Купити для набору маси - рейтинг кращих. Як правильно пити високобілковий гейнер для набору м'язової маси

Сучасний світ диктує свої вимоги до нашого зовнішнього вигляду, і бути спортивним стало модно. Однак багато юнаки і дівчата вже не задовольняються підтриманням себе у відмінній фізичній формі в спортзалі, а прагнуть набрати м'язову масу. Допомогти в цьому може високобілковий гейнер.

Що таке гейнер

Не варто думати, що препарати для збільшення м'язової маси використовують тільки спортсмени перед олімпіадами. Їх використовують і звичайні відвідувачі спортзалу, прагнуть швидше збільшити вагу. Купити для набору маси – це спеціальний коктейль з білків (протеїнів) і простих вуглеводів, причому співвідношення повинно бути витримано в пропорції 3:1. При таких умовах організм перед тренуванням отримає енергію, яку швидко можна буде пустити на збільшення мускулатури.

Що входить до складу гейнера

Класичний гейнер для швидкого набору маси складається тільки з білків і простих вуглеводів. Іноді в цю суміш додають жири, однак вони не несуть ніякої практичної користі для організму, особливо якщо ваша проблема – наявність жирового прошарку, яку потрібно перетворити в м'язи. Однак необхідно вибирати препарат, що містить також вітаміни, мінерали та амінокислоти (особливо корисний в цьому комплексі креатин).

Як вибрати гейнер

Якщо ви вирішили, що для ефективних тренувань необхідна поживна суміш, то відповідально поставтеся до вибору. Складно швидко визначити, який вітамінний краще, адже все залежить від індивідуальних особливостей організму:

  1. Якщо ви худий чоловік, на тілі якого немає жирових запасів, зверніть увагу на харчові добавки з високим вмістом вуглеводів і насичених жирів – вони допоможуть швидше знайти бажану м'язову масу.
  2. Якщо у вас є зайва вага, потрібно вибирати гейнер для швидкого набору м'язової маси з високим рівнем білків (або віддати перевагу чистий протеїновий коктейль).

Як приймати гейнер для набору маси

Починаючі спортсмени не розуміють, як правильно вживати гейнер, і можуть зашкодити собі. Однак фахівці вже пояснили, коли пити вітамінний для досягнення найкращих результатів. Перший прийом коктейлю спортивного харчування повинен бути за дві-три години до тренування, щоб забезпечити організму потрібну дозу енергії і білкового матеріалу для м'язів. Другий раз випийте гейнер через півгодини після занять: в організмі все ще буде йти робота по побудові м'язів.

Змішати суху суміш з водою потрібно в тій пропорції, яка вказана на упаковці. Крім того, деякі досвідчені спортсмени і тренери можуть підказати, як вживати гейнер, змішуючи його з молоком або фруктовим соком. У першому випадку збільшується білкова цінність коктейлю, а у другому – його калорійність та енергетична цінність. Однак на перших порах краще готувати коктейль по інструкції, щоб уникнути неприємних сюрпризів.

Побічні ефекти та протипоказання до застосування

На відміну від інших харчових добавок для спортсменів, гейнер при неправильному вживанні здатний спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям. Обережніше всього треба бути людям, що мають схильність до зайвої ваги, оскільки коктейлі з вмістом вуглеводів можуть спровокувати ожиріння. Однак при правильному вживанні кількість проблем зводиться до мінімуму, особливо якщо попередньо проконсультуватися з лікарем.

Люди зі слабким здоров'ям рідко женуться за м'язовою масою, тобто подібні проблеми для них просто неактуальні. Проте існують категорії пацієнтів, які можуть займатися спортом в своє задоволення, але повинні повністю відмовитися від будь-яких стимулюючих добавок. Це стосується наступних груп:

  • люди з хронічними захворюваннями нирок;
  • з уповільненим обміном речовин;
  • з підвищеним рівнем цукру в крові;
  • страждають алергією на окремі компоненти.

Якщо дотримуватися всі рекомендації по тому, як пити вітамінний для набору м'язової маси, спортсмен отримає тільки позитивні результати, гарний рельєф підтягнутого тіла і збільшення ваги на 4-6 кг щомісяця. Однак потрібно насторожитися, якщо ви помітите один з наступних побічних ефектів:

  • діарея, розлад шлунка;
  • висипання на тілі, свербіж;
  • отруєння: нудота, блювання;
  • різке збільшення кількості жирових відкладень.

Рейтинг кращих гейнери 2019 року

До вибору харчових добавок потрібно ставитися дуже відповідально. Хоча сучасні можливості допускають варіант, при якому будь-який бажаючий може купити в інтернет-магазині будь гейнер за будь-яку вартість, однак такий ризик може обернутися проблемами зі здоров'ям. Фахівці склали список топ препаратів, яким зараз довіряють спортсмени:

  1. CytoGainer. Препарат містить 80 г вуглеводів і 65 г білків, тобто дозволяє організму отримати стільки енергії, скільки потрібно для тренування.
  2. True Mass. Більш потужна добавка, що містить багато вітамінів, амінокислот і жирних кислот (співвідношення: 50 г білків і 70 г вуглеводів).
  3. Serious Mass. Ця суміш підходить эктоморфам, оскільки відрізняється дуже високою калорійністю. Застосовується для разових процедур по збільшенню ваги.
  4. Aftershock Critical Mass. Суміш містить крохмаль, який надходить прямо в м'язи.
  5. Up Your Mass. Ідеально збалансований препарат, який містить 58 г вуглеводів, 54 г білків і 17 г жирів, крім того, необхідна кількість корисних масел і вітамінів.

Ціни на гейнери для набору ваги

Якщо ви вперше хочете придбати спортивний коктейль, зверніться за порадою до фахівців. Не варто спокушатися низькими цінами в сумнівних торгових точках. Середня вартість банки цієї сухої суміші варіюється від 1500 до 4000 рублів. Якщо замовити препарат по каталогу в інтернеті на спеціалізованому сайті, можна заощадити за рахунок акцій або безкоштовної доставки по Москві, однак купити якісний креатин недорого практично неможливо.

Відео: як зробити вітамінний в домашніх умовах

Повільний набір м'язової маси нерідко змушує молодих спортсменів задуматися про використання стимулюючих препаратів. Однак фахівці рекомендують вдаватися до них не раніше, ніж через півроку після початку регулярних тренувань. Кожен організм індивідуальний, і вашому тілу може знадобитися більше часу, щоб перебудуватися. Спробуйте додати в раціон продукти з високим вмістом білка: куряче філе, сир, бобові, пийте на ніч молоко. Подивившись відео нижче, показують процеси приготування поживних сумішей, у вас не залишиться питань.

Як зробити вітамінний в домашніх умовах

Як приготувати вітамінний в домашніх умовах?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!