Кроссфіт будинку - програма тренувань на витривалість, вправи для чоловіків і жінок з відео

Спочатку придуманий для пожежників, кроссфіт-тренування завоювала серця шанувальників спортивних вправ, що моделюють фігуру. Зараз проходять спеціальні турніри, де кроссфитеры змагаються між собою у витривалості і техніці. Домашні заняття при правильному виконанні приносять не менше користі, ніж ті, що проходять в спортзалах.

Що таке кроссфіт

Перш ніж приступати до якогось нового виду тренувань, слід розібратися з його тонкощами. Кроссфіт – це комплекс вправ, що повторюється по колу. Особливість методики полягає в тому, що на виконання циклу спортивних завдань виділяється певний час, в який потрібно обов'язково вкластися, не забувши ні один елемент. Важливі відмінності має crossfit від простої кругової тренування:

  • Система складається з збалансованих по складності базових елементів. Відпочивати від одного, роблячи інший, не вийде.
  • Інтенсивність, з якою доводиться займатися, може бути спрямована на розвиток не більше двох якостей відразу. В якості прикладу можна вказати силу і витривалість. Для цього підбирається набір силових вправ і тих, для яких буде потрібно зусилля волі.
  • Кроссфіт будинку не відрізняється за компонуванні від занять з тренером, він повинен підрозділятися на три складові. Як правило, це кардіо, важкоатлетичні елементи і гімнастика.

Кроссфіт в домашніх умовах

Зарядка, звичайна гімнастика, або тренування, що включає в себе заняття з гантелями, гирями і штангою, для дому підходить відмінно, оскільки не вимагає догляду професіонала. З таким комплексом, спрямованих на оздоровлення організму, придбання красивого тіла, приведення в тонус м'язів, здатний впоратися навіть новачок. Однак неправильно виконувані вправи на витривалість в домашніх умовах можуть істотно підірвати здоров'я.

Кроссфіт в домашніх умовах можна практикувати тільки при відсутності медичних протипоказань, оскільки інтенсивність тренування може зашкалювати. Непідготовленій людині, ніколи не водившему дружбу зі спортом, активно займатися відразу буде важко. Почати краще з звичайних кругових комплексів і поступово, при адаптації організму, збільшувати складність і скорочувати час.

Вправи для кроссфита будинку

Кожна тренувальна програма буде ефективною тільки при серйозному підході до її виконання та регулярності. Вправи кроссфіт в домашніх умовах роблять по тим же правилам, що і в залі для фітнесу. Є ряд основних понять, які важливо знати. Наприклад, словосполучення Workout of the Day позначає комплекс елементів, виконуваних протягом одного тренувального дня. Будинки WOD для кроссфита складаються з різних вправ: гімнастичних, з вагами, з використанням спортивних снарядів, інвентарю та багатьох інших.

Кроссфіт для початківців в домашніх умовах

За відгуками досвідчених кроссфитеров, що займаються в залах і вдома, плюсом програми є її ефективність, а мінусом – високоінтенсивний режим. Кроссфіт для початківців в домашніх умовах передбачає наявність простих складових, коротких перерв між підходами. Вдома за основу можна взяти наступний комплекс, де робиться 15 повторень кожного елемента за 3 підходи:

  • Присідання з обтяженням. Будинки для кроссфита вистачить ваги 5 кг
  • Віджимання. Вихідне положення – паралельно підлозі, спираючись на руки і ступні. Робіть класичний варіант віджимань, але якщо вправа дається вам важко, то можна спиратися на коліна.
  • Для зміцнення ніг необхідно включити випади назад без використання обтяжень.
  • Тяга легких гантелей до 7 кг. Необхідно злегка нахилитися вперед, по черзі піднімати руки.
  • Вправи на прес.

Кроссфіт для дівчат

Жіноча тяга до вдосконалення власної фігури призводить до появи все нових методик, що призводять до схуднення і моделювання форм. Проведена вдома тренування кроссфіт допомагає дівчатам знайти струнку талію й підтягнуті сідниці. Початківцям спортсменкам дозволяється відпочивати між вправами протягом хвилини. Наступна кроссфіт-тренування вдома буде оптимальною для жінок:

  1. Хвилина кардіовправ.
  2. 10 повторень бурпи. Цей елемент являє собою послідовність присідань, віджимань і стрибків.
  3. Знову виконайте кардиочасть.
  4. Отожмитесь 20 разів.
  5. Будь-які кардіовправи протягом хвилини.
  6. Активно присідайте 30 разів.
  7. Кардіо.
  8. Кроссфіт будинку для дівчат, що мріють про красиві стегнах, повинен містити 40 повторень випадів.
  9. Проробіть кардіо.
  10. 50 разів піднімайте корпус з положення лежачи.

Програма кроссфіт для чоловіків

Методика інтенсивних кругових занять допомагає не тільки схуднути, але і зміцнити м'язи. Міцна спина чоловікові просто необхідна, тому потрібно постійно активно працювати над цим. Будинки для кроссфита молодій людині може бути мало місця, а на спортмайданчику у дворі буде куди зручніше. Лейтенант Військово-морських сил США Майкл Мерфі розробив систему тренувань, що дозволяють протестувати фізичну підготовку. Кроссфіт для чоловіків будинку може містити в основі цю програму:

  1. Почніть з бігу на 1,5 км.
  2. Чергуйте підтягування, віджимання і присідання. В ході присідань ширина плечей повинна бути дорівнює відстані між стопами. Зробіть елементи 20, 30 і 30 разів, а потім повторюйте по колу. Сумарно WOD повинен містити 100 підтягувань, 200 віджимань і 300 присідань.
  3. Завершення заняття, пробігши ще 1,5 км.

Відео: тренування кроссфіт в домашніх умовах

Кроссфіт будинку або у відпустці - ARMA SPORT

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!