Дієта на курячому м'ясі

М'ясо курки – це недорогий і збалансований продукт, який використовується в системах живлення для ефективного зниження ваги. Завдяки величезній кількості корисних елементів така їжа швидко насичує, не залишаючи жирових відкладень на фігурі. У невеликому огляді ви дізнаєтеся, чим куряча дієта для схуднення корисніше інших режимів харчування. Розберіться, які існують меню для результативного позбавлення від зайвих кілограмів. Дієти на курячому м'ясі використовуються для результативного зниження ваги протягом декількох днів.

Види і меню дієт на курці

Особливість людського організму в тому, що йому швидко набридає одноманітна їжа. Тому навіть найбільш демократична система живлення через кілька днів сприймається як покарання або катування. Існує спосіб схуднути і ні в чому собі не відмовляти? Курка дієтична завоювала популярність завдяки відмінним смаковим і енергетичним властивостям. У списку самих низькокалорійних продуктів страви з птиці знаходяться в числі лідерів.

Дієтологи розробили декілька ефективних систем харчування, які заслужили популярність серед тих, хто худне населення. По суті це монодієти. Завдяки великій кількості протеїнів і сполучної тканини такі способи схуднення проходять без почуття голоду і занепаду сил. Додаткові компоненти сприяють спалюванню жирових відкладень.

Меню на тиждень:

День

Дієта на яйцях

Куряча дієта на 7 днів

Дієта 3 дні рис, 3 дні курка, 3 дні овочі

1

3 яйця;

150 г відвареної грудки;

3 грейпфрута;

салат зі свіжими овочами;

вода 1,5 л.

500 г відвареного філе;

350 рисової каші

500 відвареного рису

2

Омлет з 3 яєць;

6 апельсинів;

150 г філе на пару;

салат зі свіжими овочами;

напої без газу і цукру 1,5 л.

Котлети з 700 г курятини на пару;

500 г ананасів

500 г філе

3

3 відварних яйця;

150 г філе на пару;

1 грейпфрут;

4 апельсина;

Вода 1,5 л.

500 г філе на пару;

Салат: 2 моркви+150 г капусти;

6 яблук

500 г овочів

4

Омлет з 2 яєць;

150 г відвареної грудки;

1 варене яйце;

3 грейпфрута;

салат зі свіжими овочами;

вода 1,5 л.

700 г відвареного філе;

50 г листового салату

500 відвареного рису

5

3 відварних яйця;

150 г відвареної грудки;

3 грейпфрута;

салат зі свіжими овочами;

вода 1,5 л.

500 г філе на пару;

Салат: 2 моркви+150 г капусти;

6 яблук

500 р філе курки

6

Омлет з 3 яєць;

2 грейпфрута;

4 апельсина;

150 г філе на пару;

салат зі свіжих овочів;

напої без газу і цукру 1,5 л.

700 г відвареного філе;

50 г листового салату

500 г овочів

7

3 відварних яйця;

150 г відвареної грудки;

3 грейпфрута;

салат зі свіжих овочів;

вода 1,5 л.

700 г відвареного філе;

150 г капусти

На курячій грудці

Грудка для схуднення – це самий популярний компонент у системах живлення. Як варити грудку курки для дієти? Відповідь дуже проста. Результативно худнуть тільки при певній термічній обробці страв – відварювання на парі або у воді. Добову норму розбивають мінімум на 5 разів, що не дасть організму зголодніти і почати «запасати енергію.

З овочами

На цьому легкому раціоні обов'язково їдять велику кількість овочів, які коригують побічні ефекти від високих доз білків – навантаження на нирки і порушення перистальтики кишечника. Рослинна клітковина становить 50% від меню, останнє місце займає яловичина. Дозволені продукти:

  • зелень;
  • овочі (крім картоплі);
  • фрукти (виключити банани, виноград);
  • чиста вода, напої без цукру(кефір).

Такий раціон розрахований на один тиждень, протягом якої йдуть від 3 до 5 зайвих кілограмів. Сіль затримує рідину в організмі, тому на час схуднення рекомендується виключити її з раціону. Обов'язково протягом доби випивають не менше 1,5 л чистої води, напоїв (без цукру і його замінників). Спеції, поліпшувачі смаку провокують апетит, тому від них слід відмовитися.

З рисом

Монодієти – це такі системи живлення, які дозволяють результативно скинути на одному виді продукту. Однак організм швидко підлаштовується під обмеження, і зниження ваги зупиняється. Тому придумані невеликі програми, разнообразящіе щоденне меню. Результат досягається після триразового циклу. Дотримуючи всі правила, без проблем можна скинути 7 кг Меню:

  • перший день – 500 г відвареного рису;
  • другий день – півкіло курятини;
  • третій день – овочі (без картоплі і гострих спецій).

З яйцями

Ефективність яєчної дієти досягається за рахунок великої кількості білка, який не дає зголодніти. Поєднання продуктів знижує добову калорійність без шкоди для здоров'я. Винятком є алергія на компоненти, тому варто проконсультуватися з лікарем. Протягом тижня можна:

  • страви з яєць з жовтком (відварні, омлети);
  • філе;
  • цитрусові (апельсини, грейпфрути);
  • свіжі овочі;
  • зелень.

На бульйоні

Це найжорсткіша з усіх представлених дієт. Харчування протягом 5-7 діб обмежується вживанням бульйону чи води, несолодких напоїв. Якщо дотримуватися всіх обмежень, то за тиждень йдуть до 10 кг зайвої ваги. Щоб без проблем вийти з дієти, треба поступово додавати нові продукти в свій раціон – це не дозволить організму почати набирати втрачені кілограми і не буде стресом для шлунково-кишкової системи.

Дієтичний рекомендується варити бульйон з домашньої птиці. Магазинну продукцію піддають ретельній термічній обробці: після закипання рідина двічі зливають. Щоб результат був більш помітним, потрібно не солити страву. Тому для поліпшення смакових характеристик додають корінь селери. Протягом дня дозволяється пити воду і бульйон.

На курячої печінки

Печінка – це дієтичний продукт, який вживають для стимуляції мозкової діяльності і роботи щитовидної залози. Велика кількість заліза допомагає при анемії і недокрів'ї. Включення продукту в системи живлення збагачує раціон потрібними мікроелементами, тому білкові раціони обов'язково включають до складу меню цей низькокалорійний продукт.

На курячих ніжках

Якщо набридло пісне філе (шлунки і сердечка), тоді меню курячої легкої дієти дозволяється урізноманітнити смачним м'ясом ніжок. Щоб зменшити калорійність продукту рекомендується зняти шкіру. Існують не тільки дієтичні рецепти з курячого філе. Системи харчування для зниження ваги дозволяють відварювати окосту у воді або на пару з гречкою. Порція м'яса не повинна перевищувати 100 р.

Відео: дієтичний рецепт з курячої грудки

Куряча грудка рецепти та дієти

Відгуки про результати схуднення

Анастасія, 28 роківСиділа на дієті з курячим бульйоном. Жорстка, навіть дуже. Було літо і так хотілося схуднути до відпустки. Витримала 5 днів, протягом яких пішло 7 кг.
Марина, 25 роківЧас від часу сиджу на дієті з філе і овочами. Багато кілограмів не виходить скинути, але у формі допомагає тримати себе.
Анжела, 30 роківСиділа на курячої дієти з рисом. Дуже тяжко – весь час чекала, коли м'ясний день почнеться. Ледве витримала 6 днів і зірвалася. Схил – 5 кг.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!