Дієта балерин

Витончені, худенькі балерини викликають заздрість у мільйонів жінок. Як їм вдається залишатися в такій хорошій формі? Це питання турбує багатьох. Чи дотримуються вони жорстких дієт і як справляються з почуттям голоду, яке з'являється після фізичних навантажень? Існує так звана дієта балерин для схуднення, що допомагає танцівницям залишатися стрункими і підтягнутими. Розкриємо її нюанси, що передаються від покоління до покоління. Ними обов'язково варто скористатися жінкам, що прагнуть скинути зайву вагу.

Особливості та правила дотримання дієти

Дієта для схуднення відрізняється від інших. З раціону виключаються всі продукти, що сприяють збільшенню ваги. В основі харчування – вуглеводи. Дівчата їдять фрукти, овочі, рис, гречку, вівсянку, які дають достатню кількість енергії для важких фізичних навантажень. Під строгою забороною фаст-фуд, все солоне, копчене, смажене, ковбаси, пиво, солодощі, газовані напої. Інші принципи дієти балерин:

  1. Є половину звичної порції. Бажано харчуватися невеликими порціями 5 разів на день.
  2. Пити багато води (не менше 2 літрів в день).
  3. Дотримуватися правил роздільного харчування.
  4. У щоденному раціоні повинні міститися білки для побудови міцних м'язів (молочні продукти, куряча грудка) і жири (оливкова олія, приготована на пару риба).
  5. Виключити або обмежити вживання солі. Її замінять приправи, спеції, соєвий соус.

Зразкове меню і рецепти дієти балерин для схуднення

Жорстких обмежень немає, тому ймовірність зриву дуже мала. Балерини дозволяють собі з'їдати на сніданок самі калорійні страви, так як в цей час доби йде прискорений обмін речовин. Дієта для балерин обов'язково включає в себе нежирне м'ясо і молочні продукти. Завдяки частому харчуванні їжа засвоюється швидше, відсутнє сильне почуття голоду. У цій дієті немає стандартного для інших методів принципу – не їсти після 18 год. Кращі свіжовичавлені соки, негазована мінеральна вода, трав'яні настої.

На 4 дні

У дієту на 4 дні включаються контрастні розвантажувальні дні. Основні принципи незмінні: необхідно їсти їжу невеликими порціями, пити велику кількість води. Вона добре переноситься і дуже ефективна – допомагає скинути до 5 кг. Якщо після дієти дотримуватись правил здорового харчування, зайва вага не повертається. Зразкове меню:

  1. Ранній сніданок: каша, приготована на воді, 1/4 пачки нежирного сиру з додаванням родзинок, меду, свіжих ягід, шматочок сиру, 1 шматочок чорного хліба.
  2. Другий сніданок: нежирний класичний йогурт, яблуко, свіжовичавлений сік.
  3. Обід: рисова або гречана каша, овочевий салат, 1 яблуко, плитка чорного шоколаду.
  4. Підвечірок: салат овочевий, м'ясний або рибний).
  5. Вечеря: відварна (запечений) риба, тушковані овочі, овочевий салат.

На 7 днів

Перші 2 дні вважаються розвантажувальними – вони потрібні для досягнення кращого результату. У перший день необхідно пити тільки томатний сік: по 200 г на сніданок і вечерю, 400 г в обід (додатково дозволено шматок чорного хліба). Другий день – молочний. По 200 г кефіру або молока п'ють на сніданок, обід, вечеря. В обід додається шматок хліба. Зразкове меню дієти з 3 по 7 дні:

  1. Сніданок: або каша на воді і стакан кефіру (молока), або пачка нежирного сиру, чай без цукру, хлібець.
  2. Другий сніданок: класичний йогурт (100 г), 1 фрукт, зелений чай або сік (150 г).
  3. Обід: овочевий бульйон, салат з овочами.
  4. Полуденок: хлібець, сир, 1 яблуко, чай, шматочок чорного шоколаду.
  5. Вечеря: кефір або тепле молоко (200 г), 1/2 ч. ложки меду.

На 10 днів

Одні і ті ж продукти вживаються протягом всього часу. Вага знизиться за рахунок зменшення м'язової маси приблизно на 5-10 кг. Для перекусу між прийомами їжі можна яблука і апельсини. Раціон, який повторюється протягом 10 днів, виглядає наступним чином:

  1. Сніданок: знежирений сир (1/3 пачки), нежирне молоко (1 стакан).
  2. Обід: «збірний» суп. Необхідно окремо зварити моркву, ложку рису, м'ясо (50-100 г) і приготувати з цих інгредієнтів суп.
  3. Вечеря: тепле молоко (1 стакан).

Дієта Майї Плісецької

Велика російська балерина – еталон грації, витонченості, жіночої краси. Вона дотримується жорсткої дієти, за допомогою якої можна прибрати до 10 кг зайвої ваги. Щоб не завдати шкоди шлунку, її рекомендується повторювати не частіше одного разу на 60 днів. Тривалість дієти – 2 тижні. Заборонено їсти м'ясо, шоколад, молочні продукти, помідори, додавати в їжу спеції. Основні складові раціону: овес, сочевиця, ячмінь. В необмеженій кількості дозволені овочі, фрукти, вода і свіжовичавлені соки. Зразкове меню:

  • сніданок – каша з вівсяної крупи;
  • обід – суп і салат з овочами;
  • обід – варена біла риба і порція сочевиці (останню дозволено замінити на відварений рис).

На дієті Майї Плісецької можна їсти продукти з вмістом цукру, тому ласунам доведеться непросто. Убогий раціон, новачкам рекомендують починати і закінчувати дієту з заміни частини страв на салати. Якщо не виходить «менше жерти» (як казала М. Плісецька) і дотримуватися такої тривалої дієти, для початку слід прибрати зі свого меню всі солодощі, майонез, виключити перекуси.

Відгуки про результати схуднення

Віра, 36 роківСпробувала кілька методів для схуднення і вирішила, що немає нічого краще, ніж дієта балерин. Дуже рада, що свого часу прочитала про неї відгуки в інтернеті. Важливо, щоб була сила волі – без цього мета не буде досягнута. Особливо важко було в перші дні, тому додатково готувала овочеві салати з величезною кількістю зелені. За тиждень дієти скинула 4 кг
Олена, 28 роківЗавжди дивувалася, як харчуються балерини, раз важать не більше 49 кг? Зовсім нічого не їсти, як радить Майя Плісецька, не готова, тому вирішила спробувати 4-денну дієту. Я в захваті! За цей час жодного разу не зазнала сильного голоду, скинула цілих 3 кг. Ні одна дієта не далася мені настільки легко і ситно. Рекомендую всім і сама буду вибирати її для себе знову і знову.
Ольга, 40 роківНе люблю молоко, але все одно вирішила спробувати протриматися 10 днів на дієті. Вийшло! Найважливіше – налаштуватися морально і заручитися підтримкою. Суп готувала в мультиварці, так виходить ароматніше і ситніше. Щоб менше їсти, наливала його в маленькі тарілочки і їла дуже повільно. За 10 днів 1 раз зірвалася на плитку шоколадки, але в наступний раз постараюся стриматися.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!