника. За два тижні такого харчування скинула 7 кг зайвої ваги. Це сама швидка дієта!
Наталія, 42 рокиНіякі жорсткі дієти для швидкого схуднення мені не допомагали, поки я не дізналася про гречаної. Посиділа на ній п'ять днів і скинула три кілограми зайвої ваги. Це найбільш легка дієта з усіх мною испробованных. Гречку я дуже люблю, тому буду часто використовувати для зниження ваги, в ній міститься денна норма корисних речовин, вітамінів і білків.
Марія, 36 роківЗа чотири роки я перепробувала багато рецептів для спалювання жирів, деякі допомагали, але ненадовго. Як пояснив дієтолог, у мене порушений обмін речовин, який потрібно відновлювати. На безкоштовному майстер-класі про здорове харчування мені сказали, що дієта для схуднення не основне, ще потрібно зайнятися спортом, тільки тоді я зможу схуднути.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!