Спортивне харчування для схуднення жінок і чоловіків. Жироспалювачі для спортивного харчування та відгуки про схуднення

Для досягнення гарної фізичної форми необхідні регулярні навантаження і суворий режим харчування. Спеціальні добавки розроблені з урахуванням підвищеної потреби в поживних речовинах, вітамінах, мікроелементах. Спортивне харчування для схуднення сприяє прискоренню обміну речовин, жіросжіганію.

Чи шкідливо спортивне харчування для схуднення?

Спеціалізовані добавки мають натуральні компоненти, отримані зі звичайних продуктів. Харчування для спортсменів безпечно, не завдає шкоди травної, сечовидільної систем. Такі добавки легко засвоюються організмом.

Комплекси і протеїн розроблені з метою заповнення втраченої енергії, вони мають високу калорійність. Недоліком такого харчування є можливий набір ваги при відсутності достатніх навантажень. Важливо вибирати правильну дозування і дотримувати режим тренувань.

Для кого призначене спортивне харчування?

Комплекси добавок розроблені для спортсменів, які схильні до надлишку жирової маси. Однак використовувати їх дозволяється тільки людям зі здоровою серцево-судинною системою. Статева приналежність ролі не грає. Згідно з опитуваннями, позитивний ефект спортивного харчування при схудненні спостерігався у 95% випадків, а побічні явища виникали лише у 10%.

Види спортивного харчування для схуднення та рельєфного преса

У спеціалізованих магазинах представлений широкий спектр всіляких добавок до їжі. Ті з них, що підходять тим, хто худне, часто містять жіросжігателя L-карнітин. За формою можна виділити таблетки і капсули з комплексами вітамінів і мікроелементів і популярні коктейлі. в основі яких - протеїн.

Таблетки

Основу комплексів становлять 3 незамінних амінокислоти - лейцин, валін і ізолейцин. Додавати їх в харчування необхідно, так як вони не виробляються в організмі людини. Таблетки володіють важливими для схуднення ефектами:

  • запобігають руйнування м'язової тканини;
  • забезпечують насичення її водою;
  • підвищують витривалість;
  • сприяють розпаду жиру;
  • знижують апетит.

Дізнайтеся, як правильно приймати таблетки для набору ваги.

Капсули

Популярний серед тих, що худнуть L-карнітин змушує організм розщеплювати жир і використовувати його як джерело енергії. Жіросжігателя випускається у формі капсул в чистому вигляді або у поєднанні з іншими корисними добавками. Вітаміни, мікроелементи, жирні кислоти сприяють зниженню ваги за рахунок нормалізації обміну речовин.

Коктейлі

Протеїни у складі добавок бувають з швидким, середнім і повільним вивільненням амінокислот. За рахунок цього в кров стабільним безперервним потоком постпупает будівельний матеріал для м'язів. Коктейлі зі зниженим вмістом вуглеводів використовують при схудненні. Вони допомагають замінювати жирову масу на м'язову, за рахунок чого фігура набуває красивий рельєф. Напої з великим вмістом білка можна приготувати вдома:

  1. Візьміть 100 грам сиру, 1 банан. Подрібніть в блендері, залийте молоком і збийте міксером. Можна замінити на свіжовичавлений сік або кефір.
  2. Перемішайте сухе молоко – 2 ст. л., 2 білка, варення - 1 ст. л. Додати десертну ложку льняного масла, яке сприяє зростанню м'язів.

Яке спортивне харчування підходить для жінок?

Багато виробників випускають спеціалізовані добавки для чоловіків і жінок. Такий поділ умовно, по основним складовим істотних відмінностей немає. Жіночі комплекси, як правило. менш калорійні, більше підходять тим, хто худне, ніж нарощують м'язи. Багато добавки збагачені ненасиченими жирними кислотами, які забезпечують здоров'я і красу шкіри, волосся і нігтів. Такі компоненти містить спортивне харчування для жінок:

  1. Протеїни використовуються в якості джерела білка для м'язів при інтенсивних силових навантаженнях, дефіциті харчування на дієтах.
  2. Незамінні амінокислоти аналогічні білкових коктейлів. Сприяють швидкому відновленню м'язів.
  3. Вітамінні комплекси зміцнюють імунітет, беруть участь в обмінних процесах в м'язах, суглобах, зв'язках.

Читайте: найкращі жіросжігателі для жінок.

Для чоловіків

Спортивне харчування для чоловіків сприяє насамперед зростанню м'язової маси. З цією метою розроблені такі компоненти:

  1. Швидкий протеїн. Його приймають вранці і перед тренуванням Згідно з дослідженнями, купити протеїн - найефективніша форма білка, що сприяє набору м'язової маси.
  2. Повільний протеїн. Забезпечує постійне надходження амінокислот до м'язів у великих перервах між прийомами їжі і вночі.
  3. Передтренировочный комплекс. Поєднує 3 основних елемента: L-аргінін, поліпшує кровопостачання, харчування; креатин збільшує силу і зростання м'язів; вітаміни і мікроелементи.
  4. Креатин вважається потужною добавкою для росту м'язів. Його приймають по 3-4 г в дні, коли немає тренувань, змішують з солодким соком або протеїном. Креатин підвищує ефективність аргініну.

Рекомендоване меню при вживанні спортивного харчування

Добавки не можуть повною мірою замінити сбаланстрованного харчування. Дієтологи рекомендують їсти не менше 5 разів на день. Меню повинно бути різноманітним, містити достатній кількості білки, жири і вуглеводи. При розрахунку добової каллорийности важливо враховувати поживну цінність протеїнових коктейлів. Для росту м'язів і схуднення дуже важливий водний баланс. Обсяг необхідної рідини розраховують так: 30-40 мл на 1 кг ваги.

Дізнайтеся, що таке ходьба для схуднення, чим вона корисна.

Відгуки після прийому

Ігор«Я спортсмен, приймаю добавки. Через 1,5 тижні вже спостерігав перші результати: чітка промальовування преса і м'язів на ногах. «Пішла» внутрішня частина стегна, а в мене це було саме проблемне місце».
Ірина«Приймаю спортивні добавки 3 тижні і хочу сказати, що у мене відсутній апетит. Їсти взагалі не хочеться. Відзначається підвищена рухливість, особливо в перші дні прийому».
Світлана«Спортивне харчування значно пригнічує апетит, прискорює метаболізм. За кілька місяців прийому я скинула 6 кг, додатково регулярно тренувалася».
Олег«Протеїнові добавки відмінно допомагають впоратися з апетитом. Через кілька місяців, я скинув 5 кг. відвідую Спортзал тільки 2 рази за тиждень».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!