Як швидко схуднути на 10 кг - дієта на тиждень. Способи швидкого і правильного схуднення на 10 кілограмів

Жінки в сучасному світі прагнуть до ідеальної фігури. Часом для досягнення заповітної цифри на вагах, дівчата готові пожертвувати багатьом. Найбільш ефективні методики схуднення засновані на правильному харчуванні, тому вага при такому підході йде повільно, але безповоротно. У житті бувають ситуації, коли терміново необхідно схуднути на 5-10 кілограм. Наприклад, перед поїздкою на море, майбутнім весіллям або випускним вечором. Для таких випадків є екстрені методи схуднення. Розглянемо рекомендації, як швидко схуднути в домашніх умовах на 10 кг.

Як швидко схуднути за тиждень на 10 кг?

Схуднути за тиждень на 10 кг – це не просто. Навіть при точному дотриманні строгої дієти вага йде у різних людей по-своєму, і це залежить від особливостей організму. Одна людина в результаті дієти втратить 10 кг, а інший – 3-5 кг. Перед вибором системи схуднення варто врахувати, що жорсткі, швидкі системи схуднення можуть негативно вплинути на здоров'я людей з хронічними захворюваннями.

Ідеальний варіант для охочих схуднути в домашніх умовах – порадитися з дієтологом чи лікарем перед початком дієти. Якщо ви все ж зважилися на схуднення за тиждень, то вам доведеться слідувати однією з методик для швидкого скидання зайвих кілограмів. Високі результати таких систем схуднення засновані на 3 головних складових: особливий режим харчування, щоденні тренування, вживання білкової і низьковуглеводній їжі.

Змінити режим харчування

Для швидкого схуднення необхідно дотримуватися дробової системи живлення. Доведеться дотримуватися особливий режим харчування на 7 днів. Головне правило – їсти протягом дня невеликими порціями. Дуже важливо, щоб у вас не виникало відчуття голоду. Якщо організм починає відчувати, то обмін речовин сповільнюється. Організм починає економити енергію і процес схуднення сповільнюється. А 5-6 разове харчування дрібними порціями прискорює обмінні процеси в організмі. Меню швидкої дієти повинно містити низьковуглеводні продукти.

Вживати білкову їжу

Швидкі дієти засновані на раціоні харчування, в якому відсутні вуглеводи. А меню на тиждень включає в себе білкові продукти: нежирне м'ясо, риба, сир, яйця, молочні продукти. Недолік вуглеводного «палива» змушує організм вишукувати енергію, що знаходиться в жирових відкладень. Це призводить до того, що спалюється зайва жирова тканина.

Дотримуватися тренувань

Для швидкого схуднення треба включати в щоденний розпорядок дня фізичні вправи. Це допоможе створити в організмі дефіцит калорій, який буде сприяти ефективному позбавленню від зайвих кілограмів. Фізичні навантаження підвищують швидкість обмінних процесів в організмі, що дозволяє швидко прибрати зайві жирові відкладення. Тренування під час дієти допомагають зберегти пружність і еластичність шкіри при сильної втрати ваги.

Найефективніші дієти для схуднення на 10 кг

Як швидко схуднути на 10 кг? Для швидкого схуднення кращим варіантів стануть монодієти або білкові дієти. Чудово закріпить результат схуднення регулярні фізичні вправи і масаж проблемних зон. Розглянемо ефективні і популярні дієти для швидкого схуднення.

Дієта «10×10»

За 10 днів на цій дієті скидають до 10 кг. Принцип дієти полягає у вживанні певних продуктів з високим вмістом білка, а вуглеводна їжа обмежується до 20 г на добу. Такий раціон харчування змушує організм використовувати енергію своїх жирових відкладень, що призводить до зменшення маси тіла. Під час дотримання дієти є необхідно 5 разів на день. Порція їжі за один прийом не обмежується.

Під час дієти не можна їсти такі продукти: солодощі, борошняне, жирне молоко, сир і сметану, крупи, ковбаси, спиртні напої, солодкі соки, горіхи, боби, овочі з великим вмістом крохмалю (картопля, буряк), печінка, креветки, кальмари, фрукти (лимон і кислі ягоди рекомендується включати в меню).

Продукти для меню дієти «10×10»:

  • Нежирна яловичина, свинина
  • Жирна риба
  • Птиця (курка, індичка)
  • Нежирний кефір і сир
  • Яйця (не зловживати)
  • Низьковуглеводні овочі
  • Вода
  • Чай, кава

Дієта на гречці і кефірі

Гречана каша містить багато білка і вітамінів, але мало вуглеводів. Тому при вживанні однієї гречаної каші, йде витрачання енергії жирових відкладень. Це призводить до зниження маси тіла. Вибравши цей спосіб схуднення, ви жодного разу не відчуєте голод за всі 7 днів. Суть дієта дуже проста. У добу дозволяється їсти без обмежень гречану кашу, тільки 1 фрукт (крім винограду і бананів), випивати 1 літр однопроцентного кефіру, несолодкий чай або каву.

Дозволяється пити воду без обмежень. Для приготування каші беруть 1 склянку гречаної крупи і заливають 2 склянками окропу. Залишають запарюватися гречку на ½ доби. Кашу не солять і не кладуть в неї ніяких спецій. Це страви їдять в необмеженій кількості 7 днів. Діабетикам і гіпертонікам дана дієта не підходить.

Яблучна дієта

Яблука містять пектин. Це речовина, потрапляючи в організм з їжею, покращує процеси травлення і сприяє спалюванню жирових відкладень. Як швидко дівчині схуднути на 10 кг на яблуках? За тиждень на яблучній дієті реально втратити до 10 кг. Дослідники впливу пектину на організм прийшли до висновку, що вживання 25 г цієї речовини здатне знизити вага на 300 р. На цій підставі дієтологи розробили меню для яблучної дієти, при дотриманні якої йде втрата до 2 кг в день. Меню яблучної дієти:

  • 1 день.

Сніданок: 2-3 протертих яблука з лимонним соком (за смаком) і жменю горіхів.

Обід: Салат з 20 г петрушки, 3 яблук, 30 г зеленої цибулі і натертого 1 яйця.

Вечеря: 3 яблука

  • 2 день

Сніданок: Відварений рис (невелика тарілка) і 3 яблука.

Обід: Рисова каша (1 супова тарілка). Її готують шляхом з'єднання проварених яблук з лимонним соком і цедрою з відварним рисом.

Вечеря: ½ тарілки відвареного рису без спецій і солі.

  • 3 день

Сніданок: ½ чашки знежиреного сиру і 2 яблука.

Обід: Яблука з сиром. Для приготування цієї страви яблука ріжуть соломкою і заливають їх водою з лимонним соком. Сир з'єднують з 2 ч. л. меду і жменею ядер волоських горіхів і додають яблучну соломку, пшенична соком лимона.

Вечеря: Сир знежирений 50 р.

  • 4 день

Сніданок: Салат з натертими 2 морквинами і 1 яблуком.

Обід: Яблучний салат з морквою. Натерті інгредієнти змішують з 2 ч. л. меду і лимонною цедрою.

Вечеря: Запечені яблука (2 шт) і 1 ч. л. меду.

  • 5 день

Сніданок: Відварна морква і буряк, натерті на тертці.

Обід: Відварна буряк, тарілка вівсянки, яйце.

Вечеря: Морква, подрібнена на тертці з медом або тростинним цукром.

  • 6 день

Меню аналогічно 1 дня.

  • 7 день

Меню аналогічно 2 дня.

Відгуки

Олена, 30 роківЗадоволена результатом від дієти 10 кг за 10 днів. Але трохи набридає одноманітне харчування під час дієти. Однак голоду не відчувається, тому що меню ситне. Втратила за 10 днів 5 кг. Добре жир пішов з талії і ніг.
Оксана, 25 роківВідмінно схудла на гречаній дієті. За 10 днів втратила 8 кг. На додаток до меню дієти пила ентеросгель для виведення токсинів. Самопочуття під час монодієти було гарне, голоду зовсім не відчувалося.
Євгенія, 35 роківХудла на яблучній дієті. Трохи важко було, бо постійно переслідувало відчуття голоду. Але вага (5 кг) через десять днів пішов, але дуже швидко кілограми повернулися знову. Шкода!
Саша, 27 роківСхудла на білковій дієті на 11 кг за 10 днів! Для мене ця дієта підійшла ідеально. Я пила велику кількість чистої води. Після дієти намагаюся не переїдати і регулярно роблю фізичні вправи.

Відео: Комплекс вправ для швидкого схуднення за місяць

Як відомим актрисам вдається швидко худнути і залишатися у відмінній формі? Є особливий комплекс фізичних вправ, який використовують знаменитості для схуднення. Вправи допоможуть скинути до 20 кг за 1 місяць. Дізнайтеся 5 основних вправ для швидкого позбавлення від жирових відкладень. Інструктор на відео детально розповість, як правильно їх виконувати.

Вправи від Шарліз Терон .Хочете терміново схуднути? 20 кг за 28 днів

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!