Ходьба на сідницях - користь для жінок і чоловіків, відгуки і вправи

Вправа ходьба на сідницях відомо своєю користю для здоров'я жінок і чоловіків. Якщо правильно підійти до процесу, то можна не тільки покращити своє здоров'я, але і скинути кілька зайвих кілограмів. Які проблеми допомагає вирішити незвичайне вправу і кому протипоказано? Що потрібно знати про його шкоду і користь?

Чим корисна ходьба на сідницях

Методика ходіння попою успішно використовується в якості лікувального вправи, адже користь ходьби на сідницях була доведена ще в 70-х роках. Її корисні властивості полягають у профілактиці та боротьбі з набряком ніг, гемороєм, болями в попереку, енурез, запорами. Вправа зміцнює м'язову систему, підтягує сідниці, прибирає целюліт. Навантаження припадає на таз, область, де розташовується велика частина кишкового тракту, тому ходіння попою допомагає очистити організм від токсинів, зміцнює імунітет, нормалізує згортання крові.

Для жінок

Дівчата безперервно шукають спосіб змінити свої форми, схуднути. Ходьба на сідницях для жінок стала справжнім відкриттям, хоча вона практикується більше 30 років – активно використовується людьми з зайвою вагою. З її допомогою швидко зникає апельсинова кірка, зміцнюються сідничні м'язи, прискорюється обмін речовин, що призводить до швидкого засвоєння жирів з вуглеводів їжі. Заняття застосовують для попередження гінекологічних захворювань та попередження болю під час місячних.

Для чоловіків

Ходьба на сідницях для чоловіків корисна профілактикою потенції. Виконуючи вправу, хлопці відзначають, що ерекція збільшилася часу - такий ефект досягається завдяки роботі над лонно-крижовий м'язами. Їх тонус стимулює активний приплив крові до статевого органу. Ходьба сідничними м'язами допомагає при лікуванні чоловічого захворювання - простатиту. Відбувається нормалізація запаленого стану передміхурової залози, зникають застійні явища. Крім того, вправа допомагає боротися з енурезом, запорами.

Ходьба на сідницях для схуднення

Почавши регулярно займатися, ви помітите ефект вже дуже скоро. Вправи з ходьби на сідницях для схуднення тримають в тонусі не тільки попу, але і все тіло, а вага, завдяки фізичним навантаженням, поступово зменшується. При щоденному виконанні, ви станете власницею стрункою, підтягнутою фігури з пружними сідницями. Для поліпшення результату і відсутності проблем зі здоров'ям, потрібно робити інтенсивну зарядку вранці або ходити на фітнес.

Як правильно ходити на сідницях

Щоб домогтися гарних форм, знадобиться правильно ходити на сідницях. Для позбавлення від надмірної ваги і для більшої ефективності вправи, потрібно дотримуватися технічні моменти, чітко виконуючи вказівки. Уважно стежте за сідницями – ви повинні відчувати м'язи. Не розмахуйте ноги широко – виберете невелику амплітуду пересування. Займайтеся 5-15 хвилин кожен день вранці і увечері, а через деякий період тренувань збільшуйте час.

Порядок виконання наступного:

  1. Сядьте, випроставши вперед ноги, щоб кут між спиною стегнами становив 90 градусів. Такий стан ідеальне. При виконанні слідкуйте за поставою: тримайте спину рівно. Спочатку це може здатися складним, але з часом ви пристосуєтеся.
  2. Зігніть лікті під прямим кутом і притисніть до боків. При появі вправності їх можна прибирати за голову.
  3. Після підготовки почніть вправу. Одночасно переміщуйте одну ногу з ягодицей. Не волочіть її по підлозі, а відривайте, переносячи в повітрі.
  4. Повторіть крок іншою ногою.

Нюанси правильного ходіння на попі:

  1. Перед тренуванням зробіть розминку: нахили, просту розтяжку. Розігрійте м'язову систему і суглоби.
  2. Не згинайте кінцівки. Тримайте їх у прямому стані протягом усього заняття.
  3. Навантаження має припадати виключно на сідниці. Не ставте на підлогу руки, допомагаючи руху, але для рівноваги ними можна розмахувати.
  4. Не сутультеся: плечі назад, живіт втягнутий.
  5. Вибирайте зручний одяг.
  6. Після закінчення тренування рекомендується змастити стегна оливковою або мигдальним маслом.
  7. Давайте м'язам відпочити, не перевантажуючи їх.
  8. Використовуйте килимок для фітнесу.

Протипоказання

При бажанні займатися, враховуйте протипоказання ходьби на сідницях, які полягають у виключенні тренувань під час менструації, вагітності, загострення геморою. Припиніть гімнастику, якщо виникають неприємні болі. При наявності захворювань опорно-рухової системи і внутрішніх органів зверніться за консультацією до лікаря, так як можливість виконання заняття залежить від виду і занедбаності хвороби.

Відео: ходіння на сідницях

Ходіння на сідницях Alexander Zakurdaev

Відгуки

Світлана, 26Качала попу кілька місяців. Бажаного результату добилася, але з-за проблем з хребтом перестала тренуватися. Для підтримки тонусу вирішила випробувати методику ходіння на сідницях – знайшла багато позитивних відгуків про неї. Через півроку тренувань стегна не втратили обсяг, а целюліт зник. Помітила, що болі в спині припинилися.
Ірина, 32Натрапила на відео та відгуки, де розповідалося про способи схуднути і позбутися целюліту. Одним з них була ходьба сідницями. Коли спробувала, зрозуміла, що це мені підходить. Почала регулярно займатися два рази на день по 20 хвилин і стала володаркою приголомшливою попи: апельсинова кірка зникла, а сідниці підтягнулися.
Надія, 47При клімаксі я зіткнулася з набором ваги. Вирішила худнути. Додала в своє життя, правильне харчування, спорт, в числі основних вправ була ходьба сідницями. Якби могла викласти фото, думаю, багато хто зрозумів би мій захват від цього заняття. Закликаю всіх жінок і дівчат до здорового способу життя.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!