Озонотерапія для схуднення - показання та відгуки, фото до і після

Люди тисячі років тому помітили, що відразу після грози повітря стає більш свіжим. Корисним для здоров'я також вважається перебування в лісі або на морському узбережжі. А вся справа в тому, що повітря там насичене озоном. Озон – це газ блакитного кольору. В великих концентраціях він отруйний, а в малих – корисний для організму. Використовувати ж озон в медицині почали буквально вчора. Озонотерапія застосовується для схуднення і омолодження. Давайте дізнаємося про тонкощі озонотерапії та вплив озону на організм.

Озонотерапія для схуднення — що це таке?

Озонотерапією називають лікування і косметичні процедури, в яких застосовується медичний озон. Вплив високих концентрацій цього газу може негативно позначитися на організмі, тому його попередньо змішують з киснем. Отримана суміш стає справжньою паличкою-виручалочкою для жінок, які хочуть виглядати чудово. Розповімо, для чого використовується озонотерапія:

  • При впливі газу спостерігається спалювання підшкірного жиру. Процес проходить рівномірно, тому організм уникає стресу.
  • Ви можете самостійно вибрати проблемну ділянку тіла, що вимагає корекції і впливати виключно на нього.
  • При впливі на шкіру обличчя, розгладжує зморшки, звужує пори.
  • Покращує загальний обмін речовин в організмі, сприяючи виведенню токсинів, зняттю набряків.
  • Ефективна для схуднення та позбавлення від целюліту.
  • Після проходження процедури спостерігаються поліпшення самопочуття – вранці пацієнти відчувають себе більш бадьорими, засинають швидше, а їх сон стає міцним, навіть якщо раніше він був неспокійним і поверхневим.
  • Сприяє зміцненню імунної системи організму, тобто підвищується загальна опірність хворобам.
  • Відзначено також протизапальну і ранозагоювальну дію. Допомагає при захворюваннях внутрішніх органів.

Види озонотерапії

Існує кілька різних способів введення озону в організм. Найпопулярніші з них – внутрішньовенним і підшкірним методом. Вони ж і вважаються найефективнішими. Давайте дізнаємося про всіх різновидах:

  • Підшкірна озонотерапія . Тонкі голки, використовувані в мезотерапії, застосовуються для введення газу всередину м'яких тканин організму. Синців або набряків після ін'єкцій не залишається.
  • Внутрішньовенна озонотерапія. Введення безпосередньо в кров з допомогою спеціальної крапельниці.
  • Ректальна озонотерапія. Розчин газу потрапляє в пряму кишку за допомогою клізми, всередині якої він знаходиться.
  • Обгортання. Ділянки тіла, які потребують косметичного впливі або лікування, покриваються тонким шаром озонованого масла.
  • Аутогемотерапія. Людина здає кров, яка за допомогою спеціального препарату збагачується озоном. Збагачену кров пацієнту вводять назад.

Процес введення голки у шкіру не можна назвати безболісним, нехай товщина голки і дуже мала. Певний дискомфорт все ж спостерігається, тому з метою зменшення больових відчуттів при процедурі терапевти перш, ніж робити ін'єкцію, змазують шкіру маззю зі знеболюючим ефектом. А після процедури місце введення голки бажано розтерти.

Як проходить процедура?

Для початку ви повинні визначитися зі способом введення газу в ваш організм. Для омолодження та зміцнення здоров'я оптимальним варіантом є внутрішньовенний. Під час сеансу збагачений газом розчин надходить у кров через крапельницю. Вона допомагає ефективно долати так звану інсулінорезистентність тканин і забезпечує гарне засвоєння глюкози. Тобто, підтримується нормальний обмін речовин в організмі.

Збагачується озоном нешкідливий фізрозчин. Для цього через ємність з допомогою спеціального пристрою пропускається суміш озону з киснем. Час напіврозпаду газу – приблизно півгодини, тому фізрозчин збагачується їм прямо перед початком сеансу. Крапельне введення розчину в кров триває 20-25 хвилин. Після закінчення процедури пацієнту бажано відпочити протягом 10 хвилин.

Якщо ж ваша мета – позбутися від жирових відкладень або целюліту, то краще вводити підшкірно, за допомогою ін'єкцій. Для підшкірного введення може використовуватися як звичайний шприц, так і спеціальний апарат, до якого одночасно можуть бути підключені відразу десять тонких голочок. Пристроєм регулюється інтенсивність подачі суміші озону з киснем. Важливо, щоб газ рівномірно розподілявся в тканинах.

Протягом одного сеансу речовина вводиться лише одну область тіла. Розподіляти його по кількох областях неефективно, адже кількість газу не може перевищувати допустиме значення. При такому розкладі кожна область отримає невелику кількість озону. Результат від цього буде менш помітним.

Коли процедура підійшла до кінця – у пацієнта іноді залишаються малопомітні больові відчуття у місці ін'єкції. Якщо ж натиснути на цю область – ви почуєте тихий звук, що нагадує скрип при ходьбі по снігу. Після підшкірної озонотерапії активні силові тренування або відвідування сауни краще відкласти на наступний день.

Скільки потрібно сеансів?

Нормальне число процедур внутрішньовенного введення збагаченого озону крапельним методом – близько семи. У рідкісних випадках терапевт може порекомендувати збільшити кількість сеансів до тринадцяти-п'ятнадцяти. Якщо ви позбавляєтеся від зайвої ваги протягом 3-4 місяців – процедуру можна повторити через невеликий проміжок часу.

Кількість сеансів, на яких суміш газів вводиться підшкірним методом, може коливатися від 5 до 15 – залежно від спостережуваного терапевтичного ефекту. Десяти процедур, розтягнутих у часі на 3 тижні, зазвичай вистачає для того, щоб прибрати жирові відкладення з стегон, ніг або рук.

Пройшли курс озонотерапії пацієнти відзначають, що ефект помітний в дзеркалі вже через 4-5 сеансів. До того часу жировий прошарок буде спалюватися дуже активно, йдучи буквально на очах. Озонотерапія робить більш ефективними виконуються паралельно їй лімфодренажні процедури.

Озонотерапія в домашніх умовах

В останні роки ринок поповнила нова категорія товарів – так звані побутові озонатори або озонатори для гідромасажу у ванні. Існують також прилади для озонації повітря і комбіновані моделі, що виконують обидві функції. Тобто, доглядати за шкірою і волоссям ви зможете і вдома. Невеликий пристрій збагачує озоном воду. Купання в ній допомагає відчувати себе краще і підтримує тонус тканин. Домашні прилади також ефективні для боротьби з целюлітом.

Регулярне вмивання водою, що пройшла через озонатор, зменшує діаметр пор та розгладжує зморшки на обличчі. Шкіра очищається і виглядає більш молодою і здоровою. Цей прилад допоможе позбутися від вугрів. Для цього терапевти радять щодня протягом 2-3 хвилин обдувати особа струменем, що виходить з озонатора. Підсушування газом жирної шкіри допоможе уникнути появи прищиків.

Озонатор стане ефективним помічників в боротьбі з лупою і надмірною жирністю волосся. Після миття голови необхідно обполіскувати її озонованою водою. Нарешті, густа рідина чудово справляється з неприємним запахом з ротової порожнини. Просто полоскати нею рот після прийняття їжі.

Все частіше говорять і про благотворну дію на організм очищеної озонованої води. При регулярному її вживанні зміцнюється імунна система людини, адже в ній знищуються всі хвороботворні бактерії. Вводити воду збагачену у раціон бажано поступово, з кожним днем збільшуючи дозу. Пам'ятайте, що для зберігання такої води підходять лише скляні ємності – пластмасові озоном розчиняються. Пити її не рекомендується людям, що страждають захворюваннями дихальної системи.

Збагачують газом і оливкове масло. Воно використовується для косметичного догляду за шкірою, зокрема – для зняття макіяжу. Підходить таке масло для масажу. Приготувати його дуже просто – потрібно лише перелити масло у високу і вузьку ємність, після чого включити озонатор на 2-3 години. Зберігати необхідно в холодному місці. Якщо масло довго не використовувалося – обробіть його озоном знову.

Протипоказання і побічні ефекти

Як і будь-яка процедура, озонотерапія має протипоказання. Не слід піддавати себе ризику людям, що мають індивідуальну непереносимість озону (у разі різкої підвищення концентрації цього газу в них може наступити навіть анафілактичний шок). Тому до початку процедури варто пройти обстеження та проконсультуватися з терапевтом. Перерахуємо інші протипоказання озонотерапії:

  • Вагітність.
  • Перші 3 дні після початку менструального кровотечі.
  • Онкологічні захворювання.
  • Порушення функції щитовидної залози.
  • Хвороби дихальних органів.
  • Схильність до судомних реакцій.
  • Ураження тканин мозку.
  • Внутрішні кровотечі.
  • Непереносимість озону.
  • Перенесений протягом останнього року інсульт або інфаркт.
  • Гострий панкреатит.
  • Захворювання нирок.
  • Порушення згортання крові, низький вміст тромбоцитів.
  • Гіпотонія.
  • Прийом медикаментів, що розріджують кров (аспірин).

Далі поговоримо про можливих побічних реакціях озонотерапії. Якщо збагачене озоном суміш вводиться підшкірно – їх не так вже й багато. Місце ін'єкції перший час після процедури може хворіти. При натисканні чути легкий скрип. Озон поки тільки розподіляється під шкірним покривом. Як і при інших уколах, можуть з'являтися маленькі гематоми в місцях ін'єкцій.

Можливих побічних ефектів при внутрішньовенному введенні містить озон речовини трохи більше. Справедливості заради відзначимо, що спостерігаються вони вкрай рідко – в основному, у людей, які мали протипоказання до процедури. Це судоми, короткочасне порушення зору, мігрень, депресивний стан і гострий розвиток гемолізу внаслідок взаємодії озону з клітинами крові.

Пам'ятайте, що озонотерапія – процедура, що вимагає відповідальності і високого рівня кваліфікації у провідних її фахівців. Тому, не соромтеся поцікавитися кваліфікацією вашого терапевта. На думку медиків, не слід починати відвідувати сеанси озонотерапії дуже рано – у віці до 25 років.

Фото до і після

Озонотерапія – нове слово в боротьбі із зайвими жировими відкладеннями і целюлітом зокрема. Ефект від впливу озону помітний вже після 3-4 сеансу, а після 8-9 ви можете буквально не впізнати себе. Пропонуємо вам самостійно оцінити результати жінок, переконалися в тому, наскільки ефективна озонотерапія для швидкого схуднення.

Відгуки та результати

КаміллаБагато читала про озонотерапії в інтернеті і вирішила випробувати на собі. Триває сеанс близько 20 хвилин, трохи болісно. Але воно того варте, адже вже з першого разу видно результат. Навіть подружки помітили, що шкіра стала виглядати значно краще. Завдяки озону забула, що таке прищі на обличчі.
ТетянаОзонотерапія – не дуже приємна процедура, після неї залишаються невеликі синці. Але результат – приголомшливий. Мені 23 року, відвідала вже три сеанси. І більше поки не потрібно! Шкіра стала свіжою, а докучающие зморшки, від яких не могла позбутися раніше, практично зникли. Подруга ж завдяки озонотерапії позбавилася від целюліту. Однозначно раджу всім!
ЛіліяНевролог порадив мені внутрішньовенну озонотерапію, так як були проблеми з неврології. Завдяки процедурі поліпшується обмін речовин, так і стан організму в цілому. Після декількох приміщень у мене повністю зникло запаморочення, яке мучило тривалий час, з'явився апетит. Я навіть трохи схудла! Для гарної фігури і здоров'я озон – те, що потрібно!

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!