Масаж для схуднення живота і боків. Відео масажу живота в домашніх умовах

Нерідко залишився після пологів обвислий живіт є проблемою для його власниці. Прибрати опуклість животика на фігурі можна, не тільки вимотуючи себе суворими дієтами і фізичними тренуваннями м'язів у спортзалі. Масаж для схуднення живота – ефективний засіб для боротьби з жировою клітковиною, методом механічного впливу на шкіру. Методика масажу сприяє усуненню ненависної «апельсинової» кірки в проблемних місцях, насичує клітини шкіри киснем, покращує перистальтику кишечника.

Правила виконання масажу для схуднення живота

Як і будь-яка процедура, ручний масаж в області живота має свої правила або технологію проведення. Дотримуючись їх, можна досягти непоганих результатів для схуднення і досягти «осиною» талії, пощипуючи шкіру області живота.

  • Масажуйте живіт через 2 години після прийому їжі.
  • Для проведення точкової масажної методики достатнім буде приділити 10-15 хвилин протягом 20 сеансів, але робити процедури потрібно регулярно.
  • Для швидкого ефекту поєднуйте масажні процедури з раціональним харчуванням і фізичними навантаженнями.
  • Масажувати зону тіла забороняється, якщо присутні болі будь-якого характеру.
  • Вагітним процедура схуднення таким способом забороняється.
  • Якщо в коригуючої зоні є ранки, подряпини, виступаючі родимки, масаж протипоказаний.
  • Масажне вплив проводять тільки після попереднього очищення тіла скрабом.

Методики проведення в домашніх умовах

Якщо у вас немає часу на відвідування масажного кабінету, то домашній варіант проведення масажної процедури для схуднення – досить ефективна ідея. Знаючи особливості проведення масажного впливу на шкіру, легко домогтися бажаного ефекту. Результат буде помітний вже через 14 днів. Методика схуднення в області талії і боків дієва, різноманітні маніпуляції пальцями роблять диво: через місяць–два від животика не залишиться ні сліду, за умови регулярного виконання приписів схуднення.

Суть масажу для схуднення живота в тому, що ефект досягається завдяки основного прийому – щипцеобразному разминанию верхнього епітелію і глибоких тканин жирової клітковини. Тканини при масажних рухах інтенсивно опрацьовують шляхом захоплення, відтягування і «пропускання» між пальцями. Особливо ефективними прийомами масажної методики вважають:

  • «Валяння» (перетирання долонями шкіри).
  • «Накочення» (руками інтенсивно переслідують одну жирову складку на іншу).
  • «Розтягування» (при масажі тканини розтягують в протилежних напрямках).

Щоб не пошкодити шкіру, посилити ефект схуднення, використовують антицелюлітні креми або масла. Засоби наносять ніжними рухами за годинниковою стрілкою, готуючи тіло до інтенсивних масажних процедур. Після завершення сеансу зону живота накривають теплим рушником. Необхідно полежати, розслабитись.

Щипковий

Масажну дію у вигляді пощипування вказівним і великим пальцями розминає м'язові тканини в області живота, сприяє підтягування і розгладженню шкіри, підвищує еластичність, тонус епітелію. До процедури масажу обов'язково потрібно підготуватися. Детальну методику проведення щипкового масажного впливу для схуднення живота подивіться відео нижче.

  1. Нанесіть на область живота масло або крем.
  2. Підхопите шкіру двома пальцями і рухайтеся за напрямом годинникової стрілки по колу.
  3. Щипки стають все більше інтенсивними.
  4. Після гарного масажу шкіра коригованої області трохи почервоніє, розігріється. Якщо вона змінила відтінок, візьміть махровий рушник і ретельно розтирайте ним по колу.
  5. Після закінчення 15 хвилин змастіть шкіру рідиною для схуднення, накрийте теплим рушником, полежте.

Масаж живота

Баночний або вакуумний

Вакуумний масаж активно впливає на жирову клітковину, усуває в'ялість шкіри, сприяє виведенню токсинів. Вакуумний масаж забезпечує активне скорочення м'язових волокон, стимулює функцію потових, сальних залоз, зменшуючи жировий прошарок і забираючи зайві сантиметри на талії. Виконується з допомогою силіконових баночок. Як правильно проводити вакуумний масаж дивіться у доданому відео.

  1. Після нанесення жирного антицелюлітного крему або масла для шкіри, встановіть банки в області живота так, щоб усередині фіксувалося не більше півтора сантиметра шкіри.
  2. Взявши вакуумну банку в руку, водіть нею по стрілці годинника. Неважливо, які рухи ви виберіть: прямі, зигзагоподібні, спіралеподібні, головне, щоб процедура тривала 6-7 хвилин.
  3. Якщо ви масажну вакуумну процедуру робите вперше, то використовуйте одну вакуумну баночку. З часом і з досвідом кількість їх збільшити вдвічі, тобто, проводите процедуру двома руками.
  4. Після 7 хвилин масажного вакуумного впливу на зону корекції банки зніміть і укрийте живіт теплим пледом.

Антицелюлітний масаж - живіт ч. 2.mp4

Прибираємо живіт і боки з медом

Мед бере участь в особливому вигляді механічного впливу на шкіру – медовому розтиранні. Бджолиний продукт відмінно живить шкіру, покращуючи її стан, а також дозволяє досягти бажаного ефекту в схудненні. Як правильно виконувати рухи при масажі медом? Дивіться відео.

  1. Перед сеансом очистите шкіру за допомогою скрабу.
  2. Нанесіть на область живота натуральний рідкий мед.
  3. Через кілька хвилин, коли частина меду вбереться, приступайте до процедури.
  4. Техніка медового масажного впливу полягає в «приклеюванні» долонь на область живота і різкого їх відривання від місць дії. Домагаючись таким способом вакуумного ефекту, через шкіру виводяться токсини і шлаки.
  5. Після 5-7 хвилин «солодкого прилипання» мед стає сірою масою, його потрібно ретельно змити теплою водою і губкою.

Медовий масаж. Прибираємо живіт за 15 сеансів

Водний самомасаж

Водний масаж використовують у поєднанні з іншими видами масажних маніпуляцій для досягнення більшого ефекту схуднення. Судячи з назви, вода – головний «інструмент» для боротьби з жировими відкладеннями. Як правильно впливати на зону живота за допомогою техніки «водного самомасажу», дивіться відео нижче.

Масажні дії в області живота проводять у ванній під потоком води з душу. Потужний струмінь води прохолодною температури направляють на коректується зону живота і круговими рухами за годинниковою стрілкою роблять масаж. Така процедура триває до 5 хвилин, потім область корекції активно розтирають махровим рушником. Такий вид корекції фігури тонізує шкіру, истончает жировий прошарок, за умови регулярності проведення процедур.

Прийоми гідромасажу "Душем Алексєєва"

Відео: як правильно робити масаж живота?

До корекції фігури слід підходити комплексно: виконуючи масаж у поєднанні з правильним харчуванням, фізичними навантаженнями. Ефект від масажу проблемних ділянок буде швидко помітний, якщо проводити кожен сеанс згідно з правилами і методиками проведення процедури. Як за допомогою механічного впливу на шкіру в області живота домогтися швидкого схуднення в талії, дивіться відеоролик:

Як робити масаж живота - Все буде добре - Випуск 248 - 05.09.2013 - Все буде добре

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!