Як схуднути на рисі

Доповнивши свій раціон рисом, можливо очистити організм від шлаків і схуднути. Злак включає до складу безліч вітамінів і цінних мікроелементів: кальцій, калій, магній. Головним якістю, завдяки якому застосовують рис для схуднення, є його здатність видаляти з організму зайву рідину і солі. Крім того, продукт містить білки, які забезпечують тривале відчуття ситості при мінімумі калорій.

Корисні властивості рису

Каша корольов – так називають рис завдяки корисним властивостям. Зерно, що вирощується на китайських та індійських плантаціях, містить величезну кількість складних вуглеводів і клітковини (92% від загальної маси продукту). Проте в його складі відсутній глютен, який здатний провокувати виникнення алергії. Решта 8% – це вітаміни групи в і РР, а також білок, завдяки якому поживні речовини перетворюються в енергію.

Речовини, які є в каші, допомагають ефективно очиститися від токсинів і продуктів розпаду, що накопичилися в організмі. Так рисова дієта забезпечує швидке схуднення. Максимально дієвим вважається вживання сирого, замоченого у воді зерна натщесерце. Вважається, що така чистка допомагає впоратися з хронічними захворюваннями органів ШКТ.

Очищення організму призводить до того, що зміцнюється нервова система людини, очищається шкіра, поліпшується стан волосся і нігтів. Лецитин, що міститься в зерні, що сприяє поліпшенню мозкової діяльності і сприятливо діє на печінку, а олігосахарид відновлює мікрофлору кишечника. Завдяки містяться в зернах особливим речовинам, стінки шлунка обволікаються і стають захищеними від різних подразників типу гострих приправ, кислої або солоної їжі.

Який рис краще для схуднення і очищення організму

Безсольова дієта з рисом – головна допоміжний захід за наявності мікролітів (каменів) у нирках. Хоча це не замінить традиційного лікування, але може стати ефективним методом полегшення стану хворого. З допомогою дієти на рисі (навіть легкої) можна позбутися наслідків вживання шкідливої жирної їжі, вивести накопичені організмом токсини, скинути зайву вагу.

Вибирати краще неочищений від оболонки – бурий. Нешлифованное зерно зберігає максимальну кількість лецитину, калію, фітину та фолієвої кислоти. Багато цінують цей вид за його приємний горіховий присмак. Варити кашу з коричневого сорту коштує трохи довше, оскільки вона має більш грубу структуру, що зумовлено вмістом натуральної клітковини в оболонці необробленого зерна.

Дізнайтеся, якими способами можна очистити організм від шлаків і токсинів в домашніх умовах.

Різновиди рисової дієти і їх меню

При вступі в травну систему рисові зерна набухають і, проходячи по кишечнику, як губка очищають його стінки від продуктів розпаду. Очисні властивості – це не єдина перевага каші, крім цього, вона підтримує фосфорно-магнієвий баланс в тілі і запобігає розвитку хвороб серця, судин. Так, розвантажувальні дні на рисі корисні не тільки для схуднення, але і потрібні для загального оздоровлення організму.

Розвантажувальний день від Олени Малишевої

Необхідно зварити 1 склянку рису практично до готовності так, щоб зернятка залишилися трохи твердими. Ідеальним варіантом для розвантажувального дня буде бурий сорт, який містить мінімальну кількість крохмалю. Готову кашу варто розділити на п'ять порцій і їсти протягом дня, роблячи однакові інтервали. У перервах між їжею треба пити багато рідини, при цьому денний обсяг повинен становити не менше 2 літрів.

Дієтичне харчування по Малишевої для схуднення приносить велику користь. Під час розвантажувального дня організм насичується необхідними корисними мікроелементами і вітамінами, виводячи відпрацьовані організмом речовини. Крім того, калій, якого багато в зернах, ефективно видаляє з тіла скупчилися солі та рідина, тому рисова розвантаження буде корисна для схильних до отечностям людей. Дієтичне харчування допомагає скинути до 1 кг зайвої ваги.

Жорстка монодієта на 3 дні

Триденний дієтичний раціон на рисі ефективний для схуднення, але зловживати ним не варто. Як будь-яка монодієта, рисове харчування зможе привести до виснаження. Коли організм відчуває нестачу в певних речовинах, він витрачає цінну м'язову тканину, а не зайві відкладення жирів. Автором монодієти є Маргарита Корольова – знаменитий дієтолог. Суть системи харчування для схуднення:

  • На 3 дні слід зварити приблизно 0,4 кг каші з бурого рису.
  • Отримане блюдо ділять на 15 порцій (з розрахунком 5 прийомів їжі в день).
  • Солити або приправляти спеціями кашу для схуднення не можна.
  • Дієтичний рис не буде засвоюватися без достатньої кількості води, тому у день слід випивати не менше 8 склянок рідини.

Щадна на 7 днів мінус 10 кг

За тиждень рисової дієти можливо скинути до 10 кг зайвої ваги, проте повторювати її допускається не частіше разу на 3-4 місяці. Такий раціон харчування не тільки посприяє швидкому схудненню, але і наповнить вас енергією, проведе чистку організму, поліпшить стан шкіри. Крім рису, дієта передбачає вживання інших продуктів: яблук, гарбуза, сухофруктів, нежирного м'яса і риби, ін. Завдяки цьому процес схуднення буде переноситься організмом легше.

Очищення організму рисом натщесерце – одне з основних правил семиденної системи схуднення. Перед сніданком коштує їсти пару ложок вимочених у воді за ніч зерен. Під час дієти дозволено вживати овочі без вмісту крохмалю (максимум 200г), курку або пісне м'ясо, річкову рибу. У проміжках між їжею можете їсти будь-який фрукт на вибір, пити натуральні несолодкі соки або негазовану воду. Зразкове меню на день виглядає так:

  1. 8 ранку: пара ложок замоченого або відвареного рису.
  2. 10 ранку: склянку свіжого яблучного соку або води.
  3. Обід: шматочок вареного м'яса, овочі.
  4. Вечеря: 2-3 ст. л. рису.
  5. Перед сном: склянка кефіру малої жирності.

Легкий варіант на 9-14 днів

Даною системою живлення користується Софія Ротару. Для схуднення харчуватися дозволено не довше 14 днів, але оптимальна тривалість дієти – 9 діб. Протягом цього часу слід пити велику кількість води, їсти фрукти і овочі. Допускається вживання гречаної каші і нежирного м'яса або риби. Щадна дієта допомагає скинути 5-10 кілограмів зайвої ваги і очистити стінки кишечника від шлаків. Суть системи харчування для схуднення:

  1. Протягом трьох днів слід їсти виключно відварений рис.
  2. З 4 по 6 день включно їдять свіжі або приготовані на пару овочі (без солі). Винятком буде картопля, кукурудза, цвітна капуста.
  3. З 6 по 9 день варто їсти будь-які фрукти, окрім бананів.
  4. З 9 по 14 день поступово вводять нежирну білкову їжу, злаки.

Як готувати і вживати рис для схуднення

При дотриманні правил рисової дієти вона допоможе скинути зайві кілограми і знайти здоров'я. Однак, як і при будь-якому обмеження в харчуванні, спочатку варто проконсультуватися з лікарем, оскільки деякі продукти можуть стимулювати побічні ефекти. Великим ризиком для організму обертаються монодієти, тому ігнорувати звернення до фахівця не можна. Як можна вживати:

  • Сирий рис натщесерце. У 200 мл води насипають 2 ст. л. зерен і залишають настоятися на ніч. Цей спосіб приготування хороший тим, що не піддає зерна термообробці, внаслідок якої губляться багато корисні компоненти. Сутра приготовлену кашу необхідно з'їсти замість сніданку, не додаючи солі або цукру. Так, ви поступово очистіть організм від зайвого (токсинів, шлаків, солей) і налагодите мікрофлору кишечника. Для ефективного схуднення потрібно дотримуватися дієти 14 днів.
  • Бурий (коричневий). Завдяки малому вмісту вуглеводів продукт повільно перетравлюється, не стимулюючи сплеску рівня цукру в крові і надовго забезпечує почуття ситості. Бурий сорт часто змішують з диким, щоб добитися максимального ефекту і наситити організм великою кількістю корисних елементів. Варити кашу коштує 30-35 хвилин у співвідношенні 60 г крупи на 120 мл води. У підсумку виходить 1 порція дієтичного продукту. В день таких слід з'їсти 3-4, доповнюючи основну страву овочами, фруктами, пісної курятиною або рибою.
  • Чорний. Для схуднення можна використовувати чорний варений рис. Його вважають одним із найбільш ефективних для боротьби із зайвими кілограмами. Рисовий відвар для схуднення слід їсти щодня протягом 3 днів. Готувати страву просто, але довго – каша вариться близько 1-1,5 години. Щоб прискорити процес, замочіть зерна на ніч у холодній воді. Варити крупу варто з розрахунку 100 г на 300 мл води. В день потрібно з'їсти близько 5 порцій і випити не менше 2 літрів води без газу.
  • Морський (індійський). Щоб скинути зайву вагу, людині слід пити настій морського рису до 3 разів на день за 20 хвилин до прийому їжі. Продукт містить ліпаз – фермент, який відповідає за спалювання надходять в організм жирів. Для приготування настою для схуднення помістіть в літрову ємність 4 ст. л. зерен і до 15 родзинок. Приготуйте в окремій банку цукрову воду: 3 ст. л. цукру розмішайте до повного розчинення у літрі чистої негазованої води. Морський рис слід залити отриманою солодкою рідиною і настоювати 3 дні у світлому місці, але без потрапляння прямих променів. Після рідина відцідити в чистий графин і починайте прийом.

Як правильно виходити з дієти

Якщо ви сиділи на монодієти для схуднення, вихід з неї має бути особливо обережним. Організму варто дати час знову звикнути до інших продуктів, тому вводьте їх по черзі і в невеликих кількостях. Не можна відразу додавати в меню м'ясні продукти і молоко. Якщо ж дієта на рисі була щадною і припускала наявність овочів, фруктів, пісного м'яса, то вихід не стане великим стресом для організму. Проте різко збільшувати в меню кількість білкових і вуглеводних продуктів все ж не варто, інакше скинуті кілограми повернуться на місце.

Дізнайтеся та інші способи, як забезпечити собішвидке схуднення.

Відео-рекомендації дієтолога

Рисове дієтичне меню для схуднення – популярний спосіб очищення організму від шлаків і солей. Завдяки позбавленню від продуктів розпаду, процес втрати зайвої ваги відбувається швидше, легше. Однак не принесе дієта на рисі шкоди організму і як краще скласти меню, щоб почати худнути? Подивившись відео нижче, ви дізнаєтеся, що думає дієтолог про такому методі схуднення.

Дієтолог Іонова про рисі і рисової дієти

Відгуки та результати

Марина, 31 рікДля мене дієта на рисі для схуднення стала найефективнішою з усіх, які пробувала. За тиждень у середньому втрачаю 7-8 кг зайвої ваги. Крім того, рис я люблю, тому мучити себе при поїданні чергової порції не доводиться. Якщо роблю 1 розвантажувальний день на каші, то втрачаю не менше 1 кг. Завдяки рісу за рік вдалося скинути 12 кг!
Ольга, 26 роківЯ почала гладшати під час вагітності, народила півроку тому, але вага в норму не повернувся. Вирішила спробувати дієту на рисі і результат мене вразив. Жорсткі монодієти я не переношу – духу не вистачає, а щадні методики мене повністю влаштовують. За тиждень рисової дієти для схуднення скинула 5,5 кг, крім того, перестали боліти суглоби. Через 3 місяці хочу повторити курс.
Олександра, 33 рокиНадмірного зайвої ваги у мене немає, але на боках іноді виникають складки, які складно прибрати навіть спортом. Перед майбутнім важливим заходом для швидкої ліквідації жиру я вирішила спробувати зробити собі рисові розвантажувальні дні. Через 3 доби ненависних складок не було, крім того, стала краще себе почувати, з'явилася бадьорість.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!