Активоване вугілля для схуднення - як правильно приймати, відгуки

Активоване вугілля зарекомендував себе як недорогий і ефективний сорбент: речовина, здатна вбирати і виводити з організму токсини, шлаки. В останні роки це його застосовують і в цілях схуднення: є чимало позитивних відгуків про цей препарат. Але дійсно активоване вугілля для схуднення корисний? Спробуємо розібратися в цьому питанні.

Як можна схуднути, вживаючи активоване вугілля?

Адепти схуднення «вугільної» методикою наводять кілька аргументів її користі. В першу чергу дія сорбентів надає очищаючу дію на організм: відбувається посилене виведення шлаків, токсинів, шкідливих речовин, що уповільнюють метаболізм. Внаслідок уповільнення метаболізму прискореними темпами утворюється підшкірна жирова прошарок. Якщо ж прискорити обмінні процеси, шанси на успішне схуднення значно підвищаться. Активоване вугілля може бути корисним з таких причин:

  • Він здатний поглинути значну кількість жиру, прийом препарату зменшує калорійність їжі.
  • Він сприяє виведенню шкідливих речовин, що утворюються після розщеплення підшкірного жиру.
  • Прийом цього препарату вирішує проблему роздутого живота, усуває метеоризм, поглинає гази в кишечнику.
  • Прийом сорбенту і води за 30 хвилин до прийому їжі знижує апетит, зменшує відчуття голоду при зменшенні калорійності раціону.

Допомагає активоване вугілля схуднути?

Користь активованого вугілля для схуднення не доведена з медичної точки. Це логічно: саме по собі це речовина здатна лише посилено вбирати знаходяться в кишечнику речовини, як шкідливі, так і корисні. Причини, за якими людина набирає вагу, вугільна дієта вирішити не здатна. Так, набір маси відбувається найчастіше від неправильного харчування, переважання в раціоні харчових продуктів, що містять надлишок вуглеводів і жирів, від надмірної калорійності раціону.

Малорухливий спосіб життя, неправильне харчування, прийом сорбентів ніяк не може компенсувати. Але все ж певну користь застосування цих препаратів для нормалізації ваги приносить. Висновок токсинів сприяє нормалізації процесу травлення, прискорює метаболізм. Внаслідок очищення організму у людини поліпшується самопочуття, настрій, у нього з'являються додаткові сили для боротьби з ожирінням. Тому сорбент може застосовуватися як додатковий засіб для нормалізації ваги і поліпшення травного процесу.

Як правильно приймати

Існує два варіанти «вугільної» дієти. Згідно першої методики, разова доза препарату становить 1 таблетка на 10 кілограм ваги. Для людини вагою 90 кілограмів разова порція складе 9 таблеток. Така кількість діючої речовини необхідно пити 3 рази в день, запиваючи водою. Інша методика передбачає прийом 10 таблеток в день за наступною схемою: по 3 штуки перед сніданком і обідом, по 4 штуки перед вечерею, на ніч. Згідно з обома методиками, після кожних 10 днів дієти потрібно робити перерву на такий же термін. Тривалість дієти становить 2 місяці.

Шкоду і побічні дії

Хоча сорбент продається без рецепта, потрібно пам'ятати, що він є лікарським препаратом, і його прийом допускається тільки після консультацій з медиками. Споживання вугілля в помірних кількостях не принесе шкоди, але в деяких випадках можуть спостерігатися блювання або порушення стільця: пронос, запор, потемніння калових мас. Можливі алергічні прояви: набряки обличчя, відчуття задухи, і т. д.

Протипоказання до застосування

Дієта на активованому вугіллі протипоказана людям, страждаючим хворобами шлунка та кишечника, в тому числі виразковою хворобою, а також людям, які постійно приймають ліки. Перед тим, як розпочати прийом сорбенту, варто проконсультуватися з лікарем. Якщо під час прийому препарату раптово погіршиться самопочуття, потрібно терміново перервати дієту.

Також дізнайтеся, що таке магічна дієта, як правильно вийти з неї.

Відгуки схудлих

Людмила, 37років:«Протрималася на дієті 10 днів, але з-за запору припинила її. Вдалося за цей час схуднути на 2.5 кілограма. Відчуваю, що дієва методика, особливо в поєднанні з іншими методами – фітнесом, обмеженням раціону».
Іра, 42года:«Пройшла весь курс – 2 місяці, зараз важу 57 кг при зрості 159 см, до цього важила 59 кг. Начебто схуднення наявності, але думаю, що скинути вагу вдалося не прийомом сорбенту, а виключенням з раціону смаженого і копченостей».
Оксана, 27лет:«Приймала препарат за схемою 10 таблеток в день, по три вранці та вдень, чотири перед сном. Спостерігається незначний ефект, скинула приблизно 1.5 кг. Не знаю, чи буду ще пробувати, розраховувала на інший результат».
Олена, 21 рік«Намагалася схуднути за допомогою активованого вугілля. Нікому не раджу, схуднути не вдалося зовсім, плюс додалися проблеми з кишечником – почалися постійні запори».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!