Голодування для схуднення лікувальна

У гонитві за стрункою фігурою люди готові на відчайдушні експерименти і використання різноманітних методик, що допомагають позбутися кількох зайвих кілограмів. Стрімку популярність набуває голодування для схуднення, під час якого потрібен повний відмова від їжі. Щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю, необхідно більш докладно ознайомитися з даними способом отримання ідеальної фігури.

Основні принципи схуднення за допомогою голодування

Перед початком голодування в боротьбі із зайвою вагою категорично заборонено наїдатися, інакше це буде сильно гальмувати видимі результати. Починатися процес схуднення повинен з очисної клізми (1 ст. ложка кухонної солі на 1,5 літра води), щоб звільнити кишечник. Клізма робиться водою, температура якої коливається в проміжку 27-30 градусів.

Більшість зважилися на цей крок зупиняє вибір на голодування тривалістю 3-5 тижнів. Строго заборонено в цей період є, а також приймати лікарські препарати. У період дозволена тільки вода в необмежених кількостях. Рідина буде надавати потрібний очисний ефект на весь організм. Ось деякі правила:

  • Варто постійно і скрізь носити з собою воду і періодично змочувати рот.
  • Пити потрібно тільки маленькими ковтками, інакше ви зможете спровокувати неприємне відчуття нудоти.
  • Протягом доби потрібно випивати приблизно 2-3 літри рідини.
  • Кожен день корисно здійснювати прогулянки на свіжому повітрі, тривалість яких має бути не менше години, адже кисень здатний надавати позитивний вплив на обмінні процеси, у кілька разів посилюючи їх.

Інструкція голодування для схуднення передбачає щоденне прийняття ванн, вода яких обов'язково повинна бути теплою (не холодною і не гарячою). Варто пам'ятати, що в результаті різкої зміни температури присутня ймовірність непритомності, а холодна вода здатна спровокувати послаблення імунної системи. Головна мета цих процедур – змити бактерії, продукти їх розкладу.

Кожен вечір протягом першого тижня робляться клізми, під час другої – через день, а в наступні – два рази в 7 днів. Бажано перед початком даної методики схуднення повністю обстригти нігті, адже в результаті нестачі вітамінів вони можуть ламатися. Щодня потрібно чистити не тільки зуби, але і мова, видаляючи білий наліт. Після чищення язика й зубів ретельно прополіскують ротова порожнина, щоб запобігти заковтуванню зубної пасти.

Якщо дотримується методика, є ймовірність появи постійного відчуття слабкості: стає важко підніматися або спускатися по сходах, а на другий день на мові утворюється білий наліт з неприємним гіркуватим присмаком. Не варто переживати, це нормальні явища, які самостійно проходять через 4-5 днів, після чого з'являється відчуття легкості у всьому тілі.

Приблизно на 14 день голодування розпочнеться процес очищення носоглотки, що в результаті призведе до симптомів легкої застуди. За цей період часу ви зможете не тільки підкоригувати вагу, але і значно поліпшити здоров'я, провести ефективний курс очищення всього організму. А в якості приємного бонусу проведеного голодування ви помітите, що стали виглядати на кілька років молодшою.

Протипоказання та можливі ускладнення

До числа абсолютних протипоказань незалежно від обраної методики, відносяться:

  • вагітність, період лактації;
  • наявність злоякісних захворювань крові;
  • старечий, дитячий вік;
  • гарячковий стан худне;
  • наявність обширних внутрішніх гнійних процесів;
  • певні психоневрологічні захворювання, що протікають у важкій формі, що супроводжуються слабоумством або обездвиженностью;
  • наявність дифузних захворювань, що протікають у важкій формі;
  • злоякісні утворення, при яких хворий повністю знерухомлений;
  • туберкульоз (тяжкі форми).

Голодування для схуднення – це жорстка методика, підходить не всім. В першу чергу потрібна спеціальна підготовка організму, а також вміння правильно здійснити вихід з такого стану. Якщо цього не зробити, є ризик розвитку певних ускладнень і побічних ефектів. Важливе значення мають індивідуальні особливості організму, загальний стан здоров'я, наявність певних хронічних захворювань. Бувають випадки, коли голодування можливо тільки в клініці, де за котрі худнуть спостерігає лікар.

До числа можливих ускладнень відносяться наступні стани:

  • сильний головний біль;
  • судоми;
  • слабкість, запаморочення, непритомний стан;
  • суглобові і м'язові болі;
  • у курців підвищена збудливість;
  • неприємний запах від людини, яка дотримується голодування;
  • відчуття холоду або жару;
  • порушується сон;
  • при проблемах з зубами, з'являється сильний біль;
  • блювота, відрижка неприємним запахом, печія.

Якщо дані симптоми турбують протягом кількох днів, треба припинити голодування, виконавши правильний вихід із неї.

Правила голодування в домашніх умовах

Для отримання максимальної користі від проведеного курсу голодування необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • виключіть за 2 тижні до початку схуднення м'ясо, під забороною жирна і солона їжа;
  • за день до голодування робиться очисна клізма;
  • це не просто обмеження, а повна відмова від їжі на період голодування;
  • за кілька днів до майбутньої голодування випийте приблизно 500 г води і спровокуйте блювоту;
  • оздоровлення буде досягнуто лише за умови правильного виходу.

Популярні методики та види лікувального голодування

З урахуванням того, яких результатів ви плануєте досягти (провести курс оздоровлення, очищення або омолодження організму, скинути парочку зайвих кілограмів і т. д.), має обиратися й методика голодування. Варто пам'ятати, що при сильному дискомфорті, втрати свідомості, постійних і сильних головних болях, не проходять кілька днів, необхідно припинити голодування, можливо, буде потрібна допомога лікаря.

Сухе

Якщо буде обраний такий тип голодування, пам'ятайте, що він забороняє вживання води в будь-якому вигляді. Його не рекомендується проводити довше трьох днів. Ідеальним варіантом буде одноденне – варто відмовитися від вживання води, будь-якого контакту з нею (не можна умиватися, приймати душ, чистити зуби, навіть мити руки і т. д.). Методика схуднення, розрахована на 3 дні, повинна проводитися під суворим контролем лікаря.

На воді

У разі використання водної голодування потрібно повністю відмовитися від прийому твердої їжі, дозволено пити воду, а її кількість не має строгих обмежень. Вода здатна на час притупляти почуття голоду, тому такий варіант переноситься легше. Якщо раніше ви не проводили голодування, спочатку варто скористатися цим варіантом.

Немає суворих часових рамок тривалості цього виду голодування, використовується в боротьбі із зайвою вагою. Все залежить від індивідуальних особливостей кожного худне, адже хтось здатний і місяць прожити без води, а хто-то й одного дня не протримається. Спочатку варто проводити голодування через день, привчаючи організм до відмови від води. З часом ви зможете проводити семиденне голодування.

Каскадне

В основі даного виду схуднення лежить чергування повністю голодних днів та днів, коли дозволений прийом їжі. Такий циклічний варіант дає максимальні результати, а їжа додає сили, завдяки чому витримати цю методику стає легше. Ідеальним варіантом відновного харчування після голодування стане кефір, різноманітні соки, легка вуха і тушковані овочі. Вихід після каскадного голодування, яке застосовувалося для схуднення, повинен починатися з прийому води (прохолодний) і прийняття ванни з додаванням трав'яних відварів (рівно за 2 години до початку трапези).

21 день каскадного голодування заснований на періодичності:

  • добу голод, далі добу їжа;
  • 2 доби голод, далі 2 діб їжа;
  • 3 доби голод, далі 3 доби їжа.

Продовжуйте за цією схемою, після чого проводиться вихід з каскаду. Варто пам'ятати, що такий інтервальний метод схуднення буде великим стресом для організму, тому в цей період суворо заборонено робити клізми, приймати оздоровчі процедури, лікарські препарати, Бади або вітамінні комплекси. Потрібна помірна рухливість і регулярні прогулянки на свіжому повітрі.

Періодичне

Періодичне голодування розділене на два варіанти – на 12 і 24 години. У основі цих методів лежить повна відмова від прийому протягом цього часу будь-якої їжі. Дозволено тільки пити воду, її кількість не обмежена суворими рамками (денний раціон складається тільки з однієї води) і приймати амінокислоти. Цей варіант користується популярністю серед професійних спортсменів, які проводять сушку перед змаганнями.

Правильний вихід з голодування

Незалежно від того, яка методика була обрана, при виході потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • у раціон їжа повинна вводитися поступово, невеликими порціями;
  • завершивши голодування, харчуватися необхідно тільки здоровою і корисною їжею, категорично заборонені жирні, солоні і смажені страви, різноманітні фастфуди;
  • перший час дозволено їсти маленькі порції, поступово, щодня збільшуючи їх, але не варто перевантажувати шлунок;
  • фахівці рекомендують протягом декількох днів після завершення голодування дотримуватися принципи дробового харчування, завдяки чому організму буде набагато легше адаптуватися;
  • стільки ж часу, скільки тривало голодування, повинен буде виконуватися і вихід з нього;
  • протягом перших декількох днів, в основі раціону повинні перебувати молочні і білкові продукти;
  • за умови тривалого виходу включати в свій раціон цукор, складні вуглеводи і сіль дозволяється не раніше 4 дні.

Одним з найпопулярніших і безпечних методів виходу вважається варіант на соках. Якщо після голодування і правильного виходу, з'являється неприємне відчуття дискомфорту, потрібно якомога швидше звернутися за допомогою до лікаря.

Відео: худнемо правильно

Щоб привести в норму вагу і провести ефективний оздоровчий курс для всього організму, ви зможете використовувати методику голодування. Але перед початком її дотримання, щоб схуднути з користю для здоров'я, буде корисно ознайомитися з наступним відео:

Дієти для схуднення та голодування. Худнемо правильно. Скинути вагу

Відгуки

Аня, 35 років«Випробувала безліч дієт, але всі вони не допомагали отримати бажаний результат. Вирішила спробувати голодування, зупинила вибір на одноденній методикою, результат просто вразив – всього за місяць періодичного відмови від їжі скинула 5 кг і почуваю себе чудово».
Марія, 28 років«Перший час голодування давалося важко, але незабаром організм звик обходитися без їжі і вирішила регулярно займаюся триденної і семиденної голодуванням. Бажаний результат проявився швидко – за пару-трійку місяців втратила 10 кг».
Лера, 23 роки«Нещодавно спробувала голодування в якості методики схуднення, думала, що не витримаю, але тиждень пройшов швидко, важливо не думати про їжу, а займатися справою. Фото «до» і «після» голодування приємно радують, планую застосовувати цю методику для профілактики зайвої ваги».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!