Ванна з содою для схуднення - як приймати вдома. Рецепти ванни з содою і сіллю, відгуки лікарів і схудлих

Бути стрункою – мрія багатьох жінок. Як же надійно, швидко втратити два, три або більше зайвих кілограмів, не використовуючи дієту і не змінюючи харчування? Буквально у кожної господині на кухні є питна сода, так чому б її не використати для набуття стрункості. Хоча її приймають і всередину, але безпечний і дієвий метод, перевірений практикою – гаряча ванна з содою для схуднення. Як же схуднути, приймаючи такі процедури? Які відгуки і чи є протипоказання?

Ванна з харчовою содою - принцип дії при схудненні

Як реагує тіло, який принцип дії содової процедури, яким чином зменшується вага? Вода у ванну наливають максимально гаряча – то є настільки гаряча, наскільки ви зможете витримати. Додані у воду сода і морська сіль потужно стимулюють потовиділення. Рідина виходить з тіла через шкіру. Ось так ви втрачаєте вагу. Рекомендується за один курс проходити десять процедур, причому, застосовувати їх не щодня, а через день, щоб не виникло зайвого зневоднення.

Не майте ілюзій, що ванна з харчовою содою для схуднення розчинить жировий прошарок. Жирові клітини залишаться при вас, але це не привід впадати у відчай. Содові ванни корисні при комплексному підході до схудненню, як додаткова процедура. Найперша ванна здатна позбавити вас до півтора кілограмів ваги, чергові порадують менше, але також допоможуть скинути до 500 грамів за раз.

Як приготувати ванну з содою і морською сіллю

Кілька рецептів водних процедур з харчовою содою:

  1. Нагріваємо воду до 38 градусів або вище, як для вас комфортно. Температуру перевіряємо термометром або на дотик. Засипаємо 200 грамів соди, розмішуємо і занурюємося в ванну.
  2. Півтори пачки соди (300 гр.) і півкілограма морської солі ретельно змішуємо і вливаємо у воду, попередньо нагріту до комфортної температури. Це кількість суміші розраховане для двохсот літрів води.
  3. Подобаються ефірні масла? Додайте пару крапель улюбленого масла в содову або содову з сіллю ванну. Додаткове задоволення і антицелюлітний ефект вам буде гарантований.

Дізнайтеся, скільки допомагає харчова сода для схуднення.

Двадцяти хвилин цілком вистачить для того, щоб сода з сіллю подіяли. Бажано не збільшувати час перебування в содової воді. Слідкуйте за тим, щоб вода була не надто гаряча, інакше може піднятися температура тіла, як і тиск. Комфортна водна процедура крім схуднення сприяє розслабленню, позбавлення від негативних емоцій.

Ознайомтеся з іншими рецептами, як приготувати содову ванну для схуднення в домашніх умовах.

Протипоказання і думка лікарів

Перед застосуванням содових ванн варто перегорнути свою медичну картку. Адже у цієї процедури є протипоказання:

  • Утримайтеся від проведення процедури в гарячій воді, якщо у вас бувають напади гіпертонії або ваше артеріальний тиск підвищений.
  • Якщо страждаєте вегетосудинною дистонією або варикозним розширенням вен – процедура протипоказана.
  • При вагітності взагалі забудьте про експерименти над зовнішністю, щоб не пошкодити малюкові.
  • Наявність пухлин – також протипоказання для прийому гарячих содових ванн.
  • При цукровому діабеті доведеться відмовитися від ванн з високою температурою води.
  • Застуда, підвищена температура тіла – причина відкласти прийняття ванни до повного одужання.
  • Бажано сходити до лікаря на консультацію перед застосуванням содових процедур при будь-яких хронічних захворюваннях, гінекологічних проблемах.

На думку лікарів, якщо немає протипоказань, приймати ванни з содою в цілях схуднення не тільки можна, але і потрібно. Такі процедури дозволяють почистити лімфатичну систему. «Побічний» ефект від содових ванн – детоксикація організму. Після напруженого дня або стресу ця процедура допоможе заспокоїтися і розслабитися. Якщо є якісь подразнення або почервоніння на шкірі, содовий розчин допоможе зняти запалення. Крім того, шкіра після ванн з содою розгладжується, пом'якшується.

Як бачите, водно-содові процедури мають багато корисних ефектів. Головне – дотримуватися міри і пам'ятати про протипоказання. Щоб правильно приготувати ванну з харчовою содою для схуднення, подивіться відео нижче.

Содова ванна для схуднення? Харчова сода спалює жир? Відгуки? Це фантастика! Як працює сода

Відгуки про результати схуднення

Аліна, 28«Мої враження після ванни з морською сіллю і содою для схуднення – неоднозначні. Так, дійсно втратила вагу після двох ванн, але не два кілограми, а менше. Хоча, загалом, це радує. Добре розслабляє тіло, відразу після процедури хочеться заснути. Було дискомфортне відчуття на шкірі. Читала, що змивати розчин після ванни не варто. При некомфортному самопочутті я ополаскивалась і змащувала шкіру кремом».
Ірина, 32«Вчора спробувала перший раз содову ванну. Я взвесилась до процедури, посиділа двадцять хвилин у ванній, потім наділа піжаму і залізла під теплу ковдру, швидко заснула, уві сні сильно потіла. У кого проблеми з серцем, не раджу процедуру – дуже велике навантаження на серце. Взвесилась вранці, була шокована, насправді скинула майже два кіло. Спочатку побоювалася робити процедуру, думала, будуть ускладнення. Але виявилося все гаразд, буду далі продовжувати».
Світлана, 36«Нещодавно читала на форумі про користь ванн з содою. Вирішила спробувати, так як збиралася схуднути. Я насипала в ванну сіль морську, півкілограма і півтори упаковки звичайної соди. Ефект вразив. По 500 грам ваги я втрачала після кожної процедури, навіть набряки зійшли. Але тиск піднімається після цих процедур, я не могла витримати більше ніж п'ятнадцять хвилин у ванні. Я б не рекомендувала цей спосіб схуднення, якщо є гіпертонія».
Наталя, 21«Подруга розповіла, що схудла за допомогою соди. Подивилася на неї, і справді, помітила результат. Каже, що на 8 кілограм за 2 місяці схудла. Я теж загорілася ідеєю скинути вагу цим способом. Від содових ванн отримала чудовий результат. Втратила 5 кілограмів за місяць. Я задоволена цим методом. Після содової ванни шкіра стає м'якою і легкість у всьому тілі відчувається».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!